12.11.2016

Ostrava zvítězila v Praze na Olympu, dařilo se také Šternberku či Přerovu

Čtyřmi utkáními pokračovala dnes ženská UNIQA extraliga. Z vítězství se nakonec radují hráčky Ostravy, Šternberka, Olomouce i Přerova. V čele je nadále Prostějov, který v 6.kole měl "volný los".

PVK OLYMP PRAHA – TJ OSTRAVA

Utkání dvou týmů, které v loňské sezóně se utkaly o bronzovou medaili sliboval zajímavý souboj. Domácí tým, oproti loňsku oslabený, ale na kompaktní Ostravu nestačil a nezískal ani jeden set.

č.:24 dne: 12.11. 2016 v hod.: 17:00

PVK Olymp Praha – TJ Ostrava 0:3 (24:26, 17:25, 22:25)

Rozhodčí: Kmoníček, Velimov

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Šimáňová, Kurková, Melicharová, Vyklická, Kalhousová, Meindlová, libero: Dostálová. Střídaly: Bartošová, Komárková.

Hosté: Zemanová, Zedníková, Kojdová P., Nachmilnerová, Valková, Toufarová, libero: Červenková. Střídaly: Součková.

Vyjádření:

Domácí:

Simona Kopecká (kapitánka domácích): „Zápas byl vyrovnaný, ale bohužel ku prospěchu Ostravy. Vedly jsme velkým rozdílem, ale o náskok jsme rychle přišly. V důležitých momentech utkání jsme nedokázaly zaútočit.“

Stanislav Mitáč (trenér domácích):„Moc jsme chtěli uspět v tomto utkání, protože to mohlo ovlivnit naši účast v silné čtyřce, o kterou bychom chtěli usilovat. Přestože jsme se na utkání dlouho připravovali tak jsme ho nezvládli, především jsme špatně útočili. Počet uhraných bodů útokem v jednotlivých setech (10,6,10) jsou toho důkazem. Střídali jsme pěkné volejbalové okamžiky s hroznými chybami. Vývoj utkání rozhodla neuhraná koncovka prvního setu. Dobře jsme blokovali – 13 bloků. Chyběla zraněná kapitánka Simona Kopecká.“

Hosté:

Iva Nachmilnerová (kapitánka hostů): „Jsem ráda za vítězství za tři body. Opět jsme měly hluché chvíle, naštěstí jsme se zvedly a zápas dotáhli do vítězného konce. Je potřeba pracovat na nevynucených chybách. Holkám děkuji za předvedený výkon.“

Zdeněk Pommer (trenér hostů): „Jsem rád za výhru 3:0 na sety. V zápase jsme byli lepší, dobře jsme přihrávali, přehráli jsme soupeře na útoku. Musíme ale zapracovat na nevynucených chybách, musíme udržet koncentraci během zápasu. Na tomto budeme pracovat.“

Popis utkání:

Olymp vstoupil do zápasu nebojácně, dobře servíroval a nedělal chyby. Při servisu Šimákové se podařilo domácím odskočit na 14:8 a Olymp byl na koni. Rychle z něj spadl při následném servisu Zedníkové, protože náskok se ztenčil na pouhý bod. Ostrava se rozehrála k dobrému výkonu, dařilo se hlavně Petře Kojdové a převzala iniciativu, za stavu 24:22 neproměnila dva setboly, ale třetí již ano.

Ve druhém setu Olymp bojoval, ale stále jen dotahoval ztrátu na Ostravu, která byla lepší hlavně na útoku. V závěru setu Ostrava získávala body i servisem, její náskok se zvyšoval a mladé hráčky Olympu na svého soupeře nestačily.

Velký rozdíl ve hře obou týmu byl v počtu nevynucených chyb a tento trend pokračoval i ve třetím setu. Olymp se snažil, bojoval, ale srážel se zbytečnými chybami. Olymp se chytil ale blokem a dostal se do vedení 11:10. Od této chvíle se hrál vyrovnaný a dramatický volejbal. Olymp bojoval, pomáhal si blokem, Ostrava zase byla lepší na útoku. Za stavu 17:17, ostravské hráčky zvýšily stav na 20:17 a to bylo rozhodující pro celé utkání.

Autor: Jiří Trochta

TJ SOKOL ŠTERNBERK – TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK NIBE

V 6. kole nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen přivítaly Šternberačky tým z Frýdku Místku. Celé utkání byl vedoucím týmem domácí Šternberk, pouze ve druhém setu byla hra vyrovnanější. Domácí Šternberk si tedy připisuje vítězství 3:0.

č.: 21, dne: 12.11.2016, v hod.:17:00

TJ Sokol Šternberk – TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE 3:0 (25:16, 25:20, 25:20)

Rozhodčí: Kavala T., Duda D.

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Oborná, Janečková, Hudylivová, Nováková-Dosoudilová, Napolitano Šenková, Dudová. Střídaly: Borovcová.

Hosté: Uhrová, Pavelková, Jurčíková, Štrbová, Holišová, Mitrega. Střídaly: Vašinová, Kavková.

Vyjádření:

Domácí:

Lenka Oborná (kapitánka TJ Sokol Šternberk):  „Jsem spokojená s naším výkonem, že se nám dařila nově trénovaná sestava. Měly jsme dobrou obranu, útok, servisem jsme zatlačily. Ve druhém setu jsme na chvíli polevily, ale potom se zase zvedly. Jsem ráda za tři důležité body a strašně bych chtěla za dobrý výkon pochválit Šeny a blokařky“

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „My jsme po dvou posledních zápasech v Králové Poli a na Olympu kde jsme měli problémy s příjmem, tak jsme museli předělat sestavu. Holky to přijaly velice dobře, během celého týdne se makalo na této nové sestavě a dnes předvedly velice dobrý výkon a soupeře vůbec nepustily do hry.“

Hosté:

Kateřina Holišová (kapitánka TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE): „Hlavně bych chtěla pogratulovat soupeři, protože dnes měl výborně přihráno a dělal si s námi, co chtěl. My s tolika nevynucenými chybami, to nejde zápas prostě vyhrát.“

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE): „To utkání se pro nás od začátku vyvíjelo blbě. Oni tam udělali nějakou změnu, Oborná šla na účko a my jsme se připravovali na něco jiného. Ale naše holky prostě nezvládly ten zápas, myslím po všech stránkách, byl to chaotický výkon a musíme s tím něco udělat.“

Popis utkání:

Šternberk dnes předvedl velice pěkný zápas plný bojovnosti. Úprava sestavy se vyplatila, protože celé třísetové utkání vládl Šternberk, ač v některých momentech byl zápas poměrně vyrovnaný, hlavně ve druhém setu. Vítězstvím se tedy právem radoval Šternberk 3:0. 

Autor: Filip Koryčanský

VK FÉNIX BRNO – VK UP OLOMOUC

Tak jak bylo avizováno v předsezoním představení družstva Fénix Brno, tak se stalo i skutečností. V rámci propagace volejbalu na jižní Moravě se dnes Fénix představil v Břeclavi, kde jim byla soupeřem Olomouc.   

č.: 23 dne: 12.11.2016 v hod.: 18:00

VK Fénix Brno – VK UP Olomouc  0:3 (16:25, 19:25, 14:25)

Rozhodčí: Topolánek, Boháčik

Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Gogová, Vaňková, Holečková, Šnellyová, Pospíšilová A., Podhrázká, libero: Pospíšílová P. Střídaly: Slámová, Matoušková.

Hosté:  Strušková, Dudová, Dedíková, Cutuk, Andreeva, Michalíková, libero: Sain. Střídaly: Přibylová.

Vyjádření:

Domácí:

Veronika Šnellyová (kapitán domácí): „Netradiční utkání díky tomu, že jsme jako domácí celek odehráli utkání v Břeclavi. Tímto bych jim chtěla poděkovat za příjemnou atmosféru. K utkání bych jen dodala to, že naše hra má stále moc nevynucených chyb, které pramení z nepozornosti. Je škoda, že se soupeři dokážeme držet krok, ale pak přijde jeden špatný moment a set nám uteče. Musíme všichni zapracovat na vlastní hře, týmový duch tam je. Gratuluji soupeři k vítězství a ještě jednou poděkování pořádajícímu klubu Lokomotiva Břeclav."

Zdeněk Janoušek (trenér domácích): „Opakoval bych pouze to, co už řekla Veronika, která to popsala naprosto přesně. Ať už k samotnému utkání, tak i s poděkováním pořadateli.“

Hosté:

Katarina Dudová (kapitán hostů): „Utkání rozhodla lepší kvalita našeho podání.“

Jiří Teplý (trenér hostů): „Souhlasím s vyjádřením kapitánky.“

Popis utkání:

V začátku utkání si žádné družstvo nevypracovalo více jak dvoubodové vedení. Družstva si body především připisovala po chybách soupeře. Klíčová pasáž nastala za stavu 14:15, kdy si 7 bodů v řadě připsala Olomouc a tak udělala rozhodující krok pro zisk první sady.

Fénix zahájil druhý set bojovně a hlavně se mohl opřít o svoje podání. To znamenalo vedení na prvním technickém oddechovém čase 8:6. Pak však na straně Olomouce přišla na podání Michalíková. S jejím servisem měly hráčky Fenixu velký problém a hosté získaly celkem pohodlně čtyřbodové vedení. Domácí hráčky zbraně nesložily a snížily na 19:20. Tím však veškerá zápletka tohoto setu skončila, protože Olomoučanky už žádné drama nepřipustily a zvítězily 25:19.

Ve třetím setu Olomouc od samého začátku hru kontrolovala. Fénixu se ještě za stavu 10:18 podařilo uhrát čtyři body a přinutit trenéra hostů si vzít time out. To však bylo ze strany domácích vše. Všechny následující rozehry vyhrála Olomouc a zaslouženě si tak připsala tři body do tabulky.

Autor: Karel Tichý

VOLEJBAL PŘEROV - VK KRÁLOVO POLE

Zajímavé a dramatické utkání přineslo důležité tři body pro domácí tým. Ten se po vyhrané první sadě příliš uspokojil a vypadalo to na razantní obrat, když prohrál druhé dějství a ve třetím prohrával o 5 bodů. Naštěstí rychle srovnal a od druhého technického time-outu už diktoval vývoj střetnutí. Ve čtvrtém setu hosty do vedení ani jednou nepustil a radoval se ze zasloužené výhry.

č.: 22 dne: 12.11.2016 v hod.: 19:00

Volejbal Přerov-VK Královo Pole 3:1 (25:23, 15:25, 25:20, 25:22)

Rozhodčí: M. Vachutka, J. Slezák

Počet diváků: 115

Sestavy (od zóny I):

Domácí: K. Kohoutová, L. Kohoutová, Svobodová, Yancy, Zatloukalová, Gálíková, libero: Stavinohová. Střídaly: Ticháčková, Jehlářová, Šádková.

Hosté: Suchá, Anwaeze, Měrková, Polášková, Brown, Koseková, libero: Doležalová. Střídaly: Tesařová, Kopáčová, Mikelová, Vaňková.

Domácí:

Eliška Ticháčková (kapitán domácích): "Dosáhly jsme důležité vítězství. V prvním setu jsme málem promarnily velký náskok a ve druhém přišlo polevení. Pomohlo nám otočení nepříznivého výsledku v úvodu třetí sady. Měly jsme dobrý blok a zdobila nás bojovnost."   

Libor Gálík(trenér domácích): "Děkuji týmu za vítězství proti posílenému Brnu. Výhra v prvním setu nás vždy nějak svazuje. Říkal jsem jim, že si na přihrávce musíme věřit a přihrávat za jedna. To jsme zlepšili také díky Adéle Stavinohové na liberu."

Hosté:

Michaela Doležalová (kapitán hostů): "Musím pogratulovat domácím k výhře, kterou si zasloužili. Hráli trpělivě. My jsme dnes nebyly schopné udržet taktické pokyny po celé utkání. Škoda ztraceného vedení ve třetím setu. Sérií nepřesností jsme o něj přišly a bojovaly spíše sami se sebou."

Marek Rojko (trenér hostů): "Dnes jsme byli slabší ve všech činnostech. Tři čtyři dny v týdnu jsme se věnovali hernímu projevu Přerova, který je jiný, než u ostatních týmů v extralize, ale realizovali jsme to jen jeden a půl setu. Pro nově se tvořící tým je však i toto pozitivní."

Popis utkání:

Brňanky měly v prvním setu velké problémy s přihrávkou, a proto se a zejména ve střední části je trápila americká blokařka Yancy, která blokovala i útočila. Vedení 20:9 naznačovalo jasnou záležitost. Hostující tým se však neuvěřitelně herně zvedl a na druhé straně se dostavily velké problémy s příjmem a zejména zakončením útočných akcí. Teprve čtvrtý mečbol proměnila Gálíková útokem z handy.

Vyrovnaný průběh druhého setu skončil po technickém oddechovém času. Přerovanky dvakrát sáhly na síť, pak přišla nějaká esa a rázem ztrácely - 9:15.  Nepomohlo ani dvojí střídání. Opakovaly se stejné chyby, blok v síti, útočné zakončení se otřelo o anténu atd.

Víra ve vítězství domácích za tři body dostala vážné trhliny na startu třetího jednání – 1:6, a ten se podařilo do prvního povinného oddechu jen mírně zkorigovat. Po něm už však začaly znovu úřadovat domácí hráčky. Zvýšenou bojovností a srovnaly krok a do druhého oddechu šly s náskokem čtyř bodů 16:12. A k tomu přidaly Brňanky nevynucené chyby, když dva útoky po sobě poslaly pouze do sítě. Nechtěly ale prodat svou kůži lacino a stáhly na 19:21. O závěr se postaraly dobře postavené domácí dvojbloky na hlavním kůlu.

Závěrečná sada byla zpočátku vyrovnaná, od stavu 9:9 začaly Brňanky tahat za kratší konec. Neporadily si s dobře srovnanými bloky, a když už se dostaly k bodu, vzápětí zkazily servis. To se jim v koncovce povedlo hned třikrát po sobě. Při prvním mečbolu se domácí hráčky už-už radovaly po nepovedeném příjmu soupeřek, jenže to bylo předčasné. Útok do autu, chytrá ulívka a zkažený příjem dovedly skóre na rozdíl dvou bodíků 24:22. Finálový „tříbodový“ útok zařídila Lenka Kohoutová, která zakončovala důrazně z handy.

Autor: Stanislav Šmidák

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018