10.2.2018

Spodní část tabulky UNIQA volejbalové extraligy mužů 2017/18 se vyjasňuje

Důležité vítězství veze ČZU Praha z Odoleny Vody. Tyto dva body mají pro pražské mladíky cenu zlata. Benátkám se sice proti Kladnu podařilo srovnat na 1:1, nicméně favorit následně neponechal nic náhodě a veze domů plný počet bodů. Týmy Liberce, Karlovarska a obhájce titulu z Českých Budějovic nezaváhaly a souboj o nejlepší výchozí pozici pro play-off pokračuje dál. Příbram oslabená o univerzála Renovicu nestačila na Brno, které pravděpodobně o páté místo v tabulce již nepřijde.

FATRA ZLÍN – VK DUKLA LIBEREC

V utkání 19. kola Uniqa extraligy zavítali na palubovku domácí Fatry hostující volejbalisté Dukly Liberec, kteří splnili roli favorita a zaslouženě zvítězili ve třech setech.

č.: 111      dne: 10. 2. 2018     v hod.: 18:00

Fatra Zlín – VK Dukla Liberec 0:3 (18:25, 20:25, 21:25)

Rozhodčí: Kubinec, Pecháček

Počet diváků: 350

Domácí: Barták, Vašíček, Čechmánek, Adamec, Kolář, Varous, libero Bláha. Střídal: Kittel

Hosté: Správka, Veselý, Indra, Galabov, Holubec, Janouch, libero Kopáček. Střídal: Piskáček

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Kolář (kapitán Fatra Zlín): „Myslím, že to dnes od nás nebyl špatný výkon, ale v důležitý moment nám soupeř vždy odskočil a zaslouženě zvítězil.“

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): „Dnes proti precizně podávajícímu a přihrávajícímu soupeři a jeho pestrému útoku jsme nebyli schopni odolávat."

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Od začátku jsme hráli dobře na servisu, podrželi jsme je v obraně a poslední dvě koncovky jsme soupeře přehráli trpělivostí."

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Myslím si, že dnes jsme utkání vyhráli hlavně spolehlivým útokem, kde jsme udělali nejvíc bodů, tam si myslím, že jsme utkání vyhráli."

Popis utkání:

Do začátku utkání vstoupila obě družstva s velkou agresivitou na servisu, zejména hosté neustále tlačili domácí servisem a po dobré obraně šli hosté do prvního technického time-outu za vedení 5:8. V dalším průběhu setu hosté vždy v každém postavení odskočili domácím dobrým servisem a set pohodlně dohráli výsledkem 18:25, kdy na servisu exceloval především hostující smečař Galabov.

Na začátku druhého setu domácí zvýšili agresivitu na servisu a po bloku nahrávače Bartáka šli do prvního technického time-outu za mírného vedení 8:7. I v dalším průběhu setu domácí drželi s favoritem krok až do stavu 18:19. Nicméně ve zbytku setu hosté zkušeně ubránili domácí dobrým servisem a následnou obranou. Set ukončil hostující blokař Holubec, útokem středem sítě a hosté zvítězili 21:25.

Třetí set byl téměř kopií setu předchozího, kdy domácí se snažili vytvořit na soupeře tlak na servisu s následnou obranou. Vždy, když se domácí hráči nadechli k náporu, tak zkušený soupeř dokázal domácí ubránit a následně proměnit protiútok, což mělo za výsledek zasloužené vítězství volejbalistů Dukly v poměru 0:3 v posledním setu zvítězili 21:25

Autor: Jan Machačka

VK OSTRAVA – VK ČEZ KARLOVARSKO

Velká bojovnost, nebojácná a nátlaková hra ostravského týmu překvapila Karlovarsko a naznačila možnost překvapivého výsledku. Ostrava byla dva sety favoritovi zápasu vyrovnaným soupeřem. Po prohrané koncovce druhého setu se však domácím na hřišti vše sesypalo a rozdrolilo. Karlovarští hráči už zbytek zápasu v pohodě kontrolovali.

č.: 113     dne: 10. 2. 2018     v hod.: 17:00

VK Ostrava – VK ČEZ Karlovarsko  1:3 (25:23, 22:25, 17:25, 18:25)

Rozhodčí: Jakub Gall, Martin Hudík

Počet diváků: 420

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Biernat, Janků, Kotas, Šmídl, Nugent, David, libero Sobczak. Střídali: Vašina, Balon, Šoltys, Bořuta

Hosté: Treial, Rejlek,  Zmrhal, Prešinský, Ropret, Hudeček, libero Pfeffer. Střídali: Kriško, Hukel, Štefko

Vyjádření:

Domácí:

Mateusz Biernat (kapitán VK Ostrava): Vary jsou dobrým týmem, který umí přečkat krizový moment  a pak zápas otočit. To my neumíme. Jakmile se nám přestane dařit, začneme dělat chyby a naše hra se sesype jako domeček z karet.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): My jsme v tomto zápase chtěli dosáhnout na nějaké body a neměli jsme k nim daleko. Vyhráli jsme první set, pokud bychom zvládli i druhý, do žil by nám to vlilo nové sebevědomí. Bohužel my pokud nezvládneme na začátku setů několikabodové série, naše hra se ve všech směrech totálně rozpadne. Hosté nebyli v tomto utkání tak suverénní, ale nakonec si i díky našim chybám došli pro tři body, když se jim povedlo střídání univerzálů a Kriško zahrál dobrý zápas.

Hosté:

Ondřej Hudeček  (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Bylo to těžké utkání. Ostrava na nás vlítla a my jsme nevěděli, co s námi je. Soupeř dobře podával, ale naštěstí jsme obranou druhý set zlomili. Pomáhalo nám, když jsme byli bodově nad nimi a díky tomu jsme ve třetím a čtvrtém setu již dominovali.

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): Nevstoupili jsme sice do zápasu špatně, ale pak jsme měli dva špatné příjmy, neuhráli dvě bodovky a s dvaceti procenty úspěšnosti v útoku jsme první set nemohli vyhrát. Naštěstí jsme zvládli koncovku toho druhého a pak, když jsme nad soupeřem vždy vedli, tak jsme mu trochu brnkali na nervy. Ostrava začala dělat chyby a nebyla si tak jistá jako v prvních dvou setech zápasu.

 

Popis utkání:

Ostrava vstupuje do utkání velmi odhodlaně a po výborné obraně na síti jde do vedení 5:3. Po čistém esu Biernata jdou domácí do vedení o tři body (8:5). Po nevynucené chybě hostujícího univerzála Rejlka mají domácí k dobru již náskok čtyř bodů (11:7). Je to boj v dlouhých výměnách o každý míč. Domácí univerzál Šmídl si připisuje za stavu 11:8 třetí bodový blok. Karlovarsko zpřesní obranu na síti Treiala a v součtu s technickými chybami domácích otáčí ze stavu 15:11 na 15:16. První set přináší i nadále spoustu dlouhých rozeher. Po dvou nevynucených chybách Šmídla vede hostující favorit z Karlovarska před koncovkou 19:21. I když domácí promarní několik možností na srovnání, nakonec jim ho přihraje nepřesný útoku Rejlka (23:23). První setbol má Ostrava po důrazném útoku Šmídla, který úderem o blok dokoná vynikající obrat domácích při podání Biernata, který šel za koncovou čáru za stavu 22:23.

Druhý set začíná domácí smečař Janků vynikajícím podání a za stavu 3:0 si musí hostující trenér Novák vzít oddechový čas. Až dotek sítě ze strany domácích hosty za stavu 4:0 vysvobodí z nepříznivé situace a vzápětí druhý univerzál Kriško vystřihne také přímý bod z podání. Hosté vzápětí náskok domácích dorovnávají (4:4). Po nevynucené chybě Kriška jde Ostrava do vedení 7:5. Nevynucená chyba Hudečka posílá domácí do vedení 9:6. Hosté stejně jako z kraje setu při podání Ropreta reagují na nepříznivý stav třemi body v řadě. Vary jdou ve druhém setu poprvé do vedení při podání Treiala (11:13). Hostům se podaří střídání na podání a Rejlek zvyšuje na 14:17. Při podání střídajícího Balona srovnává Ostrava na 18:18. Po bodovém bloku Treiala jdou hosté do koncovky s vedením 18:20. Domácí odpovídají stejnou mincí (20:20). Další dvoubodová série je opět na straně Karlovarska (20:22). Tento moment je pro konečný výsledek druhého setu rozhodující. Druhou sadu vyhrávají nakonec hosté 22:25.

Ostrava má dobrý vstup i do třetího setu zápasu. Po čistém esu Šmídla se ujímá vedení 4:2. Hosté otáčejí na 5:8, když jejich sérii při podání Ropreta odstartuje Treial, který nachytá úspěšným blokem útočícího Davida. Domácí těží z plachtícího podání Biernata, ale v cestě za vyrovnáním je přibrzdí nevynucená chyba Šmídla. Trenér Ostravy Václavík střídá na blok univerzála Šoltyse a také posílá do zápasu druhého nahrávače Bořutu. Hosté si soustředěnou hrou vytvoří pětibodový náskok (10:15). Ve třetím setu jsou hosté lepším týmem a při dobrém podání Ropreta zvyšují na 12:19. Při podání Kotase snižuje Ostrava na 17:22 a trenér Karlovarska Novák si bere uklidňující oddechový čas. Hosté se ujímají vedení 2:1 na sety po výsledku 17:25, kdy stejně jako druhou sadu dopodává střídající slovenský smečař Hukel.

Úvod čtvrtého setu patří domácím, po bloku Davida na Kriška vedou 3:1. Hosté ale mají i štěstí, když Zmrhal i díky přímému bodu z podání s pomocí pásky odstartuje sérii šesti bodů v řadě (3:7). Karlovarsko to nastartuje k výkonu hodného aspiranta na extraligovou medaili a za stavu 4:11 si již druhý oddechový čas bere domácí trenér Václavík. Průběh čtvrtého setu nenaznačuje zdramatizování zápasu. Po zkaženém podání Janků vede Karlovarsko 8:16 a spěchá za třemi body. Před koncovkou vedou hosté rozdílem sedmi bodů (13:20). Tento náskok si udrží a do konce a poslední sadu zápasu vyhrávají 18:25, byť domácí předtím úspěšnými bloky odvrátili tři mečboly soupeře.

Autor: Martin Němec

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – KLADNO VOLEJBAL CZ

V 19. kole se v benátecké hale u základní školy střetla družstva z opačných pólů extraligové tabulky. Domácí Volejbalový klub Benátky je na předposledním místě a Kladno se drží v silné čtyřce, je na průběžném druhém místě. Benátkám se letos vůbec nedaří a visí nad nimi hrozba baráže, protože poslední Aero citelně posílilo na všech postech. Kladno naposledy prohrálo ve 13. kole doma s Duklou, od té doby jasně své soupeře přehrává, přesto jeho řady posílil výborný univerzální hráč David Konečný. Benátky v letošním ročníku v TV utkání na Kladně nehrály vůbec špatně a nebýt menšího výpadku ve čtvrtém setu, mohly mít alespoň bod. V dnešním utkání benátecký kolektiv hosty ničím nepřekvapil. Hosté od úvodních míčů měli utkání pevně pod kontrolou, mimo druhého setu a zaslouženě si připsali plný počet bodů.

č.: 112        dne: 10. 2. 2018         v hod.: 18:30

VK Benátky nad Jizerou – Kladno Volejbal cz 1:3 (14:25, 25:20, 10:25, 18:25)

Rozhodčí: Michal Kostka a Matěj Dmejchal

Počet diváků: 315

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Celerýn, Ticháček, Hudák, Rybníček, Nesvačil F., Taubner, libero Němeček. Střídali: Vachoušek, Nesvačil M., Fučík, Pietkiewicz

Hosté: Hýský, Sobotka, West, Šulista, Zajíček, Gromadowski, libero Moník. Střídali: Bouza, Konečný, Fortuník

Vyjádření:

Domácí:

Martin Ticháček (kapitán VK Benátky nad Jizerou): Gratuluji Kladnu k vítězství za tři body. Liché sety jsme se dostali na 14 bodů a sudé sety to bylo obráceně. Ve druhém setu jsme hráli dobře, i když Kladno trochu prostřídalo. Ale bylo to dost podobné jako v prvním setu, akorát nám se dařilo všechno. Škoda čtvrtého setu, bylo to dost vyrovnané a mohl z toho být ten jeden bod. Zase nás v koncovkách zradil příjem a útok proti vysoké obraně. To nás bude asi trápit celou sezonu.“

Pavel Třešňák (trenér VK Benátky nad Jizerou): Na to, že je Kladno aspirant na titul, jsme odvedli lepší výkon než proti Liberci. Bohužel to nestačilo ani na jeden bod. Kladno má kvalitní družstvo.“

Hosté:

Adam Zajíček (kapitán Kladna): První set, jako vždy jsme vyhráli suverénně, potom najednou přichází podcenění. Jsme rádi, že i když se ztrátou jednoho setu, tak je to dnes za tři body. Máme radost, že jsme je získali. Soupeř nám to částečně svým výkonem usnadnil.“

Milan Fortuník (trenér Kladna): Vyzkoušeli jsme si různé varianty sestavy a máme tři body, jsem spokojen.“

Popis utkání:

Hosté vstoupili do utkání velmi sebevědomě a při podání Vladimíra Sobotky začínají bodově domácím rychle ujíždět (0:7 – bloky Adam Zajíček a na útoku Tomáš Hýský). Domácí se po horším příjmu podání nemohou prosadit přes kompaktní blok a první dějství nám spěje do koncovky. Za stavu 12:24 po velmi ostré diagonále (Tomáš Hýský – 73% na útoku) se Kladno raduje z prvního setbolu utkání. Dva setboly Benátky odvracejí (zkažené podání – David Konečný a přesná zalívka domácího nahrávače Jonáše Celerýna). Až třetí setbol Kladno proměňuje, protože domácí hráč zkazil podání.

Do druhého dějství trenér Kladna Milan Fortuník pustil do utkání hráče z lavičky, kteří nedokázali zachytit velmi odvážný nástup Benátek. Výsledkem byl obrácený vývoj setu. Na útoku se překonávají bratři Nesvačilové společně s Martinem Ticháčkem a na podání se daří Martinu Hudákovi. Z ničeho nic na ukazateli skóre svítí 11:4 pro domácí. A mohlo být i víc, kdyby se ozvala píšťalka hlavního rozhodčího po nečisté nahrávce z hloubi pole Kladna.  Po druhém TT bodový náskok Benátek narůstá až na rozdíl 12-ti bodů (17:7 2x do autu Victor Bouza, 18:7 blokem Martin Hudák, 19:7 – zalívka Martina Ticháčka). Ani při tak vysokém náskoku si nebyli domácí stoprocentně jisti. Hosté v závěru setu přitvrdili na podání (David Konečný) a na zkvalitnili obranu (Adam Zajíček) a bodový náskok se začíná rychle tenčit. Naštěstí pro domácí hosté v závěru zkazili tři podání a dovolili domácím dokráčet k prvnímu setbolu druhé sady (24:19). První setbol Benátek odvrací ze zadní zóny David Konečný. Druhý si již Benátky pohlídaly. Martin Ticháček chytře zasouvá míč pod kladenský blok a je vyrovnáno 1:1 na sety.

Třetí set byl úplně stejný jako první. Neprodyšné bloky Kladna nedovolují Benátkám získávat potřebné body a výsledkem je opět velký bodový rozdíl mezi oběma družstvy (1:6 – 2x blok Petr Šulista, 2:8 – blok Adam Zajíček, 3:11 – blok Victor Bouza, 4:14 – blok Vladimír Sobotka). Celkem sedm bodových bloků Kladno získalo ve třetím setu, a to zřejmě rozhodlo. Po přímém bodu z podání (David Konečný) získává Kladno první setbol třetí sady již za stavu 10:24. Po nevynucené chybě Benátek z hlavního kůlu se hosté dostávají do vedení 1:2 na sety.

Čtvrtý set již byl vyrovnanější. Ještě za stavu 6:5 domácí těsně vedli, ale před prvním TT čtvrtého setu začínají hosté opět kvalitně blokovat a k TT odcházejí s dvoubodovým vedením (6:8). Po time domácí chybují na útoku a Kladno získává rozhodující náskok (7:12). I přes velkou snahu se domácím nepodařilo hosty bodově dostihnout. Na pouhé dva body se přiblížili za stavu 14:16 (Filip Nesvačil na smeči a David Konečný do autu). To je ale ze strany domácích vše. V závěru se vyznamenává opět kvalitní obranný blok Kladna (19x bodový blok v utkání) a po zkaženém podání Benátek získává Kladno první mečbol za stavu 18:24. Další nevynucená chyba na útoku Benátek ukončuje utkání.

Autor: Zdeněk ŠOLC

AERO ODOLENA VODA – VOLLEY TEAM ČZU PRAHA

Pro domácí AERO byl dnešní zápas jednou z posledních možností, jak se dotáhnout a vyvinout tlak na jedenácté Benátky nad Jizerou. Po prvním setu, ve kterém se domácí trápili a zaslouženě ho prohráli, se AERO dostalo trpělivostí a přesnější hrou do vedení 2:1. Bohužel Pražané dotáhli zápas do tie-breaku, ve kterém nakonec i díky méně chybám zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 15:13 a celkově 3:2. Pro AERO je bod málo.

č.: 109     dne: 10. 2. 2018    v hod.: 18:00 

Aero Odolena Voda – Volley Team ČZU Praha 2:3 (20:25, 25:20, 25:18, 17:25, 13:15)

Rozhodčí: Němeček P., Kvarda P.

Počet diváků: 536

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Russell, Kozlovskyi, Licek, Carabali, Hladík, Mikual, libero Turis. Střídali: Vitiuk, Holčík, Hadrava, Václavík

Hosté: Patočka, Kuboš, Kuliha, Krajčovič, Démar, Šulc, libero Kovařík. Střídali: Horák, Kop, Kočka, Pavelka

Vyjádření:

Domácí:

Marek Mikula (kapitán domácích): „Pro nás velmi důležité utkání, ze kterého jsme potřebovali tři body. Vlastními chybami odcházíme ze zápasu jen s jedním bodem.“

Jiří Vojík (trenér domácích): „Vyrovnané utkání, kdy jsme v pátém setu udělali více zbytečných chyb než soupeř, a to rozhodlo o vítězství ČZU 3:2.“

Hosté:

Matyáš Démar (kapitán hostů): „Důležité dva body. Zvítězili jsme hlavně díky tomu, že jsme udělali méně chyb.“

Miroslav Malán (trenér hostů): „Věděli jsme, že na Vodolce to bude těžké utkání, protože oba týmy potřebují body jako sůl. Byl to zápas nervózní a plný chyb. My jsme v závěru těch chyb udělali méně, a proto jsme vyhráli.“

Popis utkání:

Utkání začalo sice lépe Aero, které vedlo velmi rychle 5:2, ale ČZU nápor zachytilo a pomalu otočilo stav a vývoj v setu na svou stranu. Dělalo bodové série, zatímco Aero stále chybovalo na útoku. ČZU bylo v těchto momentech bez stresu a kráčelo k vítězství v setu. Aero v konci ještě zaznamenalo dlouhou sérii bodů, ale to nemohlo stačit.

Druhý set začal více vyrovnaně a trval do jeho poloviny, kde se domácí Aero dostalo do mírného vedení. Hrálo ale stále pod tlakem hostů, kteří dobře ztrátovali. Aero v koncovce zaznamenalo dvě malé bodové šňůry, díky kterým se dostalo blíže k vítězství v setu. Hned první setball proměnil hostující Kuboš, který přešlápl při útoku ze zadní řady. Bylo srovnáno na 1:1.

Do třetího setu mělo Aero skvělý vstup, kdy hned od začátku vyvinulo tlak na soupeře, který chyboval, a domácí si uhrávali bodové míče. Rozdíl narůstal a byl až sedmibodový. Hosté prostřídali a snižovali náskok, domácí si ale pomohli kvalitním servisem, kterým si vysoké vedení znovu vzali zpět. Aero vyhrálo i třetí set a ujalo se vedení 2:1.

Čtvrtý set začal vyrovnaně, ale ještě před prvním oddechovým časem přišel zlom. Hosté bodovali několikrát v řadě v sériích a tvořilo si náskok. Aero se dostalo k tříbodovému dostřelu, ale v koncovce byli hosté lepším týmem a set vyhráli nakonec vysokým rozdílem o 8 bodů. O vítězi zápasu musel při vyrovnaném stavu setů 2:2 rozhodovat až následný tie-break.

Do něj sice lépe vstoupilo Aero, které si vybojovalo vedení o dva body, ale hosté rychle kontrovali a před výměnou stran se dostali do vedení i díky chybám domácích na útoku. Při změně vedli hosté o dva body a byli blíže k ukončení setu. Aero dvakrát dokázalo vyrovnat skóre a na stav 11:10 mělo dokonce bodový míč. Bohužel Aero chybovalo a hosté si vybojovali hned tři matchbally. První domácí odvrátili svým útokem, další úspěšným blokem. Třetí už hosté proměnili, ale Aero mělo míč na své straně a domácí Mikula byl zablokovaný. Na tabuli se rozsvítil stav 13:15, což znamenalo vítězství hostů 2:3.

Autor: Tomáš Havlát

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

Jihočeští volejbalisté přivítali v rámci 19. kola volejbalové UNIQA extraligy na své domácí palubovce celek z Ústí nad Labem.

č.: 110     dne: 10. 2. 2018      v hod.: 18:00 hod

Jihostroj České Budějovice - SK Ústí nad Labem 3:0 (25:10, 25:22, 25:15)

Rozhodčí: Dušek P. , Marschner R.

Počet diváků: 1000

Sestavy:

Domácí: Palgut, Mach, Křesťan, Halaba, Ondrovič, Kraffer, libero: Kryštof. Střídali: Fila, Polák, Šotola.

Hosté: Kramár, Tibitanzl, Bartůněk, Voth, Vanags, Vodvárka, libero: Pondělíček. Střídali: Bartůněk V., Průcha, Šulava.

Vyjádření:

Domácí:

René Dvořák (trenér VK Jihostroj):„Jak jsem avizoval už před zápasem, že musíme zatlačit Ústí servisem, tak to se nám povedlo. Dávali jsme dnes velmi slušný servis a velmi dobře jsme dnes chytali v poli. Nedělali jsme tolik chyb na ztrátu nebo po servisu soupeře. Já v naší hře pořád vidím chybičky na bodové balony a pár drobností, ale dnes jsme se s tím vypořádali velmi slušně.“

Radek Mach (kapitán Jihostroje):„Čekal jsem, že to bude vyrovnanější zápas, protože jsem v televizi viděl pondělní zápas, kde se mi moc líbilo, jak kluci z Ústí hráli. My jsme je dnes k ničemu nepustili našim servisem. To nás zdobilo hlavně v prvním a ve třetím setu. Ve druhém setu jsme tolik podáním netlačili a oni umí hrát, když mají přihráno, ale drželi jsme s nimi krok až do koncovky, kde se nám opět tři servisy povedly. Dnes to byl zvláštní zápas, ale jsme rádi za tři body.“

Hosté:

Petr Brom (trenér Ústí nad Labem):„Budějovice už předem avizovaly, že vsadí na servis a dnes nás opravdu rozstříleli servisem. My jsme měli problémy s přihrávkou a co jsme odútočili, to Budějovice pochytaly. Dnes nebyla moc velká šance.“

Martin Tibitanzl (blokař Ústí nad Labem):„Tady je vždy super atmosféra, akorát nám to dnes nevyšlo.  Dnes nás Jihostroj převálcoval servisem a my jsme to neustáli na přihrávce.“ 

Popis utkání:

Úvodní set byl pro Jihostroj jednoznačnou záležitostí. Na straně domácích výborně útočil mladý smečař Jirka Kraffer a Filip Křesťan. Stav před koncovkou 19:9 pro Jihočechy naznačoval, že první sadu získají domácí, a tak se i po chvíli stalo. První set získaly České Budějovice hladce poměrem 25:10.

Druhý set začal vyrovnanou partií a stav se přeléval ze strany na stranu. Opět výborně útočil domácí univerzál Filip Křesťan i smečař Jirka Kraffer a také na straně hostů byl svými útoky i blokem vidět českobudějovický odchovanec Martin Tibitanzl. V závěru druhého setu přišel na hřiště Tomáš Fila místo Kraffera. Druhou sadu ukončil smečař Pawel Halaba zadním útokem z pipu a Jihostroj zvítězil 25:22. 

Ve třetím setu dostali příležitost mladí hráči. Hlavní trenér René Dvořák poslal na hřiště nejprve Josefa Poláka místo blokaře Petra Ondroviče a v polovině sady přišel i mladý univerzál Marek Šotola místo Filip Křesťana. 

Autor: Blanka Popelková

VOLEJBAL BRNO – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Na brněnskou palubovku dorazili v dalším extraligovém kole Kocouři z Příbrami a Volejbal Brno šel do utkání s nimi s jasnou motivací: připsat si do tabulky důležité tři body a upevnit si tak svou pozici v nejlepší extraligové pětce. Příbramští sice v Brně uzmuli dramatickou koncovku třetího setu, na víc ale nestačili. Z vítězství 3:1 na sety se tak radoval tým Ondřeje Marka.

č.: 114    dne: 10. 2. 2018    v hod.: 19:00

Volejbal Brno – VK Euro Sitex Příbram 3:1 (25:21, 25:15, 30:32, 25:17)

Rozhodčí: Velinov E., Nedbálek A.

Počet diváků: 450

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Boula, Hrazdira, Klapal, Okošanović, Handlíř, Pražák, libero Weber. Střídal: Římal

Hosté: Böhm, Mikulenka, Rychecký, Pantič, Passier, Hrdý, libero Juračka. Střídali: Suda, Kust, Kohlmann, Kuchař

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „V dnešním utkání jsme si zbytečně zkomplikovali třetí set, oslabená Příbram ale po vystřídání hrála odvážně. V poslední sadě jsme se naštěstí dokázali zkoncentrovat a dotáhnout do vítězného konce pro nás velmi důležitý zápas.

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Jsem rád za tři body, i když jsme si to v závěru trošku zkomplikovali, ale po sérii porážek se soupeři z první čtyřky jsme spokojení s vítězstvím. Pro nás to bylo asi klíčové utkání, a o to víc nás těší, že jsme ho zvládli.“

Hosté:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Soupeř nás do půlky třetího setu vůbec nenechal hrát, dobře podával a my jsme na něj nestačili. Koncovku třetího setu jsme pak šťastně vyhráli, což nás celkem zvedlo, ale Brno si to potom už pohlídalo a bylo lepší.“

Martin Kop (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Dnes jsme hráli v improvizované sestavě, vůbec jsme takhle netrénovali, ale kluci bojovali a nevzdali se a ve třetím setu průběh otočili. Ve čtvrté sadě jsme měli ještě šanci to znovu dostat na naši stranu, ale nepovedlo se nám to a Brno potom hrálo líp a zasloužilo si vyhrát. Dnes jsme to ale odbojovali a odehráli naplno.“

Popis utkání:

Volejbal Brno vstoupil do utkání lépe a dominoval hlavně na podání a v útoku, čemuž Příbram nedokázala vzdorovat. Domácí si tak dokráčeli až k výhře 25:21.

I v druhé sadě brněnští volejbalisté dobře servírovali a rychle se ujali vedení 8:3. Svůj náskok i díky pokračujícímu výbornému útoku dále navyšovali, a tak bylo za 21 minut rozhodnuto o jasném vítězství Brna poměrem 25:15.

Ve třetím setu domácí znovu ovládali dlouho skóre (16:9), hostující se ale v koncovce zkoncentrovali a podařilo se jim dotáhnout na rozdíl jediného bodu (23:22). V závěru sady se oba týmy praly o setboly – za lepší konec se v tahanici podařilo zatáhnout Příbrami (30:32).

Volejbal Brno už pak další zvrat ani zaváhání nepřipustil – ve čtvrtém setu podal o hodně lepší výkon než v předchozí sadě, opět hlavně na servisu a v útoku. Odměnou jim bylo vítězství 25:17 a konečná výhra 3:1 na sety.

Autor: Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018