16.1.2016

Výsledky 16. kola UNIQA extraligy žen ročníku 2015/2016

V 16.kole ženské extraligy se zrodily čtyři jednoznačné výsledky. Ve třech setech zvítězily hráčky Prostějova na palubovce Frýdku-Místku, Ostrava doma zdolala KP Brno, Přerov zvítězil ve Šternberku i Olomouc nad SG Brno.

TJ OSTRAVA - VK KRÁLOVO POLE

V 16. kole nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen se utkala dvě družstva, která se velmi dobře znají, protože mezi sebou poslední dvě sezóny soupeří nadmíru často. Vloni kromě základní části a nadstavby i v play-off (postup Ostravy) a v Českém poháru (postup Brna). Letos se hned po lize utkají také v Českém poháru (20.1. se odehraje zápas v Břeclavi a odveta 3.2. v Ostravě).

Podle postavení v tabulce byl papírovým favoritem domácí tým, ale vzhledem k předchozím řádkám se čekal vyrovnaný boj. Ten probíhal jen do stavu 12:12 v 1. setu, od té doby byla Ostrava výrazně lepší a udržela domácí neporazitelnost.

č. 61 dne: 16.1.2016 v hod.: 17.00

TJ OSTRAVA -  VK Královo Pole 3:0 (25:18, 25:11, 25:15)    

Rozhodčí: Zimmermann T./Kubinec J.

Počet diváků: 210

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero: Červenková. Střídaly: Součková

Hosté: Měrková, Tesařová, Diatková, Hrazdírová, Keddy, Šloufová, libero: Melichárková. Střídaly: Pospíšilová, Chevaliérová, Podhrázská.

Vyjádření:

Domácí:

Iva Nachmilnerová (Kapitánka TJ Ostrava): "Koncentrovaný výkon po celou dobu. Vyzkoušely jsme si i nové věci. Našly jsme herní klid po prohře s Olympem. Ale je pořád co vylepšovat."

Zdeněk Pommer (Trenér TJ Ostrava): "Oproti poslednímu zápasu jsme byli důraznější na servisu a po dobrém příjmu jsme přehráli soupeře pestrým útokem. Pochvala celému týmu."

Hosté:   

Vendula Měrková (kapitánka VK Královo Pole): "Tým Ostravy potvrdil svou kvalitu. My jsme se necítily komfortně v nové konfiguraci. A jsme oběť Ostravy za nepovedený zápas na Olympu."

Bruno Napolitano (trenér VK Královo Pole): "Ostrava předvedla dobrý výkon (na servisu i v obraně). V tomto nouzovém složení týmu jsme tři dny čili se nedaly čekat zázraky."

Popis utkání:

Po prohře na Olympu z minulého kola stály Ostravské volejbalistky před dvojnásobným úkolem – získat další extraligové body a dokázat, že forma nezůstala zapomenuta pod vánočním stromečkem.

Do zápasu domácí vstoupili nervózně (8:7. 12:12), ale poté se zklidnili a koncentrovanou hrou odskočili na 16:12, 20:14 a s přehledem získali 1. set.

2. set měl od začátku jednoznačný průběh (5:1, 8:3, 11:4). Ve střední pasáži následovalo malé zaváhání domácích (11:7, 13:9), ale pak suverénní výkon Ostravanek dovolil hostům získat do konce setu už jen pouze 2 body.

I ve 3. setu domácí navázali na výborný výkon v utkání (8:3, 16:9, 18:11). Po chvilkové ztrátě koncentrace, která vyvolala nutnost time-outu domácího trenéra (18:14) se hráčky Ostravy vrátily na vítěznou cestu a bez zaváhání získaly vítězství v setu i celém zápase.

Autor: Miloš Matula

 

TJ SOKOL FRÝDEK MÍSTEK - VK AGEL PROSTĚJOV

Domácí: TJ Sokol Frýdek Místek - Hosté: VK Agel Prostějov

Výsledek: 0:3 (-9,-10-19)

Rozhodčí: Topolánek/Peloušek/Sysala

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kavková, Štrbová,  Vašinová, Pavelková, Holišová, Mitrega, Libero: Radivojevičová

Střídaly: Závodná

Hosté: Gambová, Herelová, Vargas, Matines, Steenbergen, Tinklová, Libero: Kovářová. 

Střídaly: Soares

Vyjádření:

Domácí

Kapitán(Holišová): První dva sety jsme nepřihrály, pak se trápíme na útoku. Třetí set jsme se držely do koncovky. Potom se ukázala síla soupeře.

Trenér(Tůma): Soupeř nás přehrál ve všech herních situacích.

Hosté

Kapitán(Soares):  Dobrý výkon, lepší jsme byly především v útoku.

Trenér(Čada): Po dvou výborných setech jsme polevili v koncentraci a chybami v poli dovolili Frýdku odehrát vyrovnaný set.

Popis utkání:

V prvních dvou setech dominovali hosté ve všech herních činnostech, hlavně zatlačili sokolky tvrdým servisem. Ve třetím setu dokázali domácí držet krok do stavu 19:19, ale koncovka patřila hostům.

Autor: Jiří Zaoral

 

TJ SOKOL ŠTERNBERK – VOLEJBAL PŘEROV PRECHEZA

V 16. kole nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen přivítaly Šternberačky tým z Přerova. Celé utkání s přehledem vedl hostující tým. Pouze ve třetím setu hostující trochu polevily a hra byla chvílemi o něco vyrovnanější, ale i přesto Přerovačky porazily domácí 0:3.  

č.: 63 dne: 16.1.2016 v hod.: 17:00

TJ Sokol Šternberk – Volejbal Přerov Precheza 0:3 (13:25, 12:25, 20:25)

Rozhodčí: Kostka M., Dziacký J.

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Zatloukalová, Šenková M., Dudová, Borovcová, Janečková, Jurčíková, libero Matoušková. Střídali: Beránková, Kratochvílová, Němčíková, Šenková Š.

Hosté: Tomášeková, Kubínová, Kohoutová L., Kohoutová K., Svobodová, Polášková, libero Vodičková. Střídali: Šťastná.

Vyjádření:

Domácí:

Markéta Janečková (kapitánka TJ Sokol Šternberk): „Soupeři dneska chyběla klíčová smečařka Gálíková, i přesto nás jednoznačně přehrály. V prvních dvou setech jsme měly problémy na přihrávce a vůbec jsme neskládaly z kůlu.“

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „Dnešní zápas, přestože jsme na něj byli připravení dobře, protože i poslední dva tréninky vypadaly velice dobře, a tak tohle utkání jsme vůbec nezvládli. Byly jsme bez agresivity, zvlášť na servisu a útoku, servisem jsme vůbec neuškodili, přitom skoro všechno jsme měli přihráty za jedna, v podstatě dva a půl setu, Kubínová si mohla kombinovat jak chtěla, a taky jsme se první dva sety nemohli shodnout s přihrávkou a postupně ve třetím setu jsme se do toho začali dostávat, ale bohužel to bylo málo.“

Hosté:

Lucie Polášková (kapitánka Volejbal Přerov Precheza): „Z naší strany to byl kolektivně dobrý výkon, dodržely jsme taktiku a nedělaly jsme v podstatě skoro žádné chyby, takže musím holky pochválit.“

Libor Gálík (trenér Volejbal Přerov Precheza): „První dva sety byly lehké, ani jsme to tak lehké nečekali, protože přece jenom Šternberk sem tam předvádí dobré výkony. Splnili jsme fakticky výborně, nedělali jsme chyby, měli jsme to dost jednoduché. Poslední set jsme malinko ubrali v poli, ale pak jsme na síti zabrali a dokončili.“

Popis utkání:

Hostující volejbalistky od začátku nasadily tempo a v prvním a druhém setu jednoznačně s velkou převahou přehrávaly domácí s výsledkem 13:25 a 12:25, kde domácím chyběla nejen agresivita na servisu a útoku, ale i přihrávka se jim začala lépe dařit až ve třetím setu, ve kterém se začínala hra o něco srovnávat s výsledkem 20:25. Hostující tak předvedli jednoznačné vítězství s výsledkem 0:3.

Autor: Filip Koryčanský

 

VK SG BRNO - VK UP OLOMOUC

V 16. kole nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy přivítal poslední celek tabulky VK SG Brno tým z Olomouce. Celé utkání bylo v režii hostí a to především díky velmi kvalitnímu servisu, a také převaze v útoku a obraně. Domácím se nepodařilo ani v jednom setu udržet krok s Olomoucí, a jasně prohráli všechny tři sety s velkým bodovým rozdílem.

č.: 62 dne: 16.1.2016 v hod.: 18:00

VK SG Brno - VK UP Olomouc 0:3 (12:25, 9:25, 9:25)

Rozhodčí: Bohačík, Duda

Počet diváků: 15

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Přibylová, Šnellyová, Minaříková, Vaďurová, Plešingrová, Ledahudcová libero Vaňková Střídaly: Trávníčková

Hosté: Košická, Dumančič, Kubová, Michalíková, Sochorcová, Dudová libero Hronová Střídaly: Nováková, Dědíková, Čudová, Závodná

Vyjádření:

Domácí:

Veronika Šnellyová  (kapitánka VK SG Brno): „Gratuluji Olomouci k vítězství. Z naší strany špatné utkání na přihrávce i útoku. Udělali jsme až příliš mnoho chyb.“

Marek Meriač (trenér VK SG Brno): „V utkání se projevila zkušenost hostujících hráček, které nás přehrály ve všech herních činnostech. Zasloužené vítězství.“

Hosté:

Katarína Dudová (kapitán VK UP Olomouc): „Dnes jsme předvedli vyrovnaný výkon. Dařilo se nám tlačit domácí servisem a nepustili jsme SG do hry.

Jiří Teplý (trenér VK UP Olomouc): „Od začátku jsme kontrolovali vývoj zápasu, který jsme bez problému dovedli do vítězného konce.“

Popis utkání:

Od začátku utkání dominovaly hostující hráčky, které svým servisem dělaly velký problém domácím. Celkem získaly 16 přímých bodů z podání. SG Brno se nedařilo prosadit ani v útoku. Ve druhém setu se do hry dostala také Trávníčková. Olomouc postupně do zápasu nasadila všechny hráčky. Nejlépe útočící hráčkou byla s 9 body Monika Dědíková. Konečný stav utkání 3:0 pro Olomouc. 

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018