17.9.2014

Turnaj Olympijských nadějí je minulostí aneb poděkování, 97/98, 2014

logo

Skončil dramatický zápas o bronzovou medaili a po 2,5 hodinách nervového vypětí jsem cítil, že má centrální nervová soustava (CNS) začíná mít problém. Na jedné straně krásná a bezprostřední euforie z cenného vítězství, které bylo doslova vyrváno soupeři (Finsku) z náruče a zároveň nepříjemný pocit, že všichni na ČVS očekávali od družstva a tedy i od mé maličkosti poněkud více. Radost z toho, že organizačně a celkovou volejbalovou úrovní dopadne turnaj více než dobře a mně se ze zátylku konečně odplíží trvalá obava, se kterou jsem žil poslední měsíc, že něco krachne, na něco fatálního se zapomeneme a na svazu dostanu lidově řečeno „kartáč“

Kartáč samozřejmě ještě dostat mohu a nepochybně se určitě něco najde, ale to už nemůže zkalit vědomí, že se turnaj povedl, že družstva byla spokojená jak s ubytováním, tréninkovými možnostmi, hrací halou, organizací a i volejbalovou úrovní turnaje.

Smyslem tohoto povídání není tentokrát hodnocení a výčet toho, co se družstvu povedlo, jak hrálo, co jsme nedotrénovali, kdo měl jako formu, co jsem prokaučoval, co děláme špatně a proč jsme skončili až třetí a neporazili i družstva Polska a Německa. Smyslem je poděkování a smeknutí před organizátory turnaje Olympijských nadějí v Českých Budějovicích.

Co se týče účasti na různých mládežnických ME, MS, mezinárodních turnajích jsem již matadorem. Prožil jsem jich několik jako trenér RD nebo jako organizátor.

Tentokrát jsem byl ve dvojí funkci, byl jsem trenérem Česka a zároveň ten, který na svazu za turnaj odpovídá ČVS. Měl jsem upřímně řečeno strach, jestli vše bude takové, jak má být a jestli si po bezproblémovém uspořádání celé řady akcí ČVS (ME, kvalifikace a jiné)neuděláme ostudu a navíc jsem věděl, že mimo mé osoby už svaz v důsledku pořádání výše zmíněných akcí, nemá žádnou kapacitu jak nám pomoci s případnými problémy.  

Vše dopadlo na výtečnou a patří za  to dík konkrétním osobám, kterým tímto vyjadřuji velkou poklonu. A to jak osobní, tak trenéra RD Česka a také jménem ČVS, které zastupuji v jedné osobě.

Hlavním organizátorem byl Vojtěch Zach, šéftrenér mládeže v Českých Budějovicích, jeho pravou rukou byl Luděk Kohlmann, vedoucí RD Kadetů. Jako hlasatelé ,a to nejen v českém jazyce, vystupovali Eva Zachová, Jaroslav Emmer a Luděk Kohlmann. Dění a organizaci v hale měli na starosti Tomáš Fábera a Tomáš Skolka (asistent trenéra RD kadetů). Protože ubytování nebylo totožné s místem, kde se hrálo, vozový park a neustálou pohotovost k odvozu měli L. Slušný, O. Lopata a J. Hegeduš. Hlavním rozhodčím byl V. Aubrecht. Marketing měla na starosti firma Trima CB.

Turnaj byl slavnostně zahájen primátorem Českých Budějovic J. Thomou a zakončoval ho hejtman Jižních Čech p. Zimola. Závěrečného předávání diplomů a cen se také zúčastnil současný reprezentant a hráč Č. Budějovic P. Michálek a bývalý reprezentant J. Popelka. Bylo zajímavé dostávat bronzovou medaili z rukou hráče, kterého jsem kdysi trénoval jako trenér juniorů RD 89.

Na závěr bych se měl ještě zmínit, že nepamatuji moc akcí, kde byl tak vstřícný a ochotný personál jako v hotelu Savoy. Nic tam nebylo problém a vše ještě bylo doprovázeno úsměvem a navíc jsem měl dojem, že nám snad opravdu fandí a ještě jednou navíc, ženský personál byl nejen milý, ale i sličný. Tréninky probíhaly v hale Lokomotivy Č. Budějovice a vše klapalo, jako kdyby šlo o ME.

Prostě kdybych se měl rozhodovat, kde uspořádat obdobný turnaj pro Lvíčata 99  dlouho bych se nerozmýšlel.

 

Jiří Zach
Svazový trenér mládeže - chlapci

(13943)

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018