27.3.2017

Vyrovnali jsme se s tlakem a udržujeme laťku, říká po postupu Varů Jakub Novotný

Působili ve třech soutěžích, hráli těžké zápasy mnohdy s TOP evropskými celky. Přesto uspěli. Řeč je o volejbalistech VK ČEZu Karlovarska, kteří v závěru minulého týdne po stříbru v Českém poháru a čtvrtfinálové účasti v evropském Poháru CEV oslavili i přes oslabenou sestavu postup mezi nejlepší čtyři celky UNIQA extraligy ročníku 2016/2017. O nedávných zápasech, postupu do semifinále play off i o zraněních jsme pohovořili s předsedou karlovarského celku Jakubem Novotným.

Jak jste prožíval čtvrtfinále UNIQA extraligy, které bylo hlavně po dvou zápasech hodně napínavé a nejisté?

"Jako vždy to bylo velmi napjaté, očekával se od nás postup. Ostrava navíc druhý zápas hrála dobře, ve třetím se nám zranil Michal Kriško a série mohla dopadnout úplně jinak. Proto je super, jak jsme se vyrovnali s tlakem. Potřetí za sebou jsme v semifinále extraligy, udržujeme nastavenou laťku. Můžeme hrát o medaile, a to je myslím odměna za tu práci, kterou tady v klubu všichni odvádějí."

Někdo považuje Karlovarsko za černého koně soutěže. Jak vy sám vnímáte aktuální pozici týmu?

"Ano, slyšel jsem, že máme největší rozpočet a v klidu vyhrajeme ligu (směje se-pozn. red). Není to pravda, bohužel, i když by to bylo fajn. Vážně jsem spokojen s tím co mužstvo tuto sezonu dokázalo. Samozřejmě sezona ještě nekončí, ale čtvrtfinále Poháru CEV, finále Českého poháru a semifinále extraligy beru hodně pozitivně. Zvláště při tak náročném programu a všech těch zraněních, co nás potkala. Co bude dál, je už bonus. Na druhou stranu, proti favoritům můžeme překvapit a diváci se můžou těšit na TOP soupeře."

Do jaké míry se na hráčích podepsala extrémní vytíženost v sezoně – evropský pohár, Český pohár, extraliga?

"Myslím, že poměrně dost. Dohrávame play off bez univerzála, nebýt zkušenosti Hudce (kapitán Ondřej Hudeček), byl by to velký problém. Blokař Treial hraje se zlomeným prstem. Prostě se to ždíme nadoraz, ale myslím, že družstvo je nebezpečné tím, jak je semknuté a tím, co má letos za sebou."

Nakolik ovlivní výkon mužstva, když vypadne ze hry první univerzál a k tomu částečně i jeden z blokařů základní sestavy?

"Třetí zápas proti Ostravě, když se zranil Kriško, jsme málem nezvládli. Oni možná trochu nevyužili příležitost. Hudeček byl ten klíč, který zvládl nahradit Kriška. Jsem rád, že ho k nám trenér Jirka Novák přivedl."

Karlovarský ČEZ nastoupí v semifinále play off proti Českým Budějovicím, kteří vyřadili v neděli večer v rozhodujícím sedmém zápase Příbram. Série začne ve Varech ve čtvrtek 30. března.

 

Autoři: Michal Mezera a Tomáš Klement

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018