18.3.2017

Vary hladce přehrály Ostravu a vedou v sérii 1:0, Ústí má druhou výhru v sezóně

První čtvrtfinálový duel play off mužské UNIQA extraligy mají za sebou i volejbalisté druhého a sedmého celku základní části nejvyšší české soutěže, tedy hráči ČEZu Karlovarska a Ostravy. Ve skupině o udržení se dnes střetla i mužstva Zlína a Benátek a Ústí nad Labem a ČZU Praha.

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK OSTRAVA S.R.O.

V prvním kole play off utkání UNIQA volejbalové extraligy mužů postavil proti sobě v Hale pro míčové sporty v Karlových Varech mužstva VK ČEZ Karlovarsko a VK Ostrava, s.r.o. Karlovarsko bude chtít využít domácího prostředí. Což se mu nakonec podařilo a vítězí 3:0.

č.: 146  dne: 18.3.2017 v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava, s.r.o. 3:0 (25:21, 25:19, 25:14 )

Rozhodčí: Kořenek J., Kvarda P., Ulč P., Kinderman M.

Počet diváků: 732

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Široký, Končal, Hudeček, Sukuba, Kriško, Zmrhal, libero: Pfeffer. Střídali: Štefko, Netrval.

Hosté: Janků, Kotas, Šmídl, Šulista, David, Biernat, libero: Václavík  Střídali: Lach, Balon, Šoltys, Vašina.

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): Tak spokojenost s výhrou, zítra jedeme dál. Důležitá byla koncovka prvního setu, kdy jsme byli nervózní a nevěděli co od zápasu můžeme čekat. Koncovku jsme zvládli, to je pozitivní bod, ale zítra to bude zase jiné utkání. Jdeme si odpočinout a vlítneme na to. “

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Začátek zápasu nesl vše co se může vyskytnout v prvním utkání play off, trochu nervozity, trochu okoukávání, ale pak jsme se trochu uklidnili, zabrali ve správnou chvíli. Po vyhraném prvním setu jsme začali hrát svoji hru, plně koncentrovanou a dotáhli jsme to do úspěšného konce.“  

Hosté:

Matěj Šmídl (kapitán VK Ostrava, s.r.o.):  „Musím říci, že nás Vary přehráli na servisu, my jsme vůbec nepřihráli. Dva sety vyrovnané vždy do stavu 19:19, pak bohužel pár chyb od rozhodčích a my jsme to neunesli a udělali další tři chyby, což nás stálo lepší výsledek jak 3:0. Neříkám, že bychom vyhráli, ale myslím, že by to bylo vyrovnanější.“

Zdeněk Šmejkal (trenér VK Ostrava, s.r.o.): „Gratulujeme Karlovým Varům k prvnímu vítězství v této sérii, my pokud budeme hrát s tolika nevynucenými chybami, tak nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek. Já doufám, že se z toho vyspíme a zítra podáme lepší výkon.“

Popis utkání:

První set do stavu 3:3 obě družstva získávají svoji ztrátu. Následně Ostrava dvakrát boduje při obraně na síti ( 3:5 z pohledu Karlovarska ). Karlovarsko srovnává na 5:5 kvalitní hrou na středu. Karlovarsku vychází nejen útok středem, ale i bloky díky Tomáši Širokému a Michalu Sukubovi. Od začátku utkání nastupuje Michal Kriško, který byl několik utkání zraněn. Ten také přivádí Karlovarsko do prvního TTO svým útokem ( 8:7 ). Hraje se dynamické utkání a velmi pohledné zákroky obou družstev diváci odměňují potleskem. Po TTO obě družstva potvrzují své ztráty a nechtějí soupeře pustit do breaku. Za stavu 12:13 z pohledu Karlovarska, Ostrava posílá plachtící podání, které domácím dělá problémy a následně po technické chybě, Ostrava zvyšuje na 12:14. Do  druhého TTO jdeme za stavu 14:16 z pohledu Karlovarska. Karlovarsku se daří vyrovnat až za stavu 17:17. Po velmi tvrdém podání kapitána Hudečka následné bloky Karlovarska a stav je 19:18. Blíží se koncovka. Ostrava kazí servis, stav 20:19. Po technické chybě domácího Kriška 20:20. Marek Zmrhal útočí na bod a dochází ke střídání nahrávačů ( přichází Štefko ) a posílení obrany. Obratem hostující trenér Šmejkal žádá TO. Po tvrdém servisu Kriška a bloku Karlovarsko vede 22:20. Další chyba Ostravy – přešlap zadního hráče. Stav 23:20. Trenér Šmejkal žádá druhý TO. Po TO trenér Šmejkal dostává žlutou kartu za protesty. Kriško kazí servis a přichází zpět nahrávač Končal. Následný útok středem Širokého a jdeme do set ballu. Střídá Karlovarsko a přichází Málek a jeho přesný servis, následná chybná rozehra Ostravy a set končí ve prospěch Karlovarska. Konečný stav 25:21.

Začátek druhého setu Karlovarsko pouští Ostravu do dvoubodového vedení 2:4. Přesně umístěný servis Kriška a stav je srovnán 6:6. Do prvního TTO jdeme za stavu 7:8 z pohledu Karlovarska. Po TTO Karlovarsko špatně přijímá servis Ostravy a ta se ujímá vedení 7:9. Tvrdý servis Hudečka a blok Sukuby a Karlovarsko srovnává na 11:11. Následuje technická chyba – přešlap zadního hráče 13:11, další chyba Ostravy 14:11. Obě družstva přidávájí bod ze ztráty. ( 15:13 ). Následuje nedohraná akce Kriška nad sítí a Ostrava snižuje 15:14. Další bod získává Karlovarsko po technické chybě Ostravy ( dotek sítě ) a do druhého TTO jdeme za stavu 16:14 pro domácí. Po TTO následují dva body Ostravy a je srovnáno 16:16. Tomáš Široký útočí středem a stav se mění na 17:16 pro domácí. Ostrava srovnává na 18:18 a po špatné rozehře Karlovarska jde do vedení 19:18. Hudečkovo vytlučení bloků a stav 19:19. Následuje technická chyba Ostravy – dotek sítě , stav 20:19 pro domácí a další bod, Kriško útočí 21:19. Protesty Ostravy a přichází červená karta a stav je 22:19. Trenér Ostravy žádá TO, po kterém Karlovarsko přidává další dva body a jdeme do setballu. Ostrava útočí do autu a Karlovarsko vede 2:0 na sety.

Karlovarsko ve třetím setu začíná precizní hrou nad sítí a trenér Ostravy je nucen žádat TO ( 4:1 pro domácí ). Platící servis Daniela Končala a další bod pro Karlovarsko. Obě družstva získávají svoji ztrátu ( 6: 3 ). Do prvního TO za stavu 8:4 jde Karlovarsko. Tvrdý servis Kriška rozhazuje přihrávku hostí a Marek Zmrhal má dost prostoru skórovat. Obě družstva nechtějí udělat další chyby a tak pravidelně ztrátují až do stavu 14:9, kdy ostravský kapitán smečuje do autu a trenér Šmejkal žádá TO.  Po TO Hudeček tvrdě servíruje a po špatném přijmu, Michal Sukuba smečuje bez bloku. Druhý TTO 16:9 pro Karlovarsko, po kterém další přesný servis Hudečka a útok Zmrhala. Ostrava zkouší střídat a Karlovarsko přidává další bod ( 18:9 ). Kapitán Karlovarska následně servíruje do autu. Domácí Kriško, ale neslevuje na razanci a přidává další bod 19:10. Nyní znovu koncertuje Kriško a trenér posílá do hry Štefka na posílení bloku. Kriško servíruje do sítě. Na podání Ostravy přichází Lach místo Davida. Platící servis přijímá Marek Zmrhal a sám zvyšuje na 21:12. Následuje jeho servis a špatný příjem Ostravy a lahůdka pro Širokého středem 22:12. Ostrava přidává také bod středem. 22:13. Po dalším bodu Hudečka přichází na servis domácí Netrval. Jeho plachta a následně špatná rozehra Ostravy a technická chyba – dotek antény – 24:13. Ukončení zápasu kočíruje druhý nahrávač Štefko na druhou přes a Karlovarsko vítězí 3:0.

Autor: Za tým Karlovarska Jan Meruna, foto: Jana Zlámalová

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM –VOLEY TEAM ČZU PRAHA

První  výhra Ústí za tří body v této sezóně. Zrodila se po bojovnějším výkonu, kvalitnější hře na příjmu, důraznějším servisu a lepší obranou jak v poli tak i na bloku.

č.: 135 dne: 18.3.2017 v hod.: 16:00 

SK Volejbal Ústí nad Labem - Voley Team ČZU Praha 3:1 (19:25, 25:22, 25:22, 25:19)

Rozhodčí: Nedbálek Alxandr, Záhorcová Karin

Počet diváků: 284

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Tibitanzl Martin, Hrdý Jan, Šulava Marek, Vodvárka Jan, Böehm Samuel, Nesvačil Filip, libero: Kořínek Jiří. Střídali: Ulč Jakub

Hosté:Sobek Jakub, Kuboš David, Krajčovič Šimon, Rybníček Jakub, Pavelka Tomáš, Patočka Vojtěch, libero: Pondělíček Martin, Kovařík Marek Střídali: Záveský Michal.

Vyjádření:

Domácí:

Ulč Jakub (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Konečně výhra po douhé době. Předvedli jsme solidní výkon hodný extraligy. Doufám, že tímto z nás spadla prohrávací série a budeme pokračovat vítězně až do baráže.“

Přikryl Miroslav (asistent trenéra SK Volejbal Ústí nad Labem): „Větší motivace na výhru byla vidět na naší straně. Projevilo se to hlavně v obraně, kde jsme byli lepší a to jak na bloku, tak i v poli.“

Hosté:

Záveský Michal (kapitán  Voley Team ČZU Praha): „Nevím co k tomu říct. Na hřišti se hledáme. Přál bych si, abychom příští zápas začali hrát to co umíme.“

Malán Miroslav (trenér Voley Team ČZU Praha): „Gratuluji Ústí. Kluci chtěli vyhrát a vyhráli zaslouženě.“

Popis utkání:

První set byl ze strany domácích pokračováním v nepovedených výkonech ze základní části. Množství nevynucených chyb v útoku a na servisu pomohl Praze ke snadnému zisku setu.

Do druhém setu vstupují domácí jako vyměnění. Kvalitně servírují (Šulava, Tibitanzl), přidávají bojovnost v poli, daří se jim na bloku a jsou razantnější v útuku. Praha začíná působit bezradně. Přidává chyby v útoku a Ústí toho využívá ke srovnání skóré.

Třetí set se žádnému z družstev nepodaří odskočit na víc jak dvoubodové vedení, které je velice rychle druhou stranou srovnáno a do koncovky se jde s vyrovnaným skóre 20:20. Hosté chybují 2 krát v útoku, Ústí přidává kvalitní blok a ujímá se vedení 2:1.

Ve čtvrtém setu předvádějí domácí to, co fanoušci dlouho očekávali. Kvalitní servis, obrana v poli a razantní útok donutil hráče Prahy k chybám jak na přijmu, tak i v útoku. Ústí se nevrátilo ke scénáři, dle kterého po celou sezónu prohrávalo a výkonem bez zbytečných nevynucených chyb si šlo pro zisk setu a tím i utkání. Koncovku setu si do režie vzal blokař Vodvárka, který třemi bloky v řadě nepustil hosty přes síť a ukončil tak zápas. 

Autor: Zdeněk Helvich

VSC FATRA ZLÍN - VK BENÁTKY NAD JIZEROU

V dnešním utkání došlo na souboj týmů bojujících o první místo v tabulce EX-M-II. Vyrovnané utkání nakonec domácí zvládli a upevnili si první místo.

č.: 136 dne: 18.03.2017 v hod.: 18:00

VSC Fatra Zlín – VK Benátky nad Jizerou 3:2 (25:14, 25:18, 22:25, 18:25, 16:14)

Rozhodčí: Gall J., Kubinec J.

Počet diváků: 210

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Truong, Kostoláni, Čechmánek, Kolář, Motyčka, Navláčil, libero: Bláha. Střídali: Hupka, Přikryl, Uchytil, Adamec.

Hosté: Celerýn, Moník, Sergeev, Nesvačil, Vachoušek, Dittrich, libero: Sadílek. Střídal: Malínek, Ticháček.

Vyjádření:

Domácí:

Pavel Kolář (kapitán Fatra Zlín): „Utkání plné chyb jsme nakonec ubojovali v pátém setu.“

Roman Macek (trenér Fatra Zlín): „Dva sety z naší strany dobře odehrané, pak v koncovce třetího přišel pro nás už typický „blackout“ a vítězství jsme zachraňovali až v 5.setu.“

Hosté:

Pavel Bartoš (kapitán Benátky n.J.): „Utkání jako na houpačce. Dva sety hrál Zlín, potom my a v pátém setu byli domácí šťastnější.“

Pavel Třešňák (trenér Benátky n. J.): „Dva sety to vypadalo na krutou porážku. Od třetího setu jsme našli konečně správnou sestavu a utkání se vyrovnalo.“

Popis utkání:

V prvním setu bylo utkání vyrovnané do stavu 4:4. Pak domácí postupně navyšovali náskok díky kvalitnímu podání 8:6, 16:9, když přímých bodů docílil dvakrát Čechmánek a jednou Motyčka. Set zakončil hostující Moník útokem do sítě.

Druhém setu za stavu 5:5, dvakrát útočil hostující Nesvačil do zámezí a první TT byl 8:5. Domácí zvýšili náskok na 11:7, pak však Moník dvěma přímými body z podání korigoval na 11:9. Domácí kontrovali na 18:13 a do koncovky šli s náskokem šesti bodů 21:15. Set zakončil domácí blokař Navláčil blokem.

Do třetího setu trenér hostí Třešňák přeskupil sestavu. Na post smečaře nastoupil Ticháček na blok Malínek a na post diagonálního hráče se posunul Sergeev. Tato sestava působila kompaktnějším dojmem a postupně získávala převahu. Domácí naposled vedli 16:14. Za stavu 18:17 nastoupil na podání Dittrich a dvěma esy z podání překlopil vedení hostů na 18:21. Set zakončil domácí smečař Kostoláni útokem do bloku.

Čtvrtý set byl v režii hostujícího týmu, který postupně navyšoval náskok až na 9:14. Domácí trenér reagoval změnou hráčů na hřišti na postu univerzála Koláře vyměnil Adamec a Kostolániho vystřídal Hupka. Změny příliš nepomohly. A set zakončil Malínek útokem ze středu sítě.

Třetí set byl vyrovnaný. Nejprve vedli hosté esem Ticháčka, pak při podání Motyčky šli do vedení domácí 8:6. Za stavu 12:12 zablokoval Kolář Ticháčka a celý zápas zakončil blokem Navláčil.

Autor: Ivan Dostál

 

Vypracoval: Mgr. Michal Mezera

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018