14.12.2015

Výsledky 12. kola UNIQA Extraliga žen 2015-16

č.: EX-Z-48 dne: 12. 12. 2015 v hod.: 18.00 

Domácí: Volejbal Přerov Precheza - Hosté: VK UP Olomouc

Výsledek: 0:3 (-12, -21, -16)

Rozhodčí: M. Kostka, J. Dziacký

Počet diváků: 160

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Cebáková, Polášková, Tomašeková , Rašková, Gálíková, K. Kohoutová, libero:  Vodičková, Šťastná. Střídaly:  Kubínová, Svobodová, L. Kohoutová, Šebetovská.

Hosté:  Dudová, Košická, Dumančič, Kubová, Dedíková, Závodná, libero Michalíková, Oborná. Střídaly: Sochorcová,

Vyjádření:

Domácí

Kapitán - Lucie Polášková:  Byli jsme ve všech herních činnostech horší.  Trápili jsme se na přihrávce a z toho pramenil i slabý útok.  

Trenér - Libor Gálík:  Gratuluji soupeři k vítězství, byl lepší v poli i v útoku. My už jsme druhý zápas předvedli velmi špatný výkon.

Hosté

Kapitán – Katarína Dudová: Zatlačili jsme servisem, z čehož měli domácí horší útok.  Druhý set jsme byli zbytečně nervózní, dostali jsme se z toho a ve třetí sadě jsme už vítězství potvrdili.     

Trenér – Jiří Teplý:  První set jsme měli pod kontrolou. Ve druhém jsme to svou nedůsledností zdramatizovali a pomohla nám na servisu Kubová v závěru.  Další dějství jsme už opět kontrolovali.

Popis utkání:  Zasloužené vítězství hostů, když domácím nešlo téměř nic. První set byl vyrovnaný jen zpočátku. Poté Olomouc přitlačila na servisu a zlepšila obranu. Přerovanky se trápily v útoku i na přihrávce, ani mnohá střídání nezabránila vysoké porážce 12:25. Ve druhé sadě hosté trpělivě budovali svůj náskok, který narostl až na 7 bodů. Ale domácí volejbalistky otočily ve svůj prospěch 21:20, jenže koncovka patřila opět Olomouci. Třetí dějství se vyvíjelo podobně jako první. Olomoučanky nepřipustily už žádné komplikace a vyhrály ve třech setech 

Stanislav Šmidák      

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 46 dne:12.12.15 v hod.:17:00 

Domácí: TJ Sokol Frýdek Místek - Hosté: PVK Olymp Praha

Výsledek: 2:3(24,-17,28,-19,-8)

Rozhodčí: Kubinec J./Duda D./Sysala L

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Uhrová, 3trbová Vašinová K., Pavelková, Závodná, Mitrega, Libero: Radivojevičová. Střídaly:  Vašinová I

Hosté: Kopecká, Hodanová, Šimáňová,Nová, Melicharová, Vyklická, Libero: Dostálová. Střídaly: - 

Vyjádření:

Domácí 

Kapitán(Pavelková): Chválím tým za bojovnost, hlavně že jsme nesložily zbraně ve třetím setu za stavu 24:20 pro Olymp. Výhra by nás určitě nakopla do dalších bojů. Pátý set jsme klasicky nezvládly.

Trenér(Tůma): V první řadě bych pochválil mančaft za bojovnost. I když jsme v některých momentech dělali doslova nevhodné chyby, to znamená když manšaft tahal tak jsme zkazili servis. S přibývajícím časem nás soupeř tlačil víc podáním a my jsme byli nuceni hrát přes zónu 2 a 4, tím jsme přestali hrát častěji v zóně 3 kde dnes vcelku kvalitně podala slušný výkon Kateřina Vašinová . Díky z přízeň diváku.

Hosté

Kapitán(Hodanová): Dneska jsme měly vyhrát za 3 body, promarnily jsme hlavně koncovku třetího setu kterou beru na sebe. Pozitivní je, že jsme poměrně jasně dokázaly vyhrát pátý set.

 

Trenér(Mitáč): My jsme ve svém důsledku spokojení že jsme dokázali vyhrát. Nicméně utkání bylo rozehrané i na vítězství v poměru 3:0. Škoda nevyužitých koncovek prvního a třetího setu ve kterých jsme vedli 23:19 respektive 24:20.

Popis utkání:

V prvním setu vedly hosté již 23:19, ale sokolky dokázaly otočit a zvítězit 26:24. Ve druhém setu vyrovnaný průběh do stavu 13:13, poté Olymp začal lépe útočit a vyhrál. V bojovném průběhu třetího setu vedly hosté 24:20, domácí vyrovnaly a proměnily pátý setbol. Ve čtvrtém setu byl Olymp lepším celkem. V rozhodujícím pátém setu opět dominovali hosté z Prahy a po zásluze zvítězily.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 47 dne: 12. 12. 2015 v hod.: 17.00 

Domácí: VK AGEL Prostějov - Hosté: VK Královo Pole

Výsledek: 3:1 (17,14,-31,18)

Rozhodčí: Ištvanech, Bohačík

Počet diváků: 300

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Tinklová, Topič, Herelová, Vargas, Gambová, Steenbergen, libero Kovářová. Střídaly: Soares, Matienzo, Weiss, Markevich

Hosté: Suchá, Tesařová, Měrková, Hrazdírová, Keddy, Pospíšilová, libero Melichárková. Střídaly: Mikelová, Šloufová, Diatková, Podhrázká

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka Solange Soares: Úplný začátek nám trochu utekl, ale potom jsme utkání měly až do konce druhého setu pod kontrolou. Pak Brno zlepšilo obranu, z naší strany tam bylo zbytečně moc chyb a proto jsme třetí sadu těsně ztratily. Nakonec s vítězstvím nebyly ještě větší problémy, ovšem samy víme, že bychom měly hrát mnohem lépe než dnes.

Trenér Lubomír Petráš: Zápas jsme měli dobře rozehraný a zbytečně si jej zkomplikovali. Potíže nastaly už v koncovce druhého setu vinou našeho polevení, kterým se soupeř chytil. My jsme odešli na přihrávce, což společně s problémy v obraně pokračovalo většinu třetí sady. Navíc její závěr mi z naší strany připadal ustrašený, tím pádem hosté zaslouženě zkorigovali. Do sestavy tak musely hráčky, jež dneska měly odpočívat, a zlepšením rytmu i výkonu jsme zbytek střetnutí zvládli v pohodě. Výsledku 3:1 je však samozřejmě škoda.

Hosté

Kapitánka Vendula Měrková: Od prvního balónu jsme nastoupily až moc opatrně a Prostějov nás dva sety jasně přehrával. V tom třetím jsme ale přitvrdily na podání, což se nám vyplatilo cenným ziskem jedné sady. Celkově bereme výsledek 1:3 u tak silného soupeře určitě jako dobrý.

Trenér Bruno Napolitano: Pro náš mladý tým je jedna získaná sada na hřišti velmi kvalitního Prostějova opravdu hodně pozitivní, zvlášť tak brzy po těžké pětisetové bitvě v Bukurešti a navíc bez zraněné Míši Doležalové. Třetí část jsme dnes odehráli skutečně výborně, jinak měl navrch favorit. Ale právě takové těžké zápasy jsou pro holky nejvíc přínosné.

Popis utkání:

Zápas 12. kola UNIQA extraligy žen ČR 2015/16 mezi volejbalistkami Prostějova a KP Brno se dlouho odvíjel přesně dle předpokladů v režii favorizovaných Agelek. Ty však ve třetí sadě výrazně polevily, čímž umožnily bojujícím soupeřkám těsně vydřít dramatickou koncovku a tím si odvézt pro ně potěšitelnou prohru. Domácí mohl těšit jen povinný zisk tří bodů do tabulky a spolehlivý výkon v první polovině utkání, zatímco jeho druhá půlka se účastnicím Champions League příliš nepovedla.

Podobně jako při nedávném střetnutí ČP se Šternberkem si kouč vékáčka musel brzy brát oddechový čas poté, co jeho chybující svěřenky rychle nabraly tříbodové manko (3:3 – 3:6). Vyplatilo se, neboť zanedlouho při smečovaném podání Tinklové se soupeřky ocitly pod zvýšeným tlakem a aktivita okamžitě přešla na domácí stranu díky dlouhé šňůře osmi míčů za sebou z 5:8 na 13:8. Rozhodnuto však nebylo tím, že jihomoravský celek  hned vzápětí zkorigoval (13:11). Jenže v dalším průběhu vstupní sady už prostějovský nápor neustál (hlavně pasáž při servisu střídající Soares) a skóre vyznělo jasně – 25:17.

Úvod druhého dějství, to byl libozvučný hanácký koncert. Tentokrát skvěle podávala Topič, celému družstvu Agelek výtečně fungovaly všechny činnosti a z toho rezultovaly dva nemilosrdné trháky. Nejprve na 8:0, pak ještě z 10:4 na 16:4. Brněnské mladice v těchto fázích vůbec nezvládaly čelit vysoké kvalitě sedminásobných mistryň republiky, které rozjely pohlednou show. A za stavu 21:7 jim nechybělo mnoho k uštědření jednociferného debaklu. V závěru se ale protivnice přece jen zvedly a nepříjemnou hrozbu odvrátily – 25:14.

Zlepšená koncovka přitom připomněla, že v hostujícím mančaftu se skrývá určitý potenciál, který Napolitanovy svěřenky naplno odkryly zkraje třetího setu (2:6). Čadova parta musela stejně jako v tom prvním dohánět ztrátu a tentokrát nešlo o tak snadnou záležitost. Po jejich předchozí dominanci totiž nezůstalo ani stopy, naopak děvčata KP se chytila dobrým servisem. A utekla dokonce na 7:12. Teprve v tomhle okamžiku favorit znovu zařadil vyšší rychlostní stupeň, aby potrestal občasné chyby méně zkušených protihráček, jež umožnily postupně otočit vývoj ve prospěch VK AGEL (11:13, 17:17, 23:21). Leč následně přišel dost nečekaně ještě jeden zvrat, kdy hrubky najednou vyráběly domácí plejerky. Pět setbolů sice dokázaly v nervózní koncovce zrušit, ovšem ten šestý nikoliv a srdnatě bojující Královo Pole překvapivě urvalo celou sadu – 31:33!

Za dané situace poslal kormidelník Prostějova na plac do té doby odpočívající tahounky Weiss s Markevich a papírově silnější soubor naplno zabral. O osudu čtvrté části tudíž od začátku nevznikly žádné pochyby, opět lépe šlapající Hanačky měly zbytek duelu pevně ve své moci kromě jednoho výpadku uprostřed setu (13:7 – 16:13). Finální výsledek přesto vypadal vinou dílčího zaváhání v dílu číslo tři jinak, než z pohledu obhájkyň titulů měl – 25:18 a 3:1. 

Marek Sonnevend

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 45 dne: 12.12. 2015 v hod.: 17:00             

Domácí: TJ Sokol Šternberk - Hosté: TJ Ostrava

Výsledek: 0:3 (-24, -18, -8)

Rozhodčí: Hudík, Ostranská

Počet diváků: 120

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Zatloukalová, M. Šenková, Němčíková, Borovcová, Janečková, Jurčíková, libera: Matoušková, Přibylová. Střídaly: Beránková, Kratochvílová, Navarová.

Hosté: Zemanová, Kukučová, Kojdová, Nachmilnerová, Součková, Toufarová, libero: Červenková. Střídaly: Zedníková, Valková, Kvapilová, Čuboňová.

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka (Markéta Janečková): O výsledku zápasu hodně rozhodla koncovka prvního setu, v níž jsme si nepohlídaly náskok. Soupeř výhrou nabyl sebevědomí a pak už utkání kontroloval.

Trenér (Martin Hroch): Z naší strany nejprve přišel výborný začátek prvního setu, v němž jsme plnili taktické pokyny, byli jsme odvážní v útoku i na přihrávce a dařilo se nám vše, na co jsme sáhli, jenže jsme nezvládli koncovku. To ovlivnilo celý zápas, protože od druhé sady začal mít soupeř navrch a zvlášť ve třetí části už na palubovce dominoval.

Hosté

Kapitánka (Iva Nachmilnerová): První set byl z naší strany nervózní, asi jsme v něm ještě zůstaly na cestě v autech. Byla tam špatná obrana a spousta chyb, naštěstí jsme však zabojovaly v koncovce a pak už to byl dobrý výkon. Za oboje musím holkám poděkovat.

Trenér (Zdeněk Pommer): Šternberk začal lépe na servisu a ujel nám delší bodovou šňůrou. Koncovku jsme však zvládli a pak už jsme byli lepší ve všech herních činnostech.

Popis utkání:

Šternberk zaskočil druhý tým extraligového pořadí hned v úvodu aktivní hrou i solidním servisem a rychle vedl v prvním setu 8:4 a 14:7. Ještě za stavu 19:13 se náskok domácího celku zdál neotřesitelný, pak se však začal pomalu rozpouštět. Od stavu 22:20 pro Sokol vytáhla Ostrava šňůru čtyř bodů v řadě a vynutila si dva setboly. Ty sice ještě Šternberanky zlikvidovaly, třetí proměněný už však znamenal vedení hostí 1:0.

Do poloviny druhého dějství to pak ještě vypadalo, že ztracená koncovka Sokolky nepoložila. Hanačky vedly 12:11, jenže poté přišla série servisů hostující Zemanové na 12:19 a bylo hotovo. Třetí část duelu se pak stala pro šternberské fanoušky noční můrou: úvodní skóre 0:6 rychle narůstalo na 3:14 a 4:16 a domácí nakonec uhráli pouhých osm výměn.

Adam Fritscher, foto: A.Lukáč

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018