23.12.2016

Kadetské reprezentantky 00/01 ukončily přípravu v první lize, 2016

V předvánoční čas absolvoval reprezentační výběr hráček ročníku 2000/2001 poslední trip zaměřený na herní vytížení v první lize žen. V netradičním prostření Horní Stropnice tým postupně přivítal družstva PF České Budějovice, TJ Hlincovka a VK České Budějovice. Zatímco v prvních dvou utkáních kadetky neztratily jediný set, ve třetím duelu naopak žádný nezískaly a prohrály 0:3. Reprezentace tak ukončila svoji prvoligovou účast pěti vítězstvími a dvěma prohrami v tie-breaku, tedy 17 body. „Doufali jsme v pozitivní bilanci co se týče vítězství a porážek, volejbal se však hraje na body a absence třech hlavních útočnic se musela někde projevit.  Fomenková zasáhla do jediného utkání, Knorová s Orvošovou nenastoupily z různých důvodů vůbec. V tomto ohledu si zpětně můžeme vyčítat pouze první promarněný tie-break s Řepami, ostatní utkání byly více či méně jasné na jednu nebo druhou stranu“ připomíná týmový manažer Jindra Pavlík.

Kadetky zanechaly v soutěži pozitivní ohlasy, mezi silné stránky patřila zcela jistě obrana na síti a v poli. „Do systému bránění a řízení hry v poli jsme investovali nejvíce času, hned po zapojení blokařek do útočné fáze. Věřím, že to bude právě jejich hra, která v zásadní momenty převáží pomyslné váhy na naši stranu“ doplnil informace Erik Nezhoda. Nejvytíženějšími hráčkami družstva byla Pavlíková s Judlovou.  

Z dvanáctidílného seriálu v první lize vznikla také nominace na poslední akci roku, kterou je Středoevropské mistrovství, neboli turnaj MEVZA. Nominace se nerodila snadno, důvodem ale nebyla vysoká konkurence, ale spíše klubový vývoj jednotlivých hráček. Protože na Orvošovou budeme čekat až do ledna, můžeme si na MEVZE vyzkoušet jednu až dvě záložní varianty na postu útočnic.“ Jaká je tedy konečná nominace týmu kadetek? Nahrávačské duo obstará Dvořáčková s Vondrákovou, libery bude Digrinová s Kolářovou, trojicí blokařek budou Dudová, Jehlářová a Judlová, útočnicemi pak Ambrožová, Bartecká, Kuníková, Pavlíková a Šustrová. Hráčky pochází z devíti českých klubů. Tým povedou dvě nejzkušenější nahrávačky, mezi libery se opakovala situace z července, kdy z přípravy vypadla Oborná. Na postu blokařek ke změnám také nedošlo, jedou dvě nejvyšší hráčky a Judlová jako kapitánka a hráčka s velikým útočným potenciálem. Mezi útočnicemi jsou Pavlíková s Ambrožovou stálicemi, doplní je staronová tvář  Bartecká, která se po dohodě s klubem přesunula z bloku, dalšími jsou Kuníková a Šustrová. Pro ně bude mezinárodní turnaj novou zkušeností“ uzavřel komentář k nominaci reprezentační trenér.

Turnaj MEVZA startuje v maďarském Győru 28.12. a vyvrcholí v pátek 30.12. utkáními o umístění. Kadetky budou na akci obhajovat druhé místo z loňského roku. Soupeřkami jim bude ve skupině Izrael, Maďarsko a Rakousko, skupinu  „A“ obsadily reprezentace Slovenska, Slovinska a Chorvatska.

Program turnaje:

28. 12. - 11:00: Izrael - Česká republika (sk. B)

28. 12. - 17:00: Maďarsko - Česká republika (sk. B)

29. 12. - 08:30: Česká republika - Rakousko (sk. B)

29. 12: Play-off

30. 12.: Play-off

Konečná nominace na turnaj MEVZA 26. - 30. 12. 2016

Nahrávačky:

Dvořáčková Klára - VK Prostějov

Vondráková Petra - VK KP Brno

Libera:

Digrinová Daniela - VK KP Brno

Kolářová Lucie - TU Liberec

Smečařky:

Ambrožová Michaela - TJ Šternberk

Bartecká Nikola - PVK Olymp Praha

Kuníková Kateřina - VK KP Brno

Pavlíková Denisa - VK KP Brno

Šustrová Kristýna - Volleyball Nymburk

Blokařky:

Dudová Veronika - VK České Budějovice

Jehlářová Magdaléna - VK Přerov

Judlová Hana - Volejbal Plzeň

Realizační tým:

Mgr. Jindřich Pavlík - vedoucí družstva

Mgr. Erik Nezhoda - hlavní trenér

Mgr. Lenka Fabikovičová - asistentka trenéra

Mgr. Martina Kyptová - fyzioterapeut

Mgr. Daniel Merta - statistik

MUDr. Tomáš Sejkora - lékař

 

Autor: Mgr. Bc. Erik Nezhoda

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018