17.4.2018

Nominace a příprava RD juniorek 00/01 na mezinárodní turnaj

Po necelých dvou dnech volna se znovu schází dívčí družstvo za cílem připravit se na mezinárodní turnaj v Německu.

Program juniorek pokračuje na Moravě v Mikulově a následně v německém Straubingu. Reprezentantky na turnaji sehrají tři utkání, a to s Francií, Německem a Rakouskem, přímým soupeřem v kvalifikaci. „Nebylo cílem se s Rakouskem potkat v přípravě, turnaj v Německu jsme měli domluvený předběžně již v lednu, kdy se rodila konfrontace i s Francií a Holandskem. Právě Holanďanky se ale z turnaje odhlásily a Rakušanky přibyly na poslední chvíli, když už bylo vše ujednáno. To, že se v přípravě potkáme je ale pro oba stejné, navíc se navzájem známe dostatečně dobře. Náš tým se v podstatě nemění, jejich také ne. V Itálii rozhodne aktuální forma a připravenost.  Na turnaj se těšíme, s Francií a Německem jsme nikdy nehráli,“ komentoval blížící se turnaj trenér Nezhoda.

Právě s domácími Němkami naše hráčky celý turnaj v pátek otevřou. Utkání je na programu od 19 hodin. V sobotu se pak tým střetne s Francií, nedělní závěr turnaje bude patřit Rakousku. Realizační tým zná již i složení družstva pro nadcházející akci. Nominace hráček byla samozřejmě bolestivá, chuť reprezentovat mají všechny. Regule ale nedovolují vzít do Itálie více jak dvanáct hráček, na soustředění tak realizační tým musel rozhodnout, s kolika libery a kolika blokařkami bude na akcích počítat. Nominace do Mikulova je v tuto chvíli třináctičlenná, do Německa, stejně tak jako Itálie odjede pouze dvanáct hráček. „V Německu chceme vyzkoušet znovu model se třemi blokařkami a dvanáctou silnou hráčkou na přihrávce, kterou bude Bicanová. Do Mikulova s námi pojede i Judlová, která čeká na výsledky rezonance ramene. Stále ji držíme v pohotovosti, protože po Jehlářové je z blokařek prostě nejzkušenější a v Luhačovicích to znovu prokázala. Naproti tomu Kneiflová se Stráskou dlouhodobě dokazují, že jsou výborné obranářky, v této činnosti byly v extraligové sezóně nejlepší,“ sdělil trenér.

Tým povede zkušená nahrávačka Dvořáčková, která má šanci zpravit si chuť po zpackané sezóně v Prostějově a novic v juniorské reprezentaci, kterým je nahrávačka Grabovská. Ta minulý týden ovládla extraligu juniorek, zkušenosti má ale také z dresu žen Králova Pole, účastnila se i dvou kvalifikací a mistrovství Evropy lvíčat. „Času na přípravu je po konci soutěží velice málo, zaměřujeme se na vazby mezi hráčkami, které jsou silné a mají delší platnost. Vsázíme na hráčky, které mají aktuální formu a jsou připravené. Z toho důvodu chceme využít i například Kristýnu Šustrovou, byť na jiném postu, tedy univerzálky. Těch je v soutěžích žalostně málo a my si  musíme pomoci takto“, doplnil strategii týmu trenér.

Nominovace na přípravný turnaj do Německa 17. - 21. 4. 2018

Nahrávačky:  
   
Klára Dvořáčková VK Prostějov
   
Květa Grabovská VK Královo Pole Brno
   
Libero:  
   
Daniela Digrinová VK Královo Pole
   
Univerzálky:  
   
Kateřina Kuníková VK Královo Pole Brno
   
Kristýna Šustrová USK Slavia Liberec
   
Smečařky:  
   
Anna Bicanová PVK Olymp Praha
   
Klára Fomenková PVK Olymp Praha
   
Petra Indrová KCTM Vysočina
   
Denisa Pavlíková VK Královo Pole Brno
   
Blokařky:  
   
Magdaléna Jehlářová Volejbal Přerov
   
Hana Judlová TJ Lokomotiva Plzeň
   
Ema Kneiflová TJ Sokol Šternberk
   
Silvie Stráská VK Královo Pole Brno

 

Autor: Jiří Carba, Erik Nezhoda

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018