10.12.2015

Výsledky 11. kola UNIQA Extraliga žen 2015-16

č. 43  dne: 5.12. v 17.00 hod 

Domácí: TJ OSTRAVA - Hosté: TJ Sokol Frýdek - Místek

Výsledek: 3:0 (20, 17, 11)

Rozhodčí: Zimmermann T./Topolánek M.

Počet diváků: 265

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Valková, Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, libero: Červenková. Střídaly: Čuboňová, Kvapilová.

Hosté: Uhrová, Závodná, Bulinová, Pavelková, Štrbová, Mitrega, libero: Radivojevičová. Střídaly: Kavková, Vašinová I., Vašinová K.

Vyjádření:

Domácí:

Kapitánka Iva Nachmilnerová (Ostrava): Povinné vítězství, které asi nebylo divácky pohledné, ale jsme za ně rády. V 1. setu jsme si zkomplikovaly koncovku, ve 2. setu jsme se zlepšily a ve 3. setu jsme soupeře přejely.

Trenér Zdeněk Pommer (Ostrava): Jsem spokojený s vítězstvím 3:0, i když byl Frýdek-Místek oslabený. My jsme celý zápas výborně podávali, ale musíme se zlepšit v pozičních věcech. Jedeme dál, celý zápas jsme měli pod kontrolou.

Hosté:

Kapitánka Daniela Pavelková (Frýdek-Místek)Vlastí nevynucené chyby a špatná přihrávka nás připravily o zisk alespoň jednoho setu. Soupeř nás zatlačil servisem, tudíž hrály málo středem a pak to měly těžké na kůlu.

Trenér Leopold Tůma (Frýdek-Místek)Zápas byl hlavně o přihrávce. Ostrava měla velice dobrý servis a to rozhodlo. Dva sety jsme odehráli důstojně, až poslední byl špatný. V celém zápase jsme udělali hodně nevynucených chyb. Byli jsme oslabeni, poprvé nastoupila v základu Závodná a také Bulinová nemá mnoho odehráno. Chválím družstvo za bojovnost.

Popis utkání:

Již první utkání mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou naznačilo, že letošní derby nebudou tak napínavá jako vloni. Všichni tedy očekávali, jak se dnes Ostrava zhostí role favorita.

Frýdek se Ostravy nezalekl a do prvního setu se pustil s odhodláním nepřenechat Ostravě nic zadarmo. První technický time-out sice domácí zastihl ve vedení, ale hosté se ještě drželi na dostřel. Za stavu 11:8 si trenér hostí vyžádal time, ten sice nepřinesl žádný zásadní obrat, nicméně hosté začali od stavu 16:10 zvolna stahovat rozdíl (17:13, 21:16, 21:20). Pak se však hráčky TJ Ostrava dokázaly zkoncentrovat a v koncovce byly úspěšnější ony.

Ve druhém setu již hráčkám Frýdku nedovolily zdaleka tolik jako v prvním. Vedení, do kterého se dostaly hned v úvodu setu, si stále držely a dokázaly to až do konce (6:2, 8:4, 16:9, 18:10, 18:13, 22:17).

Třetí set vyzněl pro domácí nejjednoznačněji. Hosté se dopouštěli řady nevynucených chyb a dovolili Ostravankám odehrát ho ve velké pohodě (1:3, 4:3, 8:6, 11:6, 14:7, 16:9, 20:9, 22:10).

Miloš Matula

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 42 dne: 5. 12. 2015 v hod.: 17:00

Domácí:  PVK Olymp Praha - Hosté: VK Agel Prostějov

Výsledek 0:3 (-16,-16,-16)

Rozhodčí: Meruna, Dušek

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):                                                            

Domácí:  Kopecká, Hodanová, Vyklická,  Nová, Melicharová, Šimáňová  - libero Dostálová. Střídaly:  Komárková, Kurková

Hosté: Weiss, Markevich, Steenbergen, Vargas, Topic, Borovinšek – libero: Kovářová. Střídaly: Soares, Linares, Herelová

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka Eva Hodanová: Dnešní utkání bylo jednoznačné pro Prostějov. Nehrály jsme úplně špatně, nicméně Prostějov nás předčil útočnou silou a to rozhodlo.

Trenér Stanislav Mitáč: Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství, které bylo jednoznačné. Dnes jsme obstojně přijímali, ale nedokázali jsme dávat body v útoku. Oproti předchozím zápasům jsme udělali i relativně málo nevynucených chyb. Trochu jsme dostali pod tlak Topic v prvním setu. Chci věřit, že nám tento těžký zápas pomůže. Nyní nás čekají tři utkání, kde chceme bodovat a poté domácí utkání s Ostravou.

Hosté

Kapitánka Solange Soares: Zápas jsme měly pod kontrolou. Hrály jsme bez chyb a utkání dovedly do vítězného konce.

Trenér Miroslav Čada: Dnes jsme podali solidní výkon, byli jsme efektivní v útoku. Přihrávka obou týmů byla podobná, ale rozdíl byl hlavně v útoku. Zápas jsme měli pod kontrolou. Náš výkon byl kolektivně vyrovnaný.

Popis utkání:

Výrazně omlazený domácí Olymp Praha neměl proti zahraničními hráčkami  Prostějovu neměl příliš mnoho šancí na úspěch. V několika málo momentech Olymp statečně vzdoroval a předváděl pohledné akce, ale rozdíl mezi soupeři byl veliký. Prostějov předváděl strojově bezchybnou hru, s klenotem na útoku šestnáctiletou kubánskou hvězdou Melissou Vargas. Olymp na obraně na síti nebyl schopen blokovat (jeden bodový blok za první dva sety)a rozdíl byl i ve všech dalších herních činnostech. V posledním setu se Olymp dostal i do vedení (3:2) a do stavu 7:8 a 9:11 držel se soupeřem krok, ale Prostějov nic neponechal náhodě a s přehledem získal i třetí set a tři body do tabulky.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 41 dne: 5.12.2015 v hod.: 18:00                 

Domácí: VK Královo Pole - Hosté: Volejbal Přerov

Výsledek: 3:0 (12,19,12)

Rozhodčí:  Kavala T./ Slezák J.

Počet diváků: 120

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Suchá, Tesařová, Měrková, Hrazirová, Keddy, Pospíšilová, libero Melichárková. Střídaly: Diatková, Šloufová.

Hosté:  Cebáková, Polášková, Tomašeková, Kubínová, Gáliková, Kohoutová K., libero Vodičková Střídaly: Šťastná, Svobodová, Kohoutová L., Kučerová A., Šebetovská J.

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka (Vendula Měrková):  Oproti čtvrtečnímu zápasu v Českém poháru jsme zlepšily podání a obranu na síti a naše chyby jsme zmenšily na minimum.

Trenér (Bruno Napolitano): Zlepšujeme se krok po kroku, přesně takový výkon bychom měli podávat.

Hosté

Kapitánka (Polášková Lucie): Z naší strany to byl špatný kolektivní výkon.

Trenér (Libor Gálík): Byl to jednoznačný zápas pro soupeře, nevyšel nám začátek zápasu a neměli jsme dnes síly to zvrátit.

Popis utkání:

Brno ukázalo hned na začátku prvního setu, kdo bude na hřišti určovat tempo hry. Dostalo se rychle do vedení 8:1 a svůj náskok postupně navyšovalo. Hostující vyprodukovaly v poli řadu chyb a srovnat krok s Brnem vůbec nedokázaly. Set skončil pro Královo Pole 25:12.

Druhé dějství bylo až do půlky vyrovnané, Přerov se herně zvedl a s domácími hráčkami zahrál několik povedených výměn. Zvrat přišel za stavu 17:16, kdy Královo Pole přitvrdilo na útoku, začalo zvyšovat náskok a sadu ukončilo poměrem 25:19.

Třetí set už o vítězi utkání nenechal nikoho na pochybách, Brno od začátku vedlo velkým bodovým rozdílem a Přerov prakticky k ničemu nepustilo. Přerovské trápení ukončila lehkým vítězným nahozením brněnská kapitánka Vendula Měrková a se svými spoluhráčkami se radovala ze zaslouženého vítězství ve třetí sadě 25:12.

Jana Brunclíková a Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018