18.1.2019

Zastaví Karlovarsko ve šlágru kola rozjetou libereckou Duklu?

V sobotu je na programu kompletní 16. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů 2018/19. Ve šlágru kola přivítá Karlovarsko tým Dukly Liberec. Domácím hráčům se nevydařil první letošní extraligový zápas s Aerem a před svými diváky se budou chtít představit v lepším světle, naopak Liberec by rád pokračoval v extralize na vítězné vlně i na západu Čech. V prvním vzájemném duelu se ve vyrovnaném utkání radoval z výhry 3:2 úřadující mistr.

Obě družstva v tomto týdnu odehrála zápasy na evropské scéně a moc času na přípravu neměla. Karlovarsko si stihlo pouze jedenkrát zatrénovat. „Oni mají taky asi jen jeden trénink s míči na extraligu, takže to bude pro všechny stejné," říká karlovarský blokař Marek Beer.

Třicetiletý středový hráč mistrovského Karlovarska má za sebou tři sezony právě v dresu Liberce, s nímž to dotáhl do extraligového finále. V podzimním vypjatém duelu pod Ještědem pomohl Karlovarsku k výhře v pěti setech. „S klukama se dobře znám, bude tam určitě rivalita, už ten první zápas byl pořádně vyhecovaný," vypráví Beer. „Bude dobré vyhrát i podruhé a ukázat Liberci, kdo je tady pánem."

Týmy Karlovarska a Liberce zažívají zcela odlišný průběh sezony. Obhájci titulu vládli úvodní fázi nejvyšší soutěže se šňůrou osmi vítězství, jenže pak i vlivem nabitého programu s Ligou mistrů prohráli čtyři ze sedmi extraligových zápasů. Zato Liberec se po vlažném startu dostal do formy a od začátku prosince vítězí výhradně s plným bodovým ziskem. „Hodně bude záležet na tom, kdo se teď líp zadaptuje a bude mít na ten zápas víc sil," předpokládá blokař Beer. „Rozhodne agresivita, míň chyb a celkově lepší výkon."

 

Sobota dále nabídne střet dvou sousedů ve vyrovnaném středu tabulky. Sedmé Brno hostí jen o bod hůře postavené Ústí nad Labem.

Lídr tabulky z Českých Budějovic zajíždí k utkání do Zlína. Výhodu domácí palubovky však Fatra úplně mít nebude, protože zápas se odehraje v náhradní hale – Městská sportovní hala Zelené.

Již delší dobu vyhlíží pražští Lvi další výhru. Po nepovedeném představení v Ústí a s dobře hrající Příbramí to nebudou mít vůbec jednoduché.

Ostrava se „vyhoupla“ v tabulce již na průběžnou šestou příčku a ráda by jí udržela i po utkání s Kladnem. To, podle slov kladenského trenéra, přijede do Ostravy zatím bez své avizované posily, univerzála Baranova.

Středočeské derby svede proti sobě domácí Benátky a Odolenu Vodu, která se po novém roce prezentuje dobrou formou, když po překvapivé výhře nad Karlovarskem hodně potrápila i českobudějovický Jihostroj.

 

Autor: Jiří Carba, Zdeněk Málek

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018