30.11.2015

Výsledky 10. kola UNIQA Extraliga žen 2015-16

č.: EX-Z-39 dne: 28. 11. 2015 v hod.: 18.00

Domácí: Volejbal Přerov Precheza - Hosté: PVK Olymp Praha

Výsledek: 3:1 (21, -24, 16, 22)

Rozhodčí:  T. Kavala, J. Slezák

Počet diváků: 170

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Polášková, Tomašeková , Rašková, Gálíková, K. Kohoutová, Cebáková, libero: Vodičková. Střídaly: Šťastná.

Hosté:  Šimáňová, Kopecká, Hodanová, Vyklická, Nová, Kalhousová, libero Dostálová. Střídaly: Komárková, Kurková, Melicharová, Bartošová.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán - Lucie Polášková: Odehráli jsme hezké utkání, plnili jsme taktické pokyny. Zlepšili jsme obranu a v důležitých chvílích jsme hráli bez zbytečných chyb.  

Trenér - Libor Gálík:  Chtěl bych holkám poděkovat, že zvládly koncovky setů. Čtvrtý set byl nervydrásající, kdy jsme v koncovce dali dva auty, ale zvládli jsme to, Jinak jsme zápas měli pod kontrolou s výjimkou druhé sady. V ní jsme místo razantního zakončení volili neúčinné ulívky. Ale celý zápas jsme byli o trochu lepší.

Hosté

Kapitán – Eva Hodanová:. Náš výkon byl trochu lepší než v Olomouci. Nicméně v určitých chvílích jsme nebyly schopny uhrát balón. Vlastními chybami se srážíme. 

Trenér – Stanislav Mitáč:  Odehráli jsme vcelku velmi pěkné bojovné utkání, ale s velkým množstvím chyb. Malá produktivita v útoku nás stála možnost vybojovat si pátý set.

Popis utkání:

Konečně domácí hráčky zvládly koncovky setů. V prvním setu se trápily v zakončení útokům, ale pomohly si bodovými bloky. To se jim bohužel nepodařilo ve druhé sadě, soupeřky se rozehrály a naše obrana už nebyla tak dobrá. Zato v následujícím dějství byl od poloviny jasný pán na palubovce. Drama sliboval začátek čtvrtého setu, kdy Přerovanky prohrávaly 4:9, rychle však srovnaly tvrdým útokem a pomohly si znovu blokem. Od stavu 10:10 už Olymp nepustily do vedení a proměnily hned první mečbol.

Stanislav Šmidák

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 38 dne: 28. 11. 2015 v hod.: 17.00 

Domácí: VK AGEL Prostějov - Hosté: TJ Ostrava

Výsledek: 3:0 (17,17,19)

Rozhodčí: Müller, Dušek

Počet diváků: 600

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Markevich, Herelová, Vargas, Gambová, Steenbergen, Weiss, libero Kovářová. Střídaly: Soares, Matienzo.

Hosté: Zemanová, Zedníková, Toufarová, Nachmilnerová, Součková, Kukučová, libero Červenková. Střídaly: Valková, Kojdová, Čuboňová, Kvapilová.

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka Solange Soares: Do každého zápasu jdeme naplno a ten dnešní nebyl výjimkou bez ohledu na to, že nás Ostrava v úvodu sezóny porazila. Oproti tehdejšímu střetnutí bylo jasně vidět, že jsme teď po herní stránce někde jinde. Odvedly jsme kvalitní výkon a oproti minulým soubojům se povedlo udělat výrazný pokrok v obraně. Díky tomu jsme soupeře docela jasně předčily, neboť dobrá defenziva je nejen ve volejbalu základem všeho.

Trenér Miroslav Čada: Určitě panuje spokojenost, jak jsme utkání proti druhému celku tabulky zvládli herně i výsledkově. Ostrava nepodala tak dobrý výkon jako v prvním souboji tohoto ročníku, čímž jsme to my neměli natolik těžké. Přesto musím holky pochválit za opravdu kvalitní předvedený volejbal i se dvěma hráčkami v sestavě, které do náročných bitev tolik nenastupují. Nina Herelová chytila svou šanci za pačesy a společně s výbornou Táňou Markevich táhly celé družstvo za hladkým vítězstvím.

Hosté

Kapitánka Iva Nachmilnerová: K zápasu jsme přistoupily se zbytečně velkým respektem. Možná jsme do toho mohly jít víc troufale, ale nevadí, jde teprve o naši první prohru v sezóně. Víme, na čem musíme dál pracovat a co chceme zlepšovat. Dnes byly naše slabiny často vidět, naopak Prostějov tentokrát hrál na rozdíl od prvního vzájemného utkání dobře. Určitě byl mnohem lepším týmem a blahopřeji mu k zaslouženému vítězství.

Trenér Zdeněk Pommer: Dneska jsme byli slabší v útoku a netlačili soupeře tolik servisem, což se promítlo do vývoje utkání. Prostějov je obecně velmi silný a doma zpravidla ještě silnější než venku, to proti nám ukázal. Nečekali jsme, že bychom tady zvítězili, ale chtěli jsme aspoň hrát vyrovnané sety až do koncovek. To se částečně povedlo teprve ve třetí sadě, jinak měl favorit navrch. Z naší strany se však nic špatného neděje a jedeme dál.

Popis utkání:

Půldruhého měsíce stará a poněkud trpká vzpomínka prostějovských volejbalistek na vstupní porážku v Ostravě vybledla jednoznačným zdoláním stejného soupeře. Ženy VK AGEL měly střetnutí 10. kola UNIQA extraligy ČR 2015/16 od začátku až do konce bezpečně pod kontrolou, vysokou herní kvalitou odčinily tehdejší výpadek a jasným vítězstvím zvýšily odstup v čele soutěže právě před TJ na šest bodů.

Velká motivace Hanaček ukázat svým fanouškům špičkový sport vedla k jejich výbornému vstupu do střetnutí. Maximální nasazení i koncentrace umožnily rychle získat uklidňující náskok 7:3, který po následné vyrovnané pasáži favorit uprostřed zahajovací sady razantně zvýšil pětibodovou šňůrou při podání Markevich (10:7 – 15:7). Domácímu týmu dobře fungovaly veškeré herní činnosti včetně dosud problematických bloků a soupeř pod neustálým tlakem složitěji hledal cestu k zastavení prostějovské převahy. Povedlo se mu to až ve druhé polovině setu, ovšem zvládl pouze udržet nabrané manko na stejném rozdílu – 25:17.

Dalo se předpokládat, že v letošní sezóně dosud neporažené Severomoravanky do toho od druhého dějství pořádně šlápnou, aby očekávaný duel minimálně zdramatizovaly. A navzdory opětovně slabšímu startu se jim to podařilo, když za stavu 6:2 kvalitně zaservírovala Zedníková a sérií tří bodů za sebou se výběr TJ přiblížil na dostřel (6:5). Jenže vékáčko hned oplatilo stejnou mincí (10:6). Nicméně Čadovy svěřenky už zdaleka nebyly tak suverénní jako předtím, ostravským protihráčkám samy pomohly několika zbytečnými chybami. Jakmile je však přestaly dělat, dostaly průběh zpět pod svou kontrolu (13:11 – 19:12). A nic na tom nezměnilo ani ještě jedno ostravské vzepětí při korekci na 19:15, neboť koncovku AGEL bez potíží uhlídal i díky několika krásným výměnám – 25:17.

Leč ani tak neměly úřadující mistryně republiky pořád vyhráno, což názorně dokumentoval úvod třetí části. Pommerova parta šla premiérově v utkání do vedení 2:3 a mírnou výhodu nejen udržovala, ale po obratu VK na 8:7 ji okamžitě znásobila dvěma esy Součkové (8:10). Lepšící se hosté mnohem víc zlobili, zatímco znejistělé Agelky musely řešit nepříjemné trable. Klíč k rozhodujícímu úderu našly od skóre 12:14, kdy znovu přidaly v defenzivě a vzaly protivnicím pomyslný vítr z plachet. Drtivým úsekem 9:1 získaly šestibodový náskok, čímž nebylo co řešit. Závěr pak jedině potvrdil hladký triumf favorizované družiny – 25:19 a 3:0.    

Marek Sonnevend

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.:  37 dne: 28.11.15 v hod.:17:00

Domácí: TJ Sokol Frýdek Místek - Hosté: SG Brno

Výsledek: 3:1 (25:14, 21:25, 25:17, 25:19)

Rozhodčí: Bohačík R./Ištvanech M./Sysala L

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Holišová, Vašinová K, Pavelková, Štrbová, Mitrega, Uhrová, libero: Radivojevičová. Střídaly: Vašinová I, Závodná.

Hosté: Šmídová, Cruz, Bizková, Kopáčová, Vaďurová, Černá, libero: Slavíková. Střídaly: Chevalierová, Trávničková.

Vyjádření:

Domácí 

Kapitán (Holišová): Nevyrovnané utkání s vítězným koncem pro nás.

Trenér (Tůma): Z naší strany špatný výkon. Doufám, že si to hráčky uvědomí a začnou konečně předvádět pohlednější volejbal. Prozatím je to špatné.

Hosté

Kapitán (Šmídová): Byl to z naší strany odvážný výkon, ale ovšem na změně v sestavě to bylo znát. Nevycházela nám přihrávka a od příjmu se odvíjel i špatný útok. Ale z druhého setu můžeme mít radost.

Trenér (Novák): Soupeř dnes nehrál v pohodě a v našich silách bylo uhrát alespoň bod. Ale chybí mi větší nasazení mých hráček. Gratuluji Poldovi ke třem bodům.

Popis utkání:

První set patřil zkušenějšímu celku domácích. Ve druhém setu hosté zlepšily hru na útoku a po zásluze zvítězily. V průběhu třetího setu si sokolky udržovaly několika bodový náskok. Ve čtvrtém setu, který byl nejvyrovnanější, patřila koncovka domácím, kteří i po špatném výkonu zvítězily.

Jiří Zaoral

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č: 40 dne: 28.11. 2015 v hod.: 17:00 

Domácí: VK UP Olomouc - Hosté: VK Královo Pole

Výsledek: 3:0 (14, 15, 14)

Rozhodčí: Peloušek, Kostka

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Závodná, Dudová, Košická, Dumančićová, Kubová, Dedíková, libero Hronová. Střídaly: -

Hosté: Pospíšilová, Suchá, Tesařová, Měrková, Mikelová, Keddyová, libero: Melichárková. Střídaly: Šloufová, Diatková, Hrazdírová, Podhrázká.

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka (Katarína Dudová): Celý zápas jsme měly pod kontrolou. Tlačily jsme servisem a soupeř měl problémy s přihrávkou, od čehož se vše vyvíjelo.

Trenér (Jiří Teplý): Hráli jsme výborně celý první set, za který holky zaslouží absolutorium. Neudělaly v něm snad jedinou chybu. Na začátku druhé sady začal protivník riskovat servis, dostal se na chvíli nad nás, ale potom jsme ve třech postaveních set otočili a dohráli. Ve třetí části už psychicky nalomený soupeř prakticky nekladl odpor.

Hosté

Kapitánka (Vendula Měrková): Soupeř výborně bránil a pro nás bylo těžké se prosadit v útoku.

Trenér (Bruno Napolitano): Byly vidět opravdu velké výkonnostní rozdíly mezi oběma družstvy. Navíc nás hodně unavil čtvrteční pětisetový zápas ve Frýdku-Místku, po němž jsme v Olomouci nepodali to nejlepší, co jsme mohli.

Popis utkání:

Souboj dvou tradičních extraligových rivalů se od začátku vyvíjel lépe ve prospěch domácích Olomoučanek. Ty v úvodním setu rychle vedly 4:0, 10:3 a 16:4 a nakonec povolily brněnskému celku uhrát jen čtrnáct míčů.

Druhé dějství přineslo alespoň zpočátku jiný obraz hry; Královo Pole přitlačilo na podání a rázem byl stav 4:9 a 7:11. Jenže pak si na servis stoupla domácí kapitánka Dudová (13:11), následně ještě Košická (20:12) a tato fáze zápasu, kterou vysokoškolačky vyhrály 13:1, definitivně rozhodla.

Ve třetí části Hanačky zvyšovaly i díky řadě bodových bloků své vedení až na 22:12 a nakonec svému dlouholetému moravskému rivalovi uštědřily pořádný výprask.      

Adam Fritscher

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018