24.12.2017

Nominaci na MEVZU zveřejnily také juniorky

Realizační tým juniorského výběru dívek do osmnácti let zveřejnil čtrnáctičlennou nominaci na 2017 Mistrovství středoevropských zemí. Čtyři juniorky si vyzkouší zahraniční srovnání vůbec poprvé.

 

Národní tým se bude na mezinárodním turnaji opírat o zkoušenou údernou sestavu s Fomenkovou, Pavlíkovou a Orvošovou, trenéři chtějí ale vyzkoušet také dvě útočné novicky v sestavě Indrovou a Harrisovou. „Petra Indrová je zvyklá vést družstvo, ve kterém hraje, výsledky v juniorské extralize jdou jednoznačně za ní. Velice rychle se zbavila zbytečného respektu z reprezentačního dresu a hraje odvážně a komplexně. Od Harrisové očekáváme, že na hřiště přinese odvahu a razanci.“ Tradiční blokařské duo Judlovou a Jehlářovou po delší odmlce doplní uzdravená Bartecká a další nováček v sestavě Silvie Stráská. „Jedná se opět o typologicky odlišné hráčky, zatím co Bartecká je solidně blokující hráčka s rychlou rukou v útoku, Stráská je vyloženě defenzivním typem blokařky.“

O nahrávku se znovu postarají Dvořáčková s Jaňourovou, krýt záda uzdravené univerzálce Orvošové bude Kuníková, naopak doléčující libero Kolářovou nahradila a dvojici s Digrinovou doplnila Prokšová. „Podobně jako Kolářová je pro nás i Prokšová důležitým tématem pro blížící se kvalifikace, protože obě jsou kvalitní zejména přihrávající libera.  Jedním z hodnocení z uplynulých mezinárodních utkání byla slabší přihrávka, proto zejména tímto směrem upínáme naši pozornost v doplňování stávajícího týmu. Digrinová je spolehlivým liberem s velkým herním přehledem a aktuálními zkušenostmi z ženské extraligy i poháru CEV. Kuníková do celého týmu zase přináší obrovsky pozitivní emoce, odhodlání a odvahu, o letních prázdninách doléčila zranění, které ji vyřadilo z turnaje v Pule a nyní má velice dobrou formu“, odtajnil strategii pro blížící se turnaj hlavní trenér Nezhoda.

Nominace na turnaj 2017 MEVZA juniorek U18

Dvořáčková Klára VK Prostějov N
Jaňourová Sarah PVK Olymp Praha N
Digrinová Daniela VK Královo Pole Brno L
Prokšová Gabriela TJ Lokomotiva Plzeň L
Fomenková Klára PVK Olymp Praha S
Pavlíková Denisa VK Královo Pole Brno S
Harrisová Helena VK Č. Budějovice S
Indrová Petra KCTM Vysočina S
Kuníková Kateřina VK Královo Pole Brno U
Orvošová Gabriela TJ Sokol Šternberk U
Bartecká Nikola PVK Olymp Praha B
Jehlářová Magdaléna Volejbal Přerov B
Judlová Hana TJ Lokomotiva Plzeň B
Stráská Silvie VK Královo Pole Brno B

 

Realizační tým:

Mgr. Nezhoda Erik hlavní trenér
Bc. Brečka Jakub asistent trenéra
Mgr. Konopíková Petra  asistentka trenéra
Mgr. Pavlík Jindřich vedoucí družstva
Pachmanová Michaela, Dis. fyzioterapeut
MUDr. Tomáš Sejkora doktor

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018