9.7.2016

JUNIORKY 98/99 zakončily 3. kolo kvalifikace ME U19 JKY 2016 porážkou, proti Finsku neuhrály ani set, 9.7.2016

Po dvou porážkách v úvodních zápasech kdy naše juniorská reprezentace dívek 98/99 ztratila možnost probojovat se na Mistrovství Evropy U19 juniorek 2016 čekal náš výběr poslední zápas, ve kterém se utkal s Finskem o třetí místo ve skupině. Závěrečné vystoupení se našemu týmu bohužel příliš nepovedlo. Téměř po celé utkání byl náš tým horším družstvem a 3. kolo kvalifikace na ME U19 JKY 2016 zakončil porážkou 0:3.

Poslední hrací den kvalifikace jsme zahájili snídaní, po které následoval krátký trénink, během kterého jsme se věnovali pouze útoku po přihrávce a krátce servisu a příjmu. Po tréninku již následovala video porada a oběd. V půl čtvrté jsme shlédli krátké motivační video našich podařených akcí z předchozích utkání a vyrazili na halu k našemu poslednímu zápasu.

Do utkání jsme bohužel nevstoupili příliš šťastně. Několik našich chyb na útoku ve spojení s velmi odhodlanou a dobrou obranou Finek v poli i na síti dostalo našeho soupeře rychle do výrazného vedení (prohrávali jsme 0:6). Na prvotní nápor Finek se nám podařilo zareagovat čtyřmi body v řadě, kdy jsme snížili na 4:6 a donutili jsme tak finského trenéra k prvnímu time-outu. Přes veškerou naši snahu se nám nedařilo vyrovnat skóre, soupeř si stále udržoval mírné vedení. V prostřední části bohužel díky našemu nedůrazu na útoku a několika chybám Finky své vedení ještě navýšily (11:19). Na nepříznivý vývoj jsme reagovali jak time-outem, tak střídáním, kdy Danielu Černou nahradila Denisa Pavlíková a posléze Pavlu Meidlovou Eva Valentová. V samém závěru setu se na hřiště podívala ještě Michaela Nečasová, která střídala Markétu Bízkovou. Finky byly v prvním setu jasně lepší, lépe servírovaly a především výrazně lépe útočily i bránily. Prví set tak vyzněl v náš neprospěch a až nečekaně hladce jsme prohráli 13:25.

Do druhého setu jsme nastoupili s několika změnami, ze základní sestavy zůstala na hřišti pouze nahrávačka Tiziana Baumruková a blokařka Veronika Jandová, Daniela Černá se posunula na pozici univerzálky. Na druhém bloku hrála Michaela Nečasová, na smeči Denisa Pavlíková s Evou Valentovou. Ani tyto změny v sestavě nám však příliš nepomohly – hrozivý vstup do zápasu, kdy jsme prohrávali 1:7, se nám podařil odčinit až v prostřední části setu. Naší hře pomohlo dvojstřídání, kdy do hry zasáhla nahrávačka Nicole Šmidova a univerzálka Gabriela Kopáčová. Pomalu se nám dařilo snižovat náskok soupeřek a při podání Veroniky Jandové jsme snížili na rozdíl dvou bodů (12:14). Výrazně jsme se zlepšili při hře v poli, kdy jsme bojovali o každý balón, méně jsme chybovali a náš útok získal na razanci. Na soupeře jsme se poprvé dotáhli za stavu 15:15. Finky se však nevzdaly a znovu se dostaly do dvoubodového vedení. My jsme však pokračovali v dobrém výkonu a poprvé jsme se dostali do vedení 19:18, na což finský trenér reagoval time-outem. Dvě naše zbytečné chyby a útok do bloku však znovu znamenal dvoubodové vedení pro našeho soupeře. Bodovou šňůru soupeře pak po našem time-outu zastavila razantním útokem Gabriela Kopáčová. Znovu však přišly dvě chyby na útoku a soupeř tak „dostal“ k dispozici 4 setboly. Po dalším našem střídání sice zkazily Finky svůj servis, hned při druhém setbolu však důrazným útokem získaly i druhý set pro sebe.

Do třetího setu pak znovu dostala příležitost (místo Denisy Pavlíkové) Pavla Meidlová. I úvod tohoto setu však vyzněl lépe pro našeho soupeře, kdy jsme opět výrazně prohrávali (1:5). První část setu se tak znovu nesla ve snaze odčinit špatný vstup do setu. Přiblížit se k soupeři se nám podařilo za stavu 12:12. Obě dvě družstva se od této chvíle stihla několikrát vystřídat ve vedení, ale byli jsme to my, kdo si sérií několika bodů v řadě vypracoval lepší výchozí pozici pro závěr setu, když jsme vedli 20:16. Po finském time-outu jsme na chvíli polevili v koncentraci a díky našim chybám v poli a na přihrávce bylo rázem srovnáno 20:20. Třetí set tak vstupoval do dramatické koncovky. Esem a výbornou hrou v poli si Finsko vypracovalo dva mečboly, oba dva však dokázala svým útokem odvrátit Pavla Meidlová, stav byl tak znovu vyrovnaný, tentokrát 24:24. Finky si vybojovaly i třetí mečbol, který opět dokázala svým útokem odvrátit Pavla Meidlová. Její zkažené podání a naše následná chyba na přihrávce nám vzala naději na pokračování zápasu. Finsko dnes bylo lepším týmem a zaslouženě vyhrálo.

S 3. kolem kvalifikace ME U19 JKY 2016 se tak loučíme jako nejhorší tým naší skupiny H s nelichotivou bilancí tří porážek a pouze jedním vyhraným setem.

Česká republika – Finsko 0:3  (-13, -21, -25)

Základní sestava: Baumruková, Černá, Bízková, Kopáčová, Meidlová, Jandová, libero Slavíková. Střídaly: Pavlíková, Nečasová, Valentová, Šmídová

Statistika z utkání je ZDE.

 

Autor: Ing. Ondřej Foltýn

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018