24.3.2016

Ve skupině play out zvítězila Ostrava i pražské ČZU

Utkání, ve kterém domácí od začátku do konce měli zápas pod kontrolou. Jedině ve třetím setu ústečtí vykřesali do půli setu jiskřičku naděje, ale domácí vývoj setu zvrátili dobrým servisem zpět na svou stranu.

VK OSTRAVA, S.R.O. - SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

VK Ostrava, s.r.o. - SK Volejbal Ústí n.Labem 3:0 (25:12, 25:19, 25:20)      

Rozhodčí: Pecháček L., Dziacký J., Košnovský P., Adámková K.

Počet diváků: 100                       

Čas utkání: 74 min.

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Zapletal, Fořt, Kotas, Šmídl, Berzins, Čechmánek, libero: Rohel. Střídali: Karol, Čermák.

Hosté: Průcha, Halanda, Mach, Hykš, Kraus, Vodvárka J., libero: Kořínek. Střídali: Vodvárka M., Šulava.

Vyjádření:    

Domácí:

Kapitán Zapletal Petr: "Opět povinné vítězství domácích. Zahráli jsme dobře na podání, na příjmu a následně protiútok byl jednodušší."

Trenér Tomáš Marek: "Myslím si, že soupeře jsme odbránili, protože několik zápasů po sobě se nám dařilo na servisu. Tím soupeř neměl přihráno a musel útočit do naší obrany na síti, kterou máme velice kompaktní. Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou."

Hosté:

Kapitán Vodvárka Martin: "My jsme zaostávali na servisu. Ostrava nás tlačila a my se s tím nevyrovnali."

Trenér Malina Jan: "My jsme se dostali do zápasu ve 3.setu, i přesto nás domácí zatlačili znovu servisem a utkání v pohodě dohráli."

Autor: Tomáš Zedník

VOLLEY TEAM ČZU PRAHA – AERO ODOLENA VODA 

K prvnímu dvojutkání o udržení se v nejvyšší soutěži nastoupili družstva ČZU Praha a Aero Odolena Voda na palubovce v pražských Lužinách. Díky nadcházejícím svátkům účast diváků byla spíše sporadická, ale ti, kteří přišli, nemuseli litovat. Viděli totiž bitvu od začátku do konce. Štěstí se v závěru přiklonilo více k pražskému celku, který tak zaslouženě vyhrál 3:2 na sety a získal tak důležité dva body v boji o záchranu.

ČZU Praha- Aera Odolena Voda 3:2 (25:21, 16:25, 25:21, 21:25, 15:9)

Rozhodčí: Záhorcová, Dmejchal

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Patočka, Kuboš, Kop, Záveský, Lohr, Sobek, libero Kovařík. Střídali: Tobišek, Kočka, Hudák, Ribeiro.

Hosté: Hladík, Vachoušek, Bartůněk L., Bartůněk V., Prešinský, Pajma, libero Kotek. Střídali: Kramar, Václavík, Kotrch, Holčík

Vyjádření:

Domácí:

Záveský (kapitán ČZU Praha): „Uhráli jsme dva důležité body v boji o záchranu a to se počítá.“

Petry (trenér ČZU Praha): „Dnes jsme pracovali jako tým. Jsme šťasní za tyto dva důležité body, které jsme dnes uhráli.“

Hosté:

Kramar (kapitán Aero Odolena Voda): „Zápas jak na houpačce. Bohužel jsme nezvládli pátý rozhodující set.“

Vojík (trenér Aero Odolena Voda):  „Rozhodl pátý set, kdy domácí byli odvážnější na útoku a lepší na bloku.“

Popis utkání:

První set začal velmi pozvolna i divácká kulisa byla velmi chladná. Průběh setu zaznamenal spoustu chyb. Domácí si v počátku vytovřili mírný náskok, který táhli před sebou celý set. Do koncovky setu šli s luxusním náskokem šesti bodů, který se hostím podařilo stáhnout, ale ne však až k vítězství, které patřilo domácím 25:21.

Druhý set potrápili hosté domácí hráče na přihrávce zvláště pak v druhé půlce setu, kdy od stavu 5:8 po prvním technickém timu udělali domácí pouze tři body, zatím co hostující tým bodů osm (8:16). Takto luxusní náskok si hosté nenechali sebrat a zaslouženě vyhrávají 25:16.

Třetí set domácí opět zapnuli, skvěle přihrávali a od toho se pak odvíjela i jejich hra na útoku, kdy mohli bezchybně ztrátovat. Celý set vša skvěle ztrátovalo i družstvo hostí. Domácí hráči si ale vytvořili dvoubodový náskok, který v závěru navýšili ještě o dva další body a s jistotou vyhrávají tentokrát domácí hráči 25:21.

Čvrtý set byl totožný se setem třetím, s jediným rozdílem, kdy hosté měli dvoubodový náskok po celou dobu setu, který navýšili v závěru na 25:21.

Pátému setu dominovali domácí hráči jak na útoku, tak na bloku. Konec setu panoval na servisu domácí kapitán Záveský, který zvýšil náskok domácího týmu a dal mu tak luxusní náskok do závěru. Poslední bod v zápase zaznamenal juniorský reprezentant Kop, který odehrál velmi slušný zápas na smeči.

Autor: Mgr. Richard Dupal

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018