4.9.2012

Zpráva o srazu RD kadetů – chlapci ´95/96 – turnaj v Radotíně

logo

Termín srazu: 31. 8. – 2. 9. 2012

Místo: Radotín

Hráči:

Pražák Jan, Rychecký Adam, Džavoronok Donovan (Brno)

Motyčka Jakub, Duc Luan Truong (Zlín)

Hrdý Jan, Pavelka Tomáš, Galabov Jan (ČZU Praha)

Tibitanzl Martin, Kraffer Jiří (Č. Budějovice)

Bláha Mirek (Velké Meziříčí)

Hora Petr (Hradec Králové)

Na konci prázdnin odehrálo RD kadetů víkendový domácí turnaj v Radotíně. Družstvo přijelo do domácího prostředí rovnou z neúspěšného mezinárodního turnaje na Slovensku, kde prohrálo všechna svá utkání v konkurenci týmů Polska, Slovenska a Maďarska.

Nálada samozřejmě nebyla dobrá a bylo potřeba namotivovat a připravit tým na domácí turnaj, což se víceméně podařilo. Během celého turnaje jsme podávali stabilnější a bojovnější výkony než na Slovensku. Některé pasáže zápasů lze dokonce hodnotit vysoce pozitivně a bude důležité se od toho odpíchnout a zvyšovat postupně herní standard družstva.
Družstvo má veliké rezervy právě v udržení kvality hry po celé utkání (často i po celý set). Z herních činností lze vyzdvihnout hodně úspěšný blok, slušný útok a překvapivě slušnou přihrávku. Naopak lze konstatovat malou pestrost hry nahrávačů, pomalou nahrávku a katastrofický servis. Speciálně na servis se musíme zaměřit a zároveň sami hráči individuálně na trénincích v klubech. V sobotu jsme se postupně utkali na tři hrané sety s týmy Dobřichovic, ČZU Praha a kadety OK Vojvodina Novi Sad (SRB). V neděli jsme odehráli zápas o třetí místo znovu s mladými Srby. Nyní máme tři týdny pauzu a sejdeme se opět 27.- 30.9.2012 na VT v Radotíně, v rámci kterého odehrajeme první nedělní zápasy II.NL s týmy Praga a Netolice.

Výsledky:

Sobota 1.9.2012

Kadeti ČR 95 – TJ Sokol Dobřichovice 1:2

ČZU Praha – OK Vojvodina Novi Sad 95 3:0

TJ Sokol Dobřichovice – OK Vojvodina Novi Sad 95 3:0

ČZU Praha – Kadeti ČR 95 3:0

ČZU Praha  – TJ Sokol Dobřichovice 1:2

Kadeti ČR 95 – OK Vojvodina Novi Sad 1:2

Neděle 2.9.2012

O 3.místo

Kadeti ČR 95 – OK Vojvodina Novi Sad 2:3

Finále:

ČZU Praha  – TJ Sokol Dobřichovice 3:0

logo

Jan Malina (ČZU Praha):
Rádi jsme se turnaje zúčastnili. Jsme v tvrdé fyzické přípravě a doslova jsme si odskočili z posilovny do haly. Na hráčích byla vidět chuť na balóny a jsme spokojeni s předvedeným výkonem i odehranými zápasy.“

Ladislav Sejk (TJ Sokol Dobřichovice):
Pro nás super zápasy. ČZU s nahrávačem Bartůňkem byli nad naše síly, ale jinak jsme spokojeni. Hlavně jsme mohli zapojit do utkání postupně všechny hráče.“

Dragan Čučkovič (OK Vojvodina Novi Sad):
Prožili jsme fantastické čtyři dny v Praze a chci poděkovat domácím za skvělou organizaci. Cítili jsme se u vás skvěle. Perfektní volejbalové prostředí, zázemí, zajímavý seminář a nezapomenutelná prohlídka Prahy. Mužské týmy byli kvalitní a lepší, přesto to byla zajímavá konfrontace. Naše zápasy s kadety ČR byly hodně vyrovnané a dle mého názoru velice přínosné pro mladé hráče.“

Tomáš Pomr (Kadeti ČR):
Turnaj splnil naše očekávání. Jen mě mrzí, že se nepřišlo podívat více diváků. Chtěli jsme se ukázat v ostrých zápasech našim volejbalovým příznivcům. Bohužel se nám nepodařilo zvítězit v zápasech s mladými Srby, i když jsme k tomu byli velmi blízko. Na druhou stranu pozorujeme postupné zlepšování hry a musíme neustále tvrdě pracovat a zlepšovat se ještě více a rychleji. Osobně bych chtěl zejména poděkovat týmům ČZU a Dobřichovic, jak profesionálně a zodpovědně k turnaji přistoupili a ocenit jejich předvedené výkony.“

Hodnocení výkonu hráčů na turnaji:

Hrdý Jan (nahrávač - ČZU Praha):
Předvedl slušný výkon. Musí být odvážnější, drzejší. Málo hraje středem a musí zrychlit nahrávku do kůlu.

Duc Luan Truong (nahrávač - Zlín):
Podobný výkon jako Hrdý. Byl přesnější a hrál trochu víc středem, ale je to málo. Výborný plachtící servis. Musí zapracovat na rychlosti nahrávky. Umí to dobře rychle s Džavoronokem, ale nesmí se bát zrychlit hru i s ostatními smečaři.

Pražák Jan (blokař – Brno):
Podává stabilní výkony, ale musí být více „vidět“. Slušný plachtící servis.  Nutně musí zrychlit pohyb. Jak při bloku tak při útoku. Má dobrou předvídavost a odhad u sítě, ale pomalý přesun. Na útoku je také pozdě a nehraje „otočku“.

Tibitanzl Martin (blokař – Č. Budějovice):
Na turnaji se několikrát rozehrál k dobrému výkonu díky euforii a nasazení. Byl úspěšný na bloku a několikrát výborně útočil „čtyřku“. Na útoku má problematický odraz, je nalepený u sítě. Také útočí pouze do diagonály. Na bloku zatím nemá moc přehled a předvídavost. Musí se zaměřit na komunikaci u sítě a naučit se číst hru. Nutně musí zapracovat na podání, které je katastrofické. Jeho plachtící servis „z chůze“ není možné provádět na reprezentační úrovni!!! Má vysokou chybovost podání vzhledem k jeho „účinnosti“.

Hora Petr (blokař – Hr. Králové):
Nejmenší parametry z blokařů nahrazuje lepším provedením činností. Jediný z blokařů splňuje na útoku rychlost, zároveň umí smečovat oba směry. Má rychlé zápěstí. Také dobrý odhad na bloku. Je schopen rychlého přesunu, ale musí zapracovat na přeložení rukou přes síť. Často dostává „kapsy“. Na turnaji katastroficky podával. Vysoká kazivost jindy slušného plachtícího naskočeného servisu ho provázela celým turnajem.

Rychecký Adam (univerzál – Brno):
Odehrál celý turnaj s vysokou úspěšností útoku. Splňoval roli diagonálního hráče. Jeho předností je trvdý útok z vysoké nahrávky. Bohužel je velice náchylný na přesnost nahrávky, což je dáno jeho špatnou pohyblivostí a koordinací. Také jeho smečařský rozběh je technicky „nečistý“ a je potřeba na něm hodně individuálně pracovat. Přes jeho úspěšnost má v sobě veliké rezervy. Pokud se ho podaří technicky srovnat, zkoordinovat a pokud ba ještě zamakal na výskoku. Je to tréninkový typ. Jeho výkon vždy hodně roste úměrně pobytu na soustředění a minut strávených na palubovce.

Džavoronok Donovan (smečař – Brno):
Přes jeho nízký věk (roč.97) byl jeho výkon vysoce spolehlivý. Málo chybuje, a pokud byl na hřišti, hráli jsme stabilněji. Musí začít pracovat na zrychlení provedení útoku. Jak v rychlosti rozběhu, tak v samotném úderu je málo dynamický. Také rasance úderu je nedostatečná, což je částečně dáno tím, že se pomaleji rozbíhá (skáče z místa) a hraje míč moc nad hlavou, ne před sebou. Ještě ho často udeří nad levým ramenem. Musí zapracovat na útoku do diagonály. Dobře přihrával. Má pro to předpoklady. Přihraje přesně i přes špatné postavení. Má to v rukách. Na tom také musí pracovat. Dobře a jistě bránil v „šestce“. Veliký talent a již pevná součást našeho týmu.

Galabov Jan (smečař – ČZU Praha):
Na turnaji dobře útočil. Tam potvrdil své dobré předpoklady. Musí se vyvarovat občasných útoků do sítě. Také úspěšný při útoku ze zóny 6. Má také předpoklady pro dobrý smečovaný servis a umí ho. Zatím však neprodá v utkáních. Tam často chybuje, nebo dává lehký servis. Je nutné, aby šel i v utkání do podání naplno a stabilizoval svoji úspěšnost. Díky své často nepřesné přihrávce se většinou brzy během utkání stane terčem soupeřova podání, s čímž si neumí poradit a jeho kvalita hry tím klesá. Musí napřihrávat tisíce míčů jak v reprezentaci, tak v klubu.

Pavelka Tomáš (smečař – ČZU Praha):
Předvedl slušný výkon, ale odehrál v reprezentaci již povedenější zápasy. Nyní nebyl tím úplným lídrem jako na minulých akcích. Zvládá dobře všechny činnosti, ale zároveň musí všechny zlepšovat. Také zejména na servisu velice nevyrovnaný.

Kraffer Jiří (Č. Budějovice):
Do sobotních bojů nezasáhl. V neděli již měl školní povinnosti. Doplatil na to, že potřebujeme již nutně hrát na úspěšný výsledek a byl s tím srozuměn. Prostor tentokrát nedostal, ale příště na něho určitě také dojde.

Motyčka Jakub (libero – Zlín):
Výborně přihrával celý turnaj. Míče zadarmo řešil stoprocentně, jasně, s chladnou hlavou a vysoce kvalitně. Zároveň byl velmi špatný v obraně v poli. Mnohokrát nevybral jasný útok do postavení. Často uhýbá před míčem.

Bláha Miroslav (libero – Velké Meziříčí):
Na turnaji pravý opak Motyčky. Nedařilo se mu tolik na přihrávce, pro míče zadarmo chodil nejistě. Byl lepší při obraně v poli. Hodně míčů v poli ubránil, chodil pro ulívky.

 

Tomáš Pomr
(manažer týmu) 

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018