15.12.2017

Juniorské reprezentantky testují formu před Mevzou

Druhá polovina prosince patří tradičně srazům reprezentačních výběrů. Ten juniorek 00/01 probíhá aktuálně v Horní Stropnici u Českých Budějovic. Hráčky výběru do devatenácti let mají za sebou dvě ze tří utkání první ligy žen. Českobudějovickou Slavii porazily 3:0, s VéKáčkem naopak 0:3 prohrály.

Do Horní Stropnice přijelo šestnáct hráček bojovat o nominaci na středoevropské mistrovství. „Věříme, že v kompletní sestavě se můžeme znovu porvat o konečné vítězství na turnaji, které nám stále uniká", přibližuje plány před akcí manažer Jindra Pavlík. Hlavní trenér výběru Erik Nezhoda zase oceňuje přístup hráček. „Na závěrečných devět dní přípravy přijely všechny hráčky, které jsme pozvaly. V tuto chvíli má každá z nich možnost zabojovat o nominaci na poslední MEVZU 2017, které se budeme účastnit. Není tu s námi pouze Orvošová, která absolvuje náročný program žen, do Mariboru by ale měla jet s námi. Otázkou je kdy se vrátí do tréninkového procesu Vondráková, která léčí úraz ramene."

Juniorky na Jihu Čech stráví celkem pět dnů, během kterých absolvují poslední tři utkání v první lize žen. „I v letošním roce pro nás mají utkání první ligy přínos. Silné soupeře stále neporážíme, vlastně jsme neporazily nikoho z horní trojice áčkové skupiny. Přitom poslední utkání proti VK České Budějovice mělo velikou kvalitu a pro nás i dva sety příznivý průběh. Ale ani jeden set jsme do vítězství nedotlačily." zhodnotila dosavadní průběh sezóny kapitánka Hanka Judlová.

Poslední čtyři dny přípravy budeme ladit formu v Brně. Náročný přesun nám vykompenzuje kvalita místních podmínek, rehabilitace a regenerace. Ve hře byla utkání s některým blízkým reprezentačním výběrem, všechny ale trápí termínovník seniorských soutěží.

Turnaj 2017 MEVZA U18 startuje 27. prosince 2017. Již tradičními soupeři budou týmy Slovenska, Maďarska, Rakouska, Chorvatska a již zmíněné Slovinky. „Bude zajímavé sledovat, kam se ostatní týmy posunuly. Nebezpečné mohou být všechna družstva, tuším ale, že velký progres mohl udělat zejména vysoký výběr Chorvatek. Naše pozornost se ale bude upírat také k Rakušankám, které máme v kvalifikační  skupině na mistrovství Evropy."

Druhá fáze juniorské kvalifikace, do které Češky postoupily přímo, začíná na konci dubna 2018. Soupeři Česka jsou zmíněné Rakušanky, Norky a hlavně domácí Italky, aktuální mistryně světa. „Nikde není napsáno, že s Itálií nemůžeme sehrát vyrovnaný zápas. Na druhou stranu vítězství nad Rakouskem a Norskem nám zajistí postup do třetí fáze kvalifikace, která bude probíhat na přelomu června a července. Tam je to ale vabank. Vždyť ročník 1998 na posledním turnaji vyřadily Srbky," doplnil domácí trenér.

Pro tým bude zásadní příprava v jarním období. „Předběžně máme vyjednány kvalitní soupeře ke konfrontaci. Věříme, že se utkáme s Němkami, Francouzkami či Holanďankami. Určitě budeme chtít hrát také proti Polsku, rádi bychom změřili síly s týmy z jihu Evropy,“ zní z realizačního týmu.

 

Autor: Jiří Carba, Mgr. Bc. Erik Nezhoda

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018