4.2.2020

Ve šlágru kola potvrdilo Karlovarsko svoji nadvládu v letošním ročníku extraligy

17. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů 2019/20 uzavřelo televizní utkání z Karlových Varů. Ve šlágru kola domácí volejbalisté oplatili liberecké Dukle porážku z prvního vzájemného utkání a navýšili svůj náskok v čele extraligové tabulky. Mezi sety Karlovarsko předalo Sportovnímu klubu Kontakt, který sdružuje tělesně postižené plavce, výtěžek z dražby dresů a ostatní volejbalových suvenýrů.

č.: 102                 dne: 4. 2. 2020                v hod.: 17:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK Dukla Liberec 3:1 (25:18, 25:15, 18:25, 25:23)

Rozhodčí: Krtička J., Fink T.

Počet diváků: 825

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Ticháček, Lux, Patočka, Rejlek, Wiese, Wilson, libero Pfeffer. Střídali: Džavoronok, Vašina, Mlynarčík  

Hosté: Srb, Shafranovich, Veselý, Štokr, Šulista, Leikep, libera Kopáček, Kunc. Střídali: Pietruczuk, Indra, Macias

Vyjádření:

Domácí:

Filip Rejlek (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Gratulace celému týmu, že jsme zvládli takto těžký zápas, i když jsme nehráli úplně podle našich představ. Trošku jsme to zdramatizovali ve čtvrtém setu. Ale jsou to důležité tři body, které se budou na konci počítat. Moc děkujeme samozřejmě fanouškům za vynikající diváckou televizní kulisu.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Výborně jsme zápas odstartovali, ale cítil jsem, že jsme se trochu nechali unést důležitostí zápasu. I když první dva sety byly docela jednoznačné, tak jsme se nevyvarovali technických chyb, které se naplno projevily ve třetím setu a čtvrtém setu, kde jsme ztratili malinko trpělivost a chtěli jsme všechno moc rychle rozhodnout. I tyto zkušenosti jsou ale důležité do dalších bojů. Moc díky divákům za podporu.“

Hosté:

Jan Štokr (kapitán VK Dukla Liberec): „Karlovy Vary využily domácího prostředí. Začaly velice dobře první dva sety. Pak jsme se chytili na útoku a vyrovnali hru. Ve čtvrtém setu už to bylo o tom, kdo si lépe pohlídá koncovku.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Dva sety jsme téměř neexistovali, protože domácí výborně podávali a my jsme nebyli schopni dobře zaútočit. Potom jsme se snažili rotovat sestavou, až jsme našli, dá se říct, ideální složení. Tato sestava potom odehrála zápas z hlavou nahoře a bojovali jsme až do konce zápasu o vítězství. Domácí byli po celou dobu zápasu důraznější na útoku a hlavní faktor byl také servis, který měli domácí lepší.“

Popis utkání:

Utkání před televizními kamerami začíná excelentním vstupem domácích do tohoto zápasu. Daří se jim ve všech činnostech a hosty téměř k ničemu nepouštějí. V útoku vynikají Wiese s Luxem a oba dva táhnou Karlovarsko k jednoznačnému vítězství 25:18.

Druhý set je velice podobný tomu prvnímu, kdy hned od začátku domácí Liberci utíkají na bezpečnou vzdálenost ve skóre a hlídají si výsledek v setu. Trenér hostů Nekola se snaží točit se sestavou a na hřiště postupně posílá téměř celý kádr.

Třetí set je ze strany domácích o poznání horší a díky zlepšené hře Liberce zejména na útoku se hra otáčí na stranu hostů. Těm se začíná dařit na podání i v obraně, kdy konečně nacházejí recept na dosud neomylné smečaře Karlovarska. Trenér domácích sahá ke střídaní a na hřiště posílá Vašinu a Džavoronoka. Bohužel domácím už se set obrátit ve svůj prospěch nepodaří a prohrávají 25:18.

Ve čtvrtém setu se hraje vyrovnaná bitva, kdy Liberec ucítil šanci na zvrat a Karlovarsko se znovu dostává do své útočné pohody. Tým hostů v tyto momenty táhne zejména univerzál Indra. Na straně domácích tentokrát ukazují svoji údernou sílu Rejlek s Vašinou. Oba dva jsou také strůjci posledních bodů zápasu, kdy zvládnou úspěšně zaútočit poslední dvě smeče utkání a můžou si společně s celou halou vychutnat důležité vítězství.

Nejlepší hráčem utkání byl českou televizí vyhlášen Lukáš Ticháček, který přebírá cenu od zástupce Penta Hospital paní Singerové.

 

Autor: Tým Karlovarska

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018