24.10.2016

Televizní dohrávka na jihu Čech: Budějovice přivítají od 20:10 Příbram

Po úvodním utkání nového ročníku UNIQA volejbalové extraligy se hráči Českých Budějovic představí také před vlastním publikem. A hned první souboj bude stát za to. Proti Jihostroji se postaví VK Euro Sitex Příbram i s bývalým českobudějovickým liberem Davidem Juračkou. Zápas začíná v pondělí 24. října ve 20:10.

Příbram prošla před sezonou zásadní proměnou, od které si slibuje útok na vyšší příčky extraligové tabulky a zásadnější roli v následném play-off. Ze středních Čech odešli blokaři Tomáš Anděl a Daniel Kohlmann, nahrávači Vili Kasper Vuorinen a Jakub Ulč a českobudějovickým fanouškům dobře známý smečař Petr Šulista, který se vydal do Ostravy. Citelným oslabením je pak zcela jistě konec trenéra Reného Dvořáka, který se stal asistentem kouče Jana Svobody v Jihostroji.

Vedení Příbrami však na hráčském trhu nalezlo adekvátní náhrady, jež by měly celek táhnout v cestě za dobrými výsledky. Klíčovým mužem by se měl stát slovenský reprezentační nahrávač Filip Palgut, tvrdit muziku určitě bude ruský blokař Dmitrij Šestak, který si zahrál například po boku jednoho z nejlepších volejbalistů – Earvina Ngapetha. Kádr doplnili také finský smečař Antti Poikela či blokaři Martin Mach a Vladimír Mikulenka.

Hned v úvodním hracím kole se Středočechům podařilo bodovat. Na hřišti Ostravy dvakrát dotáhli ztrátu setu a připsali si do tabulky první bod. Zkrácená sada ale nakonec jasně vyzněla pro domácí 15:8. První utkání v sezoně, domácí byli lepší na servisu a přihrávce a z toho vyplývaly bodové situace, které domácí lépe ubránili. Je to pro nás zklamání, chtěli jsme utkání vyhrát,“ neskrýval drobné rozčarování trenér Příbrami Martin Kop.

Radost z úspěšně zvládnutého zahajovacího duelu nové extraligové sezony zase byla znát na straně Českých Budějovic. U hráčů se sice na palubovce ČZU Praha objevila nervozita hned na začátku, kdy ztratili set poměrem 20:25, ale poté už se naplno projevil potenciál nového univerzála Sebastiana Geverta, který výraznou měrou pomohl k výhře 3:1 na sety.

„Jako každý první zápas v sezoně byl ze začátku se spoustou chyb a velkou nervozitou. Domácí zaslouženě vyhráli první set. My jsme se v dalších setech zlepšili jak na servisu, tak i v útoku, což vedlo k našemu vítězství v zápase,“ těšilo po utkání lodivoda Jihostroje Jana Svobodu. K dalšímu soupeři je však obezřetný. Je to jediný tým, se kterým jsme se mohli dvakrát konfrontovat. Známe jeho sílu. Je to jedno z družstev, které bude šlapat loňským semifinalistům na paty,“ doplňuje Svoboda.

První domácí střetnutí v novém ročníku UNIQA volejbalové extraligy se rozehraje ve Sportovní hale netradičně v pondělí 24. října ve 20:10. Bude jej řídit rozhodcovská dvojice Hudík – Dušek. V případě, že nemůžete být přímo v hledišti, bude k dispozici přímý přenos na portálu TVCOM.cz nebo na stanici ČT SPORT.

Předpokládané sestavy:

České Budějovice: R. Mach, Michálek, Sobotka, Habr, Fila, Gevert, libero: Kryštof.

Příbram: Palgut, Böhm, Mach, Renovica, Poikela, Shestak, libero Juračka.

 

Autoři: Lukáš Dvořák a Michal Mezera, foto: Jan Luxík

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018