26.10.2019

Zlín ani napočtvrté nezískal ani set, dnes mu to nepovolila „rozjetá“ Ostrava

Hororový vstup do letošního ročníku UNIQA volejbalové extraligy mužů 2019/20 má Fatra Zlín. Krčí se na chvostu tabulky, ale co je horší, Fatře se zatím nepodařilo získat ani set. Ve 4. kole Ostrava potvrdila svoji formu a celkem lehce veze ze Zlína tři body. Naopak výborný vstup do soutěže potvrdili pražští Lvi a „Odolku“ doma přehráli bez ztráty setu. Velké drama se odehrálo v Ústí nad Labem. Příbram hned v prvním setu domácí zaskočila, ale za stavu 1:1 a 22:16 to vypadalo, že Ústí potvrdí vítězství z Odoleny Vody. Opak byl pravdou, Příbramští ve třetím setu dovolili domácím již jen jeden bod a překvapivě vedli 2:1. Ústí se do zápasu vrátilo podruhé a musel rozhodnout pátý set, kde domácí nakonec Kocoury přetlačili 15:13. Dukle Liberec se na palubovkách soupeřů nedaří. Po prohře v Praze neveze ani bod z Kladna, přestože první set vyhrála. Že se u nováčka v Beskydech nebude lehce vyhrávat, poznalo již Brno, Kladno a dnes se o tom přesvědčilo i zatím suverénní Karlovarsko, které o další výhru 3:0 muselo hodně zabojovat.

VSC FATRA ZLÍN - VK OSTRAVA

V utkání 4. kola na sebe narazili tradiční soupeři, domácí hostili VK Ostrava. Tento tým zdobila televizní dohrávka, ve které si jednoznačně poradili s úřadujícím mistrem z Českých Budějovic. Tento výsledek je jednoznačně posunul do role favorita tohoto utkání. Zápas dopadl podle papírových předpokladů a hosté zvítězili.

č.: 20          dne: 26. 10. 2019         v hod.: 17:00

VSC Fatra Zlín - VK Ostrava 0:3 (17:25, 22:25, 19:25)

Rozhodčí: Pecháček L, Spáčil L.

Počet diváků: 305

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Čechmánek, Adamec, Vašíček, Navláčil, Šulc, Čech, libero Viceník. Střídali: Motyčka, Varous, Lamri, Kozak

Hosté: Marcyniak, Podlesny, Janků, Sedláček, Dvořák, Ihnát, libero Sobczak    

Vyjádření:

Domácí:

Michal Čechmánek (kapitán Fatra Zlín): „Z našeho výkonu jsem zklamaný, ale hostující tým byl ve všech herních činnostech lepší."

Přemysl Obdržálek (trenér Fatra Zlín): „Ostrava hrála volejbal, na který jsme se připravovali. Bohužel jsme nezaškodili více servisem a byli jsme velmi slabí na útoku. Nehrají nám klíčoví hráči."

Hosté:

David Janků (kapitán VK Ostrava): „Jsme rádi, že jsme utkání zvládli za tři body. První dva sety jsme měli pod kontrolou, ve třetím setu se domácí zlepšili, ale přesto jsme set zvládli."

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Utkání nebylo tak jednoduché, jaký byl výsledek. Jsem rád, že tým po euforii po vítězství nad Českými Budějovicemi zvládl i dnešní utkání."

Popis utkání:

Utkání zahájily obal týmy opatrně, do stavu 4:4 byl stav vyrovnaný. První menší trhák se podařil hostům 4:6. Za stavu 9:11 přidali další dva body a za stavu 9:13 si vzal trenér domácích první oddechový čas. Za stavu 12:16 domácí vystřídali, na postu smečaře se místo Čecha objevil Motyčka. Zlepšení se však nedostavilo a hosté šli do koncovky s luxusním náskokem 15:22. Za tohoto stavu si vzal domácí trenér druhý oddechový čas. Poslední bod hostů zařídil vytlučením bloku domácích Ihnát, 17:25.

Druhý set zahájili domácí se změnou v základní sestavě, na místě smečaře zůstal Motyčka. Ani tentokrát se vstup do setu domácím nepovedl, hned od začátky ztráceli dva body. Za stavu 5:7 domácí opět vystřídali, tentokrát na místě blokaře nastoupil místo Navláčila Varous. Dvou až tříbodový náskok si hosté v klidu udržovali až do stavu 16:19, kde hostující Ihnát esem z podání poslal hosty do koncovky 16:20. Za stavu 19:23 si domácí vybrali druhý oddechový čas. Následně došlo k dvojstřídání na postu diagonálního hráče a nahrávače. Sporný míč na lajně byl přisouzen hostům a poslal je do setbolu. Domácí ještě korigují a hosté si berou první oddech v utkání. Set ukončil opět hostující Ihnát útokem do diagonály, 22:25.

Třetí set se domácí konečně probrali a za stavu 3:1 donutili hosty k prvnímu oddechovému času ve třetím setu. Porada byla úspěšná a hosté srovnali na 4:4. Od stavu 8:8 domácí opět oskočili a za stavu 11:8 donutili hostujícího trenéra k druhému oddechovému času. Po výborném podání domácího Adamce utekli domácí na 13:8. Dva úspěšné zásahy na síti hostujícího Dvořáka 13:10 a první oddech domácích. Opět se ukázalo, o čem dnešní volejbal je, hostující Janků na podání a stav 13:13. Druhý domácí oddech. Smeč Adamce do spodní pásky a hosté poprvé ve třetím setu vedou 13:14. Domácí trenér reaguje na situaci výměnou nahrávače. Za Šulce nastoupil Lamri a na post diagonálního hráče místo Adamce Kozak. Za stavu 15:17 se oba hráči vrací na své posty. Opět dva výborné servisy Dvořáka a stav 15:19. Za stavu 17:22 střídání na straně domácích, místo Vašíčka nastoupil Čech. Útok Adamce do sítě a první mečbol hostů. Zápas ukončil Podlesný přímým bodem z podání.

Autor: Ivan Dostál

 

VK LVI PRAHA – AERO ODOLENA VODA

Druhé domácí utkání Lvů se soupeřem, který v loňském ročníku vyřadil domácí před branami play-off.  Hosté z Odoleny Vody jsou velmi nepříjemným a bojovným protivníkem. V tomto miniderby je očekávaný vyrovnaný souboj družstev s ambicemi vyššími než je jen účast v play-off.

č.: 22              dne: 26. 10. 2019               v hod.: 18:00

VK Lvi Praha - AERO Odolena Voda 3:0 (25:17, 25:23, 25:18)

Rozhodčí: Dušek P., Činátl R., na čarách O. Koumarová, J. Zich, delegát B. Nosek

Počet diváků: 420

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Bartůněk, Thomas D.-P., Krajčovič, Mihajlović, Šulc, Král, libera Kovařík, Ježek. Střídal: Špulák

Hosté: Holčík,Kraffer, Horák, Moss, Hladík, Gear, libero Hadrava. Střídali: Shaker, Vachoušek, Taylor

Vyjádření:

Domácí:

Jiří Král (kapitán VK Lvi Praha): Koncentrovaně jsme vstoupili do prvního setu. Navíc se nám dařil servis. Ve druhém nám podání pro změnu úplně odešlo. Díky tomu jsme se trápili. Zlom nastal v koncovce druhé sady. Máme ale co zlepšovat, náš výkon nebyl ideální.“

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Cením si týmového výkonu i tří bodů. Výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, ale zápas snadný nebyl. S Odolkou se dobře známe, často proti sobě hrajeme. Věděli jsme i to, že ji limitují zranění. Čekali jsme proto, že bude bojovat. A to se potvrdilo. Výsledek jsme si sami komplikovali. Kdykoli jsme mohli odskočit na vyšší bodový rozdíl, tak jsme vyrobili technickou chybu a Odolku jsme tím drželi nad vodou.“

Hosté:

Martin Hladík (kapitán Aero Odolena Voda): „Nepodali jsme zas tak špatný výkon. Klíčová byla koncovka druhého setu a zbytečné chyby v ní. Takhle nevyhrajeme s žádným soupeřem.“

Jiří Šiller (trenér Aero Odolena Voda): Rád bych pogratuloval domácím k vítězství. Rozhodující bylo, že jsme nedokázali ubránit jejich vysoké míče nahrané na bodovku. Pokud by se nám to podařilo, tak zápas vypadal jinak. Nemyslím si, že utkání rozhodla prohraná koncovka druhé sady, chyby jsme dělali průběžně.“

Popis utkání:

Od prvního okamžiku prvního setu se Lvi zakousli do svého soupeře s obrovskou chutí. Tlačili na servisu a výborně útočili, využili každou příležitost pro zvýšení náskoku v setu. Po celou dobu vedli 8:5, 16:11 a v setu zvítězili 25:17.

V druhém setu Odolka vystrčila drápky a začala lépe podávat a bezchybně útočila na ztrátu. Na druhé straně Lvi polevili na servisu a díky většímu množství nevynucených chyb pustili Odolku do vedení 5:8 a následně 13:16. Za tohoto stavu šel na servis Tom D-P a nechtěl připustit prohru v tomto setu. Zavelel k vítěznému tažení Lvů do koncovky. Nejprve pomohl snížit stav na 20:21 a následně v další rotaci dohrával na 25:23.

Do třetího setu nastupují Lvi opět s obrovskou chutí po vítězství a bezchybným útokem a vynikající obranou na síti Šimona Krajčoviče se ujímají výrazného vedení 16:12. Pokračují tlakem na servisu, nutí Odolku k nepřesnému příjmu a získávají převahu ve všech činnostech. Vítězí v setu 25:17 a zaslouženě v celém utkání 3:0.

Autor: Miloš Kočka

 

KLADNO VOLEJBAL CZ – VK DUKLA LIBEREC

Kladenští Orli neměli vydařený vstup do nového ročníku extraligy a po 3. kole byli v tabulce na 10. místě. Proto před zápasem s Duklou Liberec byla velká očekávání i od výborného kladenského publika. Ještě před zahájením utkání domácí na palubovce přivítali válečné veterány a zástupce hlavního partnera společnosti Rebuy Stars Michal Krčmář předal výtěžek z dražby speciálních vojenských dresů pro Vojenský fond solidarity.

č.: 24            dne: 26. 10. 2019          v hod.: 18:00 

Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 3:1 (21:25, 25:15, 25:19, 25:23)

Rozhodčí: Kvarda Petr, Fink Tomáš

Počet diváků: 860

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Vemic, Zajíček, Okošanović, Hýský, Sobotka, van Haarlem, libero Moník. Střídali: Kuboš, Mikulenka, Vostárek

Hosté: Leikep, Indra, Šulista, Veselý, Biernat, Pietruczuk, libera Kunc, Kopáček. Střídali: Štokr, Srb, Hendrich

Vyjádření:

Domácí:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): „Velké zadostiučinění po zápase v Brně. Máme radost ze tří bodů a velké poděkování patří fanouškům, kteří nás přišli podpořit, přestože se nám nedařilo a právě oni byli hnacím motorem.“

Milan Fortuník(trenér Kladno volejbal cz): „Po třech nevýrazných výkonech jsem rád za výhru proti těžkému soupeři. Chválím celým tým a velké díky divákům.“

Hosté:

Jan Štokr (kapitán VK Dukla Liberec): „Náš výkon byl jako na houpačce. Domácí více chtěli než my.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Potýkáme se s problémy na servisu a celkově od toho trpí naše hra.“

Popis utkání:

Utkání bylo od úvodních míčů vyrovnané, ale byla to vždy Dukla, která dokázala v prvním setu bodově odskočit od domácích. Vojákům se dařil servis a ten rozhodl i koncovku prvního setu.

Domácí začali bojovně a snaha odčinit úvodní nezdar se brzy projevila ve skóre. Orli dokázali bodovat i po tvrdých servisech soupeře, navíc přidali několik úspěšných obran a záhy se dostali do vysokého vedení, které v klidu udrželi až do konce.

Za srovnaného stavu byli domácí evidentně více při chuti než soupeř. Dařilo se jim ve všech herních činnostech, hostům nepomohlo ani střídání a Kladenská sportovní hala bouřila. Třetí set byl záhy rozhodnutý a jen se čekalo, zda se hosté zformují lépe na čtvrtý set.

Projevilo se, že je Dukla silný a zkušený celek. Nepříznivý vývoj zápasu vojáky nezlomil a po většinu čtvrtého setu vedli. Orli ale nechtěli připustit pátý set. V dramatické koncovce doslova vydřeli důležité míče a nakonec po zásluze dramatickou koncovku vybojovali.

Autor: Jitka Kotrlová

 

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Vyrovnané utkání plné nečekaných zvratů a nepřesností. Domácí udělali přece jen méně chyb v rozhodujících momentech v průběhu setů. Darovali sice třetí set hostům, kteří dokázali zvrátit stav 17:22 a set vyhrát. Domácí to, ale nezlomilo a za podpory fanoušků se vrátili vítězně do zápasu a v tiebreaku dotáhli zápas k zisku dvou bodů.

č.: 21           dne: 26. 10. 2019            v hod.: 17:00

SK Volejbal Ústí nad Labem – VK Euro Sitex Příbram 3:2 (17:25, 25:22, 23:25, 25:22, 15:13)

Rozhodčí:  Kořenek Jaromír, Rychlík Dušan

Počet diváků: 550

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Januzivič Nebojša, Beer Marek, Kramar Filip, Parrauguirre Vicente, Tibitanzl Martin, Melcher Zachary, libero Kořínek Jiří. Střídali: Šulava Marek, Kasan Jan

Hosté: Böhm Martin, Polák Josef, Kriško Michal, Kuchař Jindřich, Safonov Alexander, Fifer Scott, libero Juračka David.  Střídali: Makinen Peetu, Suda Radek, Trojanowicz Lukáš, Hulpach Ivo

Vyjádření:

Domácí:

Filip Kramar (kapitán SKV Ústí nad Labem): Po rozpačitém začátku jsme zvládli druhý set. Třetí set jsme nepochopitelně ztratili, ale nepoložilo nás to, zabrali jsme a zápas vyhráli. Děkujeme fanouškům za atmosféru.“

Jakub Salon (trenér SKV Ústí nad Labem): „Zbytečně jsme vstoupili do zápasu nervózně, ale postupem času jsme se odvázali a „ubojovali“ zápas do vítězného konce. Mrzí mě koncovka třetího setu, kdy jsme nezvládli dohrát vedení o pět bodů. To se nám nesmí stávat. Myslím, že jsme byli lepším týmem, ale vlastními chybami se sami srážíme. Jsme rádi za vítězství a přeji Böhmovi rychlé uzdravení.“

Hosté:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Ve vyrovnaném zápase jsme nedokázali dohrát klíčové situace.“

Martin Kop (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Gratulace soupeři.“

Popis utkání:

Hosté začali utkání velice koncentrovaně a sebevědomě. Dokázali zablokovat útok domácích a získali rychlé vedení 6:12. Ústí působilo zakřiknutě až překvapeně. Ani střídání Šulavy za Kramara zvrat ve vývoji setu nepřineslo a tak si hosté celkem snadno připisují první set.

Druhý set je vyrovnaný od samého úvodu. Bod po bodu si družstva připisují na střídačku až do stavu 21:20 pro domácí. Hosté útočí dvakrát do autu a Beer ukončí blokem set a srovnává tím na  1:1.

Třetí set už je ve znamení bodových sérii, které družstva dokáží díky kvalitnímu servisu a chybám soupeře vybojovat. Nejdříve domácí jdou do vedení 7:4, hosté otáčejí a srovnávají na 7:7. Domácí opět bodovou sérii jdou do vedení 12:8, ale Příbram zabojuje v obraně a opět srovnává na 13:13. Domácím se povede zablokovat útok hostů a jít do vedení o čtyři body a zdá se, že získá rozhodující náskok před koncovkou setu 20:15 a dále 22:17. Na vítězství hostů v setu by si již nevsadil ani hazardní hráč. Ale stalo se. Na servis přichází Polák a kvalitním plachtícím podáním rozhodí příjem domácích, kteří přidají tři chyby v útoku, a zvrat je dokonán. Domácí prohrávají 23:25.

Ústí ztráta setu nepoložila, vstoupilo do čtvrtého setu s odhodláním napravit výpadek a za podpory domácího publika jde postupně do vedení 6:3, 13:10, 16:13, 18:15. Při podání Kriška dokáže Příbram korigovat na nadějných 21:20, ale stejnou kartou oplácí Parraguierre a razantním servisem vrací vedení domácích na 24:21. Koncovku si tentokrát domácí již pohlídají a útokem Tibitanzla ukončí set a vynutí si tiebreak. Smůlou pro hosty je svalové zranění smečaře Martina Böhma.

V úvodu zkráceného setu jsou úspěšnější hosté, jdou do vedení 3:0, které domácí postupně vymažou dobrou obranou na bloku a za přispění chyb hostů. Změna stran je již za vedení domácích 8:6.  Koncovka setu je v režii kapitána domácích Kramara, který se do utkání vratil v průběhu čtvrtého setu a Parraguierra. Úspěšný jednoblok Kramara, eso a kvalitní servis Parraguierra, po kterém hosté útočí do dvojbloku, přivedou Ústí k zisku druhého bodu.

Autor: Mgr. Přikryl Miroslav

 

BLACK VOLLEY BESKYDY – VK ČEZ KARLOVARSKO

Ve čtvrtém extraligovém kole volejbalisté Black Volley Beskydy prohráli ve vyrovnaném souboji s favoritem VK ČEZ Karlovarsko 0:3.  

č.: 23             dne: 26. 10. 2019           v hod.: 19:30

Black Volley Beskydy – VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (23:25, 24:26, 20:25)

Rozhodčí: Kovář jun. Vlastimil, Grabovský Zdeněk

Počet diváků: 430

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Yevstratov, Krysiak, Voinau, Babic, Jambor, Jocič, libero Nogueira. Střídali: Prokůpek, Mečiar, David, Kozák

Hosté: Wilson, Ticháček, Vašina, Patočka, Rejlek, Lux, libero Pfeffer. Střídali: Džavoronok, Wiese, Baláž

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Jambor (kapitán Black Volley Beskydy): „Neodehráli jsme proti VK ČEZ Karlovarsko špatný zápas. Vyvíjel by se pro nás lépe, kdybychom využili náskoku a dokázali vyhrát druhý set. Vary byly favorit, ale nic jsme jim nedali zadarmo. Ve třetím setu jsme se přestali prosazovat v útoku a to se proti takovým soupeřům nevyplácí.“

Přemysl Kubala (trenér Black Volley Beskydy): „Šli jsme do zápasu s tím, že proti takovému týmu musíme hrát na hranici maximálně možného rizika. Bohužel nám nezafungoval servis, měli jsme hodně zkažených míčů. Škoda druhého setu, který jsme darovali soupeři kvůli nevynuceným chybám. První dva sety byly naprosto vyrovnané, musím před našimi hráči smeknout. Bohužel nám ještě chybí herní zkušenost v koncovkách.“

Hosté:

Filip Rejlek (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Čekali jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Ze začátku jsme nepředváděli hru, jakou jsme měli v plánu, hodně jsme kazili servis, nedokázali si pořádně přihrát. Hru jsme si tím dělali složitější. Až ve třetím setu jsme se dokázali srovnat a hrát to, co jsme chtěli. Zápas vůbec nebyl jednoznačný.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Musím v první řadě pogratulovat našim hráčům, že zápas zvládli. Volejbalisté Black Volley Beskydy hráli velmi dobře. Nebyl to jednoduchý zápas. Ze začátku jsme se nebyli schopni dostat do tempa, domácí měli dobrý servis. Bylo to dnes hodně těžce vybojované.“

Popis utkání:

V prvním setu nastoupili hráči Black Volley Beskydy proti favoritovi z Karlových Varů sebevědomě a vypadalo to tak i na hřišti. Úplně však nezafungoval servis a několika zkažených míčů zkušený hostující soupeř dokázal využít a dotáhnout set do těsného vítězství 25:23.

První část druhého setu měli hráči Black Volley Beskydy pod kontrolou. Dařilo se jim získávat přímé body ze servisu, což vedlo až k vedení 15:10. Pak ale kvůli nevynuceným chybám ztratili náskok, čehož tak zkušený soupeř jako Karlovarsko dokázal využít. Hostům zafungoval servis a zkušenost týmu se projevila v koncovce setu, který skončil 24:26.

Třetí set už byl obrazem hry, se kterou chtěli Karlovarští do Frýdku-Místku přijet. Domácí se dostali pod tlak a rozdíl čtyř bodů se proti takovému favoritovi už jen těžko doháněl. Velkou roli znovu sehrály nevynucené chyby domácích, set skončil 20:25.

Autor: Tomáš Ptáčník

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018