1.10.2019

Tyhle dva už společně na extraligové palubovce neuvidíme

Dva bývalý reprezentanti, kteří dlouhá léta působili v zahraničí a při svém návratu do české extraligy zamířili do Karlovarska. V jeho dresu se pak velkou měrou podíleli na zisku premiérového mistrovského titulu Západočechů a ještě loni jsme je mohli vídat bok po boku na palubovce. V letošním ročníku naší nejvyšší soutěže však už bude mít každý z nich novou roli. Zatímco Ondřej Hudeček ukončil hráčskou kariéru, Filip Rejlek bude dál „řádit“ na palubovce.

Ondřej Hudeček ukončil hráčskou kariéru a přijal nabídku Karlovarska pokračovat v pozici manažera.Musím říct, že je to úplně v pohodě. Možná nějaká nostalgie nastane, až začne sezona a já uvidím kluky na hřišti. Ale hrál jsem volejbal tak dlouho, že už jsem se vlastně na novou výzvu hrozně těšil,“ říká teď už bývalý kapitán, který nyní na plný úvazek řeší všechny provozní, organizační a sportovní věci. U toho všeho ale nezapomíná ani na začínající volejbalisty, kterým se věnoval i při své hráčské kariéře. „Mládež je pro mě jednou z priorit. Chtěl bych v Karlových Varech ještě víc rozšířit naši základnu, dál budu pokračovat ve své práci na ZŠ Komenského a zapojím se do tréninků mládeže v Hale míčových sportů. Během roku budeme pořádat školní nábory a organizovat akce, do kterých zapojíme víc rodiče. Nápadů je spousta, uvidíme, co všechno stihneme zrealizovat,“ popisuje svůj nabitý program.

Filip Rejlek bude i nadále jedním z klíčových hráčů Karlovarska. Nově však bude působit v roli kapitána, kterou převzal právě po Ondrovi Hudečkovi.Pro mě je to první příležitost být kapitánem, nikde v zahraničí jsem tuto nabídku neměl, vždycky tam byli starší, zkušenější hráči. Je to pro mě premiéra, je to role, kterou jsem si v životě ještě nevyzkoušel, a moc mě těší důvěra trenéra i vedení. Budu si to užívat, protože nikdy nevím, který zápas nebo která sezona může být moje poslední," popisuje své pocity. „Myslím si, že to bude hodně o komunikaci. K tomu budou tiskové konference a podle toho, co znám z loňska, co musel absolvovat Ondra Hudeček, jsou to i různé akce se sponzory. Ale primárně půjde o komunikaci mezi vedením a hráči,“ říká o své nové roli univerzál Západočechů.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018