3.12.2016

Vyrovnaná bitva na Králově Poli i vítězství Olympu ve Frýdku-Místku

Kompletním 11.kolem pokračovala v sobotu také UNIQA extraliga žen. Tři body nakonec bere pražský Olymp po výhře ve Frýdku-Místku, Prostějov, který hladce zdolal Šternberk i Přerov, jenž porazil brněnský Fénix. Nejvyrovanější bitva se odehrála na Králově Poli, kde po velkém boji zvítězila Ostrava 3:2.

VOLEJBAL PŘEROV - VK FÉNIX BRNO

Před slabou diváckou návštěvou nekladly mladé Brňanky velký odpor. V úvodní sadě je domácí ničily bodovými bloky. Druhá sada byla vyrovnanější, ale mnoho chyb na straně hostů nemohlo vést k úspěchu. Podobné to bylo i ve třetím dějství. Přerov vyhrál naprosto zaslouženě, přestože i on měl série chyb.

č.: 38 dne: 3.12.2016 v hod.: 18:00

Volejbal Přerov - VK Fénix Brno 3:0 (25:12, 25:17, 25:18)

Rozhodčí: M. Vachutka, T. Zimmermann

Počet diváků: 85

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Yancy, Zatloukalová, L. Kohoutová, Jehlářová, K. Kohoutová, Svobodová, libero: Šádková, Zajícová Střídaly: -

Hosté: Gogová, A. Pospíšilová, Slámová, Šnellyová, P. Pospíšilová, Podhrázká, libero: Matoušková. Střídaly: Plešingerová, Holečková, Vaňková.

Domácí:

Eliška Ticháčková (kapitán domácích): "Důležité vítězství. Splnily jsme taktické pokyny. Ve všech činnostech jsme soupeře přehrály."    

Libor Gálík (trenér domácích):  "Bylo to jednoduché utkání. Soupeř byl jiného levelu než minule Prostějov. Zvládli jsme ho celkem v pohodě."     

Hosté:

Veroniky Šnellyová (kapitán hostů): "Z naší strany bylo moc nevynucených chyb. Soupeři jsme nepůjčily balón, protože jsme ho stačily zkazit ještě na své straně. Jeden z nejhorších zápasů. Gratuluji soupeři k vítězství."

Michael Gottwald (trenér hostů): "Připadal jsem si jako ve filmu Zítra ráno vstanu a opařím se čajem a ještě jsem se udusil rohlíkem. Gratuluji soupeři, který se na nás velmi dobře připravil."

Popis utkání:

První set se hrál podle přerovských not. Mladé Brňanky se sice ujaly vedení, když získaly první bod zápasu, ale od tohoto okamžiku převzaly iniciativu domácí hráčky. Zejména v první půli setu postavily neprostupnou hráz a připsaly si čtyři bodové bloky. Soupeřky zazlobily malou „šňůrkou“, v níž snižovaly z 23:8 na 23:11. První set zakončila smečí napodruhé Kateřina Kohoutová.  

Druhé dějství přineslo vyrovnanější bitvu, i když Přerovanky vedly už 13:5. Hostující tým však nehodlal prodat kůži lacino a srovnal na 14:14. Pomohly tomu chyby domácích v zakončení útočných akcí, horší příjem a špatně postavené bloky. Zvýšeným tlakem při zakončení a lepší obranou na síti se podařilo vyhrát i tuto sadu.

Třetí sada nabídla delší bodové série na obou stranách. Přerovanky výborně začaly a vedly 9:2 po tzv. „útoku na prázdnou branku“. Soupeřky se sice nevzdaly, jenže nedokázaly udržet koncentraci a nasazení. Stáhly rozdíl na tři body (16:13), ovšem na víc už neměly. Hned první mečbol proměnila hráčka černé pleti, blokařka Stephenee Yancy, i když to bylo až na třetí pokus v této výměně ze strany domácích.

Autor: Stanislav Šmidák

TJ SOKOL FRÝDEK MÍSTEK – PVK OLYMP PRAHA

Ke vzájemnému zápasu nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA extralize nastoupili proti sobě domácí TJ Sokol Frýdek Místek a hosté PVK Olymp Praha. Pokud chtěl domácí tým udržet bodový kontakt s družstvy nad ním, musel zvítězit. Což se ale nepodařilo.

č.: 39 dne: 3.12.2016 v hod.: 17:00           

TJ Sokol Frýdek Místek NIBE – PVK Olymp Praha 1:3 (20:25, 16:25, 26:24, 21:25)

Rozhodčí: Trumpeš, Ištvánek

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Uhrová, Štrbová, Jurčíková, Pavelková, Holišová, Mitrega, libero: Radivojevičová. Střídaly: Vašinová I., Vašinová K.

Hosté: Šimáňová, Kopecká, Melicharová, Vyklická, Kalhousová, Komárková libero: Dostálová. Střídaly: Šotkovská, Kůrková, Meindlová.

Vyjádření:

Domácí:

Kateřina Holišová (kapitán TJ Sokol Frýdek Místek): Utkání bylo dneska z naší strany nervózní. Dělaly jsme chyby které Olymp potrestal.“

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol Frýdek Místek): „Z naší strany moc křečovité, soupeř nás tlačil podáním. Totálně selhala obrana na síti. Pochvala za bojovnost.“

Hosté:

Simona Kopecká (kapitán PVK Olymp Praha): „Celkově byl zápas vyrovnaný. Přehrály jsme Frýdek středovými hráčkami.“

Stanislav Mitáč (trenér PVK Olymp Praha): „Jsme spokojeni s vítězstvím za tři body, protože nám to dává šanci přemýšlet nad účastí v silné čtyřce.“

Popis utkání:

V průběhu prvního setu byl Olymp lepším celkem, a to jak na smeči, tak na bloku. I ve druhém setu od stavu 8:8 dominovaly hráčky Prahy. Třetí set měl vyrovnaný průběh. V koncovce vedli hosté 24:22, ale Sokolky dokázaly otočit na 26:24. Ve čtvrtém setu dominoval na hřišti Olymp a vedl 19:12, 23:16, Sokolky dotáhly na 21:24 ale to bylo z jejich strany vše. Hosté zaslouženě vyhráli.

Autor: Jiří Zaoral

TJ SOKOL ŠTERNBERK - VK AGEL PROSTĚJOV

V 10. kole nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen přivítaly hráčky TJ Sokol Šternberk vedoucí tým extraligy z Prostějova. I když byl průběh prvních dvou sad vyrovnaný, koncovky vždy patřily hráčkám Prostějova a hostující tým nakonec zvítězil hladce 3:0.

č.: 37, dne: 3. 12. 2016, v hod.: 17:00

TJ Sokol Šternberk – VK Agel Prostějov 0:3 (20:25, 20:25, 16:25)

Rozhodčí: Slezák j., Horký P.

Počet diváků: 160

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janečková, Hudylivová, Nováková-Dosoudilová, Napolitano Šenková, Dudová, Oborná, libero: Kulová. Střídaly: Borovcová.

Hosté: Tinklová, Matienzo, Trnková, Rodriguez, Emounts, Herelová, libero: Kovářová. Střídaly: Gambová, Nová, Frigo.

Vyjádření:

Domácí:

Jana Napolitano (kapitánka TJ Sokol Šternberk):  „Byly jsme Prostějovu důstojným soupeřem a náš celek předvedl bojovný výkon. Myslím, že jsme předvedly pěkný zápas a proto i přes prohru hodnotím náš výkon pozitivně.“

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „Gratuluji soupeři k vítězství, Prostějov dnes předvedl dobrý výkon. Naše hráčky bojovaly po celé utkání a navázaly svou hrou na čtvrteční pohárové vítězství nad celkem Královo Pole. Po většinu utkání jsme byly Prostějovu vyrovnaným soupeřem, dokud nás nezatlačila Veronika Tinklová svým servisem.“

Hosté:

Veronika Tinklová (kapitánka VK Agel Prostějov): „Byly jsme lepší ve všech herních činnostech. Podařilo se nám zatlačit soupeře servisem a hrály jsme i dobře v obraně. V důležitých momentech utkání jsme se podržely jako tým a dovedly utkání k výhře.“

Petr Goga (trenér VK Agel Prostějov): „Ze zápasu jsme měli obavy, vzhledem ke špatnému zdravotnímu stavu našich hráček. Dvě členky základní sestavy nehrály, další hráčky se vrací po zranění. I tak jsem spokojen s dnešním výkonem, předváděli jsme zde pěkný volejbal.“

Popis utkání:

Dnešní zápas měl jasného favorita. Domácí hráčky vstoupily do utkání trošku nervózně a nechaly Prostějov odskočit do čtyřbodového vedení. V průběhu setu se hra začala vyrovnávat, nicméně hostující Prostějov si držel stále náskok. V koncovce se ještě domácí hráčky snažily zdramatizovat vývoj sady, nicméně Prostějov si náskok pohlídal a zvítězil 25:20.

Druhá sada byla vyrovnaná a rozdíl ve skóre byl maximálně 2 body. Šternberské hráčky se držely mírně ve vedení až do stavu 17:15. Pak se dostala na podání prostějovská kapitánka Veronika Tinklová a sérií vydařených servisů zatlačila domácí a hlavní mírou se zasloužila o otočení skóre a vybudování rozhodujícího náskoku. Domácí ztrátu již nedohnaly a prohráli i druhou sadu 20:25.

Třetí sada již měla jednoznačnější průběh a Prostějov ukončil set v poměru 25:16 a v utkání zvítězil 3:0.

Autor: Mgr. Jan Gottwald

VK Královo Pole – TJ Ostrava

Základní část extraligy se přehoupla do druhé poloviny, a tak se KP Brno postavilo už podruhé v této sezóně proti Ostravě. V prvním napínavém střetnutí těchto týmů se na ostravské palubovce radovaly z výhry brněnské hráčky a o dramatickou podívanou neměli v sobotu nouzi ani diváci v hale na Vodové. Za lepší konec v pětisetové bitvě tentokrát ale zatáhly hráčky Ostravy.

č.: 40 dne: 3.12.2016 v hod.: 18:00

VK Královo Pole – TJ Ostrava 2:3 (19:25, 23:25, 25:23, 25:18, 13:15)

Rozhodčí:  Kovařík J./ Müller L.

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Suchá, Nwaeze, Měrková, Polášková, Brown, Koseková, libera: Doležalová, Vaňková Střídaly: Tesařová, Šloufová, Kopáčová, Salanciová.

Hosté: Čuboňová, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, Součková, libero: Červenková Střídaly: Válková, Zedníková, Faltínová.

Vyjádření:

Domácí:

Vendula Měrková (kapitánka VK Královo Pole): „Jsem moc ráda za výkon, který jsme dnes předvedly, protože věřím tomu, že nás to znovu nakopne do další části soutěže.

Marek Rojko (trenér VK Královo Pole): „Dovolím si dnes tvrdit, že jsme si zasloužili vyhrát. I když se to nepodařilo, je důležité, že se družstvo dokázalo v průběhu utkání semknout. Holky musí cítit, že tohle je jediná cesta.

Hosté:

Iva Nachmilnerová (kapitánka TJ Ostrava): „Mám radost, že jsme dnes dotáhly zápas až do vítězného konce.“

Zdeněk Pommer ml.  (trenér TJ Ostrava): „Dnes jsme hráli velmi špatně a byli jsme proti ambicióznímu Brnu nedůslední.“

Popis utkání:

Úvodní sada byla až do poloviny vyrovnanou partií. Ostravě se pak ale při servisu Ivy Nachmilnerové podařilo Brnu odskočit o čtyři body (12:16) a vedení hostující po přesné sérii na podání Kamily Součkové ještě navýšily (13:21). Brněnské hráčky skóre (15:24) v závěru sady sice zkorigovaly při servisu Eriky Salanciové, která se po zranění kotníku vrátila zpátky do hry, z vítězství v setu se ale radovala Ostrava (19:25). 

Hostující hráčky vlétly dobře i do druhé sady, a Brno tak muselo dotahovat rychlé vedení Ostravy 2:5. Hráčky Králova Pole ale zpřesnily hru i útok a po dlouhé výměně otočily přesnou smečí Venduly Měrkové na 12:11. Ostrava dokázala odpovědět hned, a tak bylo vedení v druhém technickém time outu opět na její straně 13:16. Domácí však znovu srovnaly a postaraly se o napínavou koncovku druhé sady (18:18), kterou nakonec nejtěsnějším možným rozdílem 23:25 vyhrála Ostrava.

Královu Poli se na začátku třetího dějství podařilo velmi rychle odskočit hostujícím na 7:2. Ostrava bodové manko dlouho nedokázala smazat, a tak domácí vedly ještě v druhém technickém time outu 16:10. Pak se ale při servisu Ivy Nachmilnerové situace úplně obrátila a ostravské hráčky rázem vedly 20:21. Brněnští fanoušci se tak dočkali podruhé velmi napínavé koncovky setu a tentokrát to bylo Královo Pole, které set dotáhlo až do vítězného konce - esem Anny Suché.

Brno vítězná sada nakopla, svěřenkyně Zdeňka Pommera naopak začaly kupit chyby - výsledkem byl rychlý náskok Králova Pole 8:2 a tlak, který si domácí volejbalistky podržely v celém čtvrtém setu. Po 27 minutách tak pousnula zápas až do tie breaku smeč domácí Amandy Brown (25:18).

Zkrácená hra byla až do stavu 9:9 přetahovanou o každý míč. Pak se Ostravě při přesném servisu Kamily Součkové podařilo bodovat pětkrát po sobě a hostující se ujaly vedení 9:14. Brnu se ještě podařilo odvrátit čtyři mečboly, pátý už byl ale nad jejich síly, a tak se z konečného vítězství 13:15 radovala Ostrava.

Autor: Ing. Barbora Mertová

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018