3.2.2017

Brněnské derby opanovaly hráčky Králova Pole, Fénix zdolaly ve třech setech

Základní část extraligy pomalu finišuje a Královo Pole se v jejím závěru pere v každém utkání o důležité body. Nejinak tomu bylo i v brněnském derby s Fénixem, který sice v letošní sezóně zatím nebodoval, ale podcenit ho Královopolanky rozhodně nehodlaly. Utkání nakonec dopadlo přesně podle představ týmu Marka Rojka - jeho svěřenkyně v něm totiž neztratily ani set a zápas vyhrály přesvědčivě za 71 minut.

dne: 3.2.2017 v hod.: 17:15

VK Královo Pole – Fénix Brno 3:0 (25:16, 25:13, 25:21)

Rozhodčí: Bohačík R./Ištvanech M.

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Brown, Potts, Salanciová,  Kopáčová, Polášková, Šloufová, libero: Vaňková. Střídaly: Tesařová, Koseková, Meidlová, Suchá.

Hosté: Beránková, Podhrázká, Slámová, Plešingrová, Pospíšilová A., Šnellyová, libero: Pospíšilová P. Střídaly: Gogová, Mahelová, Holečková, Matoušková.

Vyjádření:

Domácí:

Erika Salanciová (kapitánka VK Královo Pole): „Hlavní cíl tohoto týdne bylo získat tři body, takže tohle jsme dnes splnily na jedničku. Teď se musíme plně koncentrovat na zápas s Olympem.

Marek Rojko (trenér VK Královo Pole): „Dnes jsme potřebovali uhrát tři body, což se povedlo, myslím, že herní rozdíl byl obrovský. V této chvíli máme dva body na Olymp, což jsme před zápasem u nich moc potřebovali. Velmi mě mrzí, že se dnes zranila Šárka, protože jsme ji v týdnu připravovali na to, že bude s Gábinou Kopáčovou hrát v základní šestce a zápas hrála fakt parádně. Pevně věřím, že se dá zdravotně co nejdříve do pořádku.

Hosté:

Veronika Šnellyová (kapitánka VK Fénix Brno): „Gratuluji soupeři k vítězství. Z dnešního utkání byla od začátku cítit lehká nervozita, domácí celek to měl ale od začátku zápasu pevně ve svých rukou, až na lehce dramatickou koncovku třetího setu. Z naší strany to patřilo k těm lepším výkonům.“

Michael Gottwald (trenér VK Fénix Brno):Hráli jsme vyrovnaně začátky setů, pak ale soupeř ukázal svou kvalitu a byl lepší. Nejvíc se nám povedl třetí set, kdy se nám dařilo servírovat a hráli jsme obětavě v obraně.“

Popis utkání:

Volejbalistky Králova Pole vlétly do utkání přesně a z jejich hry bylo cítit odhodlání dovést ho rychle až do vítězného konce. Svůj náskok ze začátku první sady (8:4) postupně navýšily až na konečný rozdíl 9 bodů, příležitost navíc dostaly hned od začátku i mladé hráčky, které set bez problémů zvládly.

Úvod druhého dějství Královu Poli utekl (4:7), skóre však vzápětí svou přesnou šňůrou na servisu obrátila Marika Tesařová (9:7). Další průběh setu už si domácí hráčky pohlídaly a Fénixu nedovolily stav zkorigovat. Set tak Královo Pole vyhrálo poměrem 25:13. V jeho závěru se ale bohužel zranila domácí nahrávačka Šárka Šloufová, která špatně spadla a s poraněným kolenem musela být převezena do nemocnice.

Nejvyrovnanější částí zápasu byl úvod třetího setu, ve kterém držel Fénix krok s domácím Brnem do stavu 13:11. Volejbalistky Králova Pole si sice potom vytvořily několikabodový náskok, v závěru setu se ale ještě Fénix snažil dotahovat. Sadu nakonec zakončila smečí Pavla Meidlová na 25:21.

 

Autor: Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018