16.5.2012

Zpráva o srazu RD kadetů roč. ´95/96

logo

Termín srazu: 11. – 13. 5. 2012

Místo: Radotín

Hráči:

  • Pražák Jan, Malášek Adam (Brno)
  • Šmídl Matěj (Letovice)
  • Motyčka Jakub, Duc Luan Truong (Zlín)
  • Hrdý Jan, Galabov Jan (ČZU Praha)
  • Kraffer Jiří (Plzeň)
  • Tibitanzl Martin (Č. Budějovice)
  • Balon Jakub (Ostrava)
  • Bláha Mirek (Velké Meziříčí)
  • Blažek Albert (Kolín)
  • Hora Petr (Hradec Králové)

Další soustředění RD kadetů proběhlo tradičně ve sportovní hale v Radotíně. Radotín se již stal naším pravidelným útočištěm a poskytuje nám vynikající podmínky pro přípravu. Jak halou (pravidelně využíváme během tréninků dva kurty), tak ubytováním (přímo na hale) a v neposlední řadě výbornou stravou (díky restauraci BODLO).

Tohoto srazu se zúčastnilo 13 hráčů a chtěli jsme vidět zejména hráče, kteří se nevešli do nominace na Srbsko, většinou z důvodu kvalifikace na republiku žáků. Odtrénovali jsme celkem 4 tříhodinové tréninkové jednotky. Zaměřili jsme se opět na zdokonalování herních činností s důrazem zejména na blokování a podání. Blokování je vždy v tomto věku běh na dlouhou trať, ale lze říci, že se s tím hráči vypořádali kvalitně.
Hlavní trenér John hráčům také nastínil naši filosofii blokování, kdy zdůraznil zejména systematické blokování „každý svého hráče“ a NE „od středu“. Toto bude trenér John ještě podrobně komunikovat a ladit s klubovými trenéry.

Jak jsme byli spokojeni s kvalitou blokařských cvičení, tak to rozhodně nelze říct o nácviku podání. To se nám jevilo docela jako katastrofální. Podání nemá hlavu ani patu. Vysoká chybovost, nesoustředěnost, nestabilita. U smečovaného podání byl hlavní kámen úrazu vlastní nadhoz míče. Plachtící podání postrádalo kvalitu. Pomalý let míče vysoko nad sítí. Je nezbytné na tomto pracovat. Výhodou je, že se dá podání nacvičovat individuálně, takže jsme apelovali na hráče, aby v klubech tuto činnost individuálně trénovali. Standardem každého hráče by mělo být jedno podání „na riziko“ (ale neznamená to, že dám 1 z 5!!!) a druhé tzv. „na jistotu“, u kterého bychom měli být schopni trefit alespoň polovinu hřiště, kterou chceme.


Takto tuto činnost nezvládal ani jeden ze zúčastněných hráčů!!! Velikým pozitivem pro trenéry bylo vidět v akci hráče, kteří z různých důvodů nebyli nějakou dobu v nominacích. Jednalo se o hráče Hrdý, Malášek, Kraffer a Duc Luan Truong. Se všemi byla spokojenost, herně bez větších problémů zapadli. Zejména nahrávačkou dvojici Hrdý / Truong je třeba pochválit. Jejich nahrávky nepostrádaly přesnost, díky čemuž byla herní cvičení kvalitně prováděna.
Jediným negativem srazu byla zdravotní indispozice (žaludeční potíže) Alberta Blažka, který absolvoval pouze jeden trénink a poté nás z preventivních důvodů opustil.

V rámci tohoto soustředění jsme také vyzkoušeli blokaře Šmídla na postu diagonálního hráče. Lze konstatovat, že je velice přizpůsobivý a má předpoklady útočit z vysoké nahrávky. Je limitován pohyblivostí v poli, což se jevilo jako veliká slabina, ale samozřejmě se dá na všem pracovat. V současné době se realizační tým dohodl, že bude ještě s Matějem průběžně pracovat komplexně. Jeho nízký věk (roč. ´97) jej k tomu přímo předurčuje.

Další sraz je plánován na 23. - 27. 5. 2012. Ve středu se sejdeme v Radotíně, odkud odjedeme v pátek ráno do Bolzana (Itálie) na kvalitní mezinárodní turnaj Euregiocup 2012 za účasti špičkových evropských týmů (Trento, Treviso – IT, Friedrichshafen – GER, Innsbruck – AUT, Novi Sad – SER, Czestochowa – POL, reprezentace Slovinska aj…). Podrobnosti o turnaji a naše výsledky budete moci sledovat na http://www.euregiocup.it

 

Tomáš Pomr
Manažer družstva

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018