21.11.2015

Výsledky 9. kola UNIQA Extraliga žen 2015-16

č.: 35 dne: 21. 11. 2015 v hod.: 17.00

VK AGEL Prostějov - VK SG Brno 3:0 (10,13,6)

Rozhodčí: Trumpeš a Zimmermann

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Weiss, Steenbergen, Topič, Vargas, Borovinšek, Matienzo, libero Kovářová. Střídaly: Herelová, Soares, Tinklová.

Hosté: Nečasová, Baumruková, Valášková, Helanová Mikulcová, Cruz, libero Slavíková. Střídaly: Vaňková, Šmídová.

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka Solange Soares: Bylo to ještě jednoznačnější než včera díky tomu, že jsme předvedly o něco lepší výkon. Naše výpadky měly krátké trvání a neobjevilo se jich moc, neboť jsme k zápasu přistoupily soustředěně. Pochopitelně není ideální, že jsme před bitvou v Itálii hrály čtyřikrát s papírově slabšími týmy, ale my si to vynahrazujeme maximální kvalitou na trénincích.

Trenér Miroslav Čada: Vzhledem k tomu, že dnes šlo o naše poslední utkání před duelem Champions League v Casalmaggiore, jsme potřebovali postavit nejsilnější sestavu v zájmu udržení zápasového rytmu klíčových hráček. SG na to doplatilo hodně vysokou porážkou, což je mi svým způsobem líto. Na druhou stranu tenhle výběr pod brněnskou hlavičkou hraje ženskou extraligu a s něčím takovým musí počítat.

Hosté

Kapitánka Tiziana Baumruková: Se včerejškem, kdy jsme docela držely krok, se dá srovnat asi jen první set a kousek druhého. Naopak třetí už byl takové vraždění neviňátek. Projevilo se, že domácí nastoupili v nejsilnější sestavě, například Vargas si docela zařádila. Přesto bych dva dny v Prostějově brala pozitivně. Nasbíraly jsme spoustu zkušeností a chvílemi jsme proti jasnému favoritovi hrály slušný volejbal.

Trenér Aleš Novák: Hráli jsme třetí zápas ve třech dnech, což se na holkách v dané sestavě projevilo unaveným výkonem. Ale simuluje to kvalifikaci o Mistrovství Evropy či samotný šampionát, takže je potřeba si i tímto způsobem zvykat. Favorit na nás vytvářel velký tlak už od servisu a tentokrát jsme vůbec nestačili. Musím říct, že prostějovská děvčata mají hodně odehráno a je vidět, že mají i kvalitně natrénováno.

Popis utkání:

Volejbalistky Prostějova a SG Brno nastoupily proti sobě zase v hale Sportcentra DDM po uplynutí pouhých dvaadvaceti hodin, tentokrát v rámci 9. kola UNIQA extraligy žen ČR 2015/16. A v pomyslné odvetě už hostující teenagerky nedokázaly zdaleka tolik vzdorovat hlavně v drtivém závěru, díky němuž Agelky zůstaly pouhý bodík za svým rekordně vysokým vítězstvím v novodobé historii elitní národní soutěže.

Do druhého vzájemného střetnutí ve dvou dnech poslal domácí kouč silnou sestavu, která s velkou pravděpodobností nastoupí i ve středu na půdě Casalmaggiore. A v takovém složení měly Hanačky vcelku logicky od začátku jasně navrch. Rychle vedly 9:3, a to ještě dva body ze tří darovala SG zbytečně Vargas vyhozenými smečemi. Pak se průběh – stejně jako několikrát o den dříve – na chvíli vyrovnal (11:6), než zkoncentrované vékáčko rozjelo při podání Weiss bodostroj vedoucí k prudkému trháku na 22:7. A zanedlouho se zrodil téměř jednociferný výsledek vstupního setu – 25:10.

Jenže favoritky hned zkraje druhé sady citelně polevily, naopak mladičké soupeřky výrazně přidaly. A z toho rezultovalo nečekané vedení hostů 3:4. Ještě do stavu 8:7 se chybující Agelky herně hledaly, aby vzápětí znovu přidaly. Jakmile dobře přihrály, pronikavě kralovaly v útoku. Oproti pátku navíc předváděly o něco lepší obranu, tím pádem juniorská reprezentace naší republiky složitěji hledala cestu k úspěšným výměnám. Ve druhé polovině prostředního dějství jich předvedla minimum a skóre tak opět narostlo do velkého rozdílu – 25:13.

Ve třetí části prostějovské družstvo svůj tlak ještě vystupňovalo. Od první ztracené rozehry potáhlo při servisu Topič dlouhou třináctibodovou sérii a rázem to bylo nekompromisních 13:1! Bezradné Brňanky v této fázi kupily pod náporem VK jednu hrubku na druhou, hrozil krutý debakl. Který také přišel a měl konkrétní podobu zisku pouhých šesti míčů esgéčka v posledním setu. Za jednapadesát minut čistého času bylo tudíž vymalováno – 25:6 a 3:0.       

Marek Sonnevend

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 36 dne: 21.11.2015 v hod.: 17:00

TJ Sokol Frýdek Místek - TJ Sokol Šternberk 3:1 (-21,10,21,12)

Rozhodčí: Topolánek, Peloušek  

Počet diváků: 300

Sestavy (od zóny I):

Domácí:,Holišová, Vašinová K, Pavelková, Štrbová, Mitrega, Uhrová ,  Libero : Radivojevičová. Střídaly: Kavková, Vašinová I.

Hosté: Šenková Š, Šenková M, Dudová, Borovcová, Janečková, Jurčíková, libero: Matoušková. Střídaly: Beránková, Navarová, Zatloukalová.

Vyjádření:

Domácí 

Kapitán(Holišová): V prvním setu jsme se trápily na přihrávce. Potom přišlo zlepšení na servisu i na příjmu a kolektivně jsme zápas dotáhly do vítězného konce. Musím pochválit Dáju Pavelkovou a Agi Mitregu.

Trenér(Tůma):  V prvním setu jsme odešli na přihrávce. V dalších setech jsme soupeře přehráli ve všech herních činnostech. 

Hosté

Kapitán(Janečková):Utkání jsme začaly dobře, nechápu co přišlo za výpadek nedokázaly jsme ubránit soupeřovy útočnice a my jsme byly na útoku naprosto neúčinné.

Trenér(Hroch):Z naší strany katastrofální zápas. Začalo to na příjmu. Dneska až na vyjímky transparentní blokařky. Dnešní hra nebyla o soupeři ale o nás.

Popis utkání:

V prvním setu si hosté udržovali několika bodový náskok, vedly již 14:6, domácí dokázaly dvakrát stáhnout na rozdíl jediného bodu, ale to bylo z jejich strany vše. Ve druhém setu dominovaly domácí hráčky, kde hlavně díky servisu Vašinové K. a dobrému útoku.Ve třetím setu Frýdek Místek dokázal vést 21:13 hosté dotáhly na 21:19, ale koncovka patřila domácím.

Čtvrtý set byl také v režii domácích, kteří po zásluze zvítězili.

Jiří Zaoral

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: EX-Z-34 dne: 21. 11. 2015 v hod.: 18.00

Volejbal Přerov Precheza - TJ Ostrava 2:3 (27, -25, 18, -23, -16)

Rozhodčí:  J. Slezák, T. Kavala,

Počet diváků: 205

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Polášková, Tomašeková , Rašková, Gálíková, K. Kohoutová, Cebáková, libero:  Vodičková. Střídaly: Šťastná, Svobodová,

Hosté:  Válková, Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, libero Červenková. Střídaly:  Součková, Kukučová, Čuboňová, Urbanová, Kvapilová

Vyjádření:

Domácí

Kapitán - Lucie Polášková: Odehráli jsme dobré utkání.  Neproměnili jsme nadějně rozehrané koncovky, a proto jsme prohráli.  

Trenér - Libor Gálík:  Byl to krásný zápas se smutným koncem pro nás. V tie-breaku  jsme si to za stavu 14:10 podělali sami. Věděli jsme, že je Ostrava silná v koncovkách. Musíme být pokorní a odrazit se z toho dále. 

Hosté

Kapitán – Iva Nachmilnerová: Jsem moc ráda za výhru. Bojovali jsme, i když nám to dnes herně moc nešlo. Přerov hrál velmi dobře a na naší straně bylo tentokrát více chyb. 

Trenér – Zdeněk Pommer: Dnes jsme uhráli důležité vítězství.  Věděli jsme ,že Přerov doma dobře servíruje, a to se potvrdilo. V koncovce pátého setu jsme nesložili zbraně a bojovali do posledního balonu.  První část soutěže jsme neprohráli se žádným soupeřem a za to patří holkám poklona. 

Popis utkání:

Nesmírné drama nabídlo utkání s lídrem tabulky. S výjimkou třetího setu, kdy Přerovanky odskočily na šest bodů a soupeřky marně dotahovaly, byly všechny koncovky velmi vyrovnané. Škoda, že domácí Cebáková nenašla více odvahy v koncovce druhého setu, kdy na setbol zahrála místo razantního útoku lehký míč do sítě a bohužel to samé zopakovala v tie-breaku za stavu 14:10 pro Přerov. Ostravu to nakoplo a překlopila misky vah na svou stranu.

Stanislav Šmidák

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č: 33 dne: 21.11. 2015 v hod.: 17:00              

VK UP Olomouc - PVK Olymp Praha 3:0 (17, 21, 21)

Rozhodčí: Dušek, Müller 

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Dudová, Košická, Dumančićová, Kubová, Dedíková, Závodná, libero Hronová. Střídaly: Michalíková, Sochorcová.

Hosté: Kopecká, Hodanová, Šimáňová, Nová, Kalhousová, Vyklická, libero: Dostálová. Střídaly: Melicharová, Kurková, Komárková, Bartošová.

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka (Katarína Dudová): Po porážce v Ostravě jsme se jako tým semkly, dnes jsme podaly dobrý výkon a po zásluze vyhrály 3:0.

Trenér (Jiří Teplý): Hosté začali špatně a my naopak hráli dobře v poli a na servisu. Ve druhém setu nás však postihla menší krize a ztráta koncentrace, Olymp se chytil a od té chvíli to byl zápas, který se musel divákům líbit. Po porážce v Ostravě jsme potřebovali znovu nabýt sebedůvěru, což se nám podařilo. I proto jsem za tuto výhru rád.

Hosté

Kapitánka (Eva Hodanová): Z naší strany to bylo nevydařené utkání. Trvalo nám až příliš dlouho, než jsme si zvykly na domácí halu. Pořád ještě děláme hodně chyb a máme problémy v komunikaci na hřišti. Každá z nás by se měla rozmyslet, co a jak chce v letošní sezoně hrát.

Trenér (Stanislav Mitáč): Gratuluji soupeři ke zcela jasnému a zaslouženému vítězství. Do utkání jsme vstoupili špatně na útoku i přihrávce. Až od poloviny druhého setu jsme začali hrát jakž takž volejbal, který bychom chtěli předvádět. Přísnější měřítko však z naší strany snesl snad až třetí set.

Popis utkání:

Domácí tým začal proti úřadujícímu vicemistrovi odvážně a rychle vedl 6:1 (na podání Košická) a 13:4 (Kubová). Od stavu 22:11 sice vysokoškolačky pustily protivníka ke korekci, přesto s přehledem ovládly úvodní set.

Druhá sada dlouho vyhlížela obdobně; po servisech Dumančićové, Dedíkové a Košické to bylo 18:9 a zdálo se být rozhodnuto. Jenže i vzhledem k pár kontroverzním rozhodnutím mladé rozhodcovské dvojice se stav 22:15 rázem změnil na 23:21, koncovku však univerzita zvládla.

Nejvyrovnanější byl nakonec třetí set; po jeho dlouho vyrovnaném začátku se Hanačky dostaly do vedení 15:11, Olymp sice ještě několikrát snížil, aby po servisu Kubové vedl domácí celek 21:14. A poslední dramatická zápletka: od stavu 24:17 promarnila univerzita hned čtyři setboly, nakonec však mohla slavit důležité vítězství.

Adam Fritscher

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018