13.2.2016

Preview Filipa Křesťana: Trenérské duo Fortuník – Klar má to pravé volejbalové srdce!

Táhne extraligové Kladno k nečekanému postupu do play off, ovládá bodové statistiky a trénuje prý pod pravými volejbalovými srdcaři! Řeč je o Filipu Křesťanovi, hlavní útočné síle Středočechů. Právě on nám přiblížil aktuální situaci v kladenském celku, zastavil se u trenérského dua Fortuník – Klar a připojil své tipy k dnešnímu extraligovému kolu.

Filipe, jsi nejčastěji útočícím hráčem a druhým nejvíce bodujícím, zažíváš velmi povedenou sezónu, že? „No, neřekl bych, že se mi nějak extra moc daří, sám se sebou ještě tak spokojený nejsem, pořád je tam hodně nevynucených chyb, což už bych si neměl dovolit. Ale určitě impuls, který mě žene dopředu, je dostat náš tým do play-off. Byl by to pro Kladno určitě skvělý návrat do extraligy, řekl hlavní tahoun kladenského celku Filip Křesťan a dodal, že na jeho bodech i postavení celého týmu Kladna má nemalou zásluhu nahrávač Daan van Haarlem. „Je to jeden z nejlepších nahrávačů, se kterým jsem kdy hrál…“

Kladenskou cestu do play-off diriguje trenérské duo Fortuník – Klar, i tento tah se Středočechům vydařil.“Petra Klara znám, už od mého působení v belgické lize, kde jsme se potkávali a určitě jsem říkal při angažování do Kladna, že to bude velký přinos pro celý tým. Strávil v Belgii několik let, kde působil jako hráč, trenér a hlavně výborný statistik, což se nám teď snaží předat a pro každého hráče je to určitě velké plus. Milan Fortunik, je velký srdcař, což bylo vidět už od samého počátku, kdy se tady na Kladně tvořil tým. Obdivuji ho, co dokázal udělat pro tým a jak se ho snaží vest dopředu. Určitě je to skvělá dvojice, která se výborně doplňuje a má pravé volejbalové srdce!“ 

S Kladnem se před sezónou příliš nepočítalo pro možný postup do vyřazovacích bojů play off, i proto je současné postavení středočeského klubu velmi milým překvapením.  „Je to pravda, málokdo tomu věřil, že bychom mohli bojovat o play-off, ale sami jsme si tento cíl stanovili již před sezonou. Kádr byl před sezónou poskládán hodně narychlo, takže naše hra od začátku byla velice nepřesná, nervózni a nevyrovnaná. Myslím si, že tohle jsme v poslední době odstranili, každý se srovnal se svými posty a teď nám to šlape. Škoda, že jsme toho nedosáhli už dříve, nemuseli jsme se prát o každý bod. Ale pořád věříme, že toho cíle dosáhneme a bude to pro nás velké zadostiučinění,“ uzavřel Křesťan.

Preview 19.kola Filipa Křesťana:

VK Ostrava, s.r.o. – Volley Team ČZU Praha

Tip: Výhra Ostravy v poměru 3:1

“Bude to těžký zápas pro oba soupeře. Praha venku ještě nevyhrála ani jeden zápas a hledá ideálni sestavu. Zbraní, kterou může Ostravu soupeře potrapit, je kvalitní servis. Slezané hrají doma a poslední dobou je táhne univerzál Šmídl. Pokud se k němu přidá alespoň jeden ze smečařů a zahrají svůj standard “středáci”, Ostrava získá tři body.”

VK Euro Sitex Příbram – VK Benátky n. J.

Tip:  Příbram zvítězí v poměru 3:2

“Další souboj sousedů v tabulce… pro Benátky to bude těžké utkání na horké palubovce Koucouru, ač hrály doma proti Liberci dobré utkání a bodovaly. Oba soupeři maji za sebou dvě prohry a dá se tudíž čekat tuhý boj. Příbramské publikum myslím ale dotlačí domácí do vítězného konce.”

SK Volejbal Ústí nad Labem – VK ČEZ Karlovarsko

Tip: Karlovarsko zvítězí v poměru 3:0

“Ústí dokáže doma potrápit každého! Pokud bude hrát na hranici svých možností a dobře podávat, mohlo by i Vary solidně potrápit. Ale myslím si, že se zde žádné překvapení konat nebude a Vary vyhrají za tři body.”

Volejbal Brno – VK Jihostroj České Budějovice

Tip:  Brno zvítězí v poměru 3:2

“Brno doma prohrálo pouze jedno utkání z celé soutěže, což bude určitě velice těžké i pro Budějovice. Bude to zajimávé porovnání týmů s precizními obranami. Pokud dostane Brno Budějovice pod tlak na příjmu a předvede týmový výkon, tak by mohlo slavit vítězství.” 

VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz

Tip: Kladno zvítězí v poměru 3:2

„Určitě nemáme v Liberci co ztratit. Jedeme tam hrát s úplně čistou hlavou. Máme za sebou skvělou sérii výher, která nás bude tlačit dopředu. Liberec má určitě svou kvalitu a to zvláště v domácím prostředí, ale…“

AERO Odolena Voda – Fatra Zlín

Tip: Výhra Odolene Vody v poměru 3:1

"Oba celky jsou si vědomi možnosti postupu do play-off a zároveň propadnutí do bojů o udržení. Tohle utkání bude tak dosti nervózní na obouch stranách. Domáci bude tlačit skvělé bouřlivé publikum, Zlín má navíc v poslední době problémy na nahrávce, což bude také výhoda pro Odolku. A pokud Filip Kramar zabere a přida se k němu celý tým, výhra Odolku nemine.”

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018