12.3.2016

Olymp vrátil Frýdku porážku a zvítězil ve třech setech, Přerov předvedl nevídaný obrat!

Frýdek Místek v sobotu zajížděl do Prahy k zápasu proti Olympu. Domácí PVK jasně v utkání dominoval a zvítězil s přehledem 3:0 na sety a vrátil Sokolu porážku z předchozího střetnutí.

PVK OLYMP PRAHA - TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK

PVK Olymp Praha – TJ Sokol Frýdek-Místek

Výsledek: 3:0 (25:13, 25:19, 25:20)

Rozhodčí:  Muller, Dušek

Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Šimáková, Kurková, Hodanová, Vyklická, Melichorová, Šimáňová, libero Dostálová. Střídaly: -

Hosté: Uhrová, Mitrega, Vašinová K., Pavelková, Holišová, Mitrega, libero Radivojevičová Střídaly: Cidlíková, Kavková, Vašinová I., Bulínová.

Vyjádření:

Domácí:

Eva Hodanová (kapitánka): „Frýdku-Místku jsme měly co vracet a tak jsem ráda, že jsme vyhrály a napravily jsme nepovedené utkání ve Frýdku-Místku. Chráním tým za výkon bez větších výkyvů.“

Stanislav Mitáč (trenér): „Jsme spokojeni s vítězstvím v poměru 3:0. Volejbal to nebyl příliš pohledný, ale soupeře jsme přehráli blokem a servisem.“

Hosté:

Kateřina Holišová (kapitánka): „Když jsme dobře přihrávaly, byly jsme Olympu vyrovnaným soupeřem. Vždycky nás ale Olymp dostal dlouhou sérií na servisu.“

Leopold Tůma: (trenér): „Všechny sety jsme držely do stavu okolo 17 bodů vyrovnané, pak nás Olymp zatlačil servisem a my jsme nebyli schopni složit balón. Druhý set byl z naší strany lepší než první, ale opět jsme udělali mnoho vlastních chyb. Poslední set byl z naší strany nejlepší, ovšem ani vedení 19:17 nám nestačilo k zisku setu.“

Popis utkání:

Oba týmy začaly vlažně a Frýdek-Místek dokonce vedl 9:7. Potom domácí hráčky začaly úřadovat hlavně na servisu a na bloku a rychle převzaly otěže zápasu do svých rukou. Za stavu 15:13 šla na servis domácí kapitánka Eva Hodanová a vydržela tam až do konce setu – servírovala desetkrát v řadě za sebou.

Ve druhém setu Frýdek-Místek začal opět statečně, ale nutno poznamenat, že Olymp se dopouštěl mnoha nevynucených chyb, zvláště na servisu. Takže stav byl dlouho vyrovnaný, Frýdek-Místek dokonce vedl 19:17 a útočil na další bod, Olymp ale zablokoval a potom přišlo dalších sedm bodů (a z toho čtyřikrát blokem) za sebou při servisu Marie Kurkové.

Ve třetím setu Frýdek opět dlouho držel krok, několikrát vedl o dva body (8:6, 12:10), pak i 14:11, ale vlastní nepozorností svůj náskok ztratil. Přesto byl ještě vyrovnaný stav 19:19, ale stejně jako v předešlých setech Olymp v konci nechyboval.

Autor: Jiří Trochta

VOLEJBAL PŘEROV PRECHEZA - VK UP OLOMOUC

Po prvních dvou setech málokdo čekal, že by přerovský tým mohl bodovat, neřkuli vyhrát. Ovšem obrovským nasazením a zlepšením ve všech činnostech dokázal favorita obrat o body.

Volejbal Přerov Precheza - VK UP Olomouc

Výsledek: 3:2 (8:25, 18:25, 25:17, 25:22, 15:13)

Rozhodčí:   Dziacký, Topolánek

Počet diváků: 142

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Tomašeková, Rašková, Cebáková, K. Kohoutová, Svobodová, Polášková, libero: Šťastná. Střídaly: L. Kohoutová, Šebetovská, Kubínová.

Hosté: Dedíková, Závodná, Nováková, Michalíková, Dumančič, Kubová, libero: Hronová. Střídaly: Košická, Čudová, Sochorcová.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán – Gabriela Tomášeková: "Konečně hrajeme to, čemu se věnujeme v tréninku. Bojovali jsme jedna za druhou. Nespadl nám laciný míč. Ohromně jsme makaly, když se dostaneme do varu, jde všechno líp. Musím pochválit baby, že se tak zvedly. Teď bude třeba přetavit to do zápasů v play off." 

Trenér - Libor Gálík:  "Jsem nespokojený se začátkem utkání , to bylo trestuhodné. Nedostali jsme se z krize ani ve druhém setu, i když jsme v něm měli dobré pasáže. Olomouc pak polevila, a tím se dostala pod tlak. V koncovce jsme tlačili tvrdým servisem i útokem a přidali jsme bodové bloky. To je dobré před play off, v němž je Olymp určitě favoritem. Musíme ho držet od začátku pod takovým tlakem."  

Hosté

Kapitán – Monika Dedíková: "Prohrály jsme si utkání vlastními chybami. To je všechno."     

Trenér – Jiří Teplý: "Velmi snadno jsme vyhráli dva set. Polevili jsme v koncentraci a vypadli jsme z role. Udělali jsme mnoho nevynucených chyb. Přerov se rozehrál a v závěru hrál velmi dobře."

Popis utkání:

První set začal sedmibodovou šňůrou hostů a v podstatě bylo o jeho vítězi rozhodnuto. Domácím hráčkám nešla přihrávka, do útoku se prakticky nedostaly.

Ve druhé sadě vystřídala nahrávačka a první technický time byl za stavu 7:8. Po něm Přerovankám znovu odešla přihrávka a zvýšená bojovnost stačila jen na kosmetickou úpravu výsledku.

Ovšem ve třetím setu se začaly dít věci. Najednou začaly fungovat domácí bloky, zlepšila se rapidně přihrávka a zakončení útočných akcí bylo velmi důrazné – zasloužená výhra.

Podobné to bylo ve čtvrtém setu. Přerovanky se rvaly o každý míč a některé chyby vzápětí napravily ohromným nasazením a bojovností. Soupeřky nepustily do vedení a zaslouženě srovnaly stav utkání.

Dramatická podívaná pokračovala i v tie-breaku. Přestože v koncovce prohrávaly dvakrát o tři body (8:11 a 9:12), nevzdaly to a vybojovaly si první výhru v play off.  Velkou měrou se na tom podílela Tomášeková, která zhodnotila své bohaté zkušenosti a její zásluhou se podařilo otočit výsledek. Nervózní soupeřky na mečbol zaútočily do autu.

Autor: Stanislav Šmidák

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018