4.3.2017

Ostrava zdolala mistrovský Prostějov, brněnské derby ovládlo Královo Pole

Také v ženské UNIQA extralize se dnes odehrály čyři duely, včetně dvou utkání nadstavbové "části vítězů," a to mezi Olomoucí a pražským Olympem a Ostravou a Prostějovem. Od 18 hodin proti sobě nastoupily i dvě brněnská družstva - Fénixu a Králova Pole. Čtvrtým duelem pak byl souboj Přerova s Frýdkem-Místkem.

VK UP OLOMOUC – PVK OLYMP PRAHA

V třetím kole nadstavbové části extraligy žen se utkala družstva VK UP Olomouc a PVK Olymp Praha. Podle očekávání Olomouc naplnila roli favorita a hladce zvítězila ve třech setech 3:0 (25:17, 25:20, 25:20).

č.: 77, dne: 4. 3. 2017 v hod.: 17:00 hod.

VK UP Olomouc – PVK Olymp Praha 3:0 (25:17, 25:20, 25:20)

Rozhodčí: Nedbálek A., Trumpeš D.

Počet diváků: 240

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kubínová, Dedíková, Čutuk, Napolitano, Mifková, Sajdová, libero: Přibylová. Střídaly: Košická, Andreeva.

Hosté: Komárková, Šimáňová, Kurková, Melicharová, Vyklická, Šotkovská, libero: Dostálová. Střídaly: Kalhousová, Kopecká.

Vyjádření:

Domácí:

Katarína Dudová (kapitán domácích): „V dnešním zápase dostaly příležitost hráčky z lavičky a myslím si, že to zvládly velmi dobře. S vítězstvím 3:0 jsem velmi spokojená.“

Jiří Teplý (trenér domácích): „Po dvou vítězstvích s Prostějovem byly hráčky naladěny velmi dobře, trochu jsme se toho obávaly, že budou uspokojeny. Tyto obavy se nenaplnily, hráčky přistoupily k utkání velmi odpovědně. Jsem spokojený s výsledkem 3:0.“

Hosté:

Simona Kopecká (kapitán hostů): „Tento zápas jsme prohrály našimi nevynucenými chybami. Byly jsme horší na přihrávce, a proto jsme prohrály 3:0.“

Stanislav Mitač (trenér hostů): „Výkon z naší strany příliš kvalitní nebyl. Byli jsme si vědomi, že jedeme k silnému soupeři, který v posledním týdnu dokázal dvakrát porazit Prostějov, ale zároveň jsem doufal, že soustředěnost soupeře v tomto utkání nebude taková jako v minulých utkáních, což se potvrdilo. Vytvářely spoustu chyb jak na servisu, tak i v mezihře, které by normálně nedělaly. Ale i přesto toto množství chyb náš výkon nestačil na lepší výsledek.“

Popis utkání:

V prvním setu olomoucké hráčky naplňovaly roli favorita, byly lepší na přihrávce i na servisu, což potvrdila domácí Dedíková, která prakticky rozhodla první set po druhém technickém oddechovém čase svojí šňůrou na podání. Poté si olomoucké hráčky pohlídaly zbytek setu a v pohodě zvítězily 25:17.

Druhý set se zdál být vyrovnanější, ovšem Olymp udělal více nevynucených chyb a i na přihrávce byl horší. Olomoucké hráčky nehrály příliš soustředěně, ale přesto si držely dvou až tříbodový náskok. V koncovce zpřesnily útok a zvítězily 25:20.

V třetím setu trenér Teplý protočil sestavu, která udržela standard hry. Olymp se nadále pral s vlastními chybami, jak na přihrávce, tak i na servisu. Jasně lepším útokem však Olomouc nedala soupeři naději na lepší výsledek než 25:20.

Autor: Martin Hájek

TJ OSTRAVA - VK AGEL PROSTĚJOV

Ve třetím kole nadstavby volejbalové UNIQA extraligy žen se utkaly celky s nabitým programem. Osminásobný mistr z Prostějova absolvoval ve středu finále Českého poháru, domácí hráčky zase hned v neděli dopoledne odlétají na odvetné utkání Challenge Cupu do ruského Krasnojarsku, který se nachází až na daleké Sibiři. Zápas tedy domácím posloužil jako kvalitní příprava na pohár a hosté si chtěli spravit chuť po dvou porážkách s Olomoucí. Ani dnes však sportovní štěstí nestálo na straně Agelek a domácí si připisují 2 body za vítězství v tie-breaku.

č.: 78 dne: 4. 3. 2017 v hod.: 17:00

TJ Ostrava - VK AGEL Prostějov 3:2 (25:23, 20:25, 20:25, 27:25, 15:10)

Rozhodčí: Topolánek/Bohačík

Počet diváků: 280

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Nachmilnerová, Valková, Kojdová, Zemanová, Diatková, Zedníková, libero: Červenková. Střídaly: Toufarová, Faltínová, Kvapilová, Součková.

Hosté: Hindriksen, Matienzo, Trnková, Masso, Emonts, Herelová, libero Kovářová. Střídaly: Gambová, Tinklová, Nová.

Vyjádření:

Domácí:

Iva Nachmilnerová (kapitánka TJ Ostrava): „Jsme rády za vítězství, myslím, že kdybychom dělaly méně nevynucených chyb, máme 2 body. Super zahrála Petra Kojdová a tým se přidal.“

Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Bojovný výkon. Dnes jsme dobře bránili jejich klíčové hráčky na síti i v poli. I přes vyšší procento nevynucených chyb jsme zaslouženě vyhráli. Chtěli jsme si dát malý dárek do letadla a to se nám povedlo.“

Hosté:

Mareike Hindriksen (kapitánka VK AGEL Prostějov): „Jsme strašně zklamané. Zápas jsme měly svých rukou a ztratily ho. Pořád jsme Ostravu zvedaly.“

Peter Goga (trenér VK AGEL Prostějov): „Gratuluji k vítězství. Po těžkých třech utkáních jsme prohráli i čtvrté. Trochu nám odešla spolupráce smeč náhra. Pořád se meleme s jedním a tím samým a to dohrát do vítězného konce dobře rozehraný set.“

Popis utkání:

V letošní sezóně není Prostějov tak jasně dominujícím celkem jako v minulých letech a to je velkou výzvou pro jeho soupeře. Domácí hráčky nastoupily k utkání s velkým odhodláním. V prvním setu sice zpočátku tahaly za kratší konec provazu (4:8) ale po prvním technickém time jim Prostějovanky dovolily vyrovnat a vzápětí je pustily do vedení (8:8, 12:10, 15:11). Vzápětí se sice opět dostali na dostřel (15:14), ale Ostravanky se nehodlaly naděje na zisk setu jen tak vzdát (16:14, 18:14). Ani hosté nesložili ruce do klína (18:17, 18:19). Závěr setu se odvíjel jako na houpačce (19:19, 19:21, 21:21, 21:22, 24:23). V koncovce byli nakonec úspěšnější hráčky TJ Ostrava.

Druhý set si Agelky své soupeřky lépe hlídaly a až do stavu 12:12 byly stále ve vedení (7:8, 7:10, 9:11, 10:12). Z malého zaváhání (12:13, 14:13) se ovšem rychle vzpamatovaly a zbytek setu měly pod kontrolou (14:16, 15:18, 16:19, 17:20, 17:23).

Třetí set zahájily domácí hráčky úspěšně (3:1). Z vedení se však dlouho neradovaly (3:3, 6:6, 6:8). Po srovnání na 8:8 pak zase začala přetahovaná podobně jako ve druhém setu (8:9, 10:9, 12:11, 12:13, 13:13, 13:16). Od stavu 16:16 si pak začaly opět hostující volejbalistky udržovat odstup (16:18, 17:20, 18:23).

Ani dva prohrané sety nevzaly Ostravankám chuť po vítězství. Oba týmy se opět střídaly ve vedení (3:4, 6:4, 7:5, 7:8, 8:10, 10:10, 13:12, 14:16, 17:16, 22:21). V závěru vyrovnaného setu si pak oba celky připravily pro diváky dramatickou koncovku, v níž proměnili domácí třetí setbol a ukazatel skóre se zastavil až na 27 bodech (22:23, 24:23, 25:24, 26:25).

Z prvního bodu v tie-breaku se radovali hosté a vedli ještě do stavu 3:4. Domácí však brzy srovnali a šli do vedení (7:4). Strany se měnily za stavu 8:5 a hráčky Ostravy si neustále udržovaly 2-3 bodový náskok do stavu 11:8. Po malém zakolísání (11:10) si trenér Pommer vzal time a od té doby už všechny body patřily Ostravě, která se mohla radovat z perně vybojovaného vítězství.                                                  

Autor: Miloš Matula

VOLEJBAL PŘEROV-TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK

V oboustranně bojovném a vyrovnaném utkání si díky proměněným koncovkám vybojovaly výhru 3:1 hostující hráčky a odváží si do Frýdku-Místku 3 body.

č. 93 dne: 4.3.2017 v hod.: 18:00

Volejbal Přerov-TJ Sokol Frýdek-Místek 1:3 (15:25, 25:23, 22:25, 22:25)

Rozhodčí: Kavala T., Zimmermann T.

Počet diváků: 70

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Zatloukalová, L. Kohoutová, Dostalíková, Svobodová, K. Kohoutová, Jehlářová, libero: Stavinohová. Střídaly: Ticháčková, Šádková.

Hosté: Holišová, Mitrega, Kavková, Pavelková, Jurčíková, Kukučová, libero: Radivojevičová. Střídaly: Uhrová

Domácí:

Eliška Ticháčková (kapitán domácích): "Dobrý, bojovný zápas, bohužel nás podráží vlastní chyby v koncovkách setů."

Libor Gálík(trenér domácích): "První set jsme se trápili, ale po střídání jsme se zlepšili, začali ztrátovat a vyrovnali hru, což nám pomohlo do druhého setu, kde jsme hráli vyrovnaně a zvládli koncovku. Je škoda, že jsme koncovky dalších setů nedotáhli do vítězného konce a nedostali se aspoň do tiebreaku. Tenhle zápas z naší strany vypadal o něco líp než ty předchozí, ale sráží nás velké množství nevynucených chyb."

Hosté:

Kateřina Holišová (kapitán hostů): "I přes horší výkon bodujeme a to je důležité. Přerov nám pomohl svými chybami."   

Leopold Tůma (trenér hostů): "Po prvním setu jsme opět polevili. Pochvala celému družstvu za vydřené vítězství."

Popis utkání:   

Do utkání vstoupily lépe hostující hráčky, když se po řadě nevynucených chyb Přerova dostaly postupně do vedení až o devět bodů (4:13). Přerovský kouč na to reagoval střídáním: na nahrávku místo Zatloukalové nastoupila Ticháčková, na smeči Lenku Kohoutovou vystřídala Šádková. Střídání vneslo do přerovského družstva bojovnost, a i když Přerov první set prohrál 15:25, hra se vyrovnala.

Druhý set pokračoval Přerov v nastoleném tempu z konce prvního setu a v první půlce si vytvořil až čtyřbodový náskok (14:10). Po vlastních nevynucených chybách ovšem soupeřky z F-M postupně srovnaly a dokonce se dostaly i do vedení 16:18. Od tohoto stavu se postupně ztrátovalo až do koncovky, poslední tři rozehry lépe vyšly Přerovu, který tak srovnal na 1:1 (25:23).

Vyrovnaná hra pokračovala i ve třetím setu, když se žádné z družstev nedostalo do většího než dvoubodového vedení. Rozhodující náskok si vybojovaly hráčky Frýdku za stavu 20:22 a už si ho pohlídaly až k setbolu. 22:25, 1:2.

Čtvrtý set byl vyrovnaný až do stavu 9:9, pak postupně přerovské hráčky začaly Frýdku „utíkat“. O čtyřbodový náskok za stavu 15:11 přerovanky zbytečně přišly a do koncovky se opět jen ztrátovalo. Za stavu 20:20 dostala Kateřina Kohoutová žlutou kartu za nevhodné chování a vypadalo to, že tento moment přerovské hráčky „nakopne“. Přerov sice uhrál dva další míče, ale poté přišla série chyb a po dvou útocích do autu se k mečbolu probojoval Frýdek-Místek. Proměněn byl hned ten první. 22:25, 1:3.

Autor: Radana Dokoupilová

VK FÉNIX BRNO – VK KRÁLOVO POLE BRNO            

Třetí brněnské derby viděli diváci v hale ve Vodově ulici. Nejnapínavější podívanou sledovali v prvním setu, který se rozhodoval v koncovce. Královo Pole splnilo roli favorita a připsalo si tak další vítězství.

č.: 94 dne: 4.3. 2017 v hod.: 18:00

VK Fénix Brno - VK Královo Pole 0:3 (24:26, 16:25, 19:25)

Rozhodčí: Horký, Vachutka

Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Pospíšilová A., Beránková, Holečková, Šnellyová, Pospíšilová A. Podhrázká, libero: Matoušková. Střídaly: Plešingrová

Hosté: Viggars, Meindlová, Potts, Kopáčová, Mikelová, Tesařová, libero: Vaňková. Střídaly: Koseková, Salanciová.

Vyjádření:

Domácí:

Veronika Šnellyová (kapitán domácí): „Velmi dobré vstupy do setů a chválím za koncovku 1. setu. Škoda zkažených servisů. Gratuluji soupeři k vítězství, ale potrápily jsme ho.“

Zdeněk Janoušek (trenér domácích): „V koncovce prvního setu jsme ukázali to kus srdce, když jsme dokázali ze stavu 18:24 srovnat, ale bohužel jsme další body nepřidali. Druhý set zejména díky servisu patřil hostům. Ve třetím jsme drželi krok do stavu 10:10 a pak jsme trápili na přihrávce. “

Hosté:

Michaela Doležalová (kapitán hostů): „Chválím celou základní šestku. Proti Fénixu je to vždy složité hrát. Udržely jsme koncentraci celé tři sety což rozhodlo. Skvěle obstály Mikelová s Meindlovou, které hrály po delší době a potvrdily, že s nimi můžeme počítat.“

Radim Vlček (trenér hostů): „Proti bojovnému soupeři jsme rádi, že jsme získali tři body bez ztráty setu. Domácí tým i přes prohru podal nadšený výkon, který byl hoden Extraligy více než náš poslední soupeř z Přerova. Jsme rádi, že dnes hráli hráčky ze širšího kádru.“

Popis utkání:

Úvod prvního setu byl vyrovnaný, nicméně plný nepřesností na obou stranách.  Za stavu 12:12 se na straně hostů postavila na podání Gabriela Kopáčová a dokázala na něm vydržet až do stavu 12:19. Krpolačky si získané vedení hlídaly a zdálo se, že první set získájí už bez problémů. Jenže za stavu 18:24 se přísun bodů zastavil. Domácí hráčky vsadily na maximální riziko, které jim vycházelo. Základním kamenem byla podávají Eva Beránková, která si připsala tři esa. Dokonat obrat se však Fénixu nepodařilo a do vedení tak šlo družstvo Králova Pole.

Vítězství v koncovce prvního setu hostující družstvo uklidnilo, které zpřesnilo hru a přidalo na servisu, který byl rozhodujícím činitelem této sady.

Do třetího setu raketově vlétly domácí hráčky, které přinutily hosty za stavu 4:0 si vzít oddechový čas. Fénix si vedení udržel do stavu 10:8, ale následně tým z Králova Pole převzal iniciativu ve vývoji utkání a již nedovolil, aby se opakovalo drama z prvního setu.  

Autor: Karel Tichý

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018