20.2.2016

V Karlových Varech i na Kladně diváci viděli tiebreak, Budějovice s Libercem nezaváhaly

Dnes se v rámci 20.kola mužské extraligy sehrálo pět zápasů, které mohly napovědět o postupujících do vyřazovací fáze play off i o letošním "půlmistrovi". Vedoucí České Budějovice ani Liberec proti outsiderům nezaváhaly, dařilo se i Karlovarsku, které ve šlágru kola udolalo Brno 3:2. I středočeské derby mezi Kladnem a Příbramí musela rozhodunout až krácená hra, kterou získali domácí borci nejtěsnějším poměrem 15:13.

KLADNO VOLEJBAL CZ - VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Do Kladna v rámci dvacátého kola UNIQA extraligy přijela sedmá Příbram. Domácím šlo o hodně, protože stále pomýšlejí na účast v play-off. Naopak prohra hostů by mohla znamenat, že by se příbramský tým propadl až na deváté místo, které patřilo do té doby právě Kladnu. Utkání rozhodl až pátý set, ve kterém byli úspěšnější domácí volejbalisté.

Domácí: Kladno volejbal.cz Hosté: VK Euro Sitex Příbram

Výsledek: 3:2 (25:21, 23:25, 26:28, 25:16, 15:13)

Rozhodčí: Kvarda, Müller

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Fokt, van Haarlem, Bouza, Trojan, Křesťan, Cull, libero Václavík Střídali: Nesvačil, Lenc, Kozík, Syrůček

Hosté: Vuorinen, Böhm, Kohlmann, Renovica, Šulista, van Berkel, libero Juračka Střídali: Kuchař, Rychecký, Anděl, Kohlmann, Kuplík

Vyjádření:

Domácí Kapitán: Borek Fokt (Kladno volejbal.cz): "Byl to super zápas pro diváky a byl bojovný z obou stran. Rozhodovaly dnes drobnosti. Udrželi jsme velkou šanci dostat se do play-off. Musím všechny pochválit za naší bojovnost, což nás provází celou sezonu."

Trenér: Milan Fortuník (Kladno volejbal.cz): "Myslím si, že jsme prospali první půlku druhého a třetího setu. Proto šla Příbram do vedení 2:1, ale vyhráli jsme proti týmu, který dnes hrál velmi dobře. Moc se mi líbilo, jak Příbram hrála. Má dvě velmi cenné osobnosti, kterými je Renovica a Böhm. Za vítězství jsem rád a pochvala klukům."

Hosté Kapitán: Martin Böhm (VK Euro Sitex Příbram): "Byl to vyrovnaný zápas a my ho mohli rozhodnout už dřív. Jenže jsme nedokázali ty důležité balóny v koncovkách uhrát a soupeř zahrál výborně klíčové okamžiky. Hlavně Bouza, ale i Křesťan, kteří urvali ty důležité míče."

Trenér: René Dvořák (VK Euro Sitex Příbram): "Dnes to byl poměrně slušný volejbal a viděli jsme pěkné výměny na obou stranách. Kladno bylo v pátém setu šťastnější a proto nakonec i vyhrálo."

Popis utkání:

Kladenský tým vstoupil do prvního setu velmi aktivně a už po pár minutách vedl 5:1. To řešili hosté prvním oddechovým časem a vyplatilo se. Příbram otočila na 7:6 a od té doby se jí začalo dařit lépe kombinovat. Hra se vyrovnala a plná sportovní hala viděla sledovala bodovou přetahovanou, při které jeden nebo druhý tým držel maximálně dvoubodové vedení. Po druhém technickém timeoutu si opět o slovo řekli domácí a utrhli se na rozdíl čtyř bodů a o tento bodový náskok první sadu i vyhráli - 25:21.

I když tentokrát do další sady vstoupila lépe Příbram, vinou několika nepřesností v útoku ztratila vedení a Kladno toho využilo ve svůj prospěch. Před druhém technickém timeoutu vedlo domácí muzštvo 8:6. Poté však hosté urvali čtyři body v řadě a skóre otočili - 8:10. Od té doby vedli a to hlavně zásluhou velmi obětavé obrany. Velké drama přinesl závěr setu. Kladenští volejbalisté dotáhli na 23:23, ale poslední dva body si připsala Příbram a sadu vyhrála nejmenším možným rozdílem 25:23.

Hned v úvodu třetího setu viděl za diskuze s rozhodčím žlutou kartu kladenský van Haarlem. Příbram pokračovala v útočné aktivitě a znovu dlouhou část setu vedla o dva respektive tři body. Vedení si držela až do závěru setu, ale kladenský tým znovu koncovku zdramatizoval a otočil na 23:22. Hosté však nakonec set zvítězili v poměru 28:26.

Ve čtvrtém setu Kladno zabralo a ujalo se rychle vedení 6:2 a jen tak se ho vzdát nechtělo. Když domácí tým dosáhl dvacetibodové hranice, vedl už o pět bodů a to i díky čtyřem vydařeným servisům kladenského van Haarlema. Kladenské mužstvo čtvrtou sadu ovládlo a vyhrálo ji 25:16, čímž i dostalo zápas do zkráceného pátého setu.

Rozhodující pátý set začala lépe Příbram a vedla, ale kladenský tým dotáhl na 8:8 a to hlavně zásluhou třech povedených servisů domácího Marka Nesvačila, se kterými si příbramská obrana nedokázala poradit. Znovu se schylovalo k napínavému konci, který zvádl lépe kladenský tým a vyhrál set 15:13 a celkově 3:2.

Autor: Lukáš Jůdl

VK ČEZ KARLOVARSKO – VOLEJBAL BRNO

Ve 20. Kole se utkali sousedé v tabulce. Na palubovku Karlovarska zamířil celek Brna. První vzájemné utkání vyhrálo Brno 3:2. Utkání bylo důležité z pohledu nasazení do play-off. Zápas nabídl hezký bojovný volejbal a skvělou diváckou kulisu.

VK ČEZ Karlovarsko- Volejbal Brno 3:2 (25:22, 20:25, 25:22, 26:28, 15:10)

Rozhodčí: Činátl, Rychlík

Počet diváků: 800

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sukuba, Eriksson, Szczerbaniuk, Džavoronok, Široký, Kriško, libero Pfeffer. Střídali: Janků, Bartoš, Málek.

Hosté: Sukharev, Haník, Smrčina, Klapal, Hrazdíra, Goodell  libero Castello. Střídali: Licek, Muroň, Zmrhal, Adrianov.

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Široký (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Utkání bylo velmi vyrovnané. Je dobře, že jsme ho zvládli, i když jsme měli i trochu štestí.“

Petr Brom (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Utkání bylo nervózní. Nám se podařilo zvládnout zápas lépe servisu. Jsme rádi za 2 body.“

Hosté:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Dnes jsme předvedli bojovný výkon. Domácí museli vytáhnout i ne zcela zdravého Bartoše. Utkání velmi ovlivnily sporné míče. Pro nás je to zkušenost. Příště musíme být o něco lepší.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Bylo to velmi vyrovnané utkání. Rozhodovali maličkosti. Udělali jsme víc chyb. Řekl bych, že jsme byli horší na servisu.“

Popis utkání:

Zápas začíná pěknými dlouhými výměnami, oba týmy dobře brání. 8:7 pro domácí Karlovarsko. Stav 14:11 první time Brna. Domácí si udržují vedení až do koncovky setu. První set vyhrávají 25:22. Zápas je plný dlouhých výměn.

Druhý set se nese v duchu prvního. Oba týmy se přetahují o vedení v zápase. Za stavu 15:14 pro Karlovarsko time hostí. V koncovce setu hosté z Brna otáčejí skóre a za stavu 18:22 si domácí trenér vybírá 2. oddechový čas. Hosté dotahují set do vítězného konce. Konečný stav 20:25 z pohledu domácích 1:1 na sety. Hosté byli v závěru setu účinnější na servisu a v útoku.

Do 3. setu vstupují lépe hosté.  Ale série 3. výborných servisů nutí hostujícího trenéra Marka k oddechovému času za stavu 4:6 z pohledu Brna. Domácí vstupují do 1. technického time outu za stavu 8:5. Domácí si stále udržují drobný náskok. Hosté při podání martina Klapala vyrovnávají na z 10:13 na 13:13. Time domácích. Domácím se podařilo odskočit ve skóre. Avšak hosté z Brna v koncovce dotáhli na 22:22. Konec setu ale patřil domácím, když se jim podařilo třikrát za sebou ubránit a následně složit bodovku.

Začátek 3. setu je velmi nervózní domácí sice utíkají na rozdíl 4 bodů na 10:6, ale hosté vzápětí dotahují na 9:10. Domácí jdou do 2. technického time outu jdou domácí za stavu 16:15.. domácí na začátku koncovky odskakují na rozdíl 2 bodů na 20:18. Time hostí. Hosté otáčejí koncovku. Nyní 22:23 z pohledu domácích a jejich time. Koncovku nakonec zvládají lépe hosté, vyhrávají 28:26 2:2

Do tie-breaku vstupují lépe domácí 4:1 a time hostů z Brna. Hosté otáčejí na 8:6.  A znovu změna vedoucího při podání Davida Janků stav 9:8 pro domácí a 2. time hostů.

Domácí nakonec v rozhodujícím pátém setu vyhrávají 15:10. 3:2 pro domácí.

Diváci byli svědky pěkného bojovného utkání, kde byli nakonec šťasnější domácí a upevnili si 3. místo v tabulce.

Autor: Filip Plášil

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

Sobotní utkání domácího celku, který usiluje o účast v play off a hostů ze severu Čech, kteří bojují o záchranu v extralize, nepřilákal tolik lidí do hlediště, jako jiné utkání v letošním ročníku. To s hosty přijel početnější fan klub, který za pomoci bubnů několikrát zastínil domácí fanoušky. Nakonec zkušenost benáteckých hráčů měla navrch a body zásluhou výborného výkonu domácích opor zůstaly v Benátkách a po klopýtnutí AERA v Budějovicích jsou Benátky po 20. kole na krásném pátém místě.

VK Benátky nad Jizerou – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:1 (25:20,22:25,25:20,25:19)

Rozhodčí: Němeček P., Fink T.

Počet diváků: 235

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Jonáš Celerýn, Vladimír Němeček, Jakub Veselý, Dominik Grus, Milan Moník, Aleš Dittrich, libero: Martin Ticháček. Střídali: Jaroslav Škach, Pavel Starý, Radek Motys, Michal Koláček.

Hosté: Samuel Podstupka, Marek Šulava, Martin Mach, Martin Vodvárka, Tomáš Halanda, Jan Vodvárka, libero: Martin Pihera. Střídali: Jakub Kraus, Richard Průcha, Daniel Hykš.

Vyjádření:

Domácí:

Jaroslav Škach (kapitán VK Benátky nad Jizerou): „Věděli jsme, že to dnes musí být povinné tři body. Začali jsme dobře a dokonce jsme i hodně vedli, ale potom jsme se přizpůsobili hře soupeře a celý set nám to trvalo, než jsme se zase dostali zpět do naší. Třetí a čtvrtý set jsme vedli od začátku a potom už to bylo bezproblémové vítězství.“

Miroslav Malán (trenér VK Benátky nad Jizerou): „Důležité vítězství za tři body, za které klukům děkuji.“

Hosté:

Martin Vodvárka (kapitán SKV Ústí nad Labem): „V těch třech setech, co jsme prohráli, tam jsme vyrobili hodně nevynucených chyb na útoku. Měli jsme potíže s přihrávkou, i když si myslím, že soupeř nepodával tak dobře. Ten set, co jsme vyhráli, jsme dokázali omezit chyby, dokázali jsme soupeře ubránit, proto jsme byli ten set úspěšní, ale jinak gratulujeme soupeři, zaslouženě zvítězil.“

Jan Malina (trenér SKV Ústí nad Labem): „Já si myslím, že jsme dnes nepředvedli špatný výkon. Ve třetím setu jsme mohli více využít šance, kde jsme ze začátku vedli, ale potom jsme bohužel nevydrželi na přihrávce a to, myslím si, rozhodlo.“

Popis utkání:

Volejbalisté Benátek nastoupili ve vítězné sestavě z posledního utkání, kdy zdolali Příbram 3:2 a hráli velmi dobře a hlavně naprosto bez chyb. Zato hosté dost kazili na útoku, protože se nemohli prosadit přes kvalitní blok Benátek. Zejména reprezentant Jakub Veselý zastavoval jeden útok hostí za druhým a z ničeho nic domácí vedli 13:5. Zřejmě snadné vedení trošičku uklimbalo domácí celek. Na dvou postaveních se hostům daří snížit na rozdíl jediného bodu (14:13). Na vině bylo hned několik nevynucených chyb na útoku a kvalitní blok Ústí (Tomáš Halada). Od tohoto stavu se hrál naprosto vyrovnaný volejbal z obou stran a až do stavu 19:16, to po dlouhé době hosté útočili do autu (Jan Vodvárka středem těsně mimo). V samotné koncovce hosté opět chybují na útoku a dovolují domácím navýšit svůj náskok na rozdíl čtyř bodů (Martin Mach středem do autu – 23:19. Po oddechovém čase hostů se na útoku na dvakrát prosazuje Dominik Grus a máme tu první setbol utkání (24:19). Zkažené podání oddaluje konec první sady a máme tu i na domácí straně oddechový čas. Hosté střídají na podání. Přichází Daniel Hykš, ale jeho podání končí v síti a domácí se radují z prvního setu.

I druhý set začali velmi dobře benátečtí volejbalisté. Resp. Vladimír Němeček, který za stavu 3:1 zaznamenává první eso utkání. Hosté blokem rychle vyrovnávají (3:3 Martin Vodvárka). Po dalším přímém bodě z podání (Milan Moník) jsou domácí zpět ve dvoubodovém vedení (7:5). Další dobře postavený blok hostí (Jan Vodvárka) ještě před prvním TT srovnává na 7:7. Na bloku se hostům v těchto fázích utkání opravdu daří a právě blok je poprvé v utkání dostává i do vedení (9:10 – Martin Mach). Celkem 5 bodových bloků ve druhém setu znamenalo rychlé vedení hostů (trojblok – 9:12, jedno-blok Jan Vodvárka – 11:15). Získaný náskok si hosté pohlídali a za stavu 20:24 získávají první svůj setbol v utkání (Benátky byly při bloku v síti). První setbol odvrací Milan Moník z vedlejšího kůlu a druhý Michal Koláček blokem. Až třetí hosté proměňují. Tomáš Halada se prosazuje z hlavního kůlu a je vyrovnáno 1:1 na sety.

Ve třetím setu se hostům daří hned v úvodu odskočit o dva body (4:6 – Benátky do autu). Ale to je poslední vedení hostů v utkání. Další eso v utkání Milana Moníka (3 esa v utkání) znamená rychlé vyrovnání (6:6). Po vyrovnání se hosté vracejí ke hře z úvodu utkání. Jeden aut za druhým posílá rychle Benátky do slušného bodového vedení (8:6 aut, 10:7 aut, 12:8 Jakub Veselý středem, 13:8 Vladimír Němeček z hlavního kůlu). Získaný náskok si Benátky pohlídaly a v závěr setu na sebe nenechal dlouho čekat. Setbol dobře umístěnou smečí pro domácí získává Radek Motys z hlavního kůlu. Ústecký Jakub Kraus první setbol odvrací tvrdou smečí z vedlejšího kůlu a druhý setbol dokonce přímý bodem z podání. Proti dalšímu snížení je Jakub Veselý, který perfektním blokem ukončuje třetí sadu, a domácí již vedou 2:1 na sety.

Čtvrtý set začal malinko smolně pro domácího nahrávače Jaroslava Škacha, který schytal pořádnou šlupu do hlavy od Jakuba Krause. Pro kratším time rozhodčího se pokračovalo a na benáteckém nahrávači nebylo vůbec znát, že by byl otřesen. Jeho přesné nahrávky domácí hráči s přehledem proměňovali v body a prakticky hostům vůbec nic nedovolili. Hosté se velmi trápili na útoku a naopak domácím vše vycházelo a výsledkem byl propastný bodový rozdíl mezi oběma družstvy (6:4 eso Milan Moník, 7:4 Radek Motys na útoku, 10:5 po bloku Jakuba Veselého, 12:5 Michal Koláček středem, 16:8 další luxusní blok reprezentanta Jakuba Veselého, tentokrát sám zastavuje Martina Macha, 17:8 Radek Mach středem do sítě). Po druhém TT již nebylo pochyb, že všechny body zůstanou doma. Sice se hostům podařilo velký bodový náskok zkorigovat, přesto za stavu 24:18 se spoře zaplněná hala raduje z prvního mečbolu utkání (Michal Koláček rychlík středem). Hosté ze zadní zóny první mečbol odvracejí (Tomáš Halada), ale potom ústecký Jakub Kraus míří do velkého autu a povinné vítězství Benátek za tři body je na světě.

Autor: Zdeněk Šolc

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA - VK DUKLA LIBEREC

V sobotu 20.2. se sešly v hale na pražských Lužinách extraligová družstva Vk Dukla Liberec a celek z České zemědělské univerzity. Dnešní utkání nabídlo souboj druhého celku s posledním. Neboli letos výkonově nestálý mladý tým pražských hráčů s pravidelným účastníkem finále play off.

ČZU Praha- VK Dukla Liberec 0:3 (21:25, 23:25, 29:31)

Rozhodčí: Renčín, Gall.

Počet diváků: 300

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hudák, Patočka, Kuboš, Záveský, Pavelka, Sobek, libera Pondělíček, Kovařík. Střídali: Lohr, Kop, Ribeiro, Hrdý.

Hosté: Leikep, Kriško, Galabov, Zajíček, Janouch, Patucha, libero Kopáček Střídali: Vencovský.

Vyjádření:

Domácí:

Kop (kapitán ČZU Praha): „V druhém a třetím setu jsme se dostali do vedení a zbytečnou sérií chyb jsme sety bohužel neuhráli. Kdybychom takto hráli každý zápas v sezóně, tak nemáme na kontě jen jednu výhru.“

Rafael Petry (trenér ČZU Praha): „Zlepšili jsme naše schopnosti. Výsledek proti takovému soupeři překvapivý není. Co však překvapilo byl výkon našich hráčů, který byl na vysoké úrovni. Musím pochválit všechny hráče, speciálně mladé juniory, které v tomto zápase nastoupili. Libera spolupracovala jak jsem si představoval. Celý tým šlapal, tak jak měl.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Domácí dnes opravdu kousali. Zvládli jsme dvě důležité koncovky, které nám přinesly tři body.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Dneska nám zápas nevyšel podle představ, hlavně na servisu. Domácí nás svojí hrou potrápili. Jsme rádi za tři body.“

Popis utkání:

První set se odehrával v pozvolném tempu po celou jeho délku a za velmi poklidné divácké kulisy. Hra Pražanů byla na dobré úrovni, bohužel na liberecké hráče, kteří si hned v začátku setu udělali dvoubodový náskok, to nestačilo.

Druhý set nabídl stejnou divadelně komorní atmosféru jako v setu prvním, s jediným rozdílem a to, že domácí hráči si vytvořili jednobodový náskok v úvodu setu, který jim navýšili ještě o jeden bod před druhým tech. oddechovým časem esem Kopa. Po technickém timu následovalo další eso z ruky tohoto juniorského reprezentanta. Třetí servis v řadě však hosté přihráli a snížili stav. Do koncovky druhého setu si mladý pražský tým přinesl čtyřbodový náskok (20:16), který byl ještě do stavu 21 srovnán výborně podávajícím Patuchou. Další rozehra a bod však patřila domácímu družstvu, které zastavilo následující útok Kriška a rázem vedou domácí 23:21. Stejnou mincí však vrací body na svojí stranu i liberečtí a srovnávají stav na 23:23. Do závěru setu nastoupil na servis Kuba Vencovský, který rozhodl o výsledku setu 25:23 pro liberecké hráče dvěma povedenými servisy.

V třetím setu šlo bod po bodu do prvního tech. timu. Ani jeden tým nechtěl nechat zbytečně tomu druhému náskok. V střední části setu si hosté sice udělali mírný náskok, ten však domácí dokázali dotáhnout a zvrátit stav na svou stranu 16:15 pro domácí. Po oddechovém čase domácí navyšují stav o další bod. Důsledná obrana hostí opět vyrovnává stav na 17:17. Domácí ale dnes jen září a skvělou hrou zvyšují náskok na 21:17. Náskok čtyř bodů si hlídají i v samotném závěru a mají několikabodový setball. Jakoby se domácí hráči báli výhry a ne a ne umístit útok do hřiště soupeře 23:24. Liberečtí nakonec stav dotáhli na 24:24 a vše směřovalo k tomu, že set vyhrají. Domácí hráči se však ještě vzchopili a bojovali. Dnes to však na mistra z Liberce nestačilo. 31:29 vítězí liberečtí v třetím setu a celkově 3:0.

Autor: Mgr. Richard Dupal

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – AERO ODOLENA VODA

Nepříliš těžký zápas mají za sebou volejbalisté Jihostroje. V rámci 20. kola zavítal do Českých Budějovic tým Odoleny Vody, který ale na jihu Čech nezískal ani set. Domácí tým si tak za 70 minut připsal jasné vítězství 3:0 a další tři body do tabulky UNIQA volejbalové extraligy.

VK Jihostroj České Budějovice - AERO Odolena Voda 3:0 (25:20, 25:17, 25:18)

Rozhodčí: Hudík - Kovář

Počet diváků: 824

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mach, Michálek, Habr, Maciel, Sobotka, Kuliha, libero Kryštof. Trenér: Jan Svoboda.

Hosté: L. Bartůněk, Hladík, Prešinský, Kramar, Hýský, Pajma, libero Kotek. Střídali: Kotrch, Vachoušek, V. Bartůněk, Václavík. Trenér: Jiří Vojík.

Vyjádření:

Domácí:

Filip Habr (kapitán VK České Budějovice): "Takhle nějak jsme si to představovali. Měli jsme utkání celou dobu pod kontrolou, Odolka moc neškodila servisem, jak je jejím zvykem. Hrálo se nám o to lépe. Jsou to důležité tři body."

Jan Svoboda (trenér VK České Budějovice): "Oproti prvnímu zápasu na Odolce se nám podařilo ubránit Kramára. Jejich síla tím byla otupena. Myslím, že jsme byli téměř ve všem lepší a myslím, že hosté hlavně tolik nebojovali. Na rozdíl od zápasu, který jsme odehráli na Odolce."

Hosté:

Filip Kramar (kapitán AERO Odolena Voda): "Jasně jsme prohráli. Od začátku byli domácí lepší jak na servisu, tak na přítahu. Nám se nedařilo útočit, hlavně univerzál zahrál špatně. Nedokázali jsme domácí dostat pod tlak, proto jsme prohráli."

Jiří Vojík (trenér AERO Odolena Voda): "Budějovice jsou silné a doma hrají ještě lépe. Lépe podávaly, přihrávaly, a to rozhodlo o výsledku. Paradoxně jsme byli ve druhém setu lepší na útoku, ale udělali jsme šest chyb na servisu a pět na příjmu. A to je moc. Nedokázali jsme Budějovice dostat pod tlak. Hodně jsme kazili. Bodovky jsme řešili naivně, lehkovážně a laxně."

Popis utkání:

První set začal vyrovnaně a po prvních čtyřech výměnách byl stav 2:2. Poté Jihočeši zapnuli na vyšší obrátky a dostali se do vedení 8:4. Jihostroj si udržoval odstup i nadále. I díky skvělému bloku Kulihy, po kterém vedli domácí 12:8. Když vyrostlo skóre na 14:9, sáhl hostující trenér Vojík k oddechovému času. Hned po něm se nepodařil servis Macielovi a ani následné dva útoky nebyly úspěšné. Time-out si tak vzal také domácí trenér. Ten České Budějovice nakopl a opět odskočily na rozdíl čtyř bodů. Toto vedení si přenesly i do koncovky první sady, kterou nakonec ovládly poměrem 25:20.

Jako první se k podání ve druhé sadě postavil kapitán domácích Filip Habr a hned svému týmu zajistil vedení 3:0. Tříbodové vedení si hráči Jihostroje přinesli i do prvního technického oddechového času. Po jeho skončení narostlo vedení Jihočechů už na 12:5. Hosté z Odoleny Vody se ale vrátili zpět do setu, když dokázali snížit na rozdíl dvou bodů. Výsledková tabule v tu chvíli ukazovala stav 14:12 pro domácí. Do koncovky druhé sady šli hráči z jihočeské metropole s vedením 20:15. A i druhý set tak dovedli v poklidu ke zdárnému konci. Skóre se zastavilo na čísle 25:17.

Hned v úvodu třetí sady se dostal Jihostroj do dvoubodové ztráty, kterou ovšem dokázal vzápětí zlikvidovat. A dokonce zvládl svému soupeři odskočit. První povinná pauza tak přišla za stavu 8:6 pro domácí. Body se poté připisovaly pravidelně na obou stranách a i při druhém technickém time-outu vedli domácí volejbalisté o dva body. Vzápětí dokázali českobudějovičtí borci odskočit na rozdíl tří bodů. Maciel vytloukl bloky soupeře a trenér hostů tak musel sáhnout k oddechovému času. Ten ale Odoleně Vodě příliš nepomohl a vše směřovalo ke konci utkání, jelikož se České Budějovice dostaly do vedení 23:15. A to především díky Vladimíru Sobotkovi na servisu. Jihostroj dostal nabídku osmi mečbolů, a když se mu podařilo využít třetí z nich, zvítězil ve třetí sadě 25:18.

Autoři: Aleš Skok, Lukáš Dvořák

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018