10.12.2015

Výsledky 9. kola UNIQA Extraliga mužů 2015-16

č.: 051 dne: 5.12.2015 v hod.: 18:00

Domácí: VK Dukla Liberec - Hosté: Volley Team ČZU Praha

Výsledek: 3:0 (15,16,15)

Rozhodčí: Martin Hudík a Tomáš Buchar

Počet diváků: 420

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Adam Zajíček, Adrian Patucha, Jan Galabov, Libor Leikep, Jakub Janouch, Tomáš Kriško, libero: Václav Kopáček. Střídali: Jakub Vencovský, Ondřej Fučík, Dominik Ducháč

Hosté: Michal Lohr, Jakub Sobek, Tomáš Pavelka, Vojtěch Patočka, David Kuboš, Michal Záveský, libero: Martin Pondělíček. Střídali: Jan Hrdý, Jiří Kučka, Petr Hora a Ren De Paula Ribeiro.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán Aleš Správka: Spokojenost. Chtěli jsme dnešní utkání vyhrát 3:0. Dnes jsme dominovali hlavně na servise a následně v obraně. Praha nebyla schopna se přes nás prosadit a to rozhodlo. 

Trenér Michal Nekola: Já jsem rád, že jsme dnes odehráli celé utkání koncentrovaně a taky ten výsledek tomu odpovídá. Takže já jsem dnes s výkonem i výsledkem spokojen.  

Hosté

Kapitán Michal Záveský:  Dnes jsme tahali celý zápas za kratší konec. Liberec nás přehrál ve všech činnostech. Navíc jsme nepodali aspoň takový výkon, jako jsme podávali v předchozích zápasech, kde jsme již trochu herně nebo výkonnostně vyrostli. I když to zatím stále nestačilo na žádné vítězství. Co k tomu dodat, Liberec byl dnes prostě lepší.

Trenér Rafael Petry:  Myslím si, že dnes to byl dobrý zápas. Na utkání jsme byli připraveni, ale Liberec hrál ve vyšším levelu. Až se vrátíme domů, začneme více trénovat, protože musíme příště hrát ještě lépe.

Popis utkání: Dukla Liberec velmi snadno odehrála své sobotní utkání a svému soupeři nedovolila prakticky nic. Chvílemi to vypadalo jako na střelnici. Jedno drtivé podání za druhým odtahovalo Pražany od sítě a ty horko těžko vraceli míče zadarmo na stranu Dukly, která je proměňovala v body a výsledkem bylo pouhých 46 úspěšných míčů za tři sety na straně hostů.

Ráz utkání nastartovalo podání  Adriana Patuchy, který posílá Duklu do vedení 5:1. Další velmi tvrdé podání předvádí Jan Galabov (3x eso vutkání) a máme tu další příděl bodů na straně Dukly (8:2 eso, 9:2 dvojblok Tomáš Kriško – Libor Leikep). A když reprezentační nahrávač Jakub Janouch několikrát svým smečovaným i technickým podáním vyškolil univerzála ČZU (David Kuboš) odchází Dukla k druhému technickému odpočinku s jedenácti bodovým náskokem (16:5). Hosté střídají na všech postech, ale nic nezabírá, tak i Dukla zkouší své hráče z lavičky a právě příchozí Dominik Ducháč získává vydařenou smečí o blok Pražanů první setbol utkání (24:13). Hostům se dvakrát daří oddálit ztrátu setu, ale potom kazí své podání (David Kuboš) a máme tu první střídání stran.

Druhý set již začali hosté malinko lépe, dokonce po úspěšném trojbloku se dostávají do nepatrného vedení (2:3). Přesto po bloku Adama Zajíčka jsou domácí rychle zpět ve vedení (5:3) a k prvnímu TT odcházejí s tříbodovým náskokem (8:5 – dělový pipe Tomáš Kriško). Rozhodující náskok domácích přichází při podání Honzy Galabova (17:10 po esu a následně bloku Tomáše Kriška). V koncovce domácí svůj náskok ještě navyšují a po bloku nahrávače Dukly (Jakub Janouch) tu máme první setbol druhé sady za stavu 24:16. Hned první setbol Dukla proměňuje a ujímá se vedení 2:0 na sety.

Třetí sada byla v úvodu malinko vyrovnaná, ale při podání Jakuba Janoucha se misky vah velmi rychle začínají naklánět na stranu domácích. Jedno eso za druhým (4x přímý bod z podání v utkání) posílá Duklu do velmi slibného náskoku pro zakončení dnešního utkání (13:4). Hosté se již na odvetu nezmohli a po čistém esu Dominika Ducháče za stavu 24:13 se domácí radují z prvního mečbolu utkání. Až třetí mečbol Dukla proměňuje. Univerzál Jakub Vencovský se z vedlejšího kůlu tvrdě opírá do míče a dírou v bloku nechytatelně zakončuje jednoznačné utkání, které nepřineslo žádnou volejbalovou krásu, ale pro domácí splnilo účel a svému soupeři vůbec nic nedovolili. 

Zdeněk Šolc

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 49 dne: 5.12.2015 v hod.: 18:00

Domácí: AERO Odolena Voda - Hosté: VK Jihostroj České Budějovice

Výsledek: 1:3 (25:20,22:25,19:25,22:25)

Rozhodčí: Kmoníček, Záhorcová

Počet diváků: 463

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Bartůněk L., Hladík, Prešinský, Kramar, Hýský, Pajma, libero Kotek. Střídali: Vachoušek, Kotrch, Holčík, Bartůněk V.

Hosté: Sobotka, Habr, Fila, Mach, Maciel, Machálek, libero Kryštof. Střídali: - 

Vyjádření:

Domácí

Kapitán: Filip Kramar (kapitán AERO Odolena Voda): „V 1.setu jsme byli lepší na servisu i útoku, ale od 2. Setu jsme neuhrávali bodové míče. Také nás soupeř zatlačil servisem a od toho se odvíjela příprava pro náš útok. Bohužel do konce zápasu jsme s tím nedokázali nic udělat a Jihostroj nás porazil.“

Trenér: Jiří Vojík (trenér AERO Odolena Voda): „České Budějovice jsme dostávali pod tlak, výborně podávali a útočili. Bohužel ve druhém jsme nevyužili 4 bodové míče a koncovku jsme těsně prohráli. Hosté prokázali svou sílu a v koncovkách byli o trošičku lepší. Nicméně zápas měl velmi dobrou úroveň.“

Hosté

Kapitán: Filip Habr (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Bylo to pro nás asi nejtěžší utkání v sezóně. Vodolka hrála v 1.setu výborně, přihrála nás a ztrátovala. V podobném setu nastoupila i do 2.setu, ale bojovnosti jsme zápas zlomili. Hrozně těžké utkání a jsme rádi, že jsme ho nakonec vyhráli.“

Trenér: Jan Svoboda (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Řekl bych, že z těch dosud odehraných 9 kol to byl pro nás nejtěžší soupeř. Vodolka hrála dobře. Po 1.setu se začala projevovat naše obrana a tlak na servisu. Myslím si, že dnes o výsledku rozhodly bodové míče.“

Popis utkání:

Diváci ve Sportovní hale v Odoleně Vodě sledovali krásné utkání ve vynikající atmosféře, o kterou se postarali oba fanoušci obou klubů.

První set byl velmi vyrovnaný od jeho začátku. AERO mírně vedlo, Jihostroj se snažil dotáhnout. Několikrát se mu i povedlo, ale AERO mělo úvodní set pod svou kontrolou a zaslouženě ho vyhrálo.

I do druhého setu vlétlo AERO lépe. Dostalo se do tříbodového vedení. Hosté ale zlepšili obranu na síti i v poli a AERO už mělo více práce s položením balonu. V polovině setu ještě vedli domácí, ale před koncovkou se do vedení dostali Českobudějovičtí a koncovka už patřila jim. Stav setů se vyrovnal.

Ve třetím setu měl Jihostroj skvělý nástup. Tlačilo domácí svým servisem a několika bloky si vybojovalo vysoký náskok, který se při druhém technickém oddechovém čase vyšplhal až na deset bodů. Poté hosté zvolnili a domácí se dostali více do hry. Jihostroj si nenechal set zkomplikovat a vyhrál ho.

Do čtvrtého setu se vstoupilo na obou stranách vyrovnaně. Ani jeden tým si nenechal ten druhý odskočit a set byl velmi vyrovnaný. Do koncovky vstoupili s vedením hosté, domácí chtěli utkání zdramatizovat, ale už se jim to nepovedlo.

Pro Jihostroj to bylo, dle vyjádření, nejtěžší utkání v dosavadní sezóně UNIQA volejbalové extraligy mužů, to je pro domácí lichotivé. Jediné, co jim chybí, je bodový zisk. Snad bude dnešní výkon dobrou pozvánkou na další domácí utkání proti Ostravě, které bude pro domácí AERO velmi důležité.

Tomáš Havlát

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 53 dne: 5.12.2015 v hod.: 17:00 

Domácí: SK Volejbal Ústí nad Labem - Hosté: VK Benátky nad Jizerou

Výsledek: 1:3 (23:25,25:19,19:25,23:25)

Rozhodčí: Dmejchal M. Nedbálek A.Denk M., Kindermanová L. 

Počet diváků: 501

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Podstupka S. Pihera M.. Mach M. Vodvárka J. Halanda T. Vodvárka M., libero: Kořínek J. Střídali: Průcha R.  Kraus J.. Hykš D.

Hosté: Němeček V. Koláček M. Škach J. Moník M. Veselý J. Motys R., libero: Ticháček M. Střídali: Dittrich A. Grus D. Celerin J.

Vyjádření:

Domácí
Kapitán: Vodvárka M.: Umělecký výkon za 9 z 10.  Bohužel se volejbal hraje na body/sety

Trenér: Malina J.: My jsme si dnes minimálně 1 bod zasloužili, ale vlastními chybymi jsme se o tuto možnost připravili.

Hosté

Kapitán: Škach J.: Důležité tři body pro nás. Dramatické utkání, které se rozhodlo v koncovkách. Divácky zajímavá bitva. Chválím dobrý výkon rouhodčích.

Trenér: Malán M.: Nervózní zápas, protože jsme potřebovali vyhrát. Máme tři body a to se počítá.

Popis utkání:

Domácí si zasloužili bod za bojovný výkon, ale zkušenost dominovala v koncovkách.

První  set se družstva přetahovala ve  vedení. Žádné družstvo nedokázalo odskočit na více  jak bod až do  stavu 22:22,  kdy se poprvé projevila zkušenost a rozvaha hostujícího týmu.  Domácí jednou nevynucenou chybou prohráli set.

Druhý set se domácím podařilo získat rozhodující náskok po druhém technickém timeautu nevídaným množstvím bloků Macha a kvalitním servisem Hykše.  Uskočili do vedení o pět bodů a koncovku zvládli za přispění  neomylného útoku Krause.  Tento výkon, ale nedokázali domácí hráči zopakovat v dalším vývoji utkání.

Třetí set  Ústí začalo chybovat v sériích.  Po vyrovnaném průběhu setu do stavu 17:18 hosté využili chyb domácích.  Trpělivou hrou na ztrátu (Moník, Němeček)  navýšili vedení na 19:23 a toto vedení využili  pro zisk setu.

Čtvrtý set se vývoj  skóré podobal prvnímu setu. Ani jedno družstvo nedokázalo získat rozhodující náskok, ač domácí měli několik možností jak před koncovkou jít do  výraznějšího vedení.  Nevynucená chyba,  ale vždy na straně domácích tuto možnost vyloučila, takže se rozhodovalo za stavu 23:23. Hostům stačilo dát servis a domácí  dokázali vyprodukovat  dvě  hrubé nevynucené chyby,   kdy se  jim nepodařilo ani „převalit“  míč na druhou stranu sítě a tím se   připravit o zisk bodu.

Přikryl Miroslav

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018