20.11.2018

Extraligu kadetů vede zatím neporažená Příbram. Mistr z Brna se neudržel v první lize

Tato část nejvyšší české kadetské soutěže 2018/19 už probíhala systémem turnajů tří pětic a poslední čtveřice, z nichž poslední dva sestupují do nižší části a vítěz s druhým postupují do vyšší. Jediným prvním celkem, který nezakusil v této fázi hořkost prohry, byl VK Příbram. Všichni ostatní, kromě Českých Budějovic, minimálně jednou prohráli. Ukazuje to na skutečnost, že kadetská extraliga je letos velmi vyrovnaná.

 

V první „pětce" se na čelo tabulky utrhla Příbram. Jediný zápas, kde ztratila bod při výhře 3:2, byl paradoxně se sestoupivší Duklou Liberec. Pro tu to byl za celý turnaj jediný získaný bod. Těsně za příbramským týmem se drží Lvi Praha. Ti po krkolomném postupu do první skupiny zabrali a budou se snažit naplnit své předsezónní plány. „Cíl je určitě medaile! Nejlépe finále," směje se trenér Lvů Jan Malina a vážnějším tónem dodává, „bude to ale hodně těžké. Týmy v soutěži jsou plné reprezentantů a ta je hodně vyrovnaná." 
Obhájce titulu z Brna měl co dělat, aby v první pětce zůstal. Nakonec sice zvítězil nad poslední Duklou, ale na setrvání v elitní skupině to nestačilo. VK Ostrava po skvělé sobotě, kdy ztratil jediný set, nezvládl druhou část turnaje a dvakrát prohrál. Nenavázal tak na výhru 3:1 nad pražskými Lvy z minulého turnaje.

V druhé skupině se z postupu mezi nejlepší radují Velké Meziříčí a Kolín. Mezi oběma postupujícími byl rozdíl pouze jeden bod. Skupinu nemění Hradec Králové, který se umístil přesně ve středu tabulky. Setrvání bylo ale velmi těsné, jelikož sestupující Kojetín získal stejně bodů, avšak prohrál více setů. Poslední ve skupině byl Nový Jičín, který díky zápasům dovedeným do tiebreaku získal tři body.

Matematika si zašpásovala ve třetí pětici, kde se na druhém místě za VSC Zlín umístily České Budějovice, i když měly lepší skóre a na rozdíl od prvního ani jednou neprohrály. Zlín však dokázal vícekrát zvítězit za „plný počet" a o umístění na prvních dvou příčkách tak rozhodl jediný bod. Třetí skupině zůstavají věrné Svitavy, které s velkým odstupem na poslední dvě družstva, Beskydy a Českou Třebovou, mohou zůstat klidné.

Jediná čtyřčlenná a zároveň poslední skupina také nepřinesla klidný průběh. Na prvních třech místech se se shodným bodovým ziskem předháněly týmy Proseku, Ústí nad Labem a Blue Volley Ostrava. Všechna tři družstva měla po dvou výhrách a jedné prohře a tak musel rozhodovat až podíl setů. Ostravští hráči si vytáhli pomyslného černého Petra a příště se opět budou snažit postoupit. Společnost jim bude dělat Karlovarsko, které ve skupině prohrálo všechny sety a nezískalo tak ani bod.

Výsledky a tabulky ZDE

 

Autor: Tomáš Horáček

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018