25.11.2017

Příbram v Ostravě dvakrát srovnala stav, přesto vítězství berou domácí

Napínavé zápasy mohli sledovat diváci v Ostravě a ve Zlíně. Ve Zlíně favorizované Kladno již podruhé v této sezóně otočilo zápas z 0:2 a veze si domů dva cenné body. Naopak v Ostravě po nervydrásajícím tie-breaku berou dva body domácí. Ústí nad Labem z utkání s domácí Odolenou Vodou veze na sever tři veledůležité body. ČZU Praha nestačilo na Brno a Benátkám nad Jizerou nedalo šanci Karlovarsko. 9. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů 2017/18 bude uzavřeno televizní dohrávkou Dukly Liberec proti Jihostroji České Budějovice.

FATRA ZLÍN – KLADNO VOLEJBAL CZ

V utkání třetího týmu se sedmým to první dva setu vypadalo na překvapivý výsledek. Pak však hosté dokázali,  proč mají na svém kontě jen jednu porážku a obrátili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

č.: 52   dne: 25. 11..2017 v hod.:17:00

Fatra Zlín – Kladno Volejbal cz 2:3 (25:16, 25:21, 20:25, 20:25, 8:15)

Rozhodčí: Kubinec, Slezák

Počet diváků: 570

Domácí: Barták, Vašíček, Čechmánek, Kolář, Motyčkal, Navláčil, libero Bláha. Střídali: Truong, Adamec, Uchytil

Hosté: Hýský, Sobotka, West, Šulista, Zajíček, Gromadowski, libero Moník. Střídali: Trojan, Kozák

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Kolář (kapitán Fatra Zlín): „Soustředěnost a nasazení nám vydrželo jen dva sety. Postupně jsme zatráceli půdu pod nohama.“

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): „Po dvou výborných setech z naší strany jsme ztratili přesnost i razantnost v útoku a servisu, soupeř naopak svoji hru zpřesnil a zaslouženě zvítězil."

Hosté:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): „Opět jsme zbytečně rozdávali body. Po dvou prohraných setech jsme se zmátořili a jsme rádi za vítězství za dva body. Ve Zlíně je to vždy těžké."

Milan Fortuník (trenér  Kladno volejbal cz): „První dva sety jsme hráli vlažně a od třetího setu zvýšenou bojovností jsme urvali vítězství za dva body."

Popis utkání:

V prvním setu se domácí od začátku do soupeře zakousli a postupně zvyšovali náskok. Od druhého TT za stavu 16:11 jistě kráčeli k vítězství prvního setu, který skončil 25:16.

Ve druhém setu hosté začali prvním bodem, pak domácí zabrali a otočili vývoj až na 6:2 a první TT byl 8:6. Tento dvoubodový náskok si domácí udrželi až do druhého TT tj. 16:14 a nadále ho drželi až do stavu 20:18 a pak  při každém otočení přidali bod a vyhráli 25:21.

Ve třetím setu se stav druhého setu zrcadlově otočil a první TT vedli hosté 8:6. Tento náskok si hosté udrželi až do druhého TT tj. 16:14. A v blížící se koncovce utekli domácím až na stav 25:20.

Čtvrtý set byl v režií hostů a v prvním TT měli náskok tří bodů tj. 8:5 a ve druhém TT měli náskok už čtyřbodový 16:12 a v poklidu srovnali utkání  2:2 na sety.

Pátý set domácí začali první obranou a vedením 1:0, bylo to však vedení naposled. Rozjetí hosté si již v dalším vývoji setu pohlídali náskok a bezpečně si dokráčeli pro vítězství v setu 15:8 a celkově 3:2 na sety pro hosty. 

Autor: Ivan Dostál, Jan Machačka

VK OSTRAVA – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Zápas jako na houpačce. Jednotlivé sety získávají týmy střídavě. Z toho tři sety mají od začátku do konce jednoznačný průběh a končí rozdílem okolo deseti bodů. Pouze ve dvou setech dojde k napínavé koncovce a právě v těchto setech je úspěšnější domácí tým. A protože jedním z těchto setů je i ten závěrečný, ze dvou bodů se nakonec raduje Ostrava.

č.: 50 dne: 25. 11. 2017 v hod.:17:00

VK Ostrava – VK Euro Sitex Příbram  3:2 (25:14, 16:25, 25:23, 14:25, 17:15)

Rozhodčí: Vlastimil Kovář ml., Jiří Peloušek

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janků, Kotas, Šmídl, Vašina, David, Biernat, libero Sobczak. Střídali: Balon, Nugent, Šoltys, Bořuta, Kamrádek

Hosté: Kuchař, Passier,  Renovica, Böhm,  Mikulenka, Živanovič, Hrdý, libero Juračka. Střídali: Pantič, Suda, Rychecký

Vyjádření:

Domácí:

Mateusz Biernat (kapitán VK Ostrava): „Jsme dnes rádi za dva body. I taková výhra po třech porážkách v řadě včetně poháru nám může pomoci. Druhý a čtvrtý set jsme hráli tragicky. Asi musíme na té straně palubovky více trénovat. Děláme na začátku setů zbytečné chyby a soupeř nám hned odskočí.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Je to pro nás ztráta, chtěli jsme vyhrát za tři body. Pokud mám najít něco pozitivního, tak je to fakt, že jsme zvládli vyhrát vyrovnaný stav zápasu, což se nám letos nedařilo. Těžký zápas jsme ale chtěli vyhrát jinak než v pěti setech. Zahrajeme super set, ale pak vyhoříme. Zatím jsem nepřišel na to, čím to může být. Dostali jsme dnes dvakrát za uši. Na začátku setu je to po našich chybách 0:5 a už se vezeme. Příbram má hráče, kteří mají „koule“ a vyžívají se ve vypjatých zápasech. To jasně dnes ukázal třeba jejich kapitán Böhm.“

Hosté:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Ostrava měla výborný začátek a my jsme vůbec nestíhali. Dnes se ukázalo, že ani jeden z týmů nevydrží hrát stabilně bez chyb více setů v řadě, a to je to, co odděluje první čtyřku extraligy. Ve zkrácené hře byla Ostrava odvážnější a nakonec díky servisům Janků zápas dohrála do vítězného konce.“

Martin Kop (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Hezký zápas.“

Popis utkání:

Do utkání vstupuje Ostrava výborně a při podání Janků jde rychle do vedení 4:0. Výborným servisem i obranou na síti se posune ke stavu 10:3. Příbram svým nedůrazným útokem nenachází recept na ostravskou obranu. Náskok domácích narůstá až na deset bodů.  V prvním setu vítězí po závěrečném esu Biernata domácí zcela jasně 25:14.

Úvod druhého setu si tentokrát Příbram pohlídá a po několika ostravských zkažených podáních jde do vedení 2:4. Ostrava tento náskok sice rychle smaže, ale hosté při Živaničově podání a výborných blocích jdou do vedení 7:11. Od tohoto okamžiku domácí vypadávají z role a náskok Příbrami narůstá až na šest bodů (8:14). Obětavou obranou v poli se Ostrava soupeři při podání Davida přiblíží na tři body (13:16). Příbram však opět odskočí na šestibodový rozdíl a do konce setu ho ještě navýší.  Ve druhém setu se tak role týmů úplně obrátily a hosté srovnávají stav zápasu po výhře 16:25.

Úvod třetího setu je vyrovnaný a oba celky poctivě ztrátují. Po výborném plachtícím podání Kotase jde domácí volejbalový klub do vedení 13:8. Za stavu 16:10 vyrobí ostravští hráči tři nevynucené chyby v řadě a vývoj setu se komplikuje. Od stavu 20:16 Příbram při podání kapitána Böhma dokonce srovnává na 20:20. V koncovce je to boj o každý míč. Dobře hrající Nugent vystřihne dva přímé body z podání (24:22) a závěr si už Ostrava pohlídá.  

Do čtvrtého setu vlétnou hosté jako uragán a jdou při podání Živanoviče do vedení 0:6. Ostrava nadále vyrábí nevynucené chyby a navazuje na herní trápení z druhého setu. Příbram rychle směřuje k vynucení si rozhodující zkrácené sady. Od stavu 7:16 se do utkání dostávají další domácí hráči z lavičky. Po zcela jasném průběhu setu prohrává domácí tým 14:25.

Zkrácený set je od začátku vyrovnaný. Jako první odskakuje Ostrava po několika úspěšných blocích. A dostává se do nadějného náskoku 10:7. Tento náskok si Ostrava poctivě drží až ke dvěma mečbolům (14:12). Hosté ale oba odvrátí a za stavu 14:14 se začíná znovu. Čtvrtý mečbol proměňuje přímým bodem z podání Janků a nakonec tak po velkém boji vítězí Ostrava 17:15.

Autor: Martin Němec

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VK ČEZ KARLOVARSKO

V 9. kole na sebe narazila družstva z opačných pólů tabulky. Domácí VK Benátky i po osmém kole stále nemají vítězství za tři body a VK Karlovarsko, které podlehlo pouze Dukle Liberec a Kladnu v úvodu soutěže. Poslední čtyři kola se ale rozehrálo k velkému výkonu a neztratilo ani set. Zda se Benátkám podaří v dnešním utkání zastavit rozjeté Karlovarsko, jsme si museli počkat až do konce utkání. Nakonec roli favorita potvrdili hosté a za 70 minut zaslouženě zvítězili bez ztráty jediného setu.

č.: 51   dne: 25. 11. 2017   v hod.: 18:30

VK Benátky nad Jizerou – VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (13:25,17:25,19:25)

Rozhodčí: Kostka M., Dmejchal M.

Počet diváků: 315

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Celerýn, Nesvačil F., Hudák, Nesvačil F, Vachoušek, Teubner, libero Sadílek, Němeček. Střídali: Pietkiewitcz, Ticháček, Syrůček, Rybníček

Hosté:  Ropret, Hudeček, Široký, Rejlek, Zmrhal, Treial, libero Pfeffer. Střídali: Málek

Vyjádření:

Domácí:

Martin Ticháček (kapitán VK Benátky nad Jizerou): Dnešní utkání se mě nebude hodnotit jednoduše. Karlovarsko má medailové ambice a jsou papírově silnější. Navíc velmi dobře servírovali, my jsme se s tím nevyrovnali. Proti jejich obraně se potom těžko útočí. I podle výsledku je to vidět. Ze začátku jednotlivých setů jsme se drželi na dostřel na tři body, potom ale nepřihrajeme několik servisů, a oni se dostanou do šňůry bodů a my už to pak nedoženeme zvrátit. Nemáme tak kvalitní útok ani obranu, abychom proti Karlovarsku hráli vyrovnaný zápas.“

Pavel Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): Výkonnostní rozdíl byl evidentní. S tím se nedá nic dělat. Nám pořád chybí Michal Sukuba, což je pro nás samozřejmě dost důležité. I když pozitivní je, že se nám daří zabudovávat Martina Ticháčka po nemoci do hry. Samozřejmě Varům k vítězství blahopřeji, oni to mají všude zdvojené, mají kvalitní tým.“

Hosté:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): Určitě jsme spokojení, že jsme v dnešním utkání vyhráli. Myslím si, že jsme dnes hráli koncentrovaně. Benátky jsme moc k ničemu nepustili.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): My jsme se na dnešní utkání poctivě připravili, respektovali jsme soupeře. To znamená, že jsme hráli náš nejlepší volejbal. Nepovolili jsme po celé utkání v nasazení. Kluci si za dnešní výkon zaslouží pochvalu. Výsledek už je jen takový bonbónek.“

Popis utkání:

Hosté do utkání vstoupili velice dobře a hned při podání svého kapitána získávají tříbodové vedení (0:3). Domácí se trápili na útoku a hostům do pole Benátek spadl každý míč. Přesto ještě před prvním TT se podařilo Benátkám snížit nepříznivý vývoj první sady na rozdíl jediného míče po smeči univerzála Karlovarska do autu (6:7). Po návratu z prvního TT utkání hosté opět začínají bodově ujíždět. Může za to velmi přísné posouzení hlavního rozhodčího, který mezihru ukončuje za nečisté hraní Benátek. Po sporném míči přichází hned několik technických provinění Benátek (opět nečisté hraní při nahrávce) a hosté velmi rychle spěchají do koncovky setu. Po třech přímých bodech z podání karlovarského univerzála (Filip Rejlek – 6x eso v utkání) již hosté vedou o deset bodů a domácí již set jenom dohrávají. Ani střídání nepomáhá a za stavu 13:24 tu máme první setbol utkání po úspěšném bloku nahrávače hostů (Gregor Ropret). Hned první setbol hosté proměňují přesnou souhrou středem sítě (Tomáš Široký) a s velký bodovým náskokem získávají první sadu.

Do druhého setu domácí trenér Pavel Třešňák prostřídal pomalu celou základní šestku a po esu Pawla Pietkiewicze se poprvé v utkání dostávají do nepatrného vedení (2:1). Nepatrné vedení si domácí volejbalisté udržují pomalu až k prvnímu TT druhé sady. Přesto hosté po bloku svého nahrávače odcházejí k odpočinku s dvoubodovým náskokem (6:8 - Gregor Ropret). Po time se na podání daří blokaři (Henri Treial) a hosté opět začínají mít více ze hry. Pár nečistých hraní na straně Benátek a je opět po pěkném sportu. Domácí se bojí zahrát obouruč vrchem, aby opět nebylo pískáno a náskok hostů rapidně narůstá. Tomáš Široký plachtivým podáním posouvá stav na ukazateli skóre až na 10:19. Získaný náskok si hosté pohlídali a po zalívce nahrávače Karlovarska se hosté radují ze setbolu (16:24). Potom ale Gregor Ropret kazí své podání a máme tu druhý setbol hostí, ten je proměněn také zkaženým podáním a hosté již vedou 0:2 na sety.

Ve třetím setu domácí volejbalisté vedli až do stavu 12:9 po bloku Jakuba Rybníčka (1:0), konečně nečistém hraní i na straně Karlovarska (10:8) a dalším plusovém bodě Jakuba Rybníčka. Vedení domácím ale dlouho nevydrželo. Další dělové podání karlovarského univerzála (Filip Rejlek) přelévá rychle vedení na stranu hostí 13:16 (2x eso a blok Henri Treial). Po druhém TT si již hosté udržují získaný náskok a utkání nám spěje do koncovky. Po tvrdé smeči do ostré diagonály (Filip Reilek) se hosté radují z mečbolu. První mečbol odvrací Filip Nesvačil (nejlepší hráč Benátek v dnešním utkání – 7 bodů), když jeho úder z vedlejšího kůlu tečuje blok Karlovarska. Druhý si již zkušení hosté pohlídali. Přesná souhra nahrávače s blokařem Tomášem Širokým ukončuje dnešní utkání.

Autor: Zdeněk ŠOLC

VOLEJBAL BRNO – VOLLEY TEAM ČZU PRAHA

V devátém extraligovém kole přivítal Volejbal Brno na své palubovce hráče ČZU Praha a svým příznivcům udělal tento týden radost už podruhé. Pražský tým se navíc v hale na Vodově příliš neohřál, Brno mu totiž nedovolilo uhrát ani jeden set.

č.: 49 dne: 25. 11. 2017 v hod.: 18:30

Volejbal Brno – Volley Team ČZU Praha 3:0 (25:19, 25:23, 25:21)

Rozhodčí: Hudík M., Bohačík R., Šimáně M., Rozsíval P., Sysala L.

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Handlíř, Pražák, Boula, Hrazdira, Klapal, Okosanovic, libero Weber. Střídali: Mendoza, Římal

Hosté: Šulc, Patočka, Kuboš, Kuliha, Krajčovič, Démar, libero Kop. Střídali: Pavelka, Kočka

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal BRNO): V dnešním utkání rozhodl servis. Vyhráli jsme, ale měli jsme hrát v některých okamžicích klidněji, v úplné herní pohodě nebyl Ondra Boula.

Ondřej Marek (trenér Volejbal BRNO): „Myslím si, že v zápase dnes opět rozhodlo podání. Trošku mě mrzí, že jsme měli všechny tři sety dobře rozehrané a pak jsme zbytečně pustili soupeře do hry.“

Hosté:

Matyáš Démar (kapitán Volley Team ČZU Praha): Brno si dnes zasloužilo zvítězit a bere tři body právem.

Miroslav Malán (trenér VK Volley Team ČZU Praha): Domácí nás dnes zatlačili servisem, hlavně v prvním setu. V dalším průběhu jsme se Brnu trošku vyrovnali, protože udělalo nějaké chyby, ale kvůli naší špatné hře v mezihře jsme nakonec jasně prohráli 0:3.

Popis utkání:

V úvodní sadě Brno od začátku setu předčilo svého soupeře hlavně na podání a v útoku. Pražští volejbalisté sice lépe blokovali, na domácí to ale nestačilo, a tak sada vyzněla pro Brno 25:19.

Jihomoravané pokračovali v následujícím setu v důrazné hře a postupně si vytvořili náskok až 16:10. Pak si ale vývoj druhého dějství domácí sami zkomplikovali několika chybami a vlastní nedůsledností, nicméně koncovku ustáli a vyhráli set nejtěsnějším možným poměrem 25:23.

Třetí sada měla obdobný scénář – Brno se dostalo do vedení a pak dovolilo vlastními chybami Praze, aby mu začala šlapat na paty. Hostující se pak dotahovali na brněnské volejbalisty po celý zbytek setu, i potřetí za sebou to však na vítězství bylo málo (25:21). Volejbal Brno si tak připisuje do tabulky tři body.

Autor: Barbora Mertová

AERO ODOLENA VODA – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

Zápas tradičních soupeřů sledovala slušná návštěva. AERO podporovali po celé utkání věrní fanoušci. Bohužel zápas nedopadl podle jejich představ a domácí znovu prohráli. Zápas se rozhodoval v obraně, oba týmy servírovaly na hranici rizika a v důležitých momentech byli Ústečtí lepší. Domácí stále sráží nevynucené chyby.

č.: 54  dne:  25. 11. 2017 v hod.: 18:00 

AERO Odolena Voda – SK Volejbal Ústí nad Labem 0:3 (21:25,19:25,25:27)

Rozhodčí: Fink T., Kořenek J.

Počet diváků: 432

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hadrava, Carabali, Licek, Mikula, Russell, Morales, libero Turis. Střídali: Václavík, Holčík

Hosté: Bartůněk L., Bartůněk V., Tibitanzl, Kramar, Vanags, Prajzler, libera Pondělíček, Kořínek

Vyjádření:

Domácí:

Marek Mikula (kapitán domácích): „Stále hrajeme stejně jako předešlé zápasy. Hrajeme vyrovnaně, ale nevynucené chyby v koncovkách nás připravují o vítězství v setech, a tím ztrácíme i celkové body.“

Jiří Vojík (trenér domácích): „Dvě prohrané koncovky a méně chyb rozhodlo ve prospěch Ústí.“

Hosté:

Filip Kramar (kapitán hostů): „Pro nás důležité 3 body, rozhodl náš servis.“

Petr Brom (trenér hostů): „Chtěli jsme tu získat nějaké body, a ty máme. Pokračujeme teď v tom, co nám funguje a jedeme dál.“

Popis utkání:

První set začal velmi vyrovnaně a oba týmy se držely jeden druhého. V polovině setu hosté odskočili při podání hostujícího kapitána Kramara na rozdíl 7 bodů, a tím vybojoval pro své mužstvo náskok. V koncovce se domácí hráči dotahovali, ale Ústí set dohrálo ke svému vítězství.

Do druhého setu vstoupili lépe domácí, kteří si vybojovali tříbodové vedení, ale velmi rychle o něj přišli. V polovině setu se stále hrál vyrovnaný volejbal. Hosté však zlepšili obranu na síti v i poli a domácí neskládali své útoky. V koncovce hosté zaznamenali dvě šňůry na servisu a i druhý set si tak na své konto připsali hosté a vedli již 2:0.

Do třetího setu vstoupili znovu lépe domácí, které musel hostující trenér Brom brzdit oddechovým časem při stravu 4:0. Domácí bohužel o rychlé vedení přišli a hosté již při prvním technickém oddechovém čase vedli o jeden bod. Hrál se vyrovnaný volejbal, v polovině setu se do dvoubodového vedení dostali domácí. Vývoj setu se otočil před koncovkou díky dobrému servisu hostů a ti si tak vybojovali dva matchbally. První sami odmítli zkaženým servisem, druhý když přihráli na síť, kde byl už připravený domácí Carabali. Domácí srovnali, ale sami se k bodové šanci ukončit set nedostali. Domácí útok mířil do autu a bylo rozhodnuto o vítězi. Domácí AERO prohrálo 0:3 a dál čeká na výhru.

Autor: Tomáš Havlát

 

Zpracoval: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018