12.1.2017

KADETKY 00/01 pod lupou aneb představujeme české hráčky - II.

Před kvalifikací ME U18 2017 představujeme dalších pět hráček reprezentačního kádru kadetek. 

Kateřina Kuníková

S volejbalem začala v devíti letech v klubu Volejbal Polná, kde nastupovala jako nahrávačka, poté přestoupila do KCTM Vysočina a zde se dostala kde svému nynějšímu postu univerzálky.  Při přestupu na střední školu si vybrala sportovní gymnázium v Brně.  Za své největší úspěchy považuje 1. místo v Českém poháru starších žákyň v dresu Králova Pole a působení v užším výběru reprezentace, se kterou získala stříbrnou medaili na turnaji MEVZA. V budoucnu by chtěla být profesionální volejbalistka a hrát nadále působit v národním týmu.

"Kačka je hráčka s velikým progresem. Volejbal miluje a je to na ní denně znát. MEVZA byla prvním turnajem, který ji prověřil na mezinárodní úrovni a ona dokázala v nelehké zkoušce obstát. Na kvalifikaci bude krýt záda Orvošové připravena svému týmu pomoci."

Adéla Benediktová

Volejbal začala hrát v 10 letech za TJ Lokomotivě Plzeň. Odmalička působí na postu blokařky. V roce 2015 přestoupila do VK Slavia VŠ Plzeň, ale letos se oba tyto týmy spojily v oddíl Volejbal Plzeň. V roce 2016 získala se Slavií stříbrnou medaili v extralize kadetek. Mezi své další úspěchy počítá 1. místo na MČR žákyň v beach volejbale, 2 stříbrné medaile s reprezentací na mezinárodních turnajích a osobní cenu pro nejlépe blokující hráčku finálového turnaje extraligy kadetek. Volejbal by chtěla hrát co nejdéle to půjde a nejlépe stále v reprezentaci a třeba i v zahraničí. Jejím snem je získat medaili na Evropě kadetek.

"Adéla je zkušenou hráčkou, která patří k oporám svých týmů. Střídá extraligu kadetek a juniorek, účastní se většiny srazů. V nominaci dostala přednost pro její smysl pro povinnost a vztah k obraně na síti. V této roli patří k nejlepším vůbec."

Denisa Pavlíková

S volejbalem začala v 9 letech v klubu TJ Lokomotiva Trutnov, kde měl na její výchovu největší vliv trenér Jiří Hauf. K volejbalu ji dovedly její rodiče. Začínala na postu blokařky, ale postupně přecházela na post smečařky, který ji baví více. Tento rok přestoupila do týmu VK KP Brno, kde hraje převážně extraligu kadetek, ale třeba vypomůže i  starším žákyním. Denisa je druhou nejmladší hráčkou v reprezentaci, i proto jsou její dosavadní úspěchy poměrně pozoruhodné. Patří mezi účastnice obou kvalifikacích na Mistrovství Evropy juniorek, odehrála i všechny akce kadetského výběru. Vyzkoušela si dokonce extraligu žen v projektu SG Brno. Jejím momentálním cílem je kvalifikovat se na Mistrovství Evropy U18 a získat medaili. Konečně jejím snem je vyzkoušet si zahraniční soutěže a být součástí ženského národního týmu.

"Denisu v tomto roce prověřila řada nelehkých situací, které zvládla až s podivem. Jako prvoroční žákyně v útoku lídrovala prvoligovým juniorkám Trutnova, zabydlela se na postu smečařky v národním týmu, vyzkoušela si jaké to je hrát za národní tým juniorek, ve svém okolí si vybojovala stěhování přes celou republiku do Brna. Z elitní čtveřice útočnic se s Orvošovou udržela ve formě a zdravá. Na kvalifikaci se těší."

Kristýna Šustrová

Volejbal hraje od 4. třídy za Volleyball Nymburk, kde působí i v týmu žen. Nejprve hrála na bloku, nyní je přihrávající smečařkou. Dále hostuje ve VSK Slavia TU Liberec, kde hraje extraligu juniorek. Mezi své největší úspěchy zahrnuje stříbrnou medaili z mezinárodního turnaje MEVZA a působení v užším výběru reprezentace kadetek. Jako žákyně vybojovala třetí místo z KCM. V budoucnu by chtěla dostat se do seniorské reprezentace a zahrát si v zahraničí. Momentálně je však jejím snem dále se učit s nejlepšími vrstevnicemi a vybojovat postup na ME.

"Týnu doporučil do národního týmu velezkušený trenér Standa Václavík a ve svém citu se opět nemýlil. Týna neměla příliš času se v národním týmu zabydlet, ale stihla to. Na MEVZE odehrála velice dobrý turnaj, na kvalifikaci dostane zcela jistě příležitost. Je vysokou smečařkou, která může nahradit chybějící Fomenkovou a Knorovou."

Daniela Digrinová

S volejbalem začala již v 1. třídě v klubu ŠSK Demlova Jihlava na postu univerzálky. Po nominaci do družstva KCM a do reprezentace se začala přetvářet na post libera, na kterém působí i ve svém nynějším kluku VK KP Brno. Jejími největšími úspěchy jsou 4 medaile z mezinárodních turnajů, mistrovský titul ze starších žákyň v barvách brněnského klubu a působení v užším výběru reprezentace kadetek. Jejím snem je hrát za seniorský "A "tým nebo působit v zahraničí. Nyní se však upína k postupu na ME, na kterém by ráda bojovala o medaile.

"Daniela je zásadovou hráčkou, která se drží pravidel a systému. Proto je pro obranný systém nepostradatelná. Je zkušenou hráčkou, která prokázala v těžkých situacích odvahu a odhodlání. Družstvo na ni může spoléhat."

 

Autoři: Mgr. Erik Nezhoda, Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018