18.3.2017

Šlágr nadstavby ovládl Prostějov, Královo Pole po boji zdolalo Šternberk

Třemi utkáními nadstavbové části UNIQA extraligy žen dnes pokračovala česká nejvyšší soutěž. Ve skupině o 1. - 4. místo se proti sobě postavily hráčky druhé Olomouce a vedoucího Prostějova, ve skupině o 5. - 9. místo pak Králova Pole a Šternberka a Fénixu Brno a Přerova.

VK UP OLOMOUC – VK AGEL PROSTĚJOV

V předposledním kole nadstavbové části proti sobě nastoupila družstva VK UP Olomouc a VK Agel Prostějov. Vzájemné utkání tentokráte lépe zvládly hráčky Prostějova, a to především na přihrávce a v útoku. Olomouc v obměněné sestavě nestačila především v prvním setu, druhý a třetí set již byly vyrovnané. Prostějovské hráčky dokázaly v Olomouci tentokrát vyhrát 3:0.    

č.: 82, dne: 18.3.2017 v hod.: 17:00 hod.

VK UP Olomouc – VK AGEL Prostějov 0:3 (17:25, 24:26, 23:25)

Rozhodčí: Peloušek J., Vachutka M.

Počet diváků: 380

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Čutuk, Kubínová, Mifková, Sajdová, Šenková, Košická, libero: Přibylová. Střídaly: Strušková, Dedíková, Andreeva.

Hosté: Hindriksen, Emonts, Frigo, Rodriguez Lopez,Matienzo Linares, Herelová, libero: Kovářová. Střídaly: Gambová.

Vyjádření:

Domácí:

Katarína Dudová (kapitán domácích): „Dneska jsme trošku bojovaly s přihrávkou. Myslím si, že, i když jsme o hodně prohrávaly ve druhém a třetím setu, tak jsme se dokázaly zvednout a dotáhnout sety do koncovky. Takže i za to patří díky holkám, které momentálně byly na hřišti.

Jiří Teplý (trenér domácích): „Já myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Před zápasem se nám zranilo první libero, takže jsme museli nastoupit v takové improvizovanější sestavě. Zápas jsme si komplikovali zbytečnými chybami při lehkých balonech, jinak bychom byli schopni zahrát kvalitněji a soupeře více potrápit a nějaký set vyhrát.“

Hosté:

Mareike Hindriksen (kapitán hostů): „Jsem strašně ráda, že jsme vyhrály 3:0. My jsme trošku měnily taktiku a ono to fungovalo, ale přesto jsme se nevyhnuly nějakým chybám, které musíme ještě odstranit a hlavně hrát od začátku do konce.“

Miroslav Čada (trenér hostů): „I přes vyrovnaný průběh jsme byli výrazně lepší v útoku a na bloku. Zasloužené vítězství.

Popis utkání:

V prvním setu se olomouckým hráčkám vůbec nedařilo na přihrávce. Tím umožnily soupeři dobře bránit, ať to bylo na síti, či v poli. Prostějovský útok byl mnohem pestřejší a účinnější, proto set skončil rozdílem osmi bodů 17:25.

Ve druhém setu olomoucké hráčky zkvalitnily přihrávku i obranu na síti a rázem se obraz hry změnil. Když se k tomu přidal i kvalitní útok, bylo se na co dívat a set dospěl až do dramatické koncovky, kterou lépe zvládl Prostějov 26:24 z pohledu hostujícího družstva.

Třetí set nezačal pro Olomouc zrovna šťastně, hned na začátku prohrávala 2:8. Následně se hráčky Olomouce začaly více soustředit na obranu a bod po bodu dotahovaly soupeře. Ani to ale nestačilo a opět v dramatické koncovce uspěl Prostějov 25:23, a tím celé utkání vyhrál 3:0 na sety.

Autor: Martin Hájek

VK KRÁLOVO POLE - TJ SOKOL ŠTERNBERK

Až tiebreak rozhodoval v sobotní podvečer v hale na Vodově ulici zápas mezi Královým Polem a Šternberkem. Za vítězný konec zatáhly v pětisetové bitvě k radosti domácího publika brněnské volejbalistky.

č.: 99 dne: 18.3.2017 v hod.: 17:00

VK Královo Pole – TJ Sokol Šternberk 3:2 (22:25, 25:21, 25:23, 17:25, 15:10)

Rozhodčí: Kmoníček J./ Boháčik R.

Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Salanciová, Potts, Kopáčová, Meidlová, Tesařová, Koseková, libero: Doležalová. Střídaly: Mikelová, Viggars, Měrková, Brown.

Hosté: Hudylivová, Šenková Š., Oborná, Dudová, Orvošová, Borovcová, libero: Kulová. Střídaly: Kratochvílová, Nováková, Onderková, Janečková, Oborná.

Vyjádření:

Domácí:

Vendula Měrková (kapitánka VK Královo Pole): Dnešní vítězství bylo hodně vybojované, ale jsem ráda, že jsme od druhého setu začaly hrát opět kolektivněji.

Marek Rojko (trenér VK Královo Pole): „Dnes jsme vítězství vydřeli, ale pro mě je důležité, že hráčky v utkání ukázaly svou morálku, zápas nevzdaly a až do posledního míče bojovaly o výhru.

Hosté:

Eva Hudylivová (kapitánka TJ Sokol Šternberk): „Hrály jsme celé utkání vyrovnaně, bohužel nám nevyšel tiebreak. Ale určitě to dnes byl moc hezký zápas.“

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk):Dnes jsem s výkonem spokojený, pořád nám jde o sedmé místo, takže pro nás každý výsledek, kdy si do tabulky připíšeme nějaký bod, je dobrý. Je pravda, že jsme nečekali, že si ho zapíšeme zrovna v Králově Poli, protože tento tým má jiné ambice hrát letos o medaile. O to víc musím pogratulovat svému týmu, který dnes ve všech setech předvedl výborný výkon a myslím, že holky už hrály na hranici svých sil.“

Popis utkání:

Domácí nastoupily v pozměněné základní sestavě s Gabrielou Kopáčovou, Marikou Tesařovou a Pavlou Meidlovou, první sada se ale brněnskému týmu nevyvedla hned v úvodu - Šternberk si v něm vytvořil tříbodový náskok a ten Královo Pole po celý set dotahovalo marně (22:25).

Druhé dějství bylo až do druhého technického time outu vyrovnanou partií (16:15), koncovku ale zvládly lépe domácí hráčky a set uhrály poměrem 25:21.

Hostující volejbalistky pokračovaly v koncentrované hře ze začátku zápasu i v sadě číslo tři, ve které se ujaly postupně vedení až 10:15. Skóre pak zkorigovala na podání domácí Jenna Potts (13:15) a následně výborným servisem pomohla vyrovnat na 17:17 Megan Viggars. O každý bod se pak soupeřky tahaly až do stavu 23:23 - poté Šternberk chyboval na síti a Královo Pole po přesném servisu Eriky Salanciové proměnil hned první nabídnutý setbol (25:23).

Čtvrtá sada byla od začátku v rukou hostujících Sokolek – ty se v ní ujaly rychle vedení 5:8 a podržely si ho až do konce setu (17:25). Bodově se na straně Šternberku dařilo hlavně Natálii Dudové a Gabriele Orvošové.

Zápas tak zamířil až do zkrácené hry. Tu odstartovalo lépe Brno (5:2), když se opřelo nejprve o přesný servis Venduly Měrkové a pak i Eriky Salanciové (8:3). Šternberk už brněnský náskok dohnat nedokázal, a tak se po výhře 15:10 radovaly z vítězství v celém utkání domácí Královopolanky.

Autor: Barbora Mertová

VK FÉNIX BRNO – VOLEJBAL PŘEROV PRECHEZA

V Kounicově ulici se dne 18.03. odehrálo poslední domácí utkání sezóny mezi družstvy VK Fénix a Volejbal Přerov.

č.: 100 dne: 18. 3. 2016 v hod.: 18:00

VK Fénix Brno - Volejbal Přerov Precheza 1:3 (23:25, 22:25, 25:18, 10:25)

Rozhodčí: Trumpeš, Horký

Počet diváků: 50

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Pospíšilová P., Podhrázká, Pospíšilová A., Beránková, Slámová,Šnellyová, libero: Matoušková. Střídaly: Gogová, Plešingrová, Holečková.

Hosté:  Ticháčková, Kohoutová L., Dostalíková, Svobodová, Kohoutová K., Jehlářová, libero: Šádková. Střídaly: Gálíková, Zatloukalová, Stavinohová.

Vyjádření:

Domácí:

Veronika Šnellyová (kapitánka domácí): „Škoda prvních dvou setů, které jsme měly vyhrát. Ve čtvrtém setu jsme už vyhořely a nedokázaly navázat na výkon z minulého vzájemného duelu. “

Zdeněk Janoušek (trenér domácích): „Po nezkušených koncovkách prvních dvou setů, jsme se zvládli zvednout v setu třetím. Bohužel na začátku setu čtvrtého jsme po pár nevynucených chybách již nedokázali vrátit do utkání.“

Hosté:

Eliška Ticháčková (kapitánka hostů): „Důležité vítězství. Bohužel stále velké množství vlastních chyb. Čtvrtý set jsme už však zvládly velmi dobře.“

Libor Gálík (trenér hostů): „Chtěli jsme odčinit minulou porážku, kdy Fénix hrál velmi dobře. Dnes jsme opět čekali těžký match, ale potvrdili jsme zlepšení výkonosti z posledních utkání.“

Popis utkání:

V prvním setu začalo utkání vyrovnaně z obou stran. V půlce setu se podařilo poprvé odskočit podařilo odskočit Přerovu na rozdíl tří bodů a domácí hráčky již nedokázaly koncovku zvrátit a set tudíž skončil 25:23 pro Přerov.

Druhý set měl velmi vyrovnaný průběh vyrovnaný průběh až do stavu 19:19, kdy se projevila jemná psychika domácího družstva a díky nevynuceným chybám v koncovce darovaly set družstvu Přerova 25:22.

Ve třetím setu hráčky Přerova polevily a Fénix svým dravým mládím od začátku diktoval průběh setu a donutil soupeře střídat nahrávačku. Ani tato změna nepomohla a Fénix se zmocnil třetího setu 25:18.

Začátek čtvrtého setu udělal Fénix sérii nevynucených chyb, a tak první technický time-out byl 8:2 z pohledu Přerova. Hráčky Fénixu nezvládly unést nápor Přerova, a i proto set skončil jasným poměrem 25:10 z pohledu Přerova.

Autor: Karel Tichý

 

Vypracoval: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018