12.4.2017

KP Brno bude v semifinále bojovat s mistrovským Prostějovem, série startuje již pozítří

Královo Pole splnilo to, co si předsevzalo před startem letošní extraligy – probojovat se mezi její nejlepší čtyřku. Čtvrtfinálovou sérii s Olympem Praha vyhrálo 3:1 na zápasy a postoupilo tak do dalšího kola play off. V semifinále se brněnské volejbalistky utkají s mistrovským Prostějovem. „Náš soupeř je favorit a bude muset potvrdit svou roli a své cíle. My uděláme maximum pro to, aby série byla důstojná a vyrovnaná, a abychom se pokusili překvapit,“ zdůrazňuje před semifinálovými zápasy Marek Rojko.

„Hráčky se nesmí bát a musí mít na paměti hlavně to, že jsme nejpodstatnější část sezóny zvládli jako tým. To je jediná cesta, jak se postavit favoritovi. Navíc máme ve hře víc hráček než Prostějov a pokud se nám podaří sérii natáhnout, může to být velmi důležitý faktor,“ dodává brněnský trenér.

K postupu do finále extraligy jsou opět nutná tři vítězství. Úvodní dva zápasy se odehrají 14. a 15. dubna v Prostějově, poté se oba týmy přesunou do Brna. V hale na Vodově se bude hrát 19. dubna v 18:00 hodin a případně také 20. dubna ve stejný čas. „Chtěl bych, aby si družstvo semifinále co nejvíc užilo a dalo do něj opět nejen velikou bojovnost, ale i rozvahu při plnění svých úkolů. Hrajeme proti soupeřovi, který má svoje zkušenosti a schopnosti zvládnout tlak na druhé straně, ale má také svoje slabiny, jako každý,“ uvědomuje si Rojko. „Naší úlohou bude přesvědčit celý tým, že můžeme hrát vyrovnaně. Důležitá bude kvalita našich klíčových hráček a jejich výkonnost v každém utkání,“ dodává.

„Prostějov je v posledních letech v českém volejbale pojem a my si nemohli přát lepšího soupeře,“ těší se na semifinále kapitánka Brna Michaela Doležalová. „Od Vánoc prochází dost turbulentní periodou, kdy měnili hráčky a po sérii porážek i trenéra, který je umí připravit, takže počítám, že do play off půjdou plně zkoncentrovaní. Za nás v první řadě doufám, že po dosažení sezónního cíle neztratíme elán a energii, a že nedošlo k osobnímu uspokojení, že ten největší tlak je za námi,“ zdůrazňuje Doležalová.

Po náročné čtvrtfinálové sérii s Olympem dostaly královopolské volejbalistky tři dny volna na psychickou i fyzickou regeneraci. Od pondělí se už ale celý tým připravuje na semifinále. „Prostějov hraje v trochu pozměněné sestavě vzhledem k výpadku některých hráček, a proto se naše příprava může zaměřit na klíčové hráčky a jejich systém. Ale i v této sérii se my budeme soustředit především na naše družstvo. Do semifinále chceme přenést dobré klima i bojovnost ze čtvrtfinále a udržet konstantní výkonnost v každém setu – tak budeme moct soupeře potrápit,“ věří Marek Rojko. „Moc se na semifinále těším, případné naše výhry jsou nadplán, ale o to víc si přeji, aby všechny hráčky hrály na hranici svých možností,“ dodává.

„S Prostějovem jsme letos hráli vyrovnané zápasy. Samozřejmě je to zeď, do které mnohokrát narazíte, ale netvrdím, že se nedá přelézt,“ zdůrazňuje před úvodními bitvami Michaela Doležalová.

 

Autor: Ing. Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018