8.1.2016

Předehrávka 15.kola ženské UNIQA extraligy: UP Olomouc ve čtyřech setech zdolala Šternberk

VK UP Olomouc - TJ Sokol Šternberk 3:1 (14, 16, -28, 23)

Rozhodčí: Peloušek, Topolánek 

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: K. Dudová, Košická, Dumančićová, Kubová, Dedíková, Závodná, libera Hronová, Oborná. 

Střídaly: Michalíková, Nováková, Sochorcová, Čudová.

Hosté: Zatloukalová, M. Šenková, N. Dudová, Borovcová, Janečková, Němčíková, libero: Matoušková. 

Střídaly: Kratochvílová, Š. Šenková, Matoušková, Jurčíková.

logo

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka (Katarína Dudová): První dva sety byly z naší strany v pohodě, tlačily jsme na servisu a soupeř špatně přihrával. Potom se to ale otočilo, naštěstí koncovku čtvrtého setu jsme zvládly a máme to za tři body.

Trenér (Jiří Teplý): Zápas se nám až tolik nevydařil, snad i kvůli snadno vyhraným prvním dvěma setům. Holky to možná už považovaly za rozhodnuté, navíc jsme vystřídali a něco na hřišti i zkoušeli. Soupeř pak hrál velmi dobře, mrzí mě ale, že jsme mu to hlavně velkou nekoncentrovaností dost usnadnili. Pomohli jsme Šternberku vrátit se do zápasu stereotypní a velmi naivní hrou. Přísnější měřítko snese snad jen Kubová za servisy v prvních dvou setech a v útoku Dedíková.

Hosté

Kapitánka (Markéta Janečková): Začaly jsme s velkým respektem ze soupeře, navíc nám v prvních dvou setech nefungovala přihrávka hlavně při šňůrách servisů Kubové. Pak jsme se na přihrávce chytily, začaly hrát odvážně a škoda jen koncovky čtvrtého setu.

Trenér (Martin Hroch): Začali jsme s až příliš velkým respektem a náš výkon neodpovídal tomu, co předvádíme v tréninku. Pak nám pomohly střídající hráčky, ale nutno říct, že i soupeř. Zvýšili jsme agresivitu v útoku a po několika jasných prohrách jsme začali předvádět i dobrý volejbal. Získaný setík nás může povzbudit před důležitými zápasy s Přerovem a Frýdkem-Místkem. Ještě bych chtěl poznamenat k blokařkám, že příchod zkušené Němčíkové velmi prospěl stávající dvojici Dudová, Jurčíková. Gábina pomáhá blokařkám i nahrávačkám a zejména mladá Dudová vedle ní viditelně roste, přestože je to stále v dobrém slova smyslu volejbalové „trdlo“.

Popis utkání:

Úvodní dva sety derby nijak nenapovídaly tomu, že by se v olomoucké hale mohlo schylovat k dramatu. Vysokoškolačky v tom prvním vedly po sérii servisů univerzálky Kubové 22:11 a pohodlně sadu dovedly k vítěznému konci. Podobně vyhlíželo také druhé dějství; znovu neomylná Kubová na podání a ze stavu 12:9 to bylo rázem 20:11.

Jenže od třetího setu se obraz hry výrazně změnil. Univerzita sice ještě otočila nepříznivé skóre z 3:6 na 15:11, ale od druhého technického timeoutu už začala znatelně ztrácet. Ze stavu 19:22 to sice ještě bylo 23:22, pak si však Šternberk vypracoval hned tři setboly. Ty sice ještě nevyužil, poté, co sám zlikvidoval dva mečboly domácích, ale svou čtvrtou výhodu zužitkoval a utkání se začalo zauzlovat.

Ve vyrovnané čtvrté sadě se těsné vedení přelévalo ze strany na stranu. Šternberk vedl ještě 21:20, v závěru se ovšem Olomouci povedlo proměnit v pořadí svůj čtvrtý mečbol a zápas dovést po téměř dvou hodinách hry k tříbodové výhře.

Adam Fritscher

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018