31.1.2016

18.kolo ženské extraligy: Vítězství Přerova poslalo Olymp do druhé nadstavbové skupiny

Osmnácté kolo ženské extraligy přineslo hned několik překvapivých výsledků. Tím největším je jasná prohra dosud slušně hrající Ostravy proti Přerovu. Nečekaně hladkou porážkou skončil i duel pražského Olympu a Univerzity Palackého Olomouc, která v Praze zvítězila jasně ve třech setech. Do první nadstavbové skupiny tak postupuje kromě suveréna Prostějova Olomouc, Ostrava a Přerov.

PVK OLYMP PRAHA – VK UP OLOMOUC

Utkání Olympu s Olomoucí rozhodlo poslední tajenku o postupu týmu do nastavbové části. Olymp neuhrál dva potřebné sety a Ostrava překvapivě prohrála doma s Přerovem, který se raduje z postupu do silné čtyřky. Olymp Praha tak bude hrát spodní polovině v nadstavbové části.

PVK Olymp Praha – VK UP Olomouc  0:3 (20:25, 14:25, 22:25)

Rozhodčí: Meruna, Zimmermann

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hodanová, Šimáňová, Kurková, Melicharová, Vyklická, Kalhousová, libero Dostálová. Střídaly: Kopecká, Nová

Hosté: Závodná, Dudová, Košická, Dumancic, Kubová, Dedíková, libero Hronová. Střídaly: Michalíková

Vyjádření:

Domácí:

Eva Hodanová (kapitánka): Dnešní zápas jsme měly zvládnout lépe hlavně na obraně. V této činnosti byl soupeř lepší a to rozhodlo.

Stanislav Mitáč (trenér): „Co říci, jsme smutní a to hned dvakrát. Potřebovali jsme dnes uhrát dva sety a to se nepodařilo. Hráli jsme dobře do stavu 18:17 v prvním setu. Šanci jsme měli i ve třetím setu. Podruhé jsem smutný z výsledku zápasu Ostrava – Přerov 0:3. Toto mě nenapadlo ani ve snu. Nemůžeme ale plakat, situaci jsme si zavinili sami. Čeká nás nadstavbová část ve spodní polovině, což nám určitě herně neprospěje.“

Hosté:

Katarina Dudová (kapitánka):Dnešní zápas jsme zvládly koncentrovaným výkonem. Dobře jsme Olymp ubránily a všechny hráčky dobře útočily.

Jiří Teplý: (trenér): „Jsem maximálně spokojený s výsledkem a s předvedenou hrou. Dodrželi jsme taktické pokyny. Dobře jsme bránili a servírovali. Dobře hrály všechny hráčky v útoku. Olymp se zvedal ve třetím setu, ale koncovku jsme zvládli. Utkání bylo pohledné s kvalitními výměnami.

Popis utkání:

Začátek zápasu byl pohledný a vyrovnaný. Olymp bobře útočil, ale srážel se zbytečnými chybami. Olomouc na rozdíl od domácích hráček chybovala minimálně. Když Olymp přidal i několik bloků dostal se do vedení 13:10 a 17:15 a zdálo se, že si získá převahu. Poté ale přišel zmar z pohledu Olympu Praha – zbytečné chyby, ztráta sebevědomí a výrazná bodová šňůra Olomouce. Hostující hráčky hrály pestře a s přehledem a hlavně nedělaly chyby.

Nevydařená druhá polovina prvního setu zanechala vliv na domácích hráčkách a Olymp rychle prohrával 2:6 a velice těžko se dostával do hry. I když nelze upřít snahu, rozdíl mezi oběma týmy ve druhém setu byl markantní.

Ve třetím setu Olymp byl zpočátku pod Olomoucí, ale na rozdíl druhého setu alespoň bojoval, začalo se dařit Lucii Nové a zlepšila se obrana síti. Stejně jako v celém průběhu zápasu se srážel vlastními chybami. Domácí se na každý bod hodně nadřely a po chybách Olympu Olomouc body získávala skoro zadarmo. Olymp se dřel, držel krok do stavu 22:22, ale tři body v koncovce znamenaly konec utkání..

Autor: Jiří Trochta

TJ OSTRAVA - VOLEJBAL PŘEROV PRECHEZA

Náboj tohoto utkání, v posledním, 18. kole základní části nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen byl jasný. Pokud by Přerov zvítězil za 3 body a v souběžně hraném utkání Olymp - Olomouc by domácí prohráli (také bez zisku bodu), tak by se náš dnešní soupeř dostal na úkor Pražanek do horní čtyřky pro nadstavbovou část soutěže. Samozřejmě i domácí měli o co bojovat. Udržet 2. místo v tabulce a získat historicky nejlepší umístění po základní části a také zachovat domácí neporazitelnost v letošní sezóně. Bohužel Ostravanky se po nešťastně prohraném setu úplně zhroutily.

TJ Ostrava -  Volejbal Přerov Precheza 0:3 (23:25, 18:25, 18:25)  

Rozhodčí: Ištvanech M./Kubinec J.

Počet diváků: 180

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero: Červenková. Střídaly: Součková, Urbanová, Kukučová, Čuboňová, Kvapilová

Hosté: Tomášeková, Rašková, Cebáková, K. Kohoutová, Svobodová, Polášková,  libero:  Šťastná. Střídala: L. Kohoutová

Vyjádření:

Domácí:

Iva Nachmilnerová (Kapitánka TJ Ostrava):"Nepovedený zápas po všech stránkách, Přerov hrál moc dobře a my si vybraly nejslabší chvilku v dosavadní sezóně. Nejvíc mě mrzí, že jsme málo bojovaly (i kvůli našim fantastickým divákům) a působily ne úplně týmově. Musíme jít do zápasu s jiným svědomím a rozhodně víc pracovat ve prospěch družstva." 

Zdeněk Pommer (Trenér TJ Ostrava): "Největší rozdíl byl v servisu, my velice špatně (12 chyb na 4 esa) a Přerov hrál velice bojovně. My jsme trestuhodně prohráli 1. set vlastní nedůsledností e nedůrazem. Nikdy nesmíme přestát hrát, i když vedeme o 7 bodů, hrubě jsme podcenili koncovku 1. setu. V celém zápase jsme méně bojovali a hráli špatně v poli."

Hosté:   

Lucie Polášková (kapitánka Volejbal Přerov Precheza): "Pro nás výborné utkání a skvělý kolektivní výkon. Splnily jsme všechny taktické pokyny a udělaly méně chyb."

Libor Gálík (trenér Volejbal Přerov Precheza): "Jsme velice šťastni, že jsme vyhráli, hlavně s Ostravou, na kterou jsme v poslední době neuměli zahrát. Byli jsme dobře připraveni, výrazně nám pomohl servis sester Kohoutových v koncovce 1. setu a i nadále jsme byli na servisu výrazně lepší. Pro naše mladé družstvo je moc dobré, že odehrajeme v horní čtyřce 6 těžkých utkání." 

Popis utkání:

V novém roce je forma domácích velice nestabilní. Po prohře na Olympu vyhrály Ostravanky velice lehce dvě utkání s Brnem (v lize i v poháru), pak vybojovaly vítězství v Olomouci, ale nakonec zakončili základní část trpkou a první domácí porážkou s Přerovem.

První set byl velice vyrovnaný do stavu 11:12, pak domácí zlepšili bloky a odskočili na 14:12, při servisu Zemanové na 20:14 a pak dokonce na 22:15. Co se pak odehrálo v hlavách Ostravanek, je velký otazník. Nejdřív je nalomila výborným servisem střídající Lenka Kohoutová, snížení na 22:19, pak jeden bod pro domácí 23:19, na servis nastoupila Kateřina Kohoutová a dokonala obrat. Pro nematematiky koncovka 1:10 pro Přerov!

Druhý set byl vyrovnaný jen do stavu 5:5, pak odskočení Přerova na 5:10, 8:16 a v obrovském útlumu hrající domácí se nestačili divit, jak rychle je možno prohrát set.

I ve 3. setu hosté tvrdili muziku, byť ne s takovou převahou (6:8, 7:11, 9:14, 10:15). Po chvilkové ztrátě koncentrace hostů nastalo snížení na 13:15, 14:16, opět odskočení na 14:19, poslední záchvěv odporu domácích 17:19, 18:20, ale poslední pětibodová šňůra rozhodla o překvapivé=m, ale naprosto zaslouženém vítězství Přerova.

Autor: Miloš Matula

TJ SOKOL ŠTERNBERK – TJ SOKOL NIBE FRÝDEK MÍSTEK

V 18. a posledním kole základní části extraligy se na domácí půdě TJ Sokol Šternberk odehrálo utkání s TJ Sokol NIBE Frýdkem Místkem. Po prvních dvou prohraných setech se domácí dokázali ve třetím setu zvednout a zahrát ho ve svůj prospěch, ale i přesto čtvrtý set patřil hostujícímu Frýdku s konečným výsledkem 1:3.

TJ Sokol Šternberk - TJ Sokol NIBE Frýdek-Místek 1:3 (21:25, 14:25, 25:15, 18:25)

Rozhodčí: Duda D., Bohačík R.

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Zatloukalová, M. Šenková, Dudová, Borovcová, Janečková, Jurčíková, Libero: Matoušková, Přibylová. Střídaly: Beránková, Němčíková, Š. Šenková.

Hosté: Uhrová, Štrbová, K. Vašínová, Pavelková, Holišová, Mitrega, Libero: Radivojevičová. Střídaly: I.Vašínová, Bulinová.

Vyjádření:

Domácí:

Markéta Janečková (kapitánka TJ Sokol Šternberk): „Dneska to byl zápas na houpačce, chvíli nám šla přihrávka, nebyly jsme schopní to odútočit, pak se to zase vyměnilo a přihrávka odešla. Musíme hrát víc koncentrovaně a to jsme vydržely jenom v jednom setu, který byl vítězný a škoda čtvrtého setu.“

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „V dnešním utkání jsme si dělali naději, že bychom mohli uhrát nějaké body proti Frýdku, protože v tom předchozím utkání u nich jsme vedli jedna nula a prohráli tři jedna, tam jsme to nezvládli hlavami. Dnes jsme doufali, že bychom mohli nějaké ty body na domácí palubovce nechat. První dva sety tomu tak nenasvědčovaly, ale od třetího setu se holky chytly, chytli jsme se na servisu a začali jsme hodně škodit soupeři. Co bych chtěl říct, teď v lednu oproti ostatním zápasům, jsme zvýšili jednoznačně agresivitu na útoku a to přineslo svoje ovoce, bohužel to nestačilo na dva sety, tím pádem na nějaký ten bodík.“

Hosté:

Kateřina Holišová (kapitánka TJ Sokol NIBE Frýdek-Místek): „První set jsme vyhrály v koncovce a to nás posílilo do druhého setu, který byl celkem jasný pro nás. A možná proto jsme třetí set trošku podcenily, teda beru to na sebe, odešla jsem na přihrávce. Naštěstí jsme čtvrtý set dotáhly do vítězného konce a jsou to tři body pro nás.“

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol NIBE Frýdek-Místek): „Utkání pro nás bylo samozřejmě těžké, resp. každé utkání je těžké, byly tendence a malinké náznaky, že ten manšaft jde nahoru výkonnostně. Dnešní zápas, kromě toho jednoho setu kdy hráčky víceméně už byly sebe uspokojené a polevily na soustředěnosti, a soupeř zatlačil servisem a my jsme nesložily, tak jsme se mohli trošku obávat. Ve čtvrtém setu byl začátek zase špatný z naší strany, ale pak zvítězila taková ta zkušenost našich hráček, vzpamatovaly se trošku, začaly hrát a vyhrály.“

Popis utkání:

První set domácí hráčky odehrály pod dojmem dvou předešlých těžkých proher s Přerovem a Prostějovem a vypadalo to na lehký průběh utkání ze strany hostujícího Frýdku. V druhém setu došlo k mírnému zlepšení domácích, začaly lépe servírovat, čímž eliminovaly útok soupeře. K malému zlomu utkání se propracovaly domácí hráčky ve třetím setu, kdy ke hře přidaly i bojovnost a srdce, ale bohužel jim to vydrželo, jen na tento set, a ve čtvrtém setu udělaly příliš mnoho chyb, než aby to nadšení s kterým končily třetí set, byly schopny uválčit bod s hostujícím Frýdkem, který po zásluze ve čtvrtém setu vyhrál konečným výsledkem 1:3.

Autor: Filip Koryčanský

 

1. Prostějov 16 15 1    47:5   1282:852 46
2. Olomouc 16 12 4  39:15  1281:1016 37
3. Ostrava 16 13 3  40:19  1364:1223 36
4. Přerov 16 9 7  32:24  1253:1083 29
5. Olymp Praha 16 10 6  31:25   1243:1155 28
6. KP Brno 16 7 9  27:32   1205:1251 19
7. Frýdek-Místek 16 4 12  19:40   1119:1349 14
8. Šternberk 16 2 14  13:44   1015:1363   5
9. SG Brno 16 0 16    4:48     793:1263   1

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Kotnik / Lovsin (SLO) – Hermannová / Štochlová 2:1 (10:21, 21:16, 15:12)   Futures – Nuvali(PHI): Liepa /...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018