18.3.2016

Blíží se i ženské čtvrtfinále play off! Olomouc chce postup, Šternberk zkusit potrápit suveréna

I ženská volejbalová UNIQA extraliga dospěla ke svému vyvrcholení. Volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc i Sokola Šternberk vstoupí na konci tohoto týdne do extraligových vyřazovacích bojů. Už v sobotu je shodně čekají úvodní zápasy čtvrtfinálových sérií play-off nejvyšší domácí soutěže. Po nadstavbě druhé vysokoškolačky budou hostit sedmý Frýdek-Místek a osmé Šternberanky se představí na palubovce tuzemského suveréna Prostějova.

Frýdeckomístecký volejbal letos zatím Olomouci nadmíru chutná. Univerzita v dosavadních čtyřech vzájemných duelech (dvou ligových a dvou pohárových) neztratila s vloni bronzovým, ale v létě značně oslabeným týmem Sokola ani set. Na zajímavosti vzájemného měření sil přidává fakt, že oporami vysokoškolaček jsou čtyři hvězdy silného frýdeckého výběru z předchozí sezony - Dudová, Kubová, Michalíková a Závodná. Naopak za Sokol nahrává ještě před časem olomoucká Uhrová.

Trenér Univerzity Palackého Jiří Teplý se před čtvrtfinálovou sérií nezříká role favorita, varuje ale před podceněním protivníka: „Frýdek-Místek je rozhodně kvalitní soupeř, navíc play-off je zcela nová soutěž, v níž se začíná od znova. Chceme hrát zápas od zápasu a pokusit se každý z nich pokud možno vyhrát. Ve čtvrtfinále máme výhodu případného pátého utkání doma, což může být někdy i rozhodující,“ říká Teplý, jenž už ale myslí i dál. „Nyní uděláme vše pro postup do semifinále, je ale fakt, že tím naše letošní ambice nekončí. Proto už jsme si na první polovinu dubna nasmlouvali několik přátelských zápasů mimo jiné v Praze proti Olympu, ale také doma s mistrem čínské ligy, což bude pro olomoucké diváky určitě velké lákadlo,“ naznačuje Jiří Teplý.

Čtvrtfinále extraligy volejbalistek Olomouc - Frýdek-Místek

1. utkání: sobota 19. března (17:00, Olomouc)

2. utkání: neděle 20. března (17:00, Olomouc)

3. utkání: středa 23. března (17:00, Frýdek-Místek)

Případné 4. utkání: čtvrtek 24. března (17:00, Frýdek-Místek)

Případné 5. utkání: sobota 26. března (17:00, Olomouc)

 

Šternberk se pokusí Prostějov alespoň potápit

Čtvrtfinálová série mezi Prostějovem a Šternberkem začne na palubovce úřadujícího mistra v sobotu v netradičním čase od 19 hodin a dá se předpokládat, že bude ze všech čtyř čtvrtfinále nejkratší. Vždyť český hegemon se sestavou prošpikovanou řadou zahraničních i českých hvězd ztratil v dosavadním průběhu extraligového ročníku jen dva body a sedm setů, zatímco sokolský tým z nejmenšího ligového města u nás proklouzl stejně jako vloni do vyřazovacích bojů z poslední možné, osmé příčky. Navíc v létě značně omlazený Šternberk nemá v posledních měsících právě oslnivou sportovní formu a kromě Frýdku-Místku (a hned na začátku sezony dvakrát týmu SG Brno) ještě nedokázal vyzrát na žádného z ligových soupeřů.

Jak ale připomíná kouč Sokola Martin Hroch, právě jeho tým přinutil hvězdný výběr pod vlajkou Agelu hned dvakrát v této sezoně přepnout na vyšší obrátky: „Je pravda, že jednou v lize a jednou v poháru jsme s Prostějovem došli až k vyrovnaným koncovkám setů, přestože jsme nakonec prohráli vždy shodně 0:3. Jenže od té doby soupeř zase udělal velký kus práce a jeho jediným cílem na domácí scéně je výhradně mistrovský titul. My se mu to můžeme pouze pokusit ve čtvrtfinále co nejvíce znepříjemnit,“ uvažuje Hroch, jenž zároveň zve všechny šternberské příznivce ve středu na třetí utkání série do domácí haly Ecce Homo. „Přijede špičkový evropský celek, což by mělo být odměnou pro všechny fanoušky, kteří nás po celou sezonu věrně podporovali,“ uzavřel Martin Hroch.

Čtvrtfinále extraligy volejbalistek Prostějov - Šternberk

1. utkání: sobota 19. března (19:00, Prostějov)

2. utkání: neděle 20. března (17:00, Prostějov)

3. utkání: středa 23. března (17:00, Šternberk)

Případné 4. utkání: čtvrtek 24. března (17:00, Šternberk)

Případné 5. utkání: sobota 26. března (17:00, Prostějov)

 

Další dvě dvojice v letošním play off ženské UNIQA extraligy tvoří Ostrava - Královo Pole Brno a Přerov - Olymp Praha.

Rozpis utkání naleznete: ZDE

 

Autor: Adam Fritscher, Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018