13.1.2018

Překvapení v Příbrami - Dukla Liberec tam neuhrála ani set

15. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů 2017/18 přineslo zajisté největší překvapení v Příbrami, kde domácí nedali šanci favorizované Dukle Liberec a nedarovali ji ani set. Tříbodové vítězství se určitě nečekalo od Kladna v Karlových Varech. Zlín si pohlídal domácí body a ČZU Praha poslal domů s prázdnou, stejně jako Ostrava trápící se Odolenu Vodu, dnes s prvním nahrávačem Lickem na smeči. Mistr z Českých Budějovic veze plný bodový zisk z Benátek a tři body zůstaly i v Brně po vítězství nad Ústím nad Labem.

FATRA ZLÍN – VOLLEYTEAM ČZU PRAHA

V utkání průměrné úrovně se utkali dva sousedé v tabulce extraligy. Domácí hráči přece jen udělali méně chyb a zaslouženě zvítězili.

č.: 85    dne: 13. 1. 2018   v hod.:17:00

Fatra Zlín – Volleyteam ČZU Praha  3:1 ( 23:25, 25:15, 25:17, 25:23)

Rozhodčí: Pecháček, Kovář

Počet diváků: 350

Domácí: Navláčil,Barták, Vašíček, Čechmánek, Kolář, Motyčka, libero Bláha. Střídal: Adamec

Hosté: Patočka, Démar, Kuliha, Krajčovič, Kuboš, Šulc, libero Kovařík. Střídali: Kočka, Pavelka, Horák

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Kolář: (kapitán Fatra Zlín): „Zlaté tři body.“

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): „Dnes jsme konečně doma zabodovali naplno a přes některé tradiční výpadky jsme dokázali v hodně nervózním utkání plných chyb zvítězit."

Hosté:

Matyáš Démar (kapitán Volleyteam ČZU Praha): „Domácí hráči udělali méně chyb a zaslouženě zvítězili.“

Miroslav Malán (trenér Volleyteam ČZU Praha): „Průměrné a nervózní utkání provázelo množství chyb na obou stranách. Domácí jich udělali méně a to bylo rozhodující."

Popis utkání:

První set byl velmi vyrovnaný. Po prvním TT se domácí dostali do mírného vedení, které vyústilo ve vedení v druhém TT 16:12. Pak vinou špatné koncentrace domácího týmu se hosté dostali zpět do hry a ujali se vedení 16:19. Vyrovnanou koncovku prvního setu zvládli lépe hosté a vyhráli 25:23.

Do druhého setu nastoupili domácí paradoxně více nabuzení a po chybách hostujících hráčů v útoku postupně navyšovali náskok – první TT 8:2, druhý TT 16:9. Do koncovky šli s luxusním náskokem 20:12 a dotáhli ho do vítězství 25:15.

Třetí set se podobal druhému jako vejce vejci.  První TT 8:3, druhý 16:10. Poněvadž se hostujícímu týmu nedařilo stabilizovat hru, nepomohlo ani  taktické dvojstřídání, zvítězili domácí opět jednoznačně 25:17 a ujali se vedení 2:1 na sety.

Čtvrtý set byl opět velmi vyrovnaný. Domácí jako by se zalekli vítězství, začali kupit jednu chybu za druhou a ačkoli stále mírně vedli (první TT 8:5, druhý TT 16:13), byli hosté stále na dostřel. V dramatické koncovce přece jen domácí  hráči projevili více odvahy a vyhráli 25:23 a tím celý zápas 3:1.

Autor: Ivan Dostál

VK PŘÍBRAM – VK DUKLA LIBEREC

V patnáctém kole volejbalové UNIQA extraligy přivítala domácí Příbram obhájce titulu VK Dukla Liberec. Navzdory všem předpokladů a nabité sestavě týmu ze severu Čech, předvedla Příbram neskutečně bojovný výkon a za bouřlivé podpory diváků porazila silný Liberec 3:0.

č.: 89    dne: 13. 11. 2018    v hod.: 17:00 

VK Příbram – VK Dukla Liberec 3:0 (25:22, 25:16, 25:23)

Rozhodčí: Dmejchal M., Horký P.

Počet diváků: 929

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mikulenka, Renovica, Pantič, Passier, Hrdý, Böhm, libero Juračka. Střídali: Rychecký, Suda, Kuchař

Hosté:  Holubec, Štokr, Galabov, Leikep, Janouch, Správka, libero Kopáček. Střídali: Staněk, Veselý

Vyjádření:

Domácí:

Radek Suda (hráč domácích): „Dnes jsme do zápasu vstoupili lépe než Dukla, která působila na začátku utkání poměrně nerozvážně. Byli jsme lepší na útoku a při dohrávání bodovek. Můžeme říci, že se nám podařilo ubránit jejich stěžejního hráče Štokra, což se také odrazilo na celkovém výkonu Dukly. My jsme navíc skvěle servírovali a velmi nám pomohli skvělí fanoušci, za což jsme velmi vděční a jsme rádi, že jsme se mohli odvděčit takovým výkonem.“

Martin Kop (trenér domácích): „Dnes to je pro nás nečekané vítězství, ale myslím, že už ve čtvrtek v poháru jsme proti Liberci předvedli solidní výkon, navzdory prohře 3:1. Šetřili jsme našeho smečaře „Bémíka“ kvůli problému se zády až na dnešní zápas a zjevně se to vyplatilo. Dnes jsme hráli s neuvěřitelnou bojovností na útoku, bloku i při obraně v poli, k tomu jsme přidali velmi kvalitní servis, což je asi jediná možnost, jak s Libercem hrát. Navíc jsme udrželi nervy v koncovce, což také není lehké. Klukům musím pogratulovat, nechci nikoho vyzdvihovat, protože to byl naprosto skvělý kolektivní výkon, čímž jsme si trochu napravili ty tři ztracené body v Ústí a teď jdeme válčit dále, čeká nás další těžký soupeř – Kladno.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán hostů):  „Příbram dneska hrála odvážně a s chutí, na co šáhli, to jim dnes vyšlo. My jsme měli problémy s dohranými bodovkami, s hrou na ztrátu. Domácí nás přehráli zkrátka ve všem a zaslouženě vyhráli.“

Michal Nekola (trenér hostů): „Gratuluji domácím k zisku tří bodů, předvedli skvělý výkon a zaslouží si to. My jsme dnes předvedli spíše dorostenecký volejbal.“

Popis utkání:

Příbram se s Libercem střetla již v rámci poháru dva dny před tímto zápasem. Oba týmy se tak mohly na soupeře dobře připravit, to zvládla evidentně lépe domácí Příbram. Do prvního setu vstoupily oba týmy velmi vyrovnaně. Příbram byla vždy o jeden bod napřed, ale Liberec se stále držel na ztrátu. Po prvním technickém timu Příbram začala odskakovat i díky podařeným blokům a bezchybné hře na ztrátu. Liberec se dostal pod tlak a dostavily se i nevynucené chyby, jak na útoku, tak na servisu. Hosty v prvním setu držel na dosah pouze univerzál Jan Štokr, který byl nejlépe hrajícím hráčem v prvním setu. Příbram před koncovkou držela náskok, který do konce setu nepustila. První set skončil 25:22 pro domácí Příbram.

Ve druhém setu se téměř opakoval scénář ze setu prvního, jen s tím rozdílem, že domácí Příbram v koncovce předváděla neskutečnou obranu v poli, tudíž byl rozdíl ve skóre mnohem větší. Na začátku setu oba týmy dobře ztrátovaly, postupem času však Dukla znovu znejistěla a předvedla několik jednoduchých chyb, které pomohly Příbrami dostat se na koně. V koncovce to již byla hra Příbrami, která ubránila několikrát univerzála Štokra i další těžké míče, Dukla útočila v jedné výměně i třikrát, čtyřikrát za sebou a Příbram po čtyřech čapnutých balónech zakončila bodovku na první možný pokus. Druhý set nakonec skončil propastným rozdílem 25:16.

Do třetího setu vstoupili jednoznačně lépe hosté a znovu se potvrdilo, že vést 2:0 na sety je velmi ošidná situace, proti takovému skvělému týmu jako je Dukla to platí dvojnásob, neboť se vývoj zápasu může velmi rychle otočit. Hosté si vytvořili náskok čtyř bodů za prvního technického timu. Příbram pak zabrala ze všech sil a i díky skvělému servisu stáhla náskok Liberce na pouhý bod. Po druhém technickém timu vzniklo několik sporných balónů, především výměna, kdy se po útoku Liberce míč vysoko odrazil a nejspíš nepatrně líznul strop. Ani jeden ze čtyř rozhodčích však tento dotyk nerozpoznali, nutno říci, že silně zářící reflektory u stropu haly celou situaci mírně zkreslovaly, nicméně Liberec nevzal tuto spornou situaci zrovna v klidu, vztekal se jak trenér, tak blokař Jiří Veselý, který vzteky praštil míčem o zem. Po této vyhrocené situaci se zdálo, že Liberec ožije a jejich výkon půjde opět nahoru, nicméně příbramští postavili skvělé bloky, přes které hosté nenašli cestu. Ke konci zápasu se strhnul napínavý boj a po další skvělé výměně a obraně v poli získala domácí Příbram výhodu matchballu, kterou po následném útoku hostujícího smečaře Galabova do antény, ukončila na první pokus a zvítězila nad Libercem po dlouhé době 3:0 na sety.

Autor: Štěpán Chvosta

VOLEJBAL BRNO – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

V 15. extraligovém kole přivítal Volejbal Brno na domácí palubovce Ústí nad Labem, aktuálně držící v tabulce deváté místo. Brno v utkání potvrdilo roli favorita, zvítězilo bez ztráty setu, a upevnilo tak svou pozici na páté příčce. V utkání se 21 body blýskl brněnský univerzál Stefan Okošanović.

č.: 88    dne: 13. 1. 2018    v hod.: 16:30

Volejbal BRNO – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:0 (25:18, 25:23, 25:20)

Rozhodčí: Kavala T., Spáčil L., Vitanov I., Bárková V., Antušák J.

Počet diváků: 550

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hrazdira, Mendoza, Okošanović, Handlíř, Klapal, Boula, libero Weber. Střídali: Stanislav,Pražák

Hosté: Kramár, Tibitanzl, Bartůněk, Voth, Vanags, Vodvárka, libero Pondělíček. Střídali: Kořínek, Prajzler

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal BRNO): „Dnes jsme si to sami úplně zbytečně komplikovali, utkání rozhodně jednoduché nebylo. V prvním setu jsme hráli dobře a koncentrovaně podle taktiky, pak jsme ale zbytečně polevili a přizpůsobili se takovému ležérnějšímu stylu Ústí. V relativně jednoduchém zápase jsme se tak museli v následujících setech strachovat o výsledek.

Ondřej Marek (trenér Volejbal BRNO): „Začátek dnešního utkání byl z naší strany dobrý a první set byl zcela v naší režii. Pak jsme polevili hlavně v obraně a mohlo nás to stát vítězství. V koncovkách druhé a třetí sady jsme už ale podali koncentrovaný výkon.“

Hosté:

Filip Kramár (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Dnes to bylo jednoznačně o servisu a o účku, které jsme nebyli schopní ubránit.“

Petr Brom (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): „V Brně jsme chtěli bodovat, vyjma prvního setu jsme odehráli vyrovnaný zápas, ale měli jsme problémy s obranou brněnského univerzála a středových hráčů. Bohužel nás dnes Brno svou útočnou silou předčilo.“

Popis utkání:

První sadu si domácí pohlídali od začátku až do konce. Hráči Ústí nad Labem naopak museli od úvodu setu dohánět několikabodové vedení Brna (8:4), což se jim nedařilo. Jihomoravští volejbalisté tak bez větších problém dokráčeli až k zisku první sady poměrem 25:18, když se v posledním útoku nemýlil Martin Klapal.

Druhé dějství tak jednoznačný průběh nemělo, hostující zpřesnili hru a byli to oni, kdo si vytvořil mírný náskok (4:6). Brno sice při podání Martina Klapala otočilo (7:6), soupeři se s nimi ale do stavu 10:10 tahali o každý míč a pak znovu odskočili (13:16). Ústí vedlo ještě 15:19, Brnu se ale postupně podařilo dotáhnout na rozdíl jediného bodu (20:21) – esem Ondřeje Bouly a následně skóre srovnat. Sada tak zamířila do napínavé koncovky, kterou nakonec po ústeckém útoku v autu vyhráli tím nejtěsnějším možným rozdílem brněnští hráči.

Jako na houpačce se vyvíjel set s pořadovým číslem tři, a tak se vedení přelévalo na obě strany (3:6, 13:13, 16:14). Za stavu 18:16 se na podání postavil ústecký Luboš Bartůněk a otočil znovu – na 18:19. V koncovce podržel Volejbal Brno servis Ondřeje Bouly (22:19) a k následnému mečbolu pak domácí posunul esem kapitán Michal Hrazdira (24:20). Rozhodla hned následující výměna, a tak si po vítězství 3:0 připisuje Brno do tabulky plný počet bodů.

Autor: Barbora Mertová

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

Minulou sobotu dokázaly konečně v letošním ročníku UNIQA extraligy mužů Benátky získat tři body. Jako by se opakovala první sezóna Benátek v extralize. Byl to právě Zlín, který v dlouhodobé historii Benátek v EXM byl úplně první, kdo prohrál. Toto vítězství Benátek pamatuje i současný trenér Zlína Roman Macek, který utkání nazval jako „podivný zápas“. Psal se rok 2005 (22. 10. 2005) a Benátky doma v hale u internátu prohrávaly velmi jasně 0:2 na sety a v těsných koncovkách utkání otočily. I letos se jim až do sobotního utkání ve Zlíně vůbec nedařilo v koncovkách setů. To je ale zapomenuto. Zvítězit v setu 38:36 a 34:32, to už musí být velká vůle po vítězství. Dnes ale to budou mít svěřenci Pavla Třešňáka velmi těžké. Do Benátek dorazil obhájce titulu VK Jihostroj České Budějovice. Senzace ze Zlína se bohužel dnes neopakovala. Favorit utkání si body velmi přesnou hrou pohlídal a po 66 minutách odjížděl z Benátek obohacen o další tříbodové vítězství.

č.: 86     dne: 13. 1. 2018     v hod.: 17:00

VK Benátky nad Jizerou – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (17:25, 19:25, 13:28)

Rozhodčí: Jan Krtička a Kamil Renčín

Počet diváků: 280

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Teubner, Celerýn, Ticháček, Hudák, Nesvačil M., Pietkiewicz, libero Sadílek. Střídali: Vachoušek, Nesvačil F., Fučík, Rybníček

Hosté:  Palgut, Michálek, Mach, Šotola, Fila, Ondrovič, libero Kryštof. Střídal: Todua

Vyjádření:

Domácí:

Martin Ticháček (kapitán VK Benátky nad Jizerou): „Dnešní zápas dopadl podle očekávání. Hráči Budějovic hráli přesně to, co na nás stačilo. Měli velmi kvalitní servis, my jsme neměli dobře přihráno a proti jejich kvalitní a vysoké obraně na síti jsme se jen těžko prosazovali. Začátek prvního setu byl docela vyrovnaný, dařilo se nám ztrátovat do stavu cca 10:10, potom se ale projevila kvalita Jihostroje a dnes zaslouženě berou tři body.“

Pavel Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): „Výkonnostní rozdíl byl dnes jasný. Hlavně rozdíl na středu hřiště, jak v obranné, tak v útočné fázi. Zde byl diametrální rozdíl – zde jsme dnes neměli žádnou šanci. Potom už šla morálka rapidně dolů, hlavně v posledním setu, zde to bylo nejvíce vidět.“

Hosté:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Splnili jsme roli favorita. Zvládli jsme odehrát celé utkání pod naší taktovkou. Jsem za to rád, že se nám to takto povedlo - 3:0 za tři body.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Nastoupili jsme dnes koncentrovaně. Dobře jsme bránili, a i dobře podávali, takže koncentrovaným výkonem jsme Benátky dnes přehráli.“

Popis utkání:

V úvodu utkání se prezentovali hosté kvalitním blokem a již za stavu 1:3 odskakují domácím o dva body. Při podání Marka Nesvačila Benátky dokonce získávají nepatrné vedení (6:5 – Marek Nesvačil útok ze zadní zóny), ale ještě před odchodem k prvnímu TT si hosté ztracené vedení přímým bodem z podání berou zpět (Tomáš Fila). Po time hosté získávají další dva body zadarmo (útok Benátek do autu) a máme tu první klasický oddechový čas, který si vyžádal domácí trenér Pavel Třešňák (6:10). Ani po tomto time se nedaří Benátkám hosty bodově dostihnout, naopak plachtivé podání (Petr Michálek) posouvá stav na ukazateli skóre až na propastných 10:18. Koncovku setu si již zkušení hosté pohlídali a za stavu 17:24 tu máme první setbol zápasu (Tomáš Fila smečuje o blok Benátek). Hned první setbol hosté proměňují (Radek Mach signálem středem) a ujímají se vedení 0:1 na sety.

Úvod druhé sady byl vyrovnaný až do stavu 5:5, potom ale opět začíná bodový nástup Jihostroje. Může za to nepříjemné tvrdé podání Tomáše Fily (5:10 – eso a několikrát se na útoku vyznamenal univerzál Marek Šotola). Domácí se již nedokázali do konce setu hostům přiblížit a pravidelnou výměnou na podání se dostáváme až k prvnímu setbolu druhé sady. Po přesně sehraném signálu středem (Filip Palgut - Radek Mach) přichází již za stavu 19:24. I zde hosté proměňují hned první setbol, tentokrát se sám na bloku vyznamenává mladičký Marek Šotola.

Třetí set patřil jednoznačně bloku Jihostroje. Hned několik bodových bloků (15 v utkání – 9 v třetím setu) v úvodu utkání posílá hosty do velkého bodového náskoku (2:11), který znamená, že domácí začínají hrát naprosto odevzdaně. Ani střídání na straně Benátek nepomáhá se stavem nic dělat a náskok hostů dál narůstá. Již za stavu 12:24 Marek Šotola blokem Jihostroji získává první mečbol. Konec utkání patří zkaženým podáním. Nejdříve hosté kazí své podání a potom i Benátky a je konec velmi jednoznačného utkání, které trvalo malino přes hodinu.

Autor: Zdeněk ŠOLC

VK OSTRAVA – AERO ODOLENA VODA

Zápas, ve kterém měla Ostrava jednoznačně navrch. Po celý zápas Ostrava vedla a připravila si vždy vedení pro koncovku. Výjimkou byl závěr druhého setu, kdy ostravští hráči dovolili hostujícímu týmu v koncovce srovnat. Ostrava riskovala podání a to se jim vyplatilo, zejména když po svých zkažených servisech nikdy nepřipustili, aby soupeř mohl získat bod.

č.: 87    dne: 13. 1. 2018    v hod.: 18:00

VK Ostrava – VSC Fatra Zlín  3:0 (25:19, 26:24, 25:16)

Rozhodčí: Jakub Gall, Daniel Trumpeš

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Biernat, Janků, Kotas, Šmídl, Vašina, David, libero Sobczak. Střídali: Balon, Sedláček

Hosté: Holčík, Licek, Russell, Mikula, Hadrava, Carabali, libero Turis. Střídali: Kotrch, Václavík

Vyjádření:

Domácí:

Mateusz Biernat (kapitán VK Ostrava): „Konečně nám dnes zafungovalo to, na čem je naše hra postavená a to je agresivní podání. Tím jsme soupeře tlačili a mohli hrát naši hru. Měli jsme celý zápas i ve vyrovnané koncovce druhého setu pod kontrolou. Byli jsme v utkání favoritem a jsem rád, že jsme tuto roli splnili.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Jsme hodně rádi za tři body. Pokud se nemýlím, tak jsme měli úspěšnost útoku 60%. Solili jsme do servisu, a i když jsme ho v prvním setu hodně kazili, tak jsme neustále nutili soupeře, aby ztrátoval s námi a nešel do náskoku. Podání jsme měli v zápase velmi agresivní a to rozhodlo.“

Hosté:

Marek Mikula (kapitán Aero Odolena Voda): „Již v prvním setu nás Ostrava tlačila servisem, i když ho ještě dost kazila. Oni pak mohli dohrávat míče a to platilo pak v celém zápase. Lepší podání soupeře rozhodlo i vyrovnanou koncovku druhého setu a pod tlakem jsme byli následně i třetí set, který domácí ovládli.“

Jiří Vojík (trenér Aero Odolena Voda): „Hrajeme v improvizované sestavě, dnes musel první nahrávač Licek vypomoct na smeči. Hledáme sestavu a čekáme na uzdravení některých hráčů. Ostrava byla v tomto utkání jistější na podání. Když jsme chtěli uhrát vyrovnanou koncovku druhého setu, soupeř udělal méně chyb. Kvalitním podáním si následně domácí uhráli i třetí set.“

Popis utkání:

V úvodu utkání je plná palubovka smečaře Janků, který boduje jak na podání, tak v útoku. Při Kotasově podání Ostrava rychle vede 4:1. Po podáních Mikuly a Carabaliho hosté srovnávají na 8:8. Servis domácího blokaře Kotase je opět velmi účinný a Ostrava podruhé v setu odskakuje na větší rozdíl, tentokrát čtyř bodů (14:10). Po dobrých útocích i blocích domácí spěchají do koncovky za jasného vedení 18:13. V prvním dějství vítězí Ostrava po zásluze 25:19.

Úvod druhého setu je velmi vyrovnaný, oba týmy poctivě ztrátují. Na straně domácích pokračuje ve výborném výkonu Janků a úspěšně útočí ze všech pozic. Za stavu 6:6 jde právě podávat domácí smečař Janků a čtyřmi body v řadě (z toho tři přímé body z podání) odskakují domácí do vedení 10:6. Hosté se mohou v útoku spolehnout na slovenského legionáře Mikulu a po přímém bodu z podání blokaře Carabaliho se ostravský náskok rozplynul (14:14). Po chytrém úderu a přímém bodu z podání Šmídla vedou domácí před koncovkou 21:18. Odolenu Vodu drží v útoku Mikula a za stavu 23:22 slibuje samotný závěr setu nebývalé drama. Carabali srovná čistým esem na 23:23. Naštěstí mají domácí smečaře Janků, který čistým esem využívá druhý setbol a Ostrava vítězí 26:24.

Ve třetím setu domácí rychle odskakují, zejména když při podání Šmídla získají čtyři body v řadě (7:2). Až do koncovky Ostrava drží nejméně pětibodový náskok (18:13). V závěru tohoto setu pak hosté prakticky rezignují, když pochopí, že proti úderným servisům domácích nemají žádnou šanci.

Autor: Martin Němec

VK ČEZ KARLOVARSKO – KLADNO VOLEJBAL CZ

Zajímavé utkání přivedlo do Haly míčových sportů velkou spoustu diváků. Domácí chtěli vrátit Kladnu prohru ze začátku extraligy. Domácí bohužel nenašli zbraň na obranu Kladna a proto prohrávají 3:1.

č.: 90    dne: 13. 1. 2018    v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – Kladno Volejbal CZ  1:3 (25:23, 21:25, 22:25, 18:25 )

Rozhodčí: Kostka M., Hudík M., Ulč P., Kindermanová L.

Počet diváků:  859

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Treial, Rejlek, Zmrhal,Priešinsky, Ropret, Hudeček, libero Pfeffer. Střídali: Hukel, Široký, Kriško

Hosté: Sobotka, West, Šulista, Zajíček, Gromadowski, Hyský, libero Moník. Střídal: Kozák

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): Tak dnes jsme prohráli určitě ve všech herních činnostech. Nešla nám hlavně obrana, Kladno nás jistě více zablokovalo. Bodovky jsme nedokázali proměnit a tím se to zlomilo. Kladno dnes prostě hrálo lépe.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Dnes jsme nebyli lepší v žádné herní činnosti. Proto je třeba Kladnu pogratulovat k dnešnímu vítězství.“  

Hosté:

Adam Zajíček (kapitán Kladno Volejbal CZ): „Veliká radost, že jsme vyhráli na půdě Karlovarska. Tři body odsud se budou hodit, abychom udrželi kontakt se špičkou. Děkujeme za hezkou atmosféru, věřím, že zápas se líbil divákům, i když jejich družstvo nevyhrálo.“

Milan Fortuník (trenér Kladno Volejbal CZ): „Jsem moc rád za tři body, měl jsem z tohoto utkání obavy, protože Karlovarsko v předchozích zápasech ukazovalo skvělou formu. Ale hlavně jsem rád, že se naše hra zvedla, protože jsme po Vánocích hráli dva rozpačité zápasy s ČZU ( extraliga ) a Ústím ( pohár). Prostě radost.“

Popis utkání:

Od začátku prvního setu plná karlovarská hala hnala své hráče za každým bodem. Karlovarsku se dařilo a do koncovky šlo se čtyřbodovým náskokem, který Kladno ztenčilo na pouhé dva body, ale i přesto domácí vyhrávají set 25:23.

Druhý set domácí nezačali špatně, ale asi v polovině se hra zlomila. Kladno začalo velmi dobře blokovat a chytat balóny v poli. Následný útok většinou znamenal bod. To byl rozdíl mezi hosty a Karlovarskem, kteří se na zisk bodu velice nadřeli. Karlovarsko v koncovce zabralo, ale vítězství v setu patřilo hostům.

Třetí set má podobný  průběh jako druhý. Hosté jsou lepší v obranné fázi a z toho těží. Karlovarsku nejde jeho hlavní zbraň – servis. Kladno velmi slušně přihrává a následně lehčeji než domácí, získává body.

Poslední set, do jeho poloviny, obě družstva uhrávají své ztráty, ale od poloviny se vrací hra do průběhu setu předchozího a domácí se dnes musí sklonit před hosty z Kladna. Je třeba na toto utkání zapomenout a připravit se na středeční zápas se švýcarským Näfels v Evropském poháru.

Autor: Tým Karlovarska

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018