5.8.2020

Příprava volejbalistů Karlovarska na UNIQA extraligu a Champions League zahájena

Minulý týden začala příprava Karlovarska nejen na další extraligový ročník, ale i na prestižní Champions League. Až na novou posilu ze Švédska, univerzála Fredrica Gustavssona, slovenského smečaře Marcela Luxe, který si plní povinnosti u reprezentace a mladého blokaře Radka Baláže, trénujícího s českou U20, má hlavní trenér Jiří Novák kádr pro nadcházející sezónu pohromadě.

V týmu Karlovarska došlo pouze ke třem změnám. Nově příchozí Patrik Indra, Fredric Gustavsson a Martin Kočka nahradili Filipa Rejlka, Petera Mlynarčíka a Matyáše Džavoronoka. „My jsme se snažili v rámci možností tým udržet co nejvíce pohromadě, protože když se každý rok mění půlka týmu, tak je to komplikované. V podstatě jsme změnili dva univerzály a druhého nahrávače, kdy jsme nevěděli, jak se bude vyvíjet situace, takže jsme chtěli na určité pozice české hráče," vysvětlil trenér Karlovarska Jiří Novák kroky klubu při pandemii.

Teď už je rád, že mohl s týmem zahájit přípravu na nadcházející sezónu. „Pauza byla hodně dlouhá. Hráči v dubnu dostali individuální plány, které jsme si kontrolovali přes sociální sítě," vrátil se k nepopulárním krokům v rámci nouzového stavu, který vystavil sportu tvrdou stopku. Kvůli tomu sáhl Jiří Novák letos k určitým změnám v přípravě. „Zařadil jsem dvě odlišné tréninkové jednotky, z důvodu oživení jsem přidal tréninky s balonem, nebáli jsme se hned si zase sáhnout na míč, bylo to na úkor atletiky. Hráči totiž měli určitou atletickou přípravu už v dubnu, kdy hodně i běhali, aby se dostali do formy.“ A to se hráčům podle jeho slov povedlo. „Celkový projev týmu se mi líbí, fyzicky vypadají hráči dobře, nikdo nemá výraznější problém. Volejbalově je to samozřejmě horší, ta pauza byla opravdu strašlivě dlouhá, na to budeme potřebovat trochu víc času,“ dodává.

Atletickou část přípravy, kruhové tréninky a práci s míčem vystřídá tento týden dřina v posilovně a naplno se přidá i volejbal. Svěřence Jiřího Nováka však čeká „návrat do minulosti“. Trénovat budou ve Sportovní hale v Jízdárenské, protože se v jejich „domácí“ Hale míčových sportů do 15. srpna dělá nová palubovka.

V rámci herní přípravy se volejbalisté Karlovarska zúčastní tří přípravných turnajů. První bude na konci srpna v Odoleně Vodě, následovat bude 3. – 4. září domácí Velká cena porcelánu a poslední prověrka před startem extraligy proběhne v Liberci.

 

Autor: Jiří Carba, zdroj VK Karlovarsko, idnes.cz

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018