15.12.2015

V dohrávce 10.kola zdolaly Benátky Brno 3:0

č.: 056 dne: 14.12.2015 v hod.: 20:05

Domácí: VK Benátky nad Jizerou - Hosté: Volejbal Brno

Výsledek: 3:0 (20,22,22)

Rozhodčí: Jaroslav Kořenek a Dušan Rychlík

Počet diváků: 315

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Vladimír Němeček, Aleš Dittrich, Jaroslav Škach, Milan Moník, Jakub Veselý, Radek Motys, libero: Martin Ticháček. Střídali:Michal Koláček.

Hosté: Zdeněk Haník, Michal Hrazdíra, Jan Pražák, Luboš Smrčina, Marek Zmrhal, Martin Klapal, libero: Nick Castello. Střídali: Martin Licek, Vladimir Sukharev, Nicholas Goodell.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán Jaroslav Škach: Dnes můžeme být spokojení. Konečně jsme porazili soupeře, který byl tabulkově nad námi. Na hřišti byla na každém vidět velká obětavost, nespadl nám žádný balon zadarmo a poprvé to bylo tak, že jeden chtěl pomoci tomu druhému na hřišti. A takhle prostě musíme hrát. 

Trenér Miroslav Malán:  Zaplať Pánbůh za tři body.  Myslím si, že dneska jsme si je zasloužili, protože jsme byli ve všem lepší.  

Hosté

Kapitán Michal Hrazdíra: Z naší strany to bylo ustrašené. Takhle venku vyhrávat nemůžeme. Opět je to podnět k práci. Dneska Benátky až na začátek, kdy byly k poražení, předvedly dobrý výkon a my už jsme nebyli schopni zareagovat.

Trenér Ondřej Marek: Myslím si, že jsme začali dobře, protože do prvního technického time jsme Benátky přehráli na útoku, dobře jsme bránili, ale bohužel jsme nesložili bodovky. Udělali jsme tam spoustu našich vlastních chyb. Benátky se rozehrály a tvrdě nás za to potrestaly.

Popis utkání:

Noční TV utkání vyšlo daleko lépe domácím volejbalistům, kteří hráli po celou dobu naprosto bezchybně na útoku a dokázali blokem nadrazit řadů míčů, které proměnili v důležité body a zaslouženě zvítězili bez ztráty setu.

Úvod utkání byl velmi vyrovnaný. Obě družstva se pravidelně střídala na podání až do prvního technického odpočinku. Při podání domácího kapitána (Jaroslav Škach) se na útoku daří diagonálnímu smečaři Benátek (Radek Motys) a na jednom postavení získávají Benátky dvoubodové vedení (11:9). Po jedno-bloku Jakuba Veselého již Benátky vedou 12:9. Ale i hostům se začíná dařit na bloku (Martin Klapal) a z ničeho nic je vyrovnáno (12:12) a začínáme od nuly. Až po druhém TT se Benátkám daří chycené míče proměnit v body (Milan Moník) a začínají získávat rozhodující náskok pro zisk první sady (18:15). Při podání Aleše Dittricha již domácí volejbalisté vedou o šest bodů (blok Jaroslav Škach a čisté eso) a o osudu prvního dějství začíná být rozhodnuto. Další příděl bodů na straně domácích zastavuje přísně posouzené nečisté hraní domácím, ale zřejmě bylo spravedlivé, protože stejný prohřešek čekal hosty za stavu 24:19 a na světě byl první setbol. První setbol hosté odvracejí, ale potom kazí své podání (Nicholas Goodell) a domácí získávají první sadu za 28 minut.

I úvod druhého setu byl vyrovnaný a k vidění byl pěkný a bezchybný volejbal z obou stran. První nepatrné vedení získávají Benátky za stavu 6:4, když hostující smečař při útoku málem rukou utrhl síť Marek Zmrhal). Za odměnu byl vystřídán a na palubovku pěkné benátecké haly naskočil Rus ve službách Brna Vladimir Sukharev. Před prvním TT odešel malinko domácím příjem a hostům dovolil snadno vyrovnat na 7:7. Přesto po zalívce Brna (Vladimir Sukharev) do pásky z hlavního kůlu jsou Benátky zpět ve dvoubodovém vedení (13:11), které ale vzápětí ztrácejí, když se jim nepovedl signál středem (ofside 13:13). Dokonce za stavu 16:18 po dvojbloku Brna je čeká dotahovat dvoubodové manko. Zodpovědnost na sebe vzal domácí nahrávač, který hned z první smečuje a vyrovnává stav druhé sady za stavu 20:20. Po vyrovnání se vyznamenává na bloku Jakub Veselý (21:20) a když Rus Vladimir Sukharev dvakrát chybuje na útoku (při útoku v síti a následně smečuj do autu) odskakují Benátky na rozdíl tří bodů (23:20) a zisk druhé sady mají na dosah. První setbol druhého setu získává z hlavního kůlu Vladimír Němeček tvrdou smečí skrz blok Brna (24:21). Brnu se opět daří první setbol odvrátit, ale na technickou smeč do debla (Milan Moník) již nedokázali zareagovat a domácí již vedou 2:0 na sety.

Třetí set začaly velice dobře Benátky, které si získávají tříbodové vedení (eso Jaroslav Škach – 4:1). Získaný náskok si bezchybnou hrou udržují. Hosté vždy dokážou pouze snížit na rozdíl jediného bodu, ale v zápětí chybují na útoku a dovolují domácím udržovat tří, až čtyřbodový náskok až do samotné koncovky utkání. První mečbol utkání získává pro Benátky Aleš Dittrich, když špatný příjem hostů trestá a máme tu stav 24:21 a první mečbol utkání. Tak jako v každém setu se hostů daří první nebezpečí ztráty setu oddálit (Jan Pražák signálem středem), ale druhý mečbol již Benátky proměňují. Vladimír Němeček přesně trefuje po lajně odkryté hřiště soupeře a Benátky vítězí 3:0 a posunují se v tabulce extraligy na krásné páté místo.

Zdeněk Šolc

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018