3.12.2015

Ohlédnutí za listopadovým srazem kadetek v Brandýse, 2015

Od 18. do 21. listopadu 2015 absolvovaly nejmladší reprezentantky třetí ze čtyř hracích tripů v soutěži extraliga juniorek. V Brandýse se tentokráte postupně utkaly s týmy Liberce, Českých Budějovic a Sokola Žižkov. Vesměs žákovské družstvo vyšlo z této konfrontace s pěti získanými body, když slavilo dvě vítězství, z toho jedno tiebreakové.  Na tento sraz dostala pozvánku řada děvčat, která se uplynulých kempů neúčastnila. Mezi nimi například smečařky Ambrožová, Špitová či Honzovičová nebo nahrávačka Majorová.

ČVS-SCM-KKY - VSK Slavia TU Liberec 3:2 (-17,13,-19,23,9)

Základní sestava: Jaňourová, Pavcová, Jehlářová, Knorová, Ambrožová, Judlová, libero Prokšová. Střídaly: Bartecká, Žolnerčíková.

Nejvíce bodů: Judlová 18, Jehlářová a Žolnerčíková 13 - Hrníčková 17, Břicháčková a Ticháčková 12.

Do prvního utkání zasáhly vesměs hráčky, které již mají určité reprezentační zkušenosti z extraligových utkání. Na postu univerzálky dostala prostor Knorová, která však nedohrála kvůli bolesti ramene. Její místo obsadila Hanka Judlová. Ta se stala také nejvíce bodující hráčkou utkání. První set nepřinesl příliš koukatelný volejbal. Lepšímu výkonu chyběl zejména klid na přihrávce, který by dovolil nahrávačce Jaňourové více kombinovat na středu sítě.  Soupeř z Liberce nebyl v prvním setu pod tlakem a tak téměř nechyboval. Situace se změnila až ve druhé sadě, kdy byla hra reprezentantek o mnoho klidnější a bez větších výkyvů. Hráčky národního výběru útočily s padesáti procentní úspěšností a zvítězily 25:13. Třetí set kopíroval ten první. Liberec znovu vyvinul tlak na podání a uštědřil reprezentantkám 7 přímých bodů. A protože čtvrtá sada patřila opět reprezentantkám, které si přinesly do koncovky mírný náskok, ze kterého pramenil proměněný setbol, Brandýs viděl poprvé tie-break. V něm byly reprezentantky ve všech činnostech lepší a zaslouženě zvítězily.

ČVS-SCM-KKY - VK ČEZ České Budějovice 1:3 (18,-23,-24,-13)

Základní sestava: Majorová, Fomenková, Bartecká, Veselská, Špitová, Jehlářová, libero Kolářová. Střídaly: Droznová, Ambrožová, Judlová, Honzovičová, Šnajdrová

Nejvíce bodů: Fomenková 12, Honzovičová 9, Jehlářová 8 - Černá 22, Ungorvá 11, Makoňová 10.

Ve druhém utkání dostaly příležitost méně zkušené nahrávačky Majorová s Droznovou. To bylo znát nejvíce v souhře s hráčkami, které měly za úkol útočit ze zóny II., tedy s Veselskou a Judlovou. Obě hráčky si v součtu připsaly pouhých sedm bodů z útoku. Zatímco v prvním utkání se přihrávka postupem času uklidnila, druhé utkání bylo podstatně více nervózní. Družstvo přihrávalo velice špatně a zaznamenalo dvanáct přímých bodů. Se svým debutem si velice dobře poradila střídající Honzovičová, které k dobré hře v poli přidala i odvahu na útoku, která ji přinesla osm bodů z šestnácti pokusů. Ostatním útočnicím se proti zkušenému soupeři a výborné Dáje Černé už tak dobře nevedlo a tým v rozhodujících koncovkách druhé a třetí sady selhal. Budějovice si svoji trpělivostí vybojovaly všechny tři body.

ČVS-SCM-KKY - TJ Sokol Žižkov 3:1(-11,14,22,24)

Základní sestava: Jaňourová, Žolnerčíková, Jehlářová, Fomenková, Špitová, Bartecká, libero Prokšová. Střídaly: Ambrožová, Pavcová, Šnajdrová.

Nejvíce bodů: Fomenková 32, Ambrožová 10, Jehlářová 9 - Kotlasová 16, Vaňková 13, Jezlová 10.

Čtvrté utkání přineslo nepříliš vyzkoušenou změnu v podobě zařazení Kláry Fomenkové na post univerzálky. Pro vývoj utkání se její entuziasmus a zápal do hry stal klíčovým faktorem vítězství. Sára Jaňourová svoji univerzálku v rozhodujících chvílích zásobila nepřeberným množstvím nahrávek a Fomenková ji důvěru vracela razancí a úspěšností. Své malé „one man show“ završila 32 body, z čehož 24 připadlo na útok, zbylé na servis a blok. Druhým stavebním prvkem byla obrana středových hráček, zejména Jehlářové.  Ve třetím zápase tak České reprezentantky zvítězily ve čtyřech setech, když v tom prvním neúspěšném byly kvůli špatné přihrávce nuceny vystřídat obě smečařky a na jejich místo dosadit Ambrožovou a Pavcovou. 

 

Autor: Mgr. Bc. Erik Nezhoda

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018