23.11.2019

Pohroma favoritů v 8. kole UNIQA extraligy mužů

UNIQA volejbalová extraliga mužů 2019/20 pokračovala 8. kolem a o překvapení nebyla nouze. Zatím dobře hrající Lvi Praha si vybrali svoji slabší chvilku a na domácí palubovce přenechali všechny body poslednímu Zlínu. O ještě větší "bombu" se postarala Odolena Voda v hale lídra soutěže Karlovarska. Po domácím skalpu Dukly Liberec, veze "Odolka" dva body i ze západu Čech a nechybělo moc, aby domácí "vyprovodila" bez zisku setu. Brno potvrdilo svoji kvalitu a nevýraznému Ústí nad Labem nedalo sebemenší šanci. V neděli Kladno přivítá Ostravu a 8. kolo UNIQA extraligy mužů uzavře televizní zápas, kdy Dukla Liberec přivítá letos nevyzpytatelnou Příbram. Utkání Beskyd s Jihostrojem České Budějovice bylo předehráno již v říjnu.

VOLEJBAL BRNO - SKV ÚSTÍ NAD LABEM

Bylo to naposledy v únoru 2015, kdy se z výhry v jihomoravské metropoli radovali hráči Ústí nad Labem. Od té doby si Brňané svoji palubovku proti tomuto soupeři střeží. Severočeši zde v posledních šesti zápasech nezískali ani bod. Také tabulkové umístění po odehraných sedmi kolech favorizovalo domácí tým, který má o dva body víc a o zápas méně, než měl jeho dnešní soupeř SKV Ústí nad Labem.

Volejbal Brno – SKV Ústí nad Labem 3:0 (25:17, 25:23, 25:13)

Rozhodčí: Grabovský Zdeněk, Spáčil Lukáš

Počet diváků: 485

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Truong, Licek, August, Římal, Hrazdira, Pražák, libero: Lžičař. Střídali: Hukel, Jakubec.

Hosté: Parraguirre, Beer, Kramar, Januzovic, Tibitanzl, Melcher, libero: Kořínek. Střídali: Kasan, Kobolka.

Ohlasy po utkání:                                                                                                                

Michal Hrazdira (kapitán Volejbalu Brna): První a třetí set byly komplet v naší režii, naopak ten druhý byl z naší strany horší, dělali jsme tam mnoho chyb, které normálně neděláme ani na tréninku. Jsem moc za rád tři body, soutěž je letos nesmírně vyrovnaná.

Ondřej Marek (trenér Volejbalu Brno): „Byli jsme velmi dobře připraveni na soupeře, splnili jsme téměř do detailu taktické pokyny. Trošku nás zaskočil soupeř ve druhém setu, kdy prostřídali a my jsme dlouho hledali recept na to, jak se prosadit, možná jsme byli i méně důrazní. Moc mě ale těší, že jsme dnes vyhráli 3:0 na sety.

Filip Kramar (kapitán Ústí): „Gratuluji domácím, dnes zaslouženě vyhráli 3:0 na sety. No a co s námi? Za výkon, který jsme tu dnes předvedli, se můžeme akorát stydět, každý bychom si měli sáhnout do svědomí, začít sami u sebe a zabrat. Pokud budeme hrát takový volejbal, jaký předvádíme, tak budeme hrát baráž nebo o 11. místo, a to nikdo z nás nechce. Stydíme se za to, co jsme dnes předvedli.

Jakub Salon (trenér Ústí): „Třetí zápas v řadě hrajeme juniorský volejbal, nedodržujeme to, co si řekneme. Nejsme schopni podávat alespoň na nějaké slušné úrovni a vůbec ta kvalita našeho volejbalu není tam, kde by měla být. Dnes jednoznačné vítězství pro Brno

Popis utkání:

Domácí volejbalisté vstoupili do utkání na výbornou, hostům se naopak nedařilo v žádné herní činnosti. Důkazem toho je i fakt, že po devíti výměnách měli hosté již vyčerpané oba dva timeouty a jediný získaný bod byl zkaženým servisem Brna. Poté se však ústečtí volejbalisté dokázali zvednout, především Martin Tibitanzl dokázal svou plachtou alespoň snížit na 12:7 z pohledu domácích. Ti si dokázali pohlídat skvěle rozehranou sadu, kterou také vyhráli rozdílem osmi bodů.

Druhé dějství už bylo o poznání vyrovnanější, Ústí si pohlídalo začátek a bylo v průběhu celého setu o dva tři body navrch. Zlomový moment přišel za stavu 16:17 z pohledu domácích, kdy se na podání dostal Dan Římal a dokázal pro svůj tým získat dvoubodové vedení. Byl to právě on, který rozhodl i koncovku a Brno i přes skvělou útočnou bilanci hostí (67 %) vyhrálo druhý set, tentokrát o dva body.

Třetí sada v mnohém připomínala tu první. Severočeskému celku se nedařilo na přihrávce, domácí "solili" servis a připsali si také pět es. V závěru pak možná i lehce rozhodily ústecké časté dohady s rozhodčími a domácí si před solidní diváckou kulisou šli pro výhru v zápase. Rozdílem dvanácti bodů zvítězili ve třetím setu a 3 body tak zůstaly v Brně. Další zápas těchto dvou týmů je na programu již ve čtvrtek – tentokrát se ale jedná o Český pohár, který týmy sehrají v Ústí nad Labem.

Autor: Matouš Müller,  foto: Viktor Šulc

 

VK ČEZ KARLOVARSKO – AERO ODOLENA VODA

První prohru na domácí půdě překvapivě, ale zaslouženě, uštědřila Karlovarsku Odolena Voda.

č.: 48 dne: 23.11.2019 v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – AERO Odolena Voda  2:3 (17:25, 22:25, 25:22, 25:20, 13:15)

Rozhodčí: Fink T. , Dušek P.

Počet diváků: 1021

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Vašina, Wilson, Ticháček, Lux, Patočka, Rejlek, libero Pfeffer. Střídali: Džavoronok, Wiesse  

Hosté: Viber, Kraffer, Taylor, Hladík, Vanags, Gear, libero Hadrava. Střídali: Holčík, Horák, Vachoušek 

Vyjádření:

Domácí:

Filip Rejlek (kapitán VK ČEZ Karlovarsko):„Musím pochválit soupeře, protože ten nás dokonale zaskočil v prvních třech setech. Až ke konci třetího jsme soupeře dokázali zlomit. Byli na nás dobře připraveni a my jsem dnes nehráli úplně svoji hru. Na konci třetího setu jsme se zvedli a velká škoda, že jsem to nedotáhli do vítězného konce. Musím poblahopřát soupeři za zasloužené vítězství.

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Gratulace hostům, odehráli tady vynikající utkání. My jsme velice špatně vstoupili do utkání. Od druhého setu se to zlepšilo a začali jsme více bojovat, bohužel nám to dneska tolik nešlapalo a zápas se lámal v našem špatné uhrávání bodových míčů a blokování standardních situací hostů. Atmosféra byla úžasná, ale dnes jsme bohužel prohráli s lepším týmem.

Hosté:

Martin Hladík (kapitán AERO Odolena Voda): „Dnes jsme překvapili především sami sebe, protože jsme v týdnu dělali trošku víc kondice než normálně, jelikož nás čeká těžký prosinec. Jsme moc rádi za tuhle výhru. Děkujeme fanouškům že nás přijeli podpořit. 

Jiří Šiller (trenér AERO Odolena Voda): „Chtěl bych moc poděkovat klukům, jsem na ně hrozně pyšný a věřím, že to je zasloužené vítězství, protože pracujeme tvrdě a ta vítězství už nejsou náhodná.

Popis utkání:

Do utkání vstoupili hosté agresivní hrou a hned od začátku Aero Odolena Voda ukazuje, že je velice kvalitní soupeř, který se veze na vítězné vlně. Celý set domácí tahají za kratší konec a soupeř bere Karlovarsku první set v domácí hale v této sezóně. Druhé set už je o poznání vyrovnanější a hra je vyrovnaná až do svého konce. V něm bohužel na konci 2x chybuje Vašina a pouští soupeře do rozhodujícího náskoku, který si Odolena Voda pohlídá a překvapivě vede 2:0. Po celou domu za hosty hraje dobře Hladík, který úspěšně skládá bodové balony. Ve třetím setu domácí pokračují ve zlepšené hře, ale soupeř svoji odvážnou hrou a obrovským nasazením nechce Karlovarsko pustit do trháku. Vše se rozhoduje až na konci, kdy dobře podá Vašina a domácí stahují náskok soupeře na 2:1. Výhra v setu domácí "nakopne" a díky dobrému podání a obraně si udržují neustálý náskok ve druhém, který dotáhnou až do vyrovnání v zápase. Diváci jsou ve varu a utkání vstupuje do rozhodujícího setu. Ten přináší opravdu krásnou volejbalovou podívanou. Stav je vyrovnaný a týmy mění strany za stavu 8:7 pro domácí. Pak ovšem za stavu 9:8 Kraffer chytá pipe domácích na bezblok a hosté soupeři utíkají na rozdíl dvou bodů. Tento náskok se zdá rozhodující a hosté díky chybám domácích vedou 14:11 a mají 3 mečboly. Domácí ještě zabojují, udělají ztrátu a následně zablokují Vaganse. Ten se ale další balon již nemýlí a hosté si z palubovky Karlovarská odvážejí překvapivé vítězství. Partnerem zápasu byla společnost Carpoint za kterou pan Neugebauer předává cenu nejlepším hráčům, kterými jsou Martin Hladík, a Marcel Lux.

Autor: Ondra Hudeček

 

VK LVI PRAHA – FATRA ZLÍN

V dnešním 8.kole UNIQA extraligy mužů se potkali na lužinské palubovce, aktuálně třetí s posledním. Je to po delší době, kdy domácí Lvi Praha jsou proti hostům ze Zlína v  roli favorita. Po dobrém začátku v soutěži Lvi nyní vstupují do fáze, kdy každý soupeř si bude chtít ze žhavé pražské palubovky přivést body a Lvi musí dokázat, že jim třetí příčka v tabulce  patří právem.

č.:  EX-M-44    dne: 23.11.2019            v hod.:        18 hodin

VK Lvi Praha - Fatra Zlín  1:3 (-27, 21, -18, -19)

Rozhodčí: Pecháček L., Peloušek  na čarách Činátl J., Ibl J., delegát Záhorcová K.

Počet diváků: 380

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Bartůněk, Thomas D.-P., Krajčovič, Mihajlović, Kozák, Král, libero Ježek. Střídali: Špulák,  Svoboda, Šulc

Hosté: Navláčil, Šulc, Motyčka, Čechmánek, Adamec, Vašíček, libero Viceník. Střídali : Kozák, Čech, Lamri

Vyjádření:

Domácí:

Jiří Král (kapitán domácích): „Musím pogratulovat vítězům, byli mnohem lepší než my. Ano, předčili nás na servisu, ale my jsme byli hlavně nedůrazní a nekoncentrování. Zlín jsme pustili k jeho hře, a pak už téměř nechyboval.“

Tomáš Pomr (trenér domácích): „Také já chci pogratulovat soupeři k zaslouženému vítězství. Na začátku jsme dělali zbytečné chyby. Asi jsme si nepředstavovali takový vstup. Po prohrané koncovce jsme přestali chybovat. Dobře jsme podávali a dostali se i k obraně. Od třetího setu nás servis zase zradil. Především v této činnosti byl Zlín výrazně lepší. Navíc měl dobře přihráno a my se tak nedostali k obraně. Naše problémy začaly u nahrávače, který dvě sady vynechal klíčového útočníka. Nechci, aby spolu chodili na kafe, ale budou spolu hrát.“

Hosté:

Michal Čechmánek (kapitán hostů): „Hodnocení po výhře za tři body musí být pozitivní. Chtěl bych pochválit celý náš tým za mimořádnou bojovnost, trpělivost a koncentraci. A navíc nám šlo dobře podání.“

Přemysl Obdržálek (trenér hostů): „Kluci podali bojovný výkon, jaký bych si představoval. Zápas byl hodně o servisu. Když se nám dařil, bylo dobře. Pokud ne, tak jako ve druhé sadě, bylo to horší.“

Popis utkání:

Spící Lvi na začátku prvního setu čekají, jestli je probudí chyby Zlína, 6:8. Oboustranně rozpačitý začátek na obou stranách skutečně řeší Zlín svými chybami a pouští Lvi do vedení, 13:11. Domácí zvyšují tlak na servisu a drží vedení 17:14. Hosté ze Zlína zvedají hlavu a snaží se držet krok. Začíná se vyrovnaně ztrátovat a obě družstva se perou o koncovku. Za stavu 23:21 pro domácí přicházejí chyby na příjmu Lvů a trenér Pomr si bere první time. Následně neodpískaný "dvoják" a úspěšná ulívka Zlína po lajně je uvádí poprvé do vedení 24:25. V koncovce setu přichází tlak Radima Šulce na servisu a hosté vítězí v koncovce 27:29.

Ve druhém setu se nemohou domácí dostat ke své nejsilnější zbrani, což je obrana. Neustále neúspěšně podávají. Na servisu přidává Tom D-P a následnou obranu uskakují Lvi do vedení 9:4. Díky tlaku domácích přicházejí chyby Zlína a výrazné vedení 17:9 pro domácí. Bohužel přichází snížená koncentrace Lvů a vlažný výkon přináší snížení stavu na 19:14. Obě družstva střídavě chybují, ale je cítit, že přes nepříznivý stav hosté zvedají hlavu a dostávají se do hry. Jejich snaha ale na vítězství v setu nestačí a domácí dohrávají set vítězně 25:21.

Do třetího setu vstupují hosté s obrovskou vůlí a tlakem na útoku, rozehrává se Adamec a domácí kupí chyby. Po celou dobu mají hosté převahu a bez odporu vyhrávají set 25:18.

Ve čtvrtém setu se rozehrává hra o všechno a je vidět, že domácí favorité jsou zaskočeni kvalitním útokem Fatry. Přes změny v sestavě domácích na postu smečařů a zlepšený útok se nedá zastavit rozjetý vlak Zlína v podání útočících hráčů Adamec, Čech, Motyčka. Velké zklamání na straně Lvů, ale agresivní útok Zlína přináší kýžené vítězství hostí i ve čtvrtém setu a tím i v celém zápase.

Autor: Míla Kočka

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018