19.11.2016

Reprízu loňského semifinále ovládly hráčky Ostravy, výhru slaví i Šternberk a KP

V rámci osmého kola UNIQA extraligy se v sobotu v podvečer odehrály tři duely. V repríze loňského semifinálového souboje play off zvítězila Ostrava nad Olomoucí 3:1 na sety. Vítězství slaví také Královo Pole Brno a Šternberk.

TJ OSTRAVA - VK UP OLOMOUC

8. kolo extraligy žen proti sobě svedlo loňské medailistky, které si i v letošním ročníku udržují dobrou formu a bojují o špici tabulky. Vítěz utkání se vyhoupne na průběžné 1. místo i díky tomu, že dosud neporažený Prostějov má odehráno méně zápasů. A to se zaslouženě podařilo Ostravě.

 č.: 32 dne: 19.11.2016 v hod.: 17:00

TJ Ostrava - VK UP Olomouc 3:1 (25:18, 19:25, 25:23, 25:17)

Rozhodčí: Velinov E./Vachutka M. 

Počet diváků: 450

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Čuboňová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero: Červenková. Střídaly: Součková,Diatková.

Hosté: Dudová, Košická, Sajdová, Orvošová, Michalíková, Čutuk, libero: Sain. Střídaly:  Dedíková, Strušková, Andreeva, Kubínová.

Vyjádření:

Domácí:

Iva Nachmilnerová (kapitánka TJ Ostrava): „Moc, moc chválím za bojovný kolektivní výkon. Chválím i holky z lavičky. Proti takhle kvalitnímu týmu, který má nejsilnější sestavu posledních let, si cením vítězství.“

Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Olomouc má v letošní sezóně ambiciózní tým a my jsme k utkání přistoupili se zdravým respektem. Chtěli jsme podat dobrý výkon a to se nám i povedlo. Jen ve 3. setu jsme nezvládli koncovku. Jinak jsme zatlačili servisem a udělali jsme méně nevynucených chyb. Jsem rád za vítězství před skoro vyprodaným hledištěm. “

Hosté:

Katarína Dudová (kapitánka VK UP Olomouc): „Gratulujeme soupeři k vítězství. Myslím, že Ostrava hraje kolektivně, my některé právě ne. Nevycházel nám servis jako jindy a Ostrava naopak podávala velmi dobře.“

Jiří Teplý (trenér VK UP Olomouc): „Rozhodl 3. set, když jsme se v koncovce tahali o vítězství a prohráli. Naše přihrávka byla většinou špatná a tím pádem jsme to měli i těžké v útoku. Nepodali jsme náš stabilní výkon a tím jsme soupeři pomohli.“

Popis utkání:

Do zápasu s loňským přemožitelem v boji o finále extraligy vstoupily domácí hráčky odhodlaně, ale v podobném rozpoložení nastoupily do zápasu i soupeřky z Olomouce (2:0, 2:3, 3:3). Po dvou esech olomoucké Sajdové (3:6) si trenér domácích vyžádal oddechový čas a po něm dvěmi esy kontrovala domácí Kojdová (7:6). Do prvního technického time vstupovaly jako vedoucí tým domácí hráčky. Hosté sice dokázali brzy vyrovnat, ale pak si už domácí bod za bodem vypracovávali náskok (10:8, 13:10, 14:11, 15:12, 16:13). Olomoucké hráčky se pak již pouze pokoušely snížit náskok domácích (17:15). Změnu ve vývoji zápasu nepřinesly ani time hostů za stavu 19:15 a 21:15. Celkově získaly hostující hráčky jen 18 bodů.

Druhý set si hosté od počátku lépe hlídali. Brzy se jim podařil získat tříbodový náskok (0:2, 2:3, 2:5). Domácí na to odpověděli zvýšeným úsilím a snažili se náskok stáhnout (4:5, 4:6, 6:6) a první technický time proběhl za stavu 8:7. I po time se domácí drželi ve vedení (9:7, 11:8, 12:9, 13:10). Hosté však zlepšenou hrou dokázali náskok stáhnout (13:12, 14:12, 14:14). Trenér domácích se pokusil za stavu 14:14 své svěřenky uklidnit, ale to se podařilo jen nakrátko (16:15). Pak si hosté začali opět bod za bodem budovat náskok (16:18, 16:19, 17:19, 19:20, 19:23). Závěr setu, i díky nedůraznému útoku domácích, měly hráčky Olomouce pod kontrolou a vyrovnaly stav zápasu na 1:1.

V úvodu třetího setu se oba soupeři přetahovali o vedení (1:0, 1:3, 4:3, 4:6,7:6). Pak ovšem domácí hráčky umožnily svou nedůraznou hrou soupeři odskočit (7:8, 9:10, 9:12). Pokyny udělené domácím hráčkám v time, který si vyžádal trenér Pommer, přinesly opět vývoj setu jako na houpačce (11:12, 11:13, 14:13, 14:15, 16:15, 17:16, 17:18, 18:19, 19:20). Ve chvíli, kdy se hráčky Ostravy dostaly do vedení 21:20, se pokusil trenér hostí změnit vývoj koncovky třetího setu timem. Hosté sice srovnali na 21:21, ale domácí se vzápětí utrhli na 23:21, i díky esu Zemanové. Olomoučanky se stále nevzdaly naděje na zisk setu (23:22, 24:22, 24:23). Druhým setbolem ovšem set získaly domácí hráčky.

Povzbuzená Ostrava se hned v úvodu setu dostala do vedení (6:2, 8:4). I přes malé zaváhání, kdy dovolili hostům snížit na 8:6, při servisu Nachmilnerové domácí odskočili na 12:6. 5 – 7 bodový náskok (16:11, 18:12) si Ostrava udržovala až do stavu 20:13. Poslední vzepětí Olomouce bylo do stavu 20:17. Pak si ovšem trenér domácích pomohl dvojstřídáním (Diatková, Součková), po kterém už hosté nezískali ani jediný bod.                                    

Autor: Miloš Matula

VK FÉNIX BRNO – VK KRÁLOVO POLE BRNO

Derby dvou brněnských extraligových klubů se netradičně odehrálo ve sportovní hale ve Střelicích. Naplněná hala byla svědkem prvního vyhraného setu domácích v extralize a vítězství favorita v tomto utkání.

č.: 31 dne: 19.11.2016 v hod.: 17:00

VK Fénix Brno – VK Královo Pole Brno 1:3 (25:23, 14:25, 20:25, 13:25)

Rozhodčí: Duda, Kavala

Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Podhrázká, Gogová, Pospíšilová A., Holečková, Šnellyová, Pospíšilová P., libero Matoušková. Střídaly: Slámová, Vaňková T.

Hosté: Koseková, Mikelová, Nwaeze, Kopáčová, Polášková, Brown, libero: Vaňková N. Střídaly: Suchá, Měrková

Vyjádření:

Domácí:

Veronika Šnellyová (kapitán domácí): „I přes porážku to byl náš nejlepší výkon. Několikrát jsme dokázaly soupeře zatlačit při servisu a v těchto fázích jsme byly vyrovnaným soupeřem. Nakonec favorit potvrdil svoji roli, ale my jsme rády za svůj první vyhraný set v sezóně. A doufáme, že v dalších zápasech můžeme být ještě lepší.

Zdeněk Janoušek (trenér domácích): „Dnes jsme předvedli nejlepší výkon v sezóně a věřím, že zisk prvního setu bude dobrým odrazovým můstek do dalších utkání. “

Hosté:

Vendula Měrková (kapitán hostů): „První set rozhodla větší bojovnost a touha domácích. V ostatních setech zase naše větší kvalita a zkušenost.“

Marek Rojko (trenér hostů): „Gratuluji domácím k zisku prvního setu a jsem rád, že jsme získali tři body.“

Popis utkání:

Domácí hráčky působily velmi bojovným dojmem. První technický stav z pohledu domácích byl 8:4. Družstva si potom připisovala střídavě po jednom bodu. Na domácí straně, pak přišla na servis Viktorie Gogová a skóre posunula pro domácí 14:8, kdy si hosté vybírají svůj první time – out. Zlomový moment přišel za stavu 15:9, kdy na straně hostů přišla na servis Anna Suchá a náhle se skóre srovnalo na 15:15. Po zkaženém servisu bylo skóre 16:15 pro domácí a následný druhý technický oddechový čas. Od tohoto stavu družstva bojovala o každý bod. Touha domácích pro zisk prvního setu byla tak obrovská, že vypjatou koncovku dotáhli do vítězného konce v poměru 25:23.

V druhém setu se projevila zkušenost KP Brno a mírné uspokojení z prvního vyhraného setu Fénixu. Tato kombinace měla za výsledek srovnání stavu 1:1 na sety.

Třetí set byl vyrovnaný až do stavu 8:9 z pohledu Fénixu. Poté se projevila série chyb v jednom postavení domácích a náhle bylo skóre 9:18. Hráčky Fénixu opět naskočily a tento nepříznivý stav dokázaly upravit na konečných 20:25.  

Čtvrtý set nabídl pouze vyrovnanou podívanou do prvního technického time – outu. Poté utkání nabralo rychlý spád a výborní diváci se nedočkali zdramatizování utkání. KP Brno zvítězilo 13:25.

Autor: Tereza Gottwaldová

TJ SOKOL ŠTERNBERK - VOLEJBAL PŘEROV

V 8. kole nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen přivítaly Šternberačky tým z Přerova. Utkání bylo velice vyrovnané, první dva sety pro domácí Šternberk, ve třetím setu zavládl hostující Přerov. Ve čtvrtém setu se domácím nepodařilo udržet sedmi bodový náskok za stavu 19:12, tak se z výhry radovaly až po pátém setu 3:2.

č.: 29, dne: 19.11.2016, v hod.:17:00

TJ Sokol Šternberk – Volejbal Přerov 3:2 (25:20, 25:16, 19:25, 23:25, 15:10)

Rozhodčí: Zimmermann T., Trumpeš D.

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janečková, Hudylivová, Nováková-Dosoudilová, Napolitano Šenková, Dudová, Borovcová. Střídaly: Němčíková, Šenková, Oborná, Kratochvílová.

Hosté: Gálíková, Kohoutová K., Kohoutová L., Svobodová, Yancy, Zatloukalová, . Střídaly: Šádková, Jehlářová, Ticháčková.

Vyjádření:

Domácí:

Lenka Oborná (kapitánka TJ Sokol Šternberk):  „Byl to pro nás hodně důležitý zápas, ve kterém jsme chtěly získat body, a to se nám podařilo! Přestože, nám Přerov začal vzdorovat od 3. setu, jsem ráda, že jsme to zvládly. Chci poděkovat celému týmu, že jsme v důležitých chvílích v 5. setu ustály tlak soupeře a bojovností došly k úspěšnému konci.“

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „K nástupu v prvních dvou setech z naší strany – myslím si, že jsme uváděli to, co jsme si řekli na poradě, vypadalo to na jednoduchý zápas. Od 3. setu se soupeři podařil výborný tah, dát mladou Jehlářovou na blok, která jim pomohla na útoku, a my jsme trošku polevili na podání. Ale nicméně, trestuhodně jsme si nechali uniknout koncovku 4. setu, kde jsme po druhém technickém timeu vedli o šest bodů, ale naštěstí ta prohra 4. setu nedostala holky do kolen a v tiebreaku měly větší chuť a vůli po vítězství.“

Hosté:

Eliška Ticháčková (kapitánka Volejbal Přerov): „Soupeř nás v prvních dvou setech svojí bojovnou a bezchybnou hrou zatlačil do kouta, nenechal nás vůbec nic hrát. V dalších setech se hra srovnala, soupeř začal dělat víc chyb a my jsme se trošku chytly, ale bohužel ten tiebreak….“

Libor Gálík (trenér Volejbal Přerov): „Zápas se nevyvíjel po minulém čtvrtečním zápasu, kde jsme dostali strašnou deku. Po vítězství nad KP jsme odehráli špatný zápas ve Frýdku, přeneslo se to i do prvních dvou setů. Potom jsme změnili sestavu, výborně se uvedla Jehlářová. Vybojovali jsme dva sety, v tiebreaku se asi přiklonilo víc štěstí pro domácí, ale bylo z naší strany obrovské množství chyb a nedůvěra ve vlastní schopnosti.“

Popis utkání:

Dnes se ve Šternberku odehrál zápas plný zvratů s hostujícím Přerovem. V 1. a 2. setu převládal Šternberk, které zvítězil 25:20 a 25:16. Do 3. setu trenér hostujícího týmu provedl úpravu v sestavě a hra se obrátila ve prospěch hostujícího Přerova s výsledkem 19:25. Nástup a průběh 4. setu opět ovládly domácí hráčky, kde bohužel neudržely sedmi bodový náskok za stavu 19:12 a v koncovce si tento set připsaly hostující 23:25. První polovina 5. setu byla velice vyrovnaná, ale v druhé polovině domácí hráčky ustály tlak hostujícího Přerova a svojí bojovností došly k úspěšnému konci 15:10 a tedy celkovému vítězství 3:2.

Autor: Filip Koryčanský

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018