22.8.2018

Vydařená premiéra Lvíčat dívek na mezinárodním poli

Od pátku do neděle se v Uherském Hradišti v hale TJ Slovácká Slávia konal mezinárodní turnaj a pro naše družstvo Lvíčat dívek 04/05 to byla vůbec první mezinárodní herní prověrka a nedopadla vůbec špatně!!!

Česká republika – Slovensko 3:2

Naším pátečním soupeřem bylo družstvo Slovenska. Do utkání jsme vstoupily odvážně zejména na servisu a vůbec nevypadalo, že jsme poprvé oblékly reprezentační dres. Po vyhraném prvním setu jsme si ale vybraly i my nováčkovskou daň a Slovenky byly rázem v zápase, a srovnaly na 1:1. Ve třetím setu jsme po prostřídání hráček opět měly navrch. Slovenský tým nesložil zbraně, zlepšil servis a naopak na naší straně se začaly kupit nevynucené chyby a o vítězství jsme musely bojovat v pátém setu. Ten se nám vydařil zejména bojovností vyhrát 15:11 a můžeme se radovat z premiérového vítězství hned v prvním zápase. Do utkání bylo nominováno 16 hráček a všechny měly na vítězství svůj podíl.

Česká republika – Polsko 1:3

V sobotním utkání jsme poměřily síly s týmem Polska. Toto družstvo je v průměru vyšší než my, což bylo znát hlavně při rozcvičování na síti. Vstup do zápasu se nám vydařil, zatlačily jsme Polky servisem a nevytvářely jsme mnoho chyb. Polský tým více chyboval a výsledkem naší trpělivosti bylo vítězství v úvodním setu. Druhý set se nám až do stavu 20:11 v náš prospěch dařilo stanovenou taktiku dodržovat, ale nevydržely jsme až do koncovky a díky zlepšené hře Polek zejména na servisu, jsme prohrály těsně koncovku druhého setu.  Polky se dostaly do utkání dobrou hrou na středu sítě a ve třetím setu se naopak nám nedařilo téměř nic. Čtvrtý set jsme zlepšily zejména přihrávku, se soupeřem držely ve všech herních činnostech krok, vázla pouze souhra nahrávaček a blokařek. Zde se projevil hlavní rozdíl mezi naším a polským týmem nejvíce. Výsledkem byl vyrovnaný, ale prohraný set a tím i celé utkání.

Česká republika – Maďarsko 3:0

Do zápasu jsme vstoupily s odhodláním vyhrát. V hledišti jsme k tomu měly velkou podporu zejména v rodičích hráček, které nás podporovaly hlasitě. Výsledkem podpory z hlediště a vydolováním posledních sil, které hráčkám po sedmidenním VT zbyly, byl poměrně jednoznačný výsledek 3:0 v náš prospěch. Maďarský tým byl sice více sehraný, ale díky individuálním herním dovednostem našich hráček a také mnohem větší bojovností, jsme soupeře přehrály zejména na servisu a přihrávce podání.

Celkové pořadí:

  1. Polsko
  2. Česká republika
  3. Slovensko
  4. Maďarsko

Výsledek turnaje – druhé místo, byl výborný, ale ukázal nám, že nás čeká spousta společné práce, pokud budeme chtít uspět na kvalifikaci na ME U16 (MEVZA).

Všem nominovaným hráčkám patří poděkování za pracovní tréninkové nasazení a přejme si, aby to tak bylo i nadále.

 

Autor: Jana Mitáčová – hlavní trenér RD Lvíčat – dívky 04/05

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018