18.11.2015

Výsledky 8. kola UNIQA Extraliga žen 2015-16

č.: 030 dne: 17.11. v hod.: 17.00

Domácí: SG Brno - Hosté: Volejbal Přerov Pracheza

Výsledek: 0:3 (-8, -15, -13)

Rozhodčí: Dziacký, Topolánek

Počet diváků: 70

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Nečasová, Šmídová, Černá,Jandová, Kopáčová, Cruz, lib. Slavíková. Střídaly: Valášková, Baumruková,  Helanová, Mikulcová, Vaňková.

Hosté: Polášková , Tomášeková,Rašková, Gáliková, Kohoutová K,  Cebáková,  lib. Vodičková. Střídaly: Kohoutová L., Šťastná, Seberovsky.

Vyjádření:

Domácí

Kapitán: Tenhle zápas se nám nepovedl, nešel nám příjem podání a z nouzových nahrávek jsme udělali velké množství nevynucených chyb.

Trenér:  Bohužel, dnešní zápas nás nezastihl v nejlepší formě a předvedený výkon byl asi nejhorší, co jsme zatím předvedli. Mrzí mě, že jsme do zápasu nebyli ochotni vložit práci a energii a nepokusili se aspoň porvat o lepší výsledek. Věřím, že do Brna přijedeme lépe připraveni.

Hosté

Kapitán: Zápas se nám vydařil, hrálo se nám velmi dobře a po kolektivním výkonu jsme zaslouženě zvítězili.

Trenér: : Pro nás ten zápas splnil účel, obávali jsme se mladých děvčat trochu víc, v podstatě nám nedělali potíže na servisu… Byl to poklidný, jednoznačný zápas.

Popis utkání:

Zápas byl jednoznačnou záležitostí Přerova, který se opíral o kvalitní servis a těžil z potíži domácího celku na přihrávce a následného velkého množství nevynucených chyb, vyprodukovaných po útoku z vysokých nahrávek. Po kolektivním výkonu zvítězil Přerov zaslouženě 3:0.

Mgr. Zdeněk Kratochvil 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č: 29 dne: 17.11. 2015 v hod.: 17:00

Domácí: TJ Sokol Šternberk - Hosté: VK Agel Prostějov

Výsledek: 0:3 (-20 ,-16 ,-19)

Rozhodčí: Zimmermann, Peloušek

Počet diváků: 170

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Šenková Š., Šenková M., Dudová, Borovcová, Janečková, Jurčíková libero: Matoušková. Střídaly: Zatloukalová, Kratochvílová.

Hosté: Weissová, Topičová, Steembergenová, Vargasová,  Markevichová, Borovinšeková, libero Kovářová. Střídaly: Tinklová, Soaresová, Herelová.

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka (Markéta Janečková): Myslela jsem, že se náš team zalekne soupeře, ale podaly jsme statečný a kvalitní výkon proti favorizovanému celku.

Trenér (Martin Hroch): Náš team podal nejlepší výkon proti hráčkám VK Agel Prostějov za celou dobu mého působení u družstva. I přes prohru 0:3 jsem maximálně spokojen. Dařilo se nám na servisu i na bloku.

Hosté

Kapitánka (Solange Soaresová): I přes několik chyb v utkání jsme měly zápas po celou dobu pod kontrolou. 

Trenér (Miroslav Čada): Domácí team předvedl bojovný výkon a naše družstvo zápas ze začátku podcenilo. Špatným blokem jsme dali soupeři možnost hrát vyrovnané utkání. Zlepšeným výkonem v útoku jsme zápas nakonec rozhodli v náš prospěch.

Popis utkání:

TJ Sokol Šternberk předvedl nejlepší domácí výkon proti Prostějovu. Domácí hráčky držely s favoritem utkání krok až do koncovky první sady a byly rovnocenným soupeřem. Tam se projevila větší kvalita kádru a zkušenosti hráček Prostějova, které dotáhnuly set do vítězného konce 25:20. Podobný průběh měly i následujíc sady. Šternberské hráčky kvalitním servisem i obranou znepříjemňovaly hru soupeřkám, ale zaskočit favorita se jim nepodařilo. Utkání tak nakonec skončilo vítězstvím hráček z Prostějova 0:3.                                                                    

Mgr. Jan Gottwald

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č. 31 dne: 17.11. v 17.00 hod

Domácí: TJ OSTRAVA - Hosté: VK UP Olomouc

Výsledek: 3:1 (20,22,-22,22)           

Rozhodčí: Bohačík R./Vachutka M.

Počet diváků: 325

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kateřina Valková, Marie Toufarová, Kateřina Zemanová, Magdaléna Zedníková, Petra Kojdová, Iva Nachmilnerová, libero: Kamila Červenková. Střídaly: Markéta Kukučová, Hana Čuboňová, Kamila Součková, Petra Urbanová, Kateřina Kvapilová.

Hosté: Dudová, Košická, Dumančič, Kubová, Dedíková, Závodná libero: Hronová. Střídaly: Michalíková, Sochorcová.

Vyjádření:

Domácí:

Kapitánka Iva Nachmilnerová (Ostrava): Moc díky všem holkám, hrály jsme jako tým. Bojovaly jsme a všichni se bavili, my i diváci. Doufám, že tak budeme pokračovat i v dalších zápasech.

Trenér Zdeněk Pommer (Ostrava): Za dnešní výkon musím holky moc pochválit. A to proto, že Olomouc je ambiciózní tým. Dnes Olomouc hrála dobře, ale my jsme ji přehráli, především propracovanou a důslednou obranou. Také jsme lépe servírovali a byli jsme agresivnější v útoku. S pokorou a zdravým sebevědomím musíme jít do dalších zápasů. Pochvalu zaslouží celý tým, především Kojdová zahrála skvěle. Díky patří i fantastickým fanouškům.

Hosté:   

Kapitánka Katarína Dudová (Olomouc): První dva sety výborný servis Ostravy, my naopak ne. 3. set jsme zlepšily servis a ubránily hlavní útočnice.  Ve čtvrtém setu jsme odešly na servisu (snad 6,7 chyb) i přihrávce (spousta es).

Trenér Jiří Teplý (Olomouc)Ostrava vyhrála díky většímu nasazení a poctivosti. Když jsme zabrali ve 3. setu, tak ve 4. jsme udělali spoustu chyb na servisu, dostali řadu es. A prohru můžeme vyčítat jen sami sobě.

Popis utkání:

„Sváteční“ utkání proti sobě postavilo 1. a 3. tým extraligové tabulky, takže se předpokládal vyrovnaný boj a pěkný volejbal. Domácí se vyhřívají od začátku soutěže na špici tabulky a hosté letos prohráli jen s Prostějovem.

Hosté o sobě dávali vědět hned od počátku prvního setu (6:8, 6:9, 8:11). Při servisu Valkové se však domácí chytili, zlikvidovali odstup hostů a začali si sami vytvářet náskok (12:11, 16:12). TJ Ostrava pak postupně vedení navyšovala až na 20:14 a hosté z Olomouce už nedokázali klást větší odpor.

Do druhého setu vstoupili domácí sebevědoměji než do prvního a začali na hosty tlačit hned od prvních míčů a vytvořili si postupně velký náskok (8:4, 8:6, 13:7, 13:9, 16:11, 18:12, 22:14). Od tohoto stavu, kdy přišla na podání Kubová a výborným servisem (4. esa) dotáhla Olomouc na 22:20, v koncovce však byli lepší domácí.

Ve třetím setu se zpočátku více dařilo hostům (7:8). Pak po krátkém bodovém přetahování měly navrch hráčky Ostravy (9:8, 11:9, 17:14, 18:15). Díky vlastním chybám a servisu Závodné však dovolily hostům otočit stav na 18:20 a pak již jen nedůraznou hrou umožňovaly Olomouci náskok zvyšovat až k zisku 3. setu.

Ve čtvrtém setu převzaly taktovku do rukou opět domácí hráčky (6:2, 8:3, 9:3, 10:4, 11:5, 11:7, 11:9, 13:9, 14:10). Pak však hostům povolily dotažení svého náskoku (14:14). Od té chvíle nastala přetahovaná o každý míč, do stavu 18:17 a při servisu Součkové domácí zvýšili náskok na 23:17 a koncovku setu i zápasu už si pohlídali.

Miloš Matula

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 32 dne: 17. 11. 2015 v hod.: 17:00

Domácí:  PVK Olymp Praha - Hosté: VK Královo Pole

Výsledek 3:2 (23,23,-16,-21,15)

Rozhodčí: Muller, Rychlík

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):                                                            

Domácí: Šimáňová, Kurková, Hodanová, Vyklická, Nová, Kalhousová, libero:Dostálová. Střídaly:  Melicharová, Kopecká, Komárková

Hosté: Suchá, Tesařová, Měrková, Hrazdírová, Keddy, Pospíšilová, libero: Melichárková. Střídaly: Mikelová, Diatková, Šloufová

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka Eva Hodanová: Mohly jsme získat tři body, bohužel jsme ztratily vedení 2:0 a vlastními chybami jsme si zápas zdramatizovaly. Jsem ráda, za předvedenou bojovnost a myslím si, že diváci viděli hezké utkání. Divákům děkujeme za neúnavné povzbuzování.

Trenér Stanislav Mitáč: Utkání bylo zajímavé, divácky atraktivní a zápas měl dlouhé rozehry. Utkání bylo velmi bojovné a těší mě, že naše hráčky chtěli vyhrát. Zápas byl důležitý, protože pravděpodobně bude Olymp s Brnem bojovat o postup do silné čtyřky. Tímto jsme byli trochu svázaní. Hezké momenty jsme střídali s hrubkami (mnoho servisů na libero, zkažené podání). Utkání bylo naším soubojem s Měrkovou, ale ve třetím a čtvrtém setu jsme Vendulu neubránili. Obě družstva mají limit v nahrávačkách. Jsem spokojen s vítězstvím a toto utkání hráčkám dalo moc.

Hosté

Kapitánka Vendula Měrková: Zabojovali jsme a podařilo se nám vyrovnat ze stavu 0:2 na 2:2. Poslední setu beru na sebe.

Trenér Bruno Napolitano: Myslím, že jsme viděli velmi dobrý a dramatický zápas. Zápas hrály sice mladé hráčky, ale viděli jsme výbornou obranu a skvělý zápas. Pro naše hráčky je takový zápas lepší než týdenní trénování.

Popis utkání:

Brněnským hráčkám se podařilo na začátku utkání odskočit ze stavu 4:4 na 9:4 hlavně zásluhou dobře hrající Měrkové. Ačkoliv Olymp bojoval, dařilo se mu pouze náskok soupeře korigovat (15:18), po dalších dvou bodech soupeře to s domácím týmem vypadalo zle, ale za stavu 20:23 Olymp zabojoval – dvakrát blokoval, Královo Pole udělalo dvě nevynucené chyby a ze zisku setu se radovaly pražské hráčky. Druhý set byl vyrovnaný, oba týmy předváděly pěkné akce, které střídaly s nevynucenými chybami. Olympu se podařilo dostat do vedení 20:17, aby vzápětí prohrával 20:21, ale stejně jako v prvním setu byl v koncovce lepší. Brno nezlomily dvě špatně sehrané koncovky a ve třetím setu získalo náskok 8:3, Olymp se opět vzepjal ke stahovací jízdě, kterou si ale chvílemi komplikoval zbytečnými chybami, takže se mu podařilo zkorigovat pouze na stav 14:16 ale set Bno bez problémů dohrálo. Volejbalová bitva pokračovala i ve čtvrtém setu. Olymp vedl záhy 8:4, vzápětí prohrával 8:10, poté odskočil na 16:12. Brno sice zkorigovalo na 16:17, za stavu 19:16 a 20:18 to vypadalo velmi nadějně pro Olymp, ale Brno bylo úspěšnější.

Rozhodnout se muselo tedy až v pátém setu. Zpočátku Olymp působil nervózním dojmem, prohrával 2:5, naštěstí se rychle dostal do hry a vedl 6:5 a 8:6. Brno ovšem uhrálo pět bodů v řadě (8:11, dokonce vedlo 13:10, ale v nervy drásající koncovce Olymp zápas zlomil a nakonec vyhrál celý zápas a získal dva body.

Jiří Trochta

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

p. družstvo utkání V3 V2 P1 P0   sety míče body
1. TJ Ostrava 7 6 1 0 0   21:6 650:558 20
2. VK Agel Prostějov 7 6 0 1 0   20:4 575:423 19
3. VK UP Olomouc 7 5 0 0 2   16:8 554:465 15
4. PVK Olymp Praha 7 4 1 0 2   15:9 537:499 14
5. Volejbal Přerov Precheza 7 3 0 1 3   12:13 529:498 10
6. VK Královo Pole 6 1 1 1 3   10:15 548:554 6
7. TJ Sokol Šternberk 8 1 1 0 6   10:20 568:696 5
8. TJ Sokol NIBE Frýdek - Místek 6 1 0 0 5   5:16 397:507 3
9. VK SG Brno 7 0 0 1 6   3:21 409:567 1
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018