18.11.2018

ZŠ Šenov – mám rád nováčky

ZŠ Šenov je opravdu nováčkem v projektu „Partnerská škola ČVS“, 2018. A opravdu mám rád nováčky. Je z nich cítit entuziasmus, nadšení, mají radost z Vaší přítomnosti, člověk má dojem důležitosti. Prostě je to fajn. Samozřejmě, že cílem projektu „Partnerská škola“ není jen ten první efekt, to nadšení ze získání diplomu, získání materiální podpory. To by bylo málo. Za více než šest let trvání projektu se už vyskytly školy, které skvěle a exkluzivně začínaly a leckdy neslavně končily. Samozřejmě, že v tomto okamžiku nevím …. ??? Jenže nějakou zkušenost mám a více než 40 let pohybování se ve volejbalovém prostředí mě naučilo vidět a tušit věci, které mohou unikat méně zkušeným a méně znalým.

ZŠ Šenov je sice v projektu nováček, ale předání zorganizoval jako zkušený matador a dlouholetý účastník projektu. Zorganizování školního kola barevného minivolejbalu, spousta nadšených a veselých dětí, krásná tělocvična, perfektní ozvučení, vtipný moderátor, přítomnost těch, co jsou pro mládežnický sport Ti nejdůležitější. Prostě bomba, jak by se asi vyjádřil někdo o trochu, spíše o moc mladší.

Takže přítomna byla samozřejmě paní ředitelka Mgr. Naděžda Pavlisková, starosta města a dlouholetý rozhodčí extraligy Ing. Jan Blažek, místostarosta Ing. Tomáš Holuša, představitel VK Ostrava Tomáš Zedník a výborný moderátor, učitel Tv a trenér v jedné osobě, Martin Vaculík. Předání před zaplněnou tělocvičnou mělo spád, atmosféru a plně naplnilo smysl projektu „Partnerská škola ČVS“ a to dostat do jednoho místa představitele oddílu, který pracuje s dětmi, ředitelku školy, kam děti chodí a zřizovatele, který to všechno zastřešuje. Ideální stav.

A teď bych měl vysvětlit, proč jsem více optimistou než pesimistou pokud se týče budoucnosti volejbalu na PŠ ZŠ Šenov. Někdy se jako klišé používají slova, že vše je o lidech. Je to sice klišé a ne vždy úplně pravdivé, ale je hodně pravdivé. Paní ředitelka Mgr. Naděžda Pavlisková šéfuje škole, která má přes 750 žáků. Kdo trochu zná školství, ví, že to je pěkná řehole šéfovat takovému kolosu. Činila na mě dojem znalosti, klidné síly s kombinací toho správného nadšení pro sport jako pedagogického prostředku působení na děti. Mít volejbalistu jako starostu města, co si přát více. Tomáš Zedník, který si je vědom jaký poklad má v podobě ZŠ Šenov se 750 žáky. Martina Vaculíka jako trenéra zatím neumím posoudit, ale to jak organizoval a řídil celý turnaj a předání certifikátu PŠ na mě udělalo dojem. Takže když se to vše sečte, je to velká šance, aby o ZŠ Šenov bylo v budoucnosti slyšet jen a jen to ……!!!!

 

Autor: Jiří Zach - svazový trenér mládeže - chlapci

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Trousil / Westphal 2:0 (21:13, 21:17)

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018