4.2.2017

Olomouc hladce přehrála Ostravu, další tři body pro Prostějov, zvítězil i Šternberk

V sobotu byly na programu také tři utkání ženské UNIQA extraligy. Ty přinesly poměrně suverénní vítězství Prostějova ve Frýdku-Místku, triumf Olomouce nad Ostravou i vítězství Šternberka ve zkrácené hře na palubovce Přerova.

TJ SOKOL FRÝDEK MÍSTEK – VK AGEL PROSTĚJOV

Ke vzájemnému zápasu nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA extralize nastoupili proti sobě domácí TJ Sokol Frýdek Místek a lídr tabulky VK Agel Prostějov. Favorit se nenechal ničím zaskočit a odvezl si tři body.

č.: 66 dne: 4.2.2017 v hod.:17:00             

TJ Sokol Frýdek Místek NIBE – VK Agel Prostějov 0:3(10:25, 24:26, 12:25)

Rozhodčí: Slezák, Peloušek

Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kavková, Pavelková, Vašinová K, Kukučová, Holišová, Jurčíková, libero: Radivojevičová. Střídaly: Vašinová I., Uhrová

Hosté: Hindrixen, Matienzo, Trnková, Rodriguez, Emonts, Herelová, libero: Kovářová. Střídaly: Tinklová, Frigo, Gambová.

Vyjádření: 

Domácí:

Kateřina Holišová (kapitán TJ Sokol Frýdek Místek): "Soupeř byl v prvním a třetím setu nad naše síly. V druhém jsme dokázaly dotáhnout set do koncovky."

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol Frýdek Místek): „Soupeř nás přehrál ve všech herních činnostech, kromě druhého setu.“

Hosté:

Hindrixen (kapitán VK Agel Prostějov): „Dnes jsme podaly koncentrovaný výkon na přihrávce a proto jsme lehce ztrátovaly. Kromě druhého setu kdy jsme trošku polevily v koncentraci jsme měly utkání pod kontrolou.“

Peter Goga (trenér VK Agel Prostějov): „Dnes jsme přijeli do Frýdku s cílem vyzkoušet různé herní varianty před CEV pohárem. A to se nám podařilo. Jsem spokojený s výsledkem i hrou.“

Popis utkání:

V prvním setu byli hosté jednoznačně lepším týmem. Ve druhém setu také již vedli 20:14, Sokolky zabojovaly a dokázaly srovnat na 23:23, ale koncovku neuhrály. I ve třetím setu Prostějov dominoval ve všech herních činnostech.

Autor: Jiří Zaoral

VK UP OLOMOUC – TJ OSTRAVA

V 17. kole UNIQA Extraligy žen se domácí VK UP Olomouc  utkala s týmem TJ Ostrava. V tomto týdnu již podruhé změřily síly družstva, která soupeří o druhé místo v extraligové tabulce. Čekalo se vyrovnané utkání, ve kterém mohla obě družstva zvítězit. Olomouc dokonale využila domácího prostředí a po setech 25:22, 25:17, 25:13 slavila vítězství Olomouc.

 č.: 68, dne: 4.2.2017 v hod. 17:00 hod.

VK UP Olomouc – TJ Ostrava 3:0 (25:22, 25:17, 25:13)

Rozhodčí: Kmoníček J., Kostka M.

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kubínová, Dedíková, Sajdová, Napolitano Šenková, Michalíková, Strušková, libero: Sain. Střídaly: -

Hosté: Válková, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, Válková, Toufarová, libero: Červenková. Střídaly: Součková, Zedníková, Faltínová, Čuboňová.

Vyjádření:

Domácí:

Katarína Dudová (kapitán domácích): „Celý zápas jsme dnes měly pod kontrolou, možná až na malou chvilku v prvním setu. Servisem jsme zatlačily Ostravu, a tím jsme si ulehčily obranu.“

Jiří Teplý (trenér domácích): „Já myslím, že holky dnes podaly odpovědný výkon. Zpočátku to bylo trošku nervózní, postupně jsme se dostávali do hry a hráli sebevědoměji. Hráčky dobře servírovaly, slušně útočily a sem tam si dovolily hrát i kombinančněji. Náš výkon gradoval od prvního do posledního setu.“

Hosté:

Iva Nachmilnerová (kapitán hostů): „Gratuluji Olomouci k vítězství. Dneska se nám nedařilo. Skoro ve všech činnostech jsme byly horším týmem. Aspoň dobře vidíme, že máme na čem ještě pracovat, ale na druhou stranu se ještě s Olomoucí několikrát potkáme a máme šanci na zlepšení. “

Zdeněk Pommer (trenér hostů): „Olomouc nás dneska přehrála a zatlačila nás servisem. Odtlačila nás od sítě, bojovali jsme s příjmem. Budeme se muset z toho poučit a každá hráčka si musí uvědomit vlastní chyby. Musíme rozhodně zápas odpřihrávat lépe, protože Olomouc má velmi silný kádr.“

Popis utkání:

Na začátku prvního setu Olomouc zaskočila svého soupeře kvalitním servisem a předznamenala tak, kudy by mohla vést cesta k celkovému vítězství. Ostrava se nedokázala s kvalitním podáním Olomoučanek vypořádat, hůře útočila. Ke konci setu ovšem olomoucké hráčky udělaly několik chyb, které vrátily Ostravu opět do hry. Po druhém oddechovém čase olomouckého trenéra se hráčky uklidnily a set dotáhly do vítězného konce v poměru 25:22.

Ve druhém setu se obraz hry nezměnil. Hráčky Olomouce stále dobře servírovaly a dobře bránily jak na síti, tak v poli. Olomouc si odpustila i výpadek z prvního setu a druhý set dotáhla do vítězného konce 25:17.

Ve třetím setu opět dominovaly olomoucké hráčky na servisu. Ostravanky měly znovu velké problémy na přihrávce a nemohly kvalitně útočit. I po změnách v sestavě ostravské hráčky nemohly najít rytmus vlastní hry, a tak skóre narůstalo až na konečných 25:13.

Autor: Martin Hájek

VOLEJBAL PŘEROV - TJ SOKOL ŠTERNBERK

Přímý souboj o osmou příčku v extraligové tabulce přinesl dramatickou podívanou. Domácí tým sice poprvé ve druhé půli základní části zabodoval, ale bojovnost a nasazení soupeřek jim více než bod nedovolila. Rozhodly opět vlastní nevynucené chyby, kterých bylo na straně Přerovanek mnoho.    

č.: 65 dne: 4.2.2017 v hod.: 18:00

Volejbal Přerov - TJ Sokol Šternberk 2:3 (25:14, 17:25, 25:20, 16:25, 12:15)

Rozhodčí: T. Kavala, M. Vachutka

Počet diváků: 86

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Ticháčková, Gálíková, K. Kohoutová, Svobodová, L. Kohoutová, Yancy, libero: Stavinohová Zajícová. Střídaly: Šádková, Dostalíková, Jehlářová.

Hosté: Dudová, Hudylivová, Janečková, Onderková, Nováková, Oborná, libero: Kulová. Střídaly: Borovcová, Orvošová,

Domácí:

Eliška Ticháčková (kapitán domácích): "Naše vlastní chyby opět rozhodly. Chybí nám srdce bojovnic." 

Libor Gálík (trenér domácích): "Odehráli jsme výborný první set. Vstup do druhého nám nevyšel. Znovu jsme vyhráli třetí, a jak je naším zvykem, po vyhraném setu náš výkon upadá. V tie-breaku jsme už byli hodně dole."    

Hosté:

Eva Hudylivová (kapitán hostů): "Dnes jsme bojovaly až do konce. Jsme šťastné za výhru." 

Martin Hroch (trenér hostů): "Nečekali jsme jednoduché utkání. V prvním setu jsme postavili sestavu, která se osvědčila v minulém zápase. Od druhého setu jsme nasadili Gábinu Orvošovou do základu. To nám přineslo šanci většího střídání. Holky odvedly maximum a zaslouženě jsme vyhráli."      

Popis utkání:   

Úvod utkání a vlastně celého prvního setu režírovala Stephenne Yancy. Bodovala na bloku i v útoku. K tomu se přidal dobrý výkon spoluhráček v obraně v poli. A navíc hosté hodně chybovali na servisu i v zakončení akcí. Sadu zakončil symbolicky úspěšný blok Svobodové.

První polovina druhé sady byla vyrovnaná a skóre se přelévalo na jednu i druhou stranu. Zlom ve vývoji přišel od stavu 10:10. Začaly narůstat chyby domácích volejbalistek – pozdě postavený blok, špatný příjem, blokování nahrávky, nepozornost na síti, útok do autu. S tímto výčtem se opravdu nedá vyhrávat. 

Třetí set se lámal také okolo desátého bodu, Přerovanky čtyřbodovou šňůrou obrátily skóre z 9:11 na 13:11. Zlepšily obranu v poli a hlavně zakončovaly důrazně své akce. Šternberku se nedařilo v koncovce, pokazil příjem a útočil do autu, neubránil prostrčení míče skrz blok středem sítě a nechytil ani ulívku z pipu.

Kdo si myslel, že to domácí celek nakopne, byl rychle vyveden z omylu. Po třech odehraných výměnách trenér Gálík vybral první oddechový čas. Ovšem moc to nepomohlo. Výkon jeho svěřenkyň opět svazovala nervozita a vlastní chyby. K tomu přidal hostující tým velmi dobrou hru v poli, kdy zvedal takřka vše a připsal také přímé body z podání.

V závěrečném dějství vedl Šternberk 6:2 a stále se držel ve vedení. Domácí ženy to sice nezabalily, ale neměly na srdnatý a bojovný projev soupeřek žádnou adekvátní protizbraň. Odvrátily sice tři mečboly, ale zkušená nahrávačka Soňa Nováková ukončila dlouhou mečbolovou výměnu ulívkou do středu hřiště.   

Autor: Stanislav Šmidák

 

Zpracoval: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018