23.3.2016

EXTRALIGA ŽEN: Favorité dokázali zvítězit i potřetí a postoupili do semifinále!

Čtyři zápasy čtvrtfinálové série play off žen se odehrály dnes v podvečer ve Frýdku-Místku, Šternberku, Brně a na pražském Olympu. V případě vítězství se mohly z postupu do semifinále radovat volejbalistky Olomouce, Prostějova, Ostravy a Olympu Praha. Podařilo se jim urhát třetí bod a postupit do bojů o medaile? 

TJ SOKOL ŠTERNBERK – VK AGEL PROSTĚJOV - Konečný stav série: 0:3.

Ve třetím zápase 1. kola  play-off extraligy volejbalu žen se utkal dlouhodobě nejlepší český celek z Prostějova a domácí Sokol Šternberk. Domácí hráčky podlehly v obou utkáních v Prostějově 0:3 na sety. V domácím utkání předvedly hráčky Sokola bojovný výkon, nicméně i tak prohráli 0:3 a sezona pro ně skončila.

TJ Sokol Šternberk – VK Agel Prostějov  0:3  (9:25, 15:25, 17:25)

Rozhodčí: Zimmermann T., Slezák J.

Počet diváků: 123

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Zatloukalová, Šenková M., Jurčíková, Borovcová, Janečková, Němčíková, libero Matoušková. Střídaly: Beránková, Kratochvílová, Šenková Š., Přibylová, Dudová

Hosté: Weiss, Markevich, Herelová, Vargas, Gambová, Borovinšek, libero Kovářová. Střídaly: - 

Vyjádření:

Domácí:

Markéta Janečková  (kapitánka TJ Sokol Šternberk): „Snažili jsme se hrát odvážně, což se nám v určitých pasážích hry dařilo. Svým servisem nám bohužel dělala problémy Melisa Vargas, což se ukázalo jako rozhodující."

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „V sérii zápasů s Prostějovem se naše výkony postupně zlepšovaly a hra gradovala v domácím utkání, kdy jsme podali nejlepší výkon. V utkání nastoupily všechny hráčky teamu a svým výkonem se důstojně rozloučili se sezonou. Nicméně se projevila větší kvalita soupeře ve všech herních činnostech.“

Hosté:

Solange Soares (kapitánka VK Agel Prostějov): „Domácí hráčky hrály lépe než první dvě utkání v Prostějově, především se jim více dařilo na servisu. Před domácími diváky se tak důstojně rozloučily se sezonou.“

Miroslav Čada (trenér VK Agel Prostějov): „Utkání bylo z naší strany odehráno dobře. Domácí hráčky podaly bojovný výkon, ale i přesto byl výkonnostní rozdíl velký.“

Popis utkání:

Od začátku prvního setu se do vedení dostal favorit utkání z Prostějova a pomalu zvyšoval svůj náskok. Skóre postupně narostlo na 8:4, následně až na sedmibodový rozdíl 14:7. Domácí trenér reagoval oddechovým časem, ale hráčky Sokola Šternberk nedokázaly zastavit rozjetý Prostějov. S vývojem setu již nedokázaly nic udělat a první sadu ztratily v poměru 9:25.

Do druhého setu vstoupily domácí hráčky bojovně.  I přesto si Prostějov vytvořil náskok a odskočil na 8:3.  Favorit utkání si nadále udržoval bodový odstup a zvýšil na 11:5 a následně 16:9. Po technickém oddechovém čase předvedla hostující Melisa Vargas několik výborných servisů a přidala 4 přímé body z podání. V koncovce setu hráčky Sokola Šternberk zlepšily hru a snížily rozdíl ve skóre, nicméně prohrály i druhou sadu 15:25

Ve třetí sadě podaly domácí hráčky nejlepší výkon. Držely s favoritem krok a rozdíl ve skóre byl pouze bodový 5:6, následně 8:9. Po sérii bodů se dokonce domácí dostaly krátce do vedení 10:9. Hostující trenér reagoval oddechovým časem. Vyrovnaná hra pokračovala až do stavu 15:16 z pohledu domácích. Pak opět zaúřadovala servisem Melisa Vargas a zaznamenala přímé body z podání. Prostějov si vytvořil rozhodující náskok a ten udržel až do konce sady. Utkání ukončil ve třech setech, poslední získal poměrem 25:17.

Autor: Mgr. Jan Gottwald

PVK OLYMP PRAHA – VK PŘEROV PRECHEZA - Konečný stav série: 3:0.

Čtvrtfinálová série mezi čtvrtým Přerovem a pátým Olympem se po dvou utkáních přesunula do Prahy. Olymp v obou dvou venkovních zápasech zvítězil 3:0 a dnešní den tak Přerov bojoval o šanci na prodloužení série. Zápas byl však až na několik krátkých momentů jasně v režii domácího Olympu, který bez větších problémů zvítězil 3:0, stejným poměrem i v celé sérii a postoupil do semifinále.

PVK Olymp Praha – VK Přerov Precheza 3:0 (25:17, 25:15, 25:17)

Rozhodčí: Roman Marschner, Petr Dušek

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Komárková, Nová, Vyklická, Hodanová, Kurková, Šimáňová, libero Dostálová. Střídaly:

Hosté: Polášková, Kohoutová K., Cebáková, Gálíková, Tomášeková, Kubínová, libero Šťastná. Střídaly: Kohoutová L., Svobodová, Šebetovská, Rašková

Vyjádření:

Domácí:

Eva Hodanová (kapitánka PVK Olymp Praha): "Jsem ráda, že jsme celou sérii zvládli vyhrát. Nečekala jsem, že to bude výsledkově tak jednoznačné. Zápasy nebyly tak jednoduché, jak by se mohlo podle výsledků zdát. Jsem ráda, že jsme dnes hráli od začátku bez větších výpadků a dotáhli jsme utkání do vítězného konce."

Stanislav Mitáč (trenér PVK Olymp Praha): "Já jsem nesmírně šťastný, že jsme dokázali v sérii zvítězit. Musím konstatovat, že série lehká nebyla, i když to tak výsledkově vypadá. Spousta našich hráček hraje play-off poprvé, poprvé za celou kariéru navíc hrajeme play-off z horšího postavení, nicméně asi to pro nás byla i výhoda, že jsme jeli ven na půdu soupeře, věděli jsme, že nemáme co ztratit a obě utkání jsme zvládli."

Hlavními osobnostmi týmu byla Eva Hodanová, která podala jeden z nejlepších výkonů za celou její olympskou kariéru, druhou byla Verča Dostálová, která velmi dobře polařila i přihrávala, výborně organizovala obranu. Měli jsme drobnou komplikaci se zraněním Kláry Melicharové, velmi dobře za ní zaskočila Anna Komárková. Chválím celý tým, družstvo bylo semknuté a chtělo dokázat, že patříme do první čtyřky, kde jsme dle mého názoru měli být i v nadstavbové části v první čtyřce (kontumace zápasu s Brnem, vítězství Přerova s Ostravou), toto vítězství ukázalo, že do první čtyřky patříme. Zatím si plníme předsezónní cíl - boj o medaili. Děkuju celému týmu.

Hosté:

Lucie Polášková (kapitánka VK Precheza Přerov): Chtěla bych pogratulovat soupeři, k zápasu toho nemám moc co říct. Měli jsme velmi dobrý začátek sezóny, bohužel se nám, především díky několika zraněním, nevydařil její závěr.

Libor Gálík (trenér VK Precheza Přerov): Gratuluji Olympu k postupu do semifinále. Nečekali jsme, že série bude tak jednoznačné. Hodně celou sérii ovlivnil náš vstup do prvního zápasu, který byl katastrofální. Negativně se na nás podepsal především druhý set v prvním i ve druhém zápase, kdy jsme nezvládli dotáhnout velké vedení k vítěznému konci. Tento zápas ovlivnil celou sérii. Během celé sezóny nás ovlivnily zdravotní problém, hrály jsme bez dvou smečařek, což byl velký handicap. Snažili jsme se dobře připravit, ale ve své podstatě jsme pouze lepili díry. S tak disciplinovaným soupeřem nešlo v této chvíli uspět.

Měli jsme podařenou sezónu, dobře jsme začali, doplnili jsme tým o Evu Svobodovou, která velmi dobře dopadla, zacelila mezeru po zraněných hráčkách, a byla naší nejvíce bodující hráčkou během nadstavby. Navíc jsme bohužel přišli během přípravného turnaje o Vánocích o zkušenou hráčku, na operaci bohužel musela další důležitá smečařka. Na našich výkonech se tato absence negativně projevila, bohužel jsme byli schopni Olympu konkurovat pouze v dílčích úsecích.

Popis utkání:

Obě dvě družstva si byla vědoma důležitosti tohoto utkání. Do zápasu tak vstoupila velmi koncentrovaně a z počátku byl k vidění vyrovnaný volejbal. Přerov se poprvé dostal do vedení za stavu 6:7, poté se však Olympu podařilo při podání Marie Kurkové vytvořit si čtyřbodový náskok. Olymp byl od této chvíle lepším týmem, dominoval především na útoku a první set dovedl k vítězství 25:17.

Hráčky Olympu navázaly na podařený výkon v závěru setu a hned od úvodu zatlačily přerovské hráčky dobrým servisem s následnou úspěšnou obranou. Při podání Marie Kurkové a Anny Komárkové se Olymp dostal rychle do vedení 9:1. Tento náskok si Olymp bez větších problémů udržoval po celý zbytek setu, přerovské hráčky nenašly v tuto chvíli síly k obratu. Olymp tak zvítězil 25:15.

I třetí set byl jasně v režii domácích, Přerov nenašel způsob, kterým by zápas alespoň zdramatizoval a po prohře 25:17 se s letošním ročníkem volejbalové UNIQA extraligy žen musel rozloučit.

Autor: Ondřej Foltýn

TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK - VK UP OLOMOUC - Konečný stav série: 0:3

Hosté z Olomouce bez větších problémů dokázali zvítězit i ve Frýdku-Místku a postoupili do semifinále extraligy.

TJ Sokol Frýdek-Místek - VK UP Olomouc 0:3 (20:25, 21:25, 13:25)

Rozhodčí: Peloušek J./Kavala T./Antušák J.

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mitrega, Uhrová, Štrbová, Vašinová K., Pavelková, Holišová, libero: Radivojevičová. Střídaly: Cidlíková, Závodná K, Vašinová I.

Hosté: Dudová, Michalíková, Dumančič, Kubová, Dědíková, Závodná V., libero: Hronová. Střídaly: Košická, Sochorcová.

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka (Holišová): "Po špatném začátku jsme se v půlce prvního setu dostaly do hry a dobrou hru jsme přenesly do druhého setu. Ale ani ten jsme nedotáhly do vítězného konce. Třetí set už bez komentáře."

Trenér (Tůma): "Soupeř nás přehrál kromě druhého setu ve všech herních činnostech."

Hosté

Kapitánka: (Dudová): "První a třetí set jsme měly pod kontrolou a dobrým servisem jsme soupeře tlačily. V druhém setu jsme měly do půlky problémy s přihrávkou. Ale velkou bojovností jsme set otočily a vyhrály."

Trenér: (Teplý): "Kromě druhého setu kdy jsme nezachytili riskantní nástup soupeře jsme měli zápas pod kontrolou."

Popis utkání:

V prvním setu byli hosté lepším celkem. Vedli již 18:11, sokolky dotáhly na 18:16, ale koncovka patřila hostům. Ve druhém setu začaly lépe sokolky, které vedly 15:9, 18:12, ale Olomouc dokázala otočit na 18:20 a dotáhla set do vítězného konce. Ve třetím setu dominovali ve všech herních činnostech hosté z Olomouce a s přehledem zvítězili.

Autor: Jiří Zaoral

VK KRÁLOVO POLE BRNO – TJ OSTRAVA - Konečný stav série: 0:3.

Sen o účasti v semifinále letošního ročníku extraligy se v Králově Poli před zraky domácích fanoušků ve středu večer rozplynul. Ostrava nepřipustila ve čtvrtfinálové sérii s Brnem žádné zaváhání a bez ztráty jediného setu jasně postoupila dál.

VK Královo Pole Brno – TJ Ostrava 0:3 (10:25, 22:25, 19:25)

Rozhodčí:  Dziacký J., Vachutka M.

Počet diváků: 360

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Suchá, Tesařová, Měrková, Doležalová, Keddy, Šloufová, libero Melichárková. Střídaly: Diatková, Pospíšilová, Chevalierová.

Hosté: Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, Válková, libero Červenková Střídaly: Kukučová, Čuboňová.

Vyjádření:

Domácí:

Michaela Doležalová (kapitán VK Královo Pole Brno): „Dnes jsme hrozně bojovaly, ale Ostrava byla daleko agresivnější ve všem, co hrála, navíc produkovala minimum chyb. Královo Pole má hrozně mladý tým a bohužel není schopné udržet s takovým celkem jako je Ostrava krok. K tomu se přidalo během sezóny moje zranění, ke konci i zranění Venduly, takže jsme ani neměly úplně stoprocentní podmínky.“

Bruno Napolitano (trenér VK Královo Pole Brno): „Dneska pro mě hodnocení není vůbec jednoduché. Holky dnes do toho daly úplně všechno, a jestli si někdo myslí, že to tak nebylo, tak se hluboce mýlí. Bohužel mezi naším a ostravským týmem je momentálně rozdíl několika tříd, máme hrozně mladý tým – za pár let to třeba bude jinak. I přesto, že jsme nepostoupili dál, ale všem děvčatům patří za celou sezónu velké poděkování.“

Hosté:

Iva Nachmilnerová (kapitán TJ Ostrava): „Dnes jsme dodržely pokyny trenéra, hrály jsme týmově a spolu a to byl základ našeho úspěchu. Tím, že jsme dodržely to, co jsme si předsevzaly, jsme Brno nepustily během čtvrtfinále ani do jednoho setu.“

Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Celou sérii jsme hráli od začátku na 3:0, takže jsem s konečným výsledkem velmi spokojený. Brno jsme tlačili ve všech třech zápasech a je výborné, že jdeme dál. Dneska jsme byli ve všem lepší a Královo Pole jsme jednoznačně přehráli.“

Popis utkání:

Ostrava přijela do Brna s cílem neprodlužovat čtvrtfinále ani o jeden zápas a přesně podle toho vypadala její hra v prvním setu. Královo Pole se v něm nezmohlo na více než 10 bodů, a tak byly hostující hráčky po úvodních 22 minutách postupu do semifinále hodně blízko.

Ve druhém dějství se Brnu podařilo zkoncentrovat a stav 3:10 zkorigovalo na 10:13. Ostrava ale byla v průběhu celé sady agresivnější a přesnější a vedení si vzít nenechala. V závěru setu se na hřišti dobře předvedla Vendula Měrková, která se po dvouzápasové absenci objevila znovu v základní sestavě Brna – na ostravské volejbalistky to ale bylo málo, a tak sada skončila 22:25.

Ve třetím setu drželo Královo Pole krok s Ostravou do stavu 12:14, pak jim ale hostující celek bodově odskočil a Brno už se chytit nedokázalo. V ostravském týmu naopak přesně smečovala kapitánka Iva Nachmilnerová a dobře podávala Petra Kojdová. Nejen ony dvě, ale výborná souhra celého družstva, nakonec Ostravu jasně a zaslouženě posunula do semifinále play off.

Autor: Barbora Mertová

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018