29.9.2017

Podzimní blok 2017 startují také juniorské reprezentantky 00/01

Ve středu 27. září 2017 se poprvé od července schází reprezentace juniorek. Tým, který zakončil letní blok šestým místem na turnaji v Pule, bude v letošní sezóně usilovat o postup na zářijové Mistrovství Evropy U19 2018.

Na úvod krátce zrekapitulujme dosavadní průběh roku 2017. Družstvo se v lednu neprobilo na dubnové Mistrovství Evropy U18  kadetek, proto jeho program čítal padesáti denní přípravu obohacenou o osm přátelských utkání proti vesměs univerzitním americkým výběrům, o tři utkání proti reprezentaci Holandska a konečně o zmíněný turnaj v Pule. V Chorvatsku družstvo odehrálo dalších šest utkání. Sečteno a podtrženo - sedmnáct utkání na mezinárodní úrovni. Dočkalo se sedmi  výher, což nemusí znít lichotivě, opak je ale pravdou. Proti zkušenějším soupeřům a vesměs výběrům ve věku nad dvacet let, tým plnil dílčí úkoly a jeden ze zásadních bodů programu splnil na výbornou, dvakrát porazil reprezentaci Holandska, účastníka mistrovství světa kadetek. Druhým úkolem bylo porazit družstvo Slovinska ve skupině na turnaji v Pule. Slovinky ale znovu ukázaly, že jsou mentálně odolnější a navíc mají výborný silový parametr. Slovinský výběr v utkání zvítězil 2:1.

Družstvo po dvou vítězstvích ve skupině mezinárodního turnaje ztratilo čtvrtfinále s dalším z amerických výběrů, a to v tie-breaku. Tým poté porazil juniorský celek Falconara a turnaj zakončil porážkou v utkání o páté místo. V  chorvatském dusnu a horku se poslední utkání hrálo opravdu „na morál“, v zápase navíc dostala příležitost celá lavička.

Soupeři v Pule se velice těžko charakterizují názvy, protože se nejednalo o národní výběry, ale vesměs šlo o regionální výběry vysokoškolských hráček z USA. Přesto se turnaje zúčastnily například zmíněné Slovinky, Chorvatky nebo juniorské týmy z Itálie. „Seskládat vhodnou přípravu nebylo snadné. Úspěšné evropské týmy cílily na EYOF, přípravu jsme také nechtěli protahovat do druhé poloviny července, protože by hráčky byly kompletně bez prázdnin. Respektovat jsme museli také brzký start extraligových soutěží a hráčky jsme v srpnu nezvali" rekapituluje manažer Jindřich Pavlík.

A jak tedy zhodnotit jarní blok v několika větách? Výborné kondiční soustředění v Itálii, které dalo ukázat na charakter týmu a jedinců v těžké zátěži. Do prvních zápasů v Praze jsme šli nepřipravení a i trochu unavení, ale postupně jsme se probojovali až k několika výborným výsledkům a hlavně výkonům. Nová role připadla Jaňourové, která si svým přístupem vybojovala post první nahrávačky. Dvořáčková promarnila v přípravě několik dnů, na konci ale byla lepší nahrávačkou. Třetí do party Vondráková se zranila ihned po návratu z Itálie a její léčba trvala šest týdnů, tedy do zbytku přípravy nezasáhla. Důležitý byl také návrat Fomenkové do základní sestavy. Mnohdy se prezentovala jako nejlepší útočnice týmu. Naprosto zásadní pro nás ale byla čtyřměsíční spolupráce s Orvošovou, kterou už jen tak v přípravě neuvidíme, protože bude znovu nastupovat v seniorském týmu Olomouce.“ shrnul poznatky kouč národního týmu Nezhoda.

A co čeká národní tým v nadcházejícím období? Od září do prosince reprezentace absolvuje dvacet čtyři tréninkových a zápasových dní, poté odcestuje na juniorskou MEVZU 2017. „Ještě jednou se vracíme do první ligy žen. Odehrajeme šest utkání, ve zbytku dní se chceme věnovat nácviku kombinací. Máme také poslední možnost oslovit hráčky, které ještě v reprezentaci nebyly nebo z ní z různých příčin vypadly“ doplnil program manažer Jindřich Pavlík.

 

Program RD 2000:

1. 27. 9. - 1. 10. Kontrolní sraz Mikulov

2. 24. 10. - 28.10. Herní sraz Plzeň (1. liga proti Plzni, Dobříchovicím a Španielce Řepy)

3. 15. - 19. 11. Tréninkový sraz Mikulov

4. 13. - 17. 12. Herní sraz Horní Stropnice (1. liga proti Slávii Č.B., VK Č. B. a Hlincovce)

5. 18. - 21. 12. Tréninkový sraz Brno

6. 27. - 30. 12. Turnaj juniorek MEZVA 2017

 

Konečná nominace na sraz v Mikulově:

nahrávačky:

Dvořáčková Klára                            VK Prostějov

Jaňourová Sarah                             PVK Olymp Praha

Vondráková Petra                            VK Královo Pole

libera:

Digrinová Daniela                            VK Královo Pole

Kolářová Lucie                               USK Slávia Liberec

smečařky:

Ambrožová Michaela                        TJ Sokol Šternberk

Bicanová Anna                                PVK Olymp Praha

Indrová Petra                                  KCTM Vysočina

Kuníková Kateřina                           VK Královo Pole

Pavlíková Denisa                             VK Královo Pole

Weissová Jana                                VK Královo Pole

Žolnerčíková Karin                          TJ Ostrava

bokařky:

Dudová Veronika                            VK Prostějov

Jehlářová Magdaléna                       VK Přerov

Judlová Hana                                 TJ Lokomotiva Plzeň

Stráská Silvie                                 VK Královo Pole

 

Autor: Mgr. Bc. Erik Nezhoda - trenér

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018